İçeriğe Yönlendir

Fiesta 2008 1.4 TDCI Duman Testi

Ali Buldaş

Recommended Posts

Ali Buldaş

2008 model fiesta aracıma 2-3 gun once bi tamirciye goturdum.

Siyah duman ve yıgılma oldugunu soyledim.

Bilgisayara baktı hata kodu yok.

Teste cıktık geldik. Sis testi yapacagını soyledi ustam. İşinin ehli sağlam biri idi baya uğraştı.

Sis testini emme hortumundan şişirip sabitledi dumanı verdi.

2 kaçak çıktı biri egr borusunun kelepçede baya vardı. Biride Pcv valfinin ordan.

Egryi kaynakla körletti kaynakcılara tamamen kesildi. Çekiş ve ara hızlanma arttı sanırım turbo basıncını kaçırmış oradan.

Fakat pvc valfi olan yeri ellemedik. Kapak komple pahalı imiş uzerindeki. Ama emmeden giden sis neden yağ yerinden geldi anlamadım.

Sübaplarda sorunmu var neden yağ buharı tahliye yerinden gelirki sis?

Şİmdiden teşekkür ederim hayırlı günler.

Araç 4-5 saat beklediginde ilk çalıştırmada 15-20 saniye mavi duman atıyor sonra bitiyor. Yükte veya başka türlü kesinlikle mavi duman yok

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

pvc valif ayrı satılan birşey ve çok pahalı değil ki o üst plastik kapak neden değişecek onu anlamadım

Yorum bağlantısı
Ali Buldaş
Celal Aydın yazdı:

Evet bu. Komple degiştigini soyledi ustam. Buradan sis gelmemesi gerekmiyormu normalde. Pistonların içinden sübaplardan nasıl oraya sızabilir yanık sübapmı var acaba?

Arabanın asıl problemi siyah duman

Ali Gülmez yazdı:

pvc valif ayrı satılan birşey ve çok pahalı değil ki o üst plastik kapak neden değişecek onu anlamadım

Press le geçtigini komple degismesi gerektigini soyledi. Cıkarıldıgında tekrar takılabilirmi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Buldaş yazdı:

emmeden giden sis neden yağ yerinden geldi anlamadım.

karter havalandırma dan oraya bağlantı olduğu için

Ali Buldaş yazdı:

Press le geçtigini komple degismesi gerektigini soyledi. Cıkarıldıgında tekrar takılabilirmi?

eskisi çıkartılırken kırılıyor, yenisini tedarik edince çıkartıır

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...