İçeriğe Yönlendir

Clio 4 1.2 TCE Otomatik Nasıldır?

Hüseyin Kocaçam

Recommended Posts

Hüseyin Kocaçam

İyi akşamlar herkese clio 4 almayı düşünüyorum sizce mantıklı mı? motor, şanzuman olarak nasıldır?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Yarı otomatik oluyor sanırım. Çok duyduğum bir motor şanzıman ikilisi değil. Bence daha bilinir bir model tercih et. 

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

1.5 dci edc motor şanzıman kombinasyonu iyi bilirler. Ad blue gibi sorunu da yok dci motor 4 litre yakar mis gibi kombinasyon 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Kocaçam
Görkem Karakaş yazdı:

1.5 dci edc motor şanzıman kombinasyonu iyi bilirler. Ad blue gibi sorunu da yok dci motor 4 litre yakar mis gibi kombinasyon 

Benzinlileri nasıldır?

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Hüseyin Kocaçam yazdı:

Benzinlileri nasıldır?

Tce motorları genelde iyi deniliyor. Ben reno grubunda çok kötü motor bilmem. Bende de 1.0 tce var 2023 model.

Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama 1.2 tce için hatta nissan grubuda kullanıyor. İnstagramda bi usta çok problemli olduğu ( arızanın ne olduğunu hiç hatırlamıyorum) rektefiye olmadığı vs vs bi paylaşım yapmış, üstüne uzun uzun konuşulmuştu. 

Bu kadar az yakan bir dizel otomatik varken benzinli tercihini neden? Özel bir nedeni mi var acaba?

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Çünkü dizel gibi tüketip çok daha iyi gidiyor tce motorlar.

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
İlkay Başaran yazdı:

1.3 tce için doğru. Yakıt çok iyi ama 1.2 tce için de böyle mi ? Ben bilmiyorum açıkçası. 

1.0 tce'nin cvtyle 10 litre yaktığını herkes biliyor :biggrin:

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Görkem Karakaş yazdı:

1.3 tce için doğru. Yakıt çok iyi ama 1.2 tce için de böyle mi ? Ben bilmiyorum açıkçası. 

1.0 tce'nin cvtyle 10 litre yaktığını herkes biliyor :biggrin:

Benzinli motorun tüketimde sınırı yok evet o net. Yani 15 de yaktırılır :) dci nin canını çıkartsan 8 i geçmez sanırım.

1.5 90 lık clio vardı level 1 yazılımlı 1 yıl kullandım. 5 ortalama denebilir uzun yolda 4. 

Şimdiki 1.3 tce 5.6 ortalama veriyor birebir aynı güzergah aynı hızlar. 

Uzun yolda 100 geçilmezse 4.

Clioda yazılım olmasa eksi 1 yakardı ama o da var tabi fakat gidişlerinin alakası yok onu da yazmam lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
İlkay Başaran yazdı:

TCE motorlar demeyelim bence. 1.3 için kabul edilebilir lakin 1.0 TCE ve CVT ikilisini biraz araştırdım, baya baya atmosferik 1.6'lara yakın yakıyormuş abi. Hatta işyerinde bir elemanda var, sordum, buralarda 7 litre civarı yakıyor ama senin gibi kullanırsak 8'i net yakar dedi. 1.3 mtj egea 6 litre yakıyor en fazla benim kullanımımla. Şirketin egeayı elemana kullandırınca 5 litrenin altında kalıyor yakıt. Bu egea ile kıyas. 1.5 dci clio ile kıyaslarsak 1.0 tceyi fark belirgin şekilde açılacaktır. Tabi şanzıman etkisi yadsınamaz bu yakıt farkında ama günün sonunda pompaya yanaşınca elde edilecek veriyi kıyaaslıyor isek durum aşağı yukarı böyle. Hatta kiralamacı arkadaş var, ya 1.3 tce tce değil ya 1.0 tce tce değil, 1.3 megane kasası altında az yakarken 1.0 olan taliant kasasında çok yakıyor, aralarında 2 litre oynuyor en az ve az yakan megane diyordu. Çabiden ödünç vesile ile, kıymetini bil meganın :D 

Konuya dönecek olursak; 1.2 tce için yağ yakıyor, rektefe olmuyor falan diyorlardı. Nispeten az var piyasada. O yüzden bilgi edinmek zor. Bulunabilen videolar hep sorun yaşanan araçlar baz alınarak çekiliyor. Kullanıcısını bulup sormak gerek. Bu arada 0,9 tce ile aynı nesil sanırım 1.2 tce motorlar. 0,9 olanlar için su eksiltiyor diye ciddi bir şikayet vardı kullanıcılarda. 1.2 yi ben olsam çok iyi araştırmadan almazdım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

1.2 TCe ile Fransa-Belçika-Hollanda turu yaptım. toplamda 1500 km falan. 3.9 lt mi ne yakmıştı. Edepli kullanırsanız yakmıyor. Fransadan kiraladığım arabada bazı camların şişecam olması hoşuma gitmişti. :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

1.2 tce yağ yakan tasarım hatalı sıkıntılı bir motor olduğu için reno 1.3 tce ye geçti diye biliyorum.....

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)
Görkem Karakaş yazdı:

Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama 1.2 tce için hatta nissan grubuda kullanıyor. 

