Çağrı Alaf 22 Ocak Yazar Paylaş 22 Ocak (düzenlendi) Haşmet Güngör yazdı: Taraflar bir kağıt imzalarlar, tamam", de de bi daha TR ye gelme Abi aldığım kişi Beyaz Avustralyalı Kelvin diye bir adamdı. Karısı biniyormuş. Bizi buyur ettiler arabanın kâğıdını küreğini istedik. Servis geçmişi geldi. Alındığı bayide bakımları yapılmış son bakımı da 4000 önce yine aynı bayi tarafından yapılmış. Bu yetkili bayide kesilen faturalar ve yapılan işlemler de gösterildi. Motor yağına bile bakmadım bırak experi falan. Şöyle bir tur attık 200 metre tamam dedik. Sonra parayı gönderdim ben adamın evinde iken. Banka büyük meblağları 1 gün bekletiyor. Bankayı aradım para gönderiyorum araba alacağım beklemeyi kaldırın dedim, yeni arabam için iyi dileklerde bulundular kaldırdılar. Para adamın hesabına geçti. Şimdi dayak yiyeceğim kısım geliyor; Bir arabanın devrini aldığında devir kağıdında önde devrin sende olduğunu gösteren bilgiler varken arkada da arabayı satarken doldurman gereken bilgiler yer alıyor. İhtiyacın olan her şey tek kağıtta. Adam parayı görünce kendi ruhsat kağıdının arkasına adı soyadını tarihi araç plakasını ve aldığı tutarı yazdı imzaladı ruhsatı bana verdi. Adamla orada teşekkür edip vedalaştık. Ben sonra notere gittim aynı kâğıdın arkasına bu sefer den benim doldurmam gereken yerleri yani adımı soy adımı imzamı ve geçici kimlik numaramı yazdım. Noter kağıdı aldı inceledi aracın fiyatının yüzdesi kadar benden para kesti ve 45 saniye sonra “Araç sizin, dikkatli sürün.” dedi. Ruhsatımı uzattı. Teşekkür ettim arabayı aldım eve getirdim. Exper yok, noter yok. Satıcı benle notere bile gelmedi para zaten bende ruhsat da sende arkasında sattığıma dair imzam da var ne halin varsa gör dedi kısaca. Çok da kibar insanlardı. Olaysız dağıldık. Cem Işık yazdı: Kol dayamanın döşemesinden 1 puan kırdım. Ne olmuş ona öyle Fotoğraf çekerken bir taraftan da siliyordum abi su yansıma yapmış döşemesi sağlam yoksa. Cem Işık yazdı: Ben haydarı sabahtan suya yatırdım abi, bırak gelsin, havaalanında harika bir karşılama yapacağım. Beni dövmeyene her türlü teknolojik alet değerinde getirilir. 22 Ocak tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi İmla. 5 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 22 Ocak Paylaş 22 Ocak Çağrı Alaf yazdı: Beni dövmeyene her türlü teknolojik alet değerinde getirilir. Seni severim bilirsin . Bana oradan bi ..... 2 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 22 Ocak Paylaş 22 Ocak Çağrı Alaf yazdı: arabanın kâğıdını küreğini istedik. Küreği ne yapıyorlarmış evlerine girdiğin için kafana yemeyesin diye mi istedin @Cem Işık buna haydar yetmez . Bence king'in yerinde patlama testine sokalım. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 22 Ocak Paylaş 22 Ocak Ben bi Çağrıyı ziyarete gidiyorum umarım uçakta ıslak sopaya bişey demezler 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Ocak Paylaş 22 Ocak Tamer Topaç yazdı: Ya otomatikse otomatik vurdurur 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Ocak Paylaş 22 Ocak Fatih Keskin yazdı: Ben bi Çağrıyı ziyarete gidiyorum umarım uçakta ıslak sopaya bişey demezler yolda kanguru görürsen gözlerine bakma, kafanı yan çevir 2 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 22 Ocak Yazar Paylaş 22 Ocak Mehmet Yeter yazdı: Şimdi oralarda LPG'de yoktur. Var var ama alan görmedim. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 23 Ocak Paylaş 23 Ocak Tansu Kalafatoğlu yazdı: otomatik vurdurur Değişik makineler varmış diyorlar . 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Ocak Paylaş 23 Ocak Çağrı Alaf yazdı: Var var ama alan görmedim. CNG var mı?istasyonlarda? Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 23 Ocak Yazar Paylaş 23 Ocak Çağlar Bayur yazdı: CNG var mı?istasyonlarda? CNG ne bilmiyorum ki Ama LPG var bazı tabelalarda. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Ocak Paylaş 23 Ocak Çağrı Alaf yazdı: CNG ne bilmiyorum ki Ama LPG var bazı tabelalarda. cng doğalgaz. lpg mutfak tüpü Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 23 Ocak Yazar Paylaş 23 Ocak Çağlar Bayur yazdı: cng doğalgaz. lpg mutfak tüpü Mutfak tüpü de var öbüründen de. 😂 Şaka bir yana çok az petrolde CNG var o zaman çünkü genelde 3-4 çeşit benzin ve dizel için tabelalar görüyorum. Yorum bağlantısı
Cem Işık 23 Ocak Paylaş 23 Ocak Dubai'de kamyon ve iş makineleri dahil benzinliydi, yüksek tork isteyen bu araçlarda neden benzinli motor kullanılmış anlayamadım. Çağrı sizde yakıt fiyatları nasıl? bir depo kaça doluyor örneğin? Asgari ücreti de söyle de kaç depo yakıt alınıyor diye hesap yaparız. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 23 Ocak Yazar Paylaş 23 Ocak Abi yakıt fiyatları istasyona göre değişir ama yakıt kalitesi de değişir. Ben ya Shell ya BP’den alıyorum. İkisinin de fiyatları benzer. Siteden kontrol ettiğimde genel ortalama güncel fiyatlar şu şekilde: Benzin 98: 210 Cent Benzin 95: 203 Cent Benzin 91: 187 Cent EthanolE10 105: 218 Cent ErhanolE10 94: 185 Cent Dizel: 193 Cent Güncel Kur 22.36 Lira. Burada asgari ücret saatlik 25 Dolar. Yani asgari ücret ile çalışan birisi saatte 95 oktan alsa neredeyse 12.5 Litre yakıt alır. Bir depo ortalama binek araçta 60 Litre olur. Bir asgari ücretli deposunu tamamen 4.8 saatte doldurur. Günde 12 saat çalışan birisi asgari ücretli ise günde 150 ayda ise 4500 Litre benzin alabilir. Cem Işık yazdı: Dubai'de kamyon ve iş makineleri dahil benzinliydi, yüksek tork isteyen bu araçlarda neden benzinli motor kullanılmış anlayamadım. Burada da bana ilk verdikleri emanet Mazda 2600 Pick-Up benzinliydi. Yakıt almam gerektiğinde müdürü arayıp onay almıştım dizel değil benzin değil mi ben sorumluluk kabul etmem diye. 😅 Görsen adam yerine koymayacağın pickup ama o yüksek hacimli benzinli motoru ile nasıl gidiyordu tıpkı rüzgar gibi. 1 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 23 Ocak Paylaş 23 Ocak Çağrı Alaf yazdı: Abi yakıt fiyatları istasyona göre değişir ama yakıt kalitesi de değişir. Ben ya Shell ya BP’den alıyorum. İkisinin de fiyatları benzer. Siteden kontrol ettiğimde genel ortalama güncel fiyatlar şu şekilde: Benzin 98: 210 Cent Benzin 95: 203 Cent Benzin 91: 187 Cent EthanolE10 105: 218 Cent ErhanolE10 94: 185 Cent Dizel: 193 Cent Güncel Kur 22.36 Lira. Burada asgari ücret saatlik 25 Dolar. Yani asgari ücret ile çalışan birisi saatte 95 oktan alsa neredeyse 12.5 Litre yakıt alır. Bir depo ortalama binek araçta 60 Litre olur. Bir asgari ücretli deposunu tamamen 4.8 saatte doldurur. Günde 12 saat çalışan birisi asgari ücretli ise günde 150 ayda ise 4500 Litre benzin alabilir. Burada da bana ilk verdikleri emanet Mazda 2600 Pick-Up benzinliydi. Yakıt almam gerektiğinde müdürü arayıp onay almıştım dizel değil benzin değil mi ben sorumluluk kabul etmem diye. 😅 Görsen adam yerine koymayacağın pickup ama o yüksek hacimli benzinli motoru ile nasıl gidiyordu tıpkı rüzgar gibi. Banlamanın nereden yapıldığını bi bulsam, yapacağımı biliyorum ben.. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 23 Ocak Paylaş 23 Ocak Cem Işık yazdı: Banlamanın nereden yapıldığını bi bulsam, yapacağımı biliyorum ben.. Bence Türkiyeye geleceği zaman ipsaladan şöyle bir nefes alıp geri dönsün derim. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Ocak Paylaş 23 Ocak Cem Işık yazdı: Dubai'de kamyon ve iş makineleri dahil benzinliydi, yüksek tork isteyen bu araçlarda neden benzinli motor kullanılmış anlayamadım. rafineride benzin birikti satamıyorlar, satılması da lazım, şakkk mazotu zamlandırıp dünyaya benznili motor satmaları gerekiyordu ve başardılar Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 24 Ocak Yazar Paylaş 24 Ocak Mehmet Yeter yazdı: Bence Türkiyeye geleceği zaman ipsaladan şöyle bir nefes alıp geri dönsün derim. Bu gidişle Suriye sınırından şansımı deneyeceğim (Türk pasaportum olduğu için almayabilirler ) her ilde bir üye beni sopalamak için bekliyor. Arabanın kaskosu da tamam. Bu ülkedeki ilk kaskom olduğu için Mustang GT'nin kasko parasına yakın bir miktar verdim Mazda için. #SigortacılarKapatılsın. Emmi hariç. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 24 Ocak Paylaş 24 Ocak Bu arada hayırlı olsun güle güle kullanın inşallah. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 24 Ocak Paylaş 24 Ocak Hayırlı olsun Çağrı. Direksiyonu sağda bunun, satamazsın. 350 verelim. 2 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 24 Ocak Yazar Paylaş 24 Ocak H.Cenk Bayrakçı yazdı: Hayırlı olsun Çağrı. Direksiyonu sağda bunun, satamazsın. 350 verelim. Parçası da yokmuş zaten hocam İlkay abi sağolsun uyardı beni. Defosunu fabrika kabul etmezse satayım hayırlı olsun ikimize de. 😁 Mehmet Yeter yazdı: Bu arada hayırlı olsun güle güle kullanın inşallah. Çok teşekkürler abi amin. Evren Barış Özbek yazdı: Hayırlı olsun. Teşekkür ederim abi. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 24 Ocak Paylaş 24 Ocak Çağrı Alaf yazdı: Mustang GT'nin kasko parasına yakın bir miktar verdim Mazda için 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts