Doğan Arşiray Perşembe 20:12 Paylaş Perşembe 20:12 Ali Darbaz yazdı: abi bir ailenin tesla model y yaratacağı ekonomik yükün altından kalkabilmesi için ayda 100 bin tlden fazla para girmesi lazımki Tesla almanın yarattığı faiz getirisi kaybını hafife alsın. İşte bu sebeble her ay 70000 tl mevduat getirisini kaybedince kmde 1 tl yakıyor diyince çok eğlencesi kalmıyor. İnsanın içine oturuyor. elektrikli araba fantazi zaten. en doğrusu zaten eldekini kullanmak değilmi dar ekonomik vaziyetlerde? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Perşembe 20:22 Paylaş Perşembe 20:22 Doğan Arşiray yazdı: elektrikli araba fantazi zaten. en doğrusu zaten eldekini kullanmak değilmi dar ekonomik vaziyetlerde? mevcut ekonomik koşullarda benim bir arabaya bile sahip olmamam gerekiyor. Çünkü bunu hakkedecek kadar kazanamıyoruz. Orta karar bir Citroen C3 idame etmek için bile eve en az 80 bin tl girmesi lazım. O kadar kendimizi sıkmamıza rağmen yetmiyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Perşembe 20:54 Yazar Paylaş Perşembe 20:54 Ali Darbaz yazdı: mevcut ekonomik koşullarda benim bir arabaya bile sahip olmamam gerekiyor. Çünkü bunu hakkedecek kadar kazanamıyoruz. Orta karar bir Citroen C3 idame etmek için bile eve en az 80 bin tl girmesi lazım. O kadar kendimizi sıkmamıza rağmen yetmiyor. Bundan sen sorumlu değilsin. Dedelerin sorumlu. Hiç çalışmamışlar hep dalga geçmişler (eski atalarımız). Şu anki büyüklerimizin de yaptığı birçok hata var bilerek ya da bilmeyerek. Sonuç olarak çalışıyorsun ama sahip olamıyorsun sürekli bir koşturmadasın. Gecenin saat 12 sinde şu an iş başındayım ben kendi adıma. Netflix izleyerek tesla alamam. Normal bir ülkede olsan stabil bir ortam olur mala çok özenmessin, konsere gidersin dernekte çalışırsın vb. Bizde herşey o kadar pahalı ki. Dürüm fiyatı almanya ile yarışıyor. Bizim torunlar bunu çekmesin diye uğraşıyoruz ama başaramıyoruz (ülke olarak, tabi ülke kalırsa geriye). 1 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Perşembe 21:17 Paylaş Perşembe 21:17 Ali Gülmez yazdı: zeste otomatik tanıma var uygulamaya kredi kartı girilirse şarj hemen başlıyor uygulama ya da cihaz üzerinden başlatmaya gerek yok ama en son astor 9 tl iken zes 13 tl idi Bu ne yaw bi de bunların arasında da mı fark var? Hangisi en ucuz? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Perşembe 21:20 Yazar Paylaş Perşembe 21:20 Mertol Kip yazdı: Bu ne yaw bi de bunların arasında da mı fark var? Hangisi en ucuz? sen elektrikli araba mı aldın hocam? hayırlı olsun. 8 lira ile 14 lira arası gezer DC ler. bazı yerlerde park parası almaya da kalkarlar. Tesla kendi aracına ucuz yapıyor. Aynısını TOGG için de bekliyorum ama teknik düzeni tam ayarlayamadılar. Altyapısı araçta var. Tak fişi bitir işi. Dese ki elektrik size TOGG lara 5 lira diğerlerine 15.. çatır çatır yapabilir. Yorum bağlantısı
Mertol Kip Perşembe 21:22 Paylaş Perşembe 21:22 Mehmet Göktürk yazdı: sen elektrikli araba mı aldın hocam? hayırlı olsun. 8 lira ile 14 lira arası gezer DC ler. bazı yerlerde park parası almaya da kalkarlar. Tesla kendi aracına ucuz yapıyor. Aynısını TOGG için de bekliyorum ama teknik düzeni tam ayarlayamadılar. Altyapısı araçta var. Tak fişi bitir işi. Dese ki elektrik size TOGG lara 5 lira diğerlerine 15.. çatır çatır yapabilir. Evet Grandland-e aldım. Gerçi parayı verdim de daha araba yok ortada Pazartesi falan teslim ederler herhalde. Istanbulda evden şarj falan zor benim için. Ev 6ncı katta. Ve apartman bildiğin ihtiyar heyeti. Bodrumda yaparım onu. Burada dışarıdan şarj edeceğim. 6 litre/100 km mazotla tüketimi aynı olsun bana yeter. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Cuma 06:04 Paylaş Cuma 06:04 Mertol Kip yazdı: Bu ne yaw bi de bunların arasında da mı fark var? Hangisi en ucuz? astor ve birkça marka 9 tl bandında idi ama bunlara da zam geleceği söylendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Cuma 07:00 Paylaş Cuma 07:00 Haklısın hocam, haftada sadece 44 saat çalışıp geri kalan tüm zamanı eğlenerek , gezerek , film seyrederek ve sanal pilotluk yaparak geçiriyorum. Eve iş getirmiyorum yada evde haftasonu ek iş yapmıyorum . saaedece 44 saat çalışıp geri kalan tüm zamanı boş boş geçiriyorum. El açıp Allaha yalvarıp para yağmasını bekliyorum . 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız Cuma 08:07 Paylaş Cