İçeriğe Yönlendir

İş Güvenliği Uzmanı Var mıdır?

Özgür ÇETİNKAYA

Recommended Posts

Özgür ÇETİNKAYA

Selamlar,

İş güvenliği uzmanı arkadaş var mıdır? Biraz sohbet edelim...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yeni yasa hakkında sanırım di mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mükemmel işleyen şeylerimize bir mükemmeliyet daha mı eklendi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Çağlar Bayur yazdı:

mükemmel işleyen şeylerimize bir mükemmeliyet daha mı eklendi

Bütün şantiyedeki isg maliyetlerimiz %100 ile %95 arası arttı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Oğuzkan Işık yazdı:

Bütün şantiyedeki isg maliyetlerimiz %100 ile %95 arası arttı

bakış açısına bağlı, fevkaladenin de fevki yani, isg ciler için

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Konu nedir? Neler oldu ben takip edemedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA

Ben isg okumaya başladım da bu iş yapılır mı yapılmaz mı onu tartışmak istiyorum.

Yeni geçen yasa tasarısı isg iş arayanlar için iyi bir.şey ama hatalı bir karar oldu. Bunu yapmak yerine dakika sayısı arttırılabilir

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Yasa ile A isg maaşları 100ün üstüne çıktı diyorlar

Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA
Alptuğ Özcan yazdı:

Yasa ile A isg maaşları 100ün üstüne çıktı diyorlar

Yasa maaş konusunda bir şey diyor mu ki?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yasa gereği 50 nin altında işçisi olani ofis işi yapanlar dahil, her işletme iş güvenliği uzmanı bulundurmak zorunda imiş.. 

Benim bir işçim var. ofis elemanı. ben de bulunduracakmışım. Zira eline zımba teli batabilir. poliçeyi katlarken kağıt elini kesebilir. Enter'a basarken bileğini ağrıtablir.

Bunları birinin gözetleyip dur demesi lazım değil mi.. 

Ne yapacağız üstümüze salınan bu beyalı. Nasıl en az zarar ile atlatacağız?

Bilen biri anlatsın lütfen. Kafayı yiyeceğim. Benim iş yerimde nasıl bir tehlike olabilir. Kapuı açmayı, asansöre binmeyi ben mi öğreteceğim. yada iş güvenliği uzmanı mı bindirecek asansöre.. 

Biri anlatsın lütfen.. 

Bu ay sonuna kadar bir sözleşme yapmazsam aylık 88 bin lira cezası var.. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu ay sonuna kadar

bir imza ile şak diye uzar o süre, gss borcu olanlar 1 ocaktan sonra hastanaye gidemedi, unutulu ay ortası düzeltildi mesela.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yasa gereği 50 nin altında işçisi olani ofis işi yapanlar dahil, her işletme iş güvenliği uzmanı bulundurmak zorunda imiş.. 

Benim bir işçim var. ofis elemanı. ben de bulunduracakmışım. Zira eline zımba teli batabilir. poliçeyi katlarken kağıt elini kesebilir. Enter'a basarken bileğini ağrıtablir.

Bilen biri anlatsın lütfen. Kafayı yiyeceğim. Benim iş yerimde nasıl bir tehlike olabilir. Kapuı açmayı, asansöre binmeyi ben mi öğreteceğim. yada iş güvenliği uzmanı mı bindirecek asansöre.. 

Biri anlatsın lütfen.. 

Elemanı işten çıkartmak tek çözüm gibi görünüyor eğer bir iş güvenliği uzmanı bulmayacak isen 

Bu yasa ile kayıt dışı çalışma artacak özellikle sizin gibi bir iki çalışanı olan ofis çalışanları bu yolu izlemek zorunda kalacak çünkü iş güvenliği uzmanı fiyatları size pahalı gelecek.  iş güvenliği uzmanlarının belirli saat kotalari var onu daha yüksek geliri olan yerlerde kullanmak isteyeceği için sizleri kabul edemeyecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

Elemanı işten çıkartmak tek çözüm gibi görünüyor

apartmanlar ne yapacak ? tek görevli var zaten

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Binadan biri isg uzmanı sertifikası alsın :p

Bir dönem usta öğretici belgesi olmayan işletmelerde çırak çalıştırılamıyordu. Tüm ustalar usta öğretici belgesi almak zorunda kalmıştı. Kısa bir eğitim ve belge ücreti karşılığında.

Benim korkum o yönde herkese az tehlikeli işletmeler için  isg uzmanı sertifikası verebilirler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

Binadan biri isg uzmanı sertifikası alsın

mahalleye girip binalra ceza yaza yza mı gidecekler? olur adanadan başlasınlar şenliği izle mesela , trafoları söksünler önce mesela?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Aşağıdaki bilgi verdiğim sertifikayı 6 yıl önce almıştık. Bilgilendirmeler var bu yol izlenerek kendi işyerinizin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yapabilirsiniz. 

Anadolu Üniversitesi ile T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan sertifika programına katılarak başarılı olan işveren veya işveren vekilleri elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecektir.   

Anadolu Üniversitesi ile T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında  İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim, Sınav ve Belgelendirme işbirliği protokolü imzalanmıştır.  Anadolu Üniversitesi ile T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan sertifika programına katılarak başarılı olan işveren veya işveren vekilleri elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecektir.

Herhangi bir diploma derecesi aranmaksızın programa 18 yaşını doldurmuş herkes başvurabilir.   

Başvuru Tarihi ve Kayıt Bedeli

Başvuru işlemleri 03.02.2025 – 28.02.2025 tarihleri arasında yapılacaktır. 

Kayıt bedeli 750 TL’dir. 

https://esertifika.anadolu.edu.tr/program/14/isveren-ve-isveren-vekili-icin-is-sagligi-ve-guvenligi#:~:text=işbirliği protokolü imzalanmıştır.-,Anadolu Üniversitesi ile T.C.,ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecektir.

• Beğen 9
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

Ben isg okumaya başladım da bu iş yapılır mı yapılmaz mı onu tartışmak istiyorum.

Yeni geçen yasa tasarısı isg iş arayanlar için iyi bir.şey ama hatalı bir karar oldu. Bunu yapmak yerine dakika sayısı arttırılabilir

Bende kayıt yaptırmıştım ama hiç gitmedim öylece kaldı. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Kemal Korkmaz yazdı:

Aşağıdaki bilgi verdiğim sertifikayı 6 yıl önce almıştık. Bilgilendirmeler var bu yol izlenerek kendi işyerinizin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yapabilirsiniz. 

Anadolu Üniversitesi ile T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan sertifika programına katılarak başarılı olan işveren veya işveren vekilleri elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecektir.   

Anadolu Üniversitesi ile T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında  İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim, Sınav ve Belgelendirme işbirliği protokolü imzalanmıştır.  Anadolu Üniversitesi ile T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan sertifika programına katılarak başarılı olan işveren veya işveren vekilleri elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecektir.

Herhangi bir diploma derecesi aranmaksızın programa 18 yaşını doldurmuş herkes başvurabilir.   

Başvuru Tarihi ve Kayıt Bedeli

Başvuru işlemleri 03.02.2025 – 28.02.2025 tarihleri arasında yapılacaktır. 

Kayıt bedeli 750 TL’dir. 

https://esertifika.anadolu.edu.tr/program/14/isveren-ve-isveren-vekili-icin-is-sagligi-ve-guvenligi#:~:text=işbirliği protokolü imzalanmıştır.-,Anadolu Üniversitesi ile T.C.,ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecektir.

İşte yukarıda bahsettiğim gibi olmuş 

Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA
Mehmet Ozyurek yazdı:

Biri anlatsın lütfen.. 

Yasa 11 yıldır ertelenmiş idi şimdi geçti

Az tehlikelide kursa girip kendi iş yerinize isg uzmanlığı yapabiliyorsunuz. İş başı eğitimi ve is başı sağlık taraması vs hariç (son güncellemeden sonra ne oldu bakmadım)

Tehlikelide ise hiç birini yapamıyorsunuz.

Ortak isg kısımları var cüzi bir ücret ile gelip yapıyorlar ama 1 2 çalışan için ne yaparlar bilemiyorum belki siz ve çalışan bu ortak birime gidip toplu ders alabilirsiniz.

Bence az tehlikelide 10 kişi sınır olmalı ve tehlikeli sınıfta ve çok teklikeli sınıfta çalışacak isg uzman sayısını arttırabilirdi. Yanlış bir karat

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Mehmet Ozyurek yazdı:

Biri anlatsın lütfen.. 

isg ciler taş mı yesin emmi ?

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

İş güvenliği uzmanı değilim ama iş güvenliği uzmanlığı eğitici belgem var. Yani iş güvenliği uzmanlığı eğitimini alanlara ders veriyorum. Tabi 3-4 senedir bu işi yapmıyorum. C sınıfı iş güvenliği belgesini alabilirim ama uğraşmadım.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Bizim 2 ofis var, birde otel var. Bunların hepsine ayrı ayrı sertifika aldıralım o zaman. En mantıklısı o. Sabah geliyor masasına oturuyor. Ya yemek ya da çay, kahve alacağında yerinden kalkıyor.  Bu arkadaş kendini nasıl incitebilir? Arabaları çiplettik bitmedi. Bana yine bir dünya iş çıktı. Valla böyle işler pek canımı sıkıyor. Zaten inşaatlarda isg uzmanı var. Yakında evlerde de isg uzmanı isteyecekler. Hanımı da göndereyim kursa alsın sertifikayı.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Geçenlerde bi video gördüm. Hollanda’da bir tane kaldırım taşını mini vinç ile kaldırıp yerine koyan işçi vardı. Ve bunu 10dk’da yapıyordu. İş güvenliği çok iyiydi :) 

iş güvenliği uzmanı birden çok iş yerine bakabilir. Yani hizmet alımı yapılır. Aylık gelir iş yerine bakar gider. 

olmadı iş güvenliği sertifikası alınır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu
(düzenlendi)

6331 sayili yasa herkes icin ciktigi gunden beri devrede. Yasanin is yeri profesyoneli bulundurma zorunlulugu bazi is kollari ve sayi sartina gore ertelenmisti.  Ama yasanin zorunlu kildigi risk analizi, calisanlarin ISG egitimi, acil durum eylem plani, periyodik saglik muayenesi gibi uygulamalari yapmak zorundaydiniz. Cogu is yeri bunlari bir OSGB ile anlasip halletti. Geçmişte yapmadiysaniz ve ceza yemediyseniz şanslısınız. 

Az calisani olan firmalar bir OSGB ile anlasip bu isi çözecekler. En temizi bu. Ayda 1-2 saatlik hizmet icin Is guvenligi uzmani istihdam edilmez. 

Gecen gece Haberturkte 10dan az calisani olanlar icin bir alt yazi geciyordu. Tam okumadim ama bazi seyleri kendi kendilerine halletmeleri uzerine bir bilgiydi. Bu hizlica arastirilabilir. 

Kendinizin sertifikasi varsa bu isleri sizde yapabilirsiniz. Cogu insaat isi yapan arkadasim sertifika aldilar. Ama her kadar etkili yapiyorlardir kendi isleri uzerinde denetim bilmiyorum. 

tarihinde Baha Kanberoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Ben bu sertifikayı alsam, bir den fazla şirkete isg yapabilir miyim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Zeki Yelboğa
  • Yeni Oluştur...