İçeriğe Yönlendir

Egea 1.3 Multijet Tercih Yardım

Fatih Aydın

Recommended Posts

Fatih Aydın

Arkadaşlar 2017-2019 arası Urban yada Urban Plus 1.3 multijet düşünüyorum.
Yada 2021-2022 makyajlı kasa Easy Plus düşünüyorum. Hemen hemen fiyatlar aynı.
Kafamı kurcalayan donanım olarak Urban Plus çok dolu özellikle 6 airbag olması Easy plusda ise 2 airbag var.
Görünüş olarak makyajlı kasa daha güzel görünüyor. Bide tabi daha yeni model.
Diğer fark olarak Urban Plus artıları katlanan koltuklar, dijital klima, car play destekli teyp, hoparlör sayısı, koltuk kumaşı gibi farklılar var.

Birde Urban ile Urban plus arasında ne gibi fark var?
Yardımcı olur musunuz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran

Hava yastığının olmaması ne kadar yeni olursa olsun benim için bir seçenek olmaktan çıkartırdı easy ve easy plusları.

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

2020 1.3 Urban Plus HB sıfır olarak almıştım.

Motordan ve manuel şanzımandan çok memnundum. 3 seneye yakın kullandık.

Urban Plusta hoşuma gitmeyen özellik Otomatik klima var, çok kötü çalışıyor manuel klima ondan daha iyi.

16 Jant, hız sabitleme, gündüz ledli far gibi özellikler var.

Bu kasanın SW kasası hep aklımdaydı. Hatasız boyasız nispeten düşük km ilk sahibinden beyaz bir tane arayıştaydım.

Sonra fark ettim street donanımı gerçekten ucuz kalmış bu araçların. HB veya SW düşünüyorsanız Street donanımını da düşünebilirsiniz.

Egeadan ayrıldıktan sonra 3008, Model Y Perf, 408 i evin  aracı yapmak için denedik ama olmadı.  

2 aydır evin aracı olarak 2020 model Station Wagon Street 1.3 Multijet olanını kullanıyoruz.

Fiyat/Performansta çok başarılı. Egea'ya dönünce kafam tekrar rahat etti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

2018 modele kadar dolu paket bakın. 2018 sonrasında addblue var ve her addblue sistemi gibi problemli. Boş paketler genelde şirket/filo çıkması oluyor. Ne kadar üst paket alabilirseniz o kadar iyi. 

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ümit Türk yazdı:

Urban vardı bende. 2017 model aracım. Oldukça tatmin ediciydi. Hala egeamı özlüyorum.

Sorento yakıtı = egea yakıtı X 2 gibi olunca öyle özletir kendini :D 

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Murat Sahın yazdı:

Sorento yakıtı = egea yakıtı X 2 gibi olunca öyle özletir kendini :D 

Valla yakıttan değil. Egeayı sevmiştim. 2017 kasasını beğeniyorum. Mesele 2022-2023 kasalarına bindim kullandım kütük gibiler. 2017 ye göre. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

Valla yakıttan değil. Egeayı sevmiştim. 2017 kasasını beğeniyorum. Mesele 2022-2023 kasalarına bindim kullandım kütük gibiler. 2017 ye göre. 

Yaw de get. 2023 egea bam başka sürüş deneyimine sahip. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)

Ben bilmem, 1.3 mtj alınacaksa addblue öncesi alınmalı. Gerisi beni pek alakadar etmiyor. 

Ali Darbaz yazdı:

Örnekler misin?

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Murat Sahın yazdı:

Ben bilmem, 1.3 mtj alınacaksa addblue öncesi alınmalı. Gerisi beni pek alakadar etmiyor. 

Örnekler misin?

Gaza basınca farkı anlıyorsun. Düşük devirde daha seri.

İki tane 1.6 otomatik

İk tane 1.3 manual 

Aradaki fark tüketime bile yansımış. 

Screenshot_2025-01-24-00-31-16-389_de.spritmonitor.smapp_mp.jpg

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

Gaza basınca farkı anlıyorsun. Düşük devirde daha seri.

İki tane 1.6 otomatik

İk tane 1.3 manual 

Aradaki fark tüketime bile yansımış. 

Screenshot_2025-01-24-00-31-16-389_de.spritmonitor.smapp_mp.jpg

Evet baya fark var ama hala bir addblue arızasının masrafını yakıt farkından çıkartmak 20 yıl falan sürecek gibi görünüyor :biggrin:

Tabiki aracın her şeyini işveren ödeyecekse en yenisi alınır ama ben bizzat kendim ödeyeceksem yarım litre az yakmasından ziyade arıza konusuna önem veririm. 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

Katılmıyorum. Hepsini denedim. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

Evet baya fark var ama hala bir addblue arızasının masrafını yakıt farkından çıkartmak 20 yıl falan sürecek gibi görünüyor :biggrin:

Tabiki aracın her şeyini işveren ödeyecekse en yenisi alınır ama ben bizzat kendim ödeyeceksem yarım litre az yakmasından ziyade arıza konusuna önem veririm. 

Ümit Türk yazdı:

Evet şimdi servisteyim teknisyen ustalardan ilk elden öğrendiğim bilgi 2023 arabanın turbo ve katalizörü farklı.

IMG_8988.jpeg

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

Benim üstün Darbaz sensörleri iki araba arasındaki devasa farkı en ince ayrıntısına kadar hissedebiliyor

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Evet şimdi servisteyim teknisyen ustalardan ilk elden öğrendiğim bilgi 2023 arabanın turbo ve katalizörü farklı.

IMG_8988.jpeg

bu modeller tavanda bile gidebiliyor farklılar

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

Ben fark yok demedim, o fark addblue ile uğraşmaya değmez dedim :) Yoksa 2023 modeli var şirkette, 2019 modeli kendi aracım zaten. Evet iyileştirme var ancak addblue ile uğraşmaya değmez. RR turbofan motor da koysalar addblue ile uğraşmaya yine değmez. 

Ümit Türk yazdı:

Var var, mesela 2023 modelin emniyet kemerleri easy pakette ayarlanabilir değil falan. Motoru teknik veri olarak aynı lakin bende sürüşte, hele performanslı sürüşte fark olduğu kanaatindeyim. Belki şanzıman oranıdır belki başka bir şeydir, onu bilmiyorum. Yarım litre yakıt + 0,2 sny daha hızlı 0-100 için addblue ile uğraşmam şahsen. Bu arada, mesela 2017 vardı şirkette, easy 1.3, yan aynalar ısıtmalı idi, usb ve aux girişi vardı, 2019 da yan aynalar ısıtmasız, aux iptal, 2023'de ön yolcu emniyet kemerleri ayarlanamıyor ancak koltuğun yükseklik ayarı daha alçak bir oturma pozisyonuna müsaade ediyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...