Mecit Can Horasan 23 Ocak Yazar Paylaş 23 Ocak Hocalarım müsait olamadım gidemedim bi türlü . Babam uzun yol şöförü denk gelirse gitcez sananiye . Durumu güncellerim. Videolar: Marş sırası : 2bin devir arızası :https://youtube.com/shorts/cIRF9tZHXAE?si=O2weqNaEGGGN0xs7 Fatih Evcin yazdı: küçük sanayideki bir pompacıya değerleri attım, normal değil diyor. Anladım teşekkürler ozaman müsait olduğumuzda göstercez arabayı. Videoları attım bakabilirsiniz Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Ocak Paylaş 23 Ocak Esp yanıyor, şarj yanıyor.. Önce bunları bi halletirin.. Bu araç düzgün şarj yapamıyor yada akü bozuk.. Isıtma bujisi de çalışamıyordur.. Bunları yapmadan enjektöre odaklanmayın.. Yorum bağlantısı
Mecit Can Horasan 23 Ocak Yazar Paylaş 23 Ocak Mehmet Ozyurek yazdı: Esp yanıyor, şarj yanıyor.. Önce bunları bi halletirin.. Bu araç düzgün şarj yapamıyor yada akü bozuk.. Isıtma bujisi de çalışamıyordur.. Bunları yapmadan enjektöre odaklanmayın.. Espde bi sorun yok sadece yanıyor. Şarj lambası yanma sebebi marş basıp düşük devir yaptığı için yanıyor normal devire geçince lamba kalkıyor . Isıtma bujisi kontrol ederiz bakalım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Ocak Paylaş 23 Ocak Bence sebepsiz yere sadece yanmaz o. Akünüz de zayıf sizin. Ya akünüz bozuk, yada şarj edemiyor. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 23 Ocak Paylaş 23 Ocak Mecit Can Horasan yazdı: Espde bi sorun yok sadece yanıyor. Şarj lambası yanma sebebi marş basıp düşük devir yaptığı için yanıyor normal devire geçince lamba kalkıyor . Isıtma bujisi kontrol ederiz bakalım Sorun yok diyemeyiz, esp ışığı yanıyorsa esp devre dışı demektir. Bu da sorun demektir. 1 Yorum bağlantısı
Mecit Can Horasan 23 Ocak Yazar Paylaş 23 Ocak Mehmet Ozyurek yazdı: Bence sebepsiz yere sadece yanmaz o. Akünüz de zayıf sizin. Ya akünüz bozuk, yada şarj edemiyor. Önder Özcan yazdı: Sorun yok diyemeyiz, esp ışığı yanıyorsa esp devre dışı demektir. Bu da sorun demektir. Esp aktif hocalarım 4 sene önce aldığımda böyleydi bilgisayardan kontrol ettik. Akü ve dinamo olayı bilemedim tek tek kontrol ettirceğim. Akü sıfır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Ocak Paylaş 23 Ocak şarj lambası ve check engine birlikte sönmez? evvelki geçmişi nasıl? Yorum bağlantısı
Mecit Can Horasan 23 Ocak Yazar Paylaş 23 Ocak Çağlar Bayur yazdı: şarj lambası ve check engine birlikte sönmez? evvelki geçmişi nasıl? Hocam videoda 2ci marş mevcut normal devire geldiğinde sönüyor. Yılbasında bursa izmir otobanı kullandım bu sorunlar hariç hiçbir arıza yaşamadım. Zayıf akü vs şarj lambası göstermedi. Mecit Can Horasan yazdı: Hocam videoda 2ci marş mevcut normal devire geldiğinde sönüyor. Yılbasında bursa izmir otobanı kullandım bu sorunlar hariç hiçbir arıza yaşamadım. Zayıf akü vs şarj lambası göstermedi. Artı olarak sabah motor soğukken cok rahat çalışıyor. Sıcakken videoda gördüğünüz gibi. Arabada biraz traktör sesi var Yorum bağlantısı
Mecit Can Horasan 23 Ocak Yazar Paylaş 23 Ocak Şarj dinamosu ile ilgili bişi daha sormak istiyorum. Ön ve arka rezidans açtığımda akü uyarısı genel kronik sıkıntıymış. Attığım linkteki parça ile sorun çözülüyormuş . Yapan var mı acaba ? Arabayı yapmışken tam yapayım dedim. https://www.parlakoto.com/tr/mobiletron-vrvn001-ford-focus-mondeo-connect-jaguar-xtype-12v-sarj-konjektoru-ford-tipi.html Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Ocak Paylaş 23 Ocak Mecit Can Horasan yazdı: Ön ve arka rezidans açtığımda akü uyarısı genel kronik sıkıntıymış. yıllarca kullandım hiç rastlamadım Mecit Can Horasan yazdı: bursa izmir otobanı kullandım bu sorunlar hariç hiçbir arıza yaşamadım. sevir yüksek, şarjda sorun varsa zaten o devirlerde örter üstünü , önce şu şarj işi çözülmeli 2 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 23 Ocak Paylaş 23 Ocak Kullandığım 4 dizel Mondeo da rezitans açılsada şarj lambası hiç yanmadı 2 Yorum bağlantısı
Mecit Can Horasan 23 Ocak Yazar Paylaş 23 Ocak Fatih Keskin yazdı: Kullandığım 4 dizel Mondeo da rezitans açılsada şarj lambası hiç yanmadı Hocam bu forumda görmüştüm konu linki atayım. https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/289217-mondeo-iii-şarj-dinamosu-sorunu-çözümü/ Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Ocak Paylaş 23 Ocak Mecit Can Horasan yazdı: Şarj dinamosu ile ilgili bişi daha sormak istiyorum. Ön ve arka rezidans açtığımda akü uyarısı genel kronik sıkıntıymış. 4 sene benzinlisini 4 sene sizinkinin aynısını kullandım. Bu şekilde kronikleri yok bu aracın. Kesinlikle şarj dinamonuz bozuk.. Mecit Can Horasan yazdı: Hocam bu forumda görmüştüm konu linki atayım. https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/289217-mondeo-iii-şarj-dinamosu-sorunu-çözümü/ Sebep bu parça olabilir.. Farklı sebepler de olabilir. Bir şekilde bu sorun ortadan kalkmadıkça enjektörünüz de ısıtma bujiniz de abs'niz de doğru çalışmaz.. Hatta vites geçişleriniz bozulur. 2 Yorum bağlantısı
Fatih ÇOLAK Pazartesi 12:19 Paylaş Pazartesi 12:19 Bu hataya benzer yurtdışı forumlarında sıcak çalıştırma hatası diye görmüştüm. Yazılım güncellemesiyle çözen olmuş, ekzantrik zinciri değişerek çözen olmuş. Yorum bağlantısı
Mecit Can Horasan Pazartesi 13:10 Yazar Paylaş Pazartesi 13:10 Fatih ÇOLAK yazdı: Bu hataya benzer yurtdışı forumlarında sıcak çalıştırma hatası diye görmüştüm. Yazılım güncellemesiyle çözen olmuş, ekzantrik zinciri değişerek çözen olmuş. Hocam böyle videoları nasıl buldunuz okadar arastırdım hiç bulamadım. 2ci attığınız gibi aynen öyle yapıyor . Yorumları okudum şarj dinamosundan bahsediyorlar yazılımdan bahsediyorlar vs . Güncellemeyi yapan yer var mı acaba Yorum bağlantısı
Fatih ÇOLAK Salı 08:59 Paylaş Salı 08:59 (düzenlendi) hocam 2005/16 numaralı aralık ayında yayınlanan bir teknik servis bülteni varmış. 2005 6. aydan önceki araçlarda yapılıyormuş yazılım güncellemesi ama muhtemelen aracınızda zaten yapılmıştır. Alternatörde olabilir ama gauge menuden akü voltajı şarj voltajını kontrol edebilirsiniz. Forscan uygulaması varsa krank sensörü senkron mu onu da kontrol edin. Enjektörlerde yapabilir hocam Salı 09:00 tarihinde Fatih ÇOLAK tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts