İçeriğe Yönlendir

Focus 4.5 Hız Sabitleyicide Silkeleme/Devir Dalgalanması

Beşir Aksu

Recommended Posts

Beşir Aksu

Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2 hafta önce bayiden 0 km 2024 model 1.5 ecoblue dizel otomatik Ford Focus aldım. Aracı kullanırken her zaman olmamak kaydıyla hız sabitleyicide 98 km/h hız 1500 rpm'de silkeleme, devir dalgalanması meydana geldi. Yol düzdü ve herhangi bir bozuklukta yoktu. Silkeleme yaparken gaza basıp biraz hızlandıktan sonra tekrar sabitleyiciye aldığımda problem geçiyor. Daha önce tecrübesi olan var mıdır? Vites geçişlerinde bir problem hissetmedim. Yaşadığım yerde yetkili satıcı/servis bulunmuyor. Genel olarak internet ortamında şikayetlere baktığımda bir memnuniyetsizlik söz konusu ilgili firma ve satıcı ile ilgili. O sebeple ilk sizin fikrinizi almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Çok arada bir değer olduğu için belki üst ve alt vites arasında geçiş yaptırıyordur. 

Spor moda alıp deneyin aynı hızda. Büyük ihtimalle olmayacaktır. 

98 yerine 95 e sabitlersiniz çözüm olarak ya da spor modda kullanırsınız

Yorum bağlantısı
Harun Özden
(düzenlendi)

Bu durumun pek çok sebebi olabilir:
- Enjektör

- DPF
- Şanzıman tribün
- Sensör vb.
Biraz daha aracınızı gözlemlemeniz faydalı olacaktır.

tarihinde Harun Özden tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Yıl olmuş 2025 ford hala şu işi çözemedi ..2004 cmax tdci ve 2011 focus tdci manuel iki aracımda da 1500 devir civarı silkeleme çok nadirde olsa olmuştu.Yabancı forumlar dahil yüzlerce sayfa okudum araştırdım net çözüme ulaşamadım.Daha çok düşük hızlarda oldu bende.Muhtemel sebepler ;Egr,enjektör,selenoid valf, krank sensörü,egzantrik sensörü,yakıt filtresi,kötü yakıt kısaca araçtaki herşey.Yazdıklarımın nerdeyse tamamını irdeledim fakat sonuç SIFIR.

Ne zaman yapacağı belli olmadığı ve arıza kodu almadığı için çözüme ulaşamadım vesselam.

Yorum bağlantısı
Beşir Aksu

Dün servise götürdüm. Bilgisayar bağlandı, herhangi bir arıza çıkmadı tabi. Bir tek direksiyon bağlantısı kesildi diye bir arıza gelmiş gitmiş. Test sürüşü yapıldı, onda da bir şey olmadı. Dpf temizliğe başladığı zaman olur diyip aracı teslim ettiler. 

Yorum bağlantısı
Beşir Aksu

1100 km'de. Şehir içi hiç kullanmadım. Marşa bastıktan sonra en az 30 km yol yapıyorum. Her iki binişten birinde bu olay başıma geliyor. Yeni arabalar çok narin gerçekten. 

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

Her 2 inişten birinden oluyorsa kesin bir sorun var diyebiliriz sürekli dpf temizleyecek bir durum yok

aynı aracın facebook grubuna girip sorarsanız iyi olur

ben hala enjektör diyorum bir pompacıya gidip aracı cihaza bağlatıp referans değerlerine baktırabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gülmez yazdı:

ya allah aşkına 2 haftada ne dpf temizliği olur araç kaç km de şu an

80 km de bir temizlik bile başlayabilir rutini yok

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Çağlar Bayur yazdı:

80 km de bir temizlik bile başlayabilir rutini yok

fap programı ile 308 i sürekli kontrol ederim

ön doluluk oranı 6.5 gr/lt ulaştığında otomatik yapar o değere ulaşması içinde şehir içi tafikte ya dakısa sürüşlerde olur

Peki sürekli uzun ya da trafiğe girmeyen araç bu değere ulaşamadığında yani akitf rejenerasyon yapamadığında ise her 1000 km de bir 6,5 değerine ulaşmadı ise yapar 

bu araç 1100 km de alalı 2 hafta olmuş ve rahatsız edecek şekilde sallantı yapıyor ise bana mantıklı gelmedi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Beşir Aksu yazdı:

Dün servise götürdüm. Bilgisayar bağlandı, herhangi bir arıza çıkmadı tabi. Bir tek direksiyon bağlantısı kesildi diye bir arıza gelmiş gitmiş. Test sürüşü yapıldı, onda da bir şey olmadı. Dpf temizliğe başladığı zaman olur diyip aracı teslim ettiler. 

ve ayrıca bu işlemler için kayıt açıldı mı? o zaman olur demeyi sanayideki usta der, servisteki diyemez, kontrol eder. elindeki cihazı kullanmayı biliyor ise tabii

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban
Beşir Aksu yazdı:

Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2 hafta önce bayiden 0 km 2024 model 1.5 ecoblue dizel otomatik Ford Focus aldım. Aracı kullanırken her zaman olmamak kaydıyla hız sabitleyicide 98 km/h hız 1500 rpm'de silkeleme, devir dalgalanması meydana geldi. Yol düzdü ve herhangi bir bozuklukta yoktu. Silkeleme yaparken gaza basıp biraz hızlandıktan sonra tekrar sabitleyiciye aldığımda problem geçiyor. Daha önce tecrübesi olan var mıdır? Vites geçişlerinde bir problem hissetmedim. Yaşadığım yerde yetkili satıcı/servis bulunmuyor. Genel olarak internet ortamında şikayetlere baktığımda bir memnuniyetsizlik söz konusu ilgili firma ve satıcı ile ilgili. O sebeple ilk sizin fikrinizi almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim. 

Tork konvertörü arızasından bahsedilmiş başka bir forumda ve çözüldüğü yazılmış.Garantiden şanzıman değişimi isteyin teşhis bu olursa

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Ali Gülmez yazdı:

ya allah aşkına 2 haftada ne dpf temizliği olur araç kaç km de şu an

Niye senin psa sürekli dpf devreye sokuyordu zaten sürekli devrede olup yakılan emisyon kül yapıp dolduruyor ya zamanla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Beşir Aksu
Çağlar Bayur yazdı:

ve ayrıca bu işlemler için kayıt açıldı mı? o zaman olur demeyi sanayideki usta der, servisteki diyemez, kontrol eder. elindeki cihazı kullanmayı biliyor ise tabii

Evet açıldı. Servis kayıtlarına girmiş oldu. 

Abdurrahman Balaban yazdı:

Tork konvertörü arızasından bahsedilmiş başka bir forumda ve çözüldüğü yazılmış.Garantiden şanzıman değişimi isteyin teşhis bu olursa

Evet bu tarz yazılara bende denk geldim. Ancak dediğim gibi sürekli olan bir durum değil. O yüzden şimdilik dpf diye mutabık kaldık. Biraz daha kullanıp gözlemleyeceğim. Tabi şu ihtimal de var. Hani ileride çıkabilecek büyük arızalar öncesinde kendini ufak ufak belli eder. Şu an tek elimde olan servis kaydı olarak işlenmesi oldu. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Niye senin psa sürekli dpf devreye sokuyordu zaten sürekli devrede olup yakılan emisyon kül yapıp dolduruyor ya zamanla.

olur öyle şeyler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...