Hamit inan 16 saat önce Paylaş 16 saat önce En son 5-6 sene önce bozulan devirdaim pompasını evin önünde 1.5 saate kendim değiştirmiştim. Bu sefer vaktim olmadığı ve yorgun olduğum için sanayiye gideyim dedim. Arkadaşın dükkana girdim izinde imiş. Ortağı Iraklı ustasına hallet hemen dedi. Eleman 5 dakika bakıyor bir vida söküyor beş dakika bakıyor bir vida söküyor. 20 dolayında vida var 😁 Bir sigara yaktım dolaştım dükkana girdim oda ney Eleman 1 metrelik levyeyi almış blok ile devirdaim arasına sokmuş pompa çıkmıyor diye levye ile asılacak. Elinden kaptım napiyon oğlum sen dedim Abey çıkmıyor asılacak ben Embesil parmak kalınlığında vida devirdaim uzerinden blok kapağına oradan bloğa bağlı. Gevsetmis görememiş levye ile abanacak. Gerisini kenara cekil deyip hallettim. borcum ne deyip 1.500 bırakıp çıktım. İşlem 4 saat sürdü 😁 Bir tanede vida kestirdigi için tornacı bulup getirdim mekana... Olay bundan ibaret. Peki niye yazdım? Pazar günü umreden geldim Sövemiyorum benim yerime forum halinde kufretmenizi rica ediyorum. 😁 Ben gibi adama bunu yapan vatandaşa neler yapmaz 2 7 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Hamit inan yazdı: 1 metrelik levyeyi almış blok ile devirdaim arasına sokmuş pompa çıkmıyor diye levye ile asılacak. sahneye bak ya , geçmiş olsun 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 16 saat önce Yazar Paylaş 16 saat önce Çağlar Bayur yazdı: sahneye bak ya , geçmiş olsun Şaka demiyorum ya hakkaten levyeyi tam blokla devirdaim arasına soktu abanacagi anda yakaladım. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Arkadaşını seviyorsan o adamı oradan yollamasını sağla, çok iyilik etmiş olursun. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 15 saat önce Yazar Paylaş 15 saat önce Metin Uzunoğlu yazdı: Arkadaşını seviyorsan o adamı oradan yollamasını sağla, çok iyilik etmiş olursun. Ben döndüm o gitti umreye. Gelmesini bekliyorum 😁 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert 15 saat önce Paylaş 15 saat önce yerli kasaplar yetmiyo bi de bedevi kasaplar sardi sanayileri. evlerden ırak 4 Yorum bağlantısı
Ramazan Turan 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Hamit inan yazdı: En son 5-6 sene önce bozulan devirdaim pompasını evin önünde 1.5 saate kendim değiştirmiştim. Bu sefer vaktim olmadığı ve yorgun olduğum için sanayiye gideyim dedim. Arkadaşın dükkana girdim izinde imiş. Ortağı Iraklı ustasına hallet hemen dedi. Eleman 5 dakika bakıyor bir vida söküyor beş dakika bakıyor bir vida söküyor. 20 dolayında vida var 😁 Bir sigara yaktım dolaştım dükkana girdim oda ney Eleman 1 metrelik levyeyi almış blok ile devirdaim arasına sokmuş pompa çıkmıyor diye levye ile asılacak. Elinden kaptım napiyon oğlum sen dedim Abey çıkmıyor asılacak ben Embesil parmak kalınlığında vida devirdaim uzerinden blok kapağına oradan bloğa bağlı. Gevsetmis görememiş levye ile abanacak. Gerisini kenara cekil deyip hallettim. borcum ne deyip 1.500 bırakıp çıktım. İşlem 4 saat sürdü 😁 Bir tanede vida kestirdigi için tornacı bulup getirdim mekana... Olay bundan ibaret. Peki niye yazdım? Pazar günü umreden geldim Sövemiyorum benim yerime forum halinde kufretmenizi rica ediyorum. 😁 Ben gibi adama bunu yapan vatandaşa neler yapmaz Samsun Sanayi konusunda çok şanssız, aynı işleme tam 10 farklı işçilik fiyatı aldım. Hepsi aynı işi yapacak, kimi malzemeyi ben getirdiğim için konuya bile girmedi, parça dışarıdan olursa yapmıyoruz dedi, sanki kendisi parça üretiyor. Şu dönemde esnaf ile müşteri arasında ciddi bir kriz var ve ustalar çözmek için uğraşmıyor, yıllardır gittiğim ustamı bıraktım, son 2 işlemi etik değildi. Bundan sonraki işlemlerimde ciddi ciddi Çorum'a gitmeyi düşünüyorum. @Hamit inan bey bir gün Samsun üyeleri ile buluşup çay, sohbet edebiliriz. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Hamit inan yazdı: Ben döndüm o gitti umreye. Gelmesini bekliyorum 😁 Allah kabul eylesin. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Arkadaşımın Tekirdağ da bakım dükkanı var pazar dükkanı açıyorum işlemleri kendim yapıyorum malzemeler geldi haftaya mercedes in şanzıman yağı dahil bakımını ben yapacağım. 4 Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Fatih Keskin yazdı: Arkadaşımın Tekirdağ da bakım dükkanı var pazar dükkanı açıyorum işlemleri kendim yapıyorum malzemeler geldi haftaya mercedes in şanzıman yağı dahil bakımını ben yapacağım. yakında herkes her işini kendi halletmeye bakacak, durum oraya doğru gidiyor... 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Fatih Keskin yazdı: Arkadaşımın Tekirdağ da bakım dükkanı var pazar dükkanı açıyorum işlemleri kendim yapıyorum malzemeler geldi haftaya mercedes in şanzıman yağı dahil bakımını ben yapacağım. Kore grubuna da bakıyor musunuz İstanbuldan yazıyorum. 1 3 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Devir daim değişim devri değil demekki 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce İlkay Başaran yazdı: Devir daim değişim devri değil demekki Çıkanada acımadım değil 5 yaşında 100k yol yapmış bilya fan tertemizdi 1 Yorum bağlantısı
Onur Doğan 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Sanayide ustalar artık işlerini kendisi ellemeyip direk çıraklara yaptırdıkları için çırağın yapacağının âlâsını yaparım diyerek yapabildiğim kadarıyla kendim çözmeye çalışıyorum. Çözemediğime de yapacak bir şey yok. Bence herkes elinden geleni kendisi yapmalı 1 Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce İthal çırakların yeni geldiği dönemde o dönem ki multijet punto aracımızı ısıtma bujisi değişimi için tanıdık bildiğim bir servise götürdüm.O dönem çalışmaya yeni başlamıştım ufak ufak bazı masrafları üstleniyoruz, punto aile arabamızdı benim için ferrari gibi kıymetliydi. Servis sahibi itina ile ısıtma bujilerini çıkardı puntonun bujiler biraz ince olur sıcaklık etkisiyle yerine hafif kaynar dikkat ister. Sıfır bujileri çırak yerine sıkmaya başladı normalde kimsenin işine karışmam uzaktan sessizce izlerim ama dayanamayıp daha fazla sıkma kırılır dememle kırılma sesini duymam bir oldu. Sonuç kapağa saplı kamış bir ısıtma bujisi sökmek için tutmaya yerde kalmamış. Servisin sahibi geldi sakinleştirmek için rahat ol çıkmazsa gerekirse ben bu arabaya sıfır üst kapak bile yaparım bana güven dedi. 70 bindeki hatasız arabaya üst kapak yapıyoruz çıldırmamak elde değildi umreye gitmediğim için rahat rahat sövdüm. Ertesi gün helikoilci çağrıldı söküldü kamera ile parça kalıp kalmadığına bakıldı problem çözüldü. 4 silindirli arabaya 5 tane ısıtma bujisi harcanmış, adam defterde üzerini çizip kırılan bizden olsun dedi yok birde ödeseydim dedim tekrar ufak bir sürtüştük. Hala aklıma geldikçe beni aynı performansta sinirlendiren bir olay. 2 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Hamit inan yazdı: borcum ne deyip 1.500 bırakıp çıktım. İşlem 4 saat sürdü 😁 borcum ne deyip, adamdan 1500 TL alıp çıktım olmalı doğrusu. Fatih Keskin yazdı: Arkadaşımın Tekirdağ da bakım dükkanı var pazar dükkanı açıyorum işlemleri kendim yapıyorum malzemeler geldi haftaya mercedes in şanzıman yağı dahil bakımını ben yapacağım. hava filtresi yapalım yazdım yanıt alamadım? 2 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts