İçeriğe Yönlendir

Doğru Yakıt Alımı

Burak Yildirim

Recommended Posts

Burak Yildirim

Arkadaşlar genelde benzin istasyonunda çalışan  pompayı takınca giderim hep, bugün unuttum gittim, acaba fişteki yakıt tipi ile koyduğu yakıt tipi farklı olmaz değil mi ? Fişte doğru koymuş.

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Burak Yildirim yazdı:

Arkadaşlar genelde benzin istasyonunda çalışan  pompayı takınca giderim hep, bugün unuttum gittim, acaba fişteki yakıt tipi ile koyduğu yakıt tipi farklı olmaz değil mi ? Fişte doğru koymuş.

Kastınız mazot ve benzin üstüne sanırım. Çünkü katkılı yakıt durumu kalktı biliyosunuzdur.

Yakıt yanlış olsa 300-500 metrede belli eder.

Fişte yazanda %99 doğrudur. Her şey otomasyon artık günümüzde

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Yildirim
Görkem Karakaş yazdı:

Kastınız mazot ve benzin üstüne sanırım. Çünkü katkılı yakıt durumu kalktı biliyosunuzdur.

Yakıt yanlış olsa 300-500 metrede belli eder.

Fişte yazanda %99 doğrudur. Her şey otomasyon artık günümüzde

Dediğiniz gibi hocam benzinlo araca motorin koymak gibi, O kadar kısa zamanda belli ederse sorun yok o zaman aldıktan sonra bir 3 4 km gittim.

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Artık pompalar akıllı 2-3 defa başıma geldi plaka kayıtlı olduğu için yakıt vermedi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Yildirim
Uğur Kamil yazdı:

Fişte ne yaziyorsa verdiği yakitta odur. 

Tamamdır teşekkür ederim 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Fiş doğrudur. 
Ancak bazı araçlarda benzinli deposuna dizel pompası girmez. 
Bazı istasyonlarda da plaka kayıtlıdır. İsteseniz de yanlış yakıt alamazsınız. 
Petrol ofisinde böyleydi. Bi ara C5’e dizel alamıyordum. Hasan düzelttirmişti.  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

İstasyonda tabanca hangisi ise fiş de otomatik ona göre çıkar. Sıkıntı olmaz. 

esas sorun, üstümüzdeki elektriği boşaltmadan tabancaya yakın durmak veya dokunmak. Direkt alev alabilir.

Önce uzak bir yerde demire toprağa falan dokunup elektriği boşaltmak lazım. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Direkt alev alabilir.

ytubmu dedi bunu

Yorum bağlantısı
Ali Gök

yanlış yakıt vermesi zor plakayı giriyor sistem benzinliyse araba mazot vermiyor.  ben su motoruna mazot almaya benzinli araba ile gidince plaka ile veremeyip tc mi alıo tarsustaki petrol

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

ytubmu dedi bunu

kazağıyla oynayıp evindeki ocağı parmağını yaklaştırıp ateşleme deneyinde gördüm

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

2009 yılında Focus'u sıfır almıştım İlk 15 000 km Opet ten yakıt almamız gerektiğini söylediler garanti dışı kalır falan demişlerdi  Konya ya gidiyordum  Ereğli yolunda bir istasyona durdum az bi benzin alayım dedim araçtaki yakıt yol üstündeki opete kadar gitmiyordu ismini bilmediğim bir istasyona durdum 5 lt benzin alayım dedim ve bakmadım adam mazot koymuş nasıl korktum araç daha 3000 km de falan servisi aradım depoyu sökecez dediler aracı buraya getirmeniz lazım dedi  İstasyonun sahibi geldi Pompacıya bi ton kızdı. Tanıdığım bi tamirci abi vardı onu aradım üstünü benzinle doldur iyice çalkala bişi olmaz dedi bizde yaptık sürdük gittik Konya ya bişi olmadı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

evindeki

camı açsın bişi olmaz onu da mı sölücez yahu

Kemal Korkmaz yazdı:

bişi olmadı.

bişi olmaz 50 lt benzine 5 lt yağ konmuş , az duman atar sonra biter

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...