Eğer Nissan daki motor ise kesinlikle uzak durun derim. Bir arkadaşımda qashgai 1,2 vardı, sıfır olarak almıştı "benden çok servis kullandı" derdi borcu bitince hemen satmıştı.

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Murat Sahın yazdı:

1.0 TCE ve CVT ikilisini biraz araştırdım, baya baya atmosferik 1.6'lara yakın yakıyormuş abi.

1.6 ya yakın yakmıyor da muadillerinden 0.5-1 litre fazla yakıyor ama 1.6 lardan iyi gidiyor tatile Opelle değil Clio ile gitmiştim bu sebepten :)

Konuya yorumum 1.2 TCE bende sıkıntılı yorumlar okudum. 0.9 TCE yi merak ediyorum bilen bunu yorumlayabilir mi?

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

1.2 tce Nissan araçlarda da kullanıldı ve yağ yakmasiyla meşhur bir motor. Komşumda 1.2 nissan Kaşkay var. Aynı sorunu yaşadı ve sattı. 1.3 tce için yağ yakma 1.2 tce kadar değil. 1.3 tce için de devirdaim sorunu mevcut ama ortalama 3 yılda bir değişim yapılırsa sorun ortadan kalkar. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İnan Çınar yazdı:

1.2 tce Nissan araçlarda da kullanıldı ve yağ yakmasiyla meşhur bir motor. Komşumda 1.2 nissan Kaşkay var. Aynı sorunu yaşadı ve sattı. 1.3 tce için yağ yakma 1.2 tce kadar değil. 1.3 tce için de devirdaim sorunu mevcut ama ortalama 3 yılda bir değişim yapılırsa sorun ortadan kalkar. 

doğrudur, devirdaim sarf malzemedir aslında, genelde triger değişirken buda değişir, 1.3 tce de zincir olduğu için millet sanıyorki devirdaim ömürlük, son tahlilde ise yurt dışındada böyle yapıyorlar, orjinal olmak kaydıyla Pierburg marka devirdaim baya iyiymiş diyorlar, zaten başkada sorunu yok, yağ yakma sıfırdır bu arada, motor olarak sorunsuzudur 1.33 tce.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Metin Akbal yazdı:

1.6 ya yakın yakmıyor da muadillerinden 0.5-1 litre fazla yakıyor ama 1.6 lardan iyi gidiyor tatile Opelle değil Clio ile gitmiştim bu sebepten :)

Konuya yorumum 1.2 TCE bende sıkıntılı yorumlar okudum. 0.9 TCE yi merak ediyorum bilen bunu yorumlayabilir mi?

Kriter 1.6 opel değil :D 

Şaka bir yana, konusu var mıydı senin aracın? Benim çok ilgimi çekiyor aslında ama kime sorsam çok yakıyor diyor. Çok yakacaksa japon gruptan 1.6 c segment bir tam otomatik bakılır diyorum bende :) 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Murat Sahın yazdı:

Kriter 1.6 opel değil :D 

Şaka bir yana, konusu var mıydı senin aracın? Benim çok ilgimi çekiyor aslında ama kime sorsam çok yakıyor diyor. Çok yakacaksa japon gruptan 1.6 c segment bir tam otomatik bakılır diyorum bende :) 

Olsun Opel den az yakıp Opel den iyi gidiyor  :D Opelde kasarak 5.5 yaktığı yerde Clio kasmadan 5.5 litre yakıyor. Biraz dikkat etsem belki 5 i görecek. Yakıt dediğim gibi muadil sınıftan 0.5- 1 litre fazla yakıyor. Belki hanım kullandığından da olabilir yorum yapamıyorum. Ayrıca fabrikasyon LPG li olanları da var. Sıralı sistem LPG de uygulanıyor. Taigo mesela şehir içi Clio dan 1 litreye yakın az yakıyor. Uzun yol aynı gibi yine 5.5 yakıyor. 1.3 TCE Clio ise yakmıyor :)

Konusu burada:

Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

2 sene 10.000 km kullandım 1.2 120hp otomatik clioyu gidişi çok iyidi .Yakıt 115-120km hızlarda 5 - 5,5 litre idi  , şehir içi 7 - 7,5 litre  civarı geziyordu.Motor şanzıman uyumunu iyiydi arkası dar geldiği için satmak zorunda kalmıştım.İcon paket özellikleri tatminkar.

IMG-20170112-WA0005.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

clio 4 deki 1.2 motor sorunlu ama herkes sorun yaşayacak bir durum yok

Hem internette hem de takip ettiğim sosyal medya tamircilerinde kesinlikle almayın tabirini kullanan yerleri gördüm

Aynı motor kardeş firma nissanda da kullanıldı orada da sorun yaşayanlar var deniliyor ancak takip etmediğim için ben o yönde bilgi görmedim

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

herkes sorun yaşamıyor 1.2 nissan kullan arkadaşım ın aracı 120 bin km oldu sene de bi bakıma gitti hala da sıkıntısız kullanıyor

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İnan Çınar yazdı:

Opel Corsa 1.2 t 130 HP de aynı motor mu?

Puretech i kastediyorsan değil, o motor başka bir sıkıntı boyutu zaten, 1.2 tce de genel sıkıntının biraz yağ yakması olduğunu biliyorum, yoksa çok kötü motor değil anladığım kadarıyla...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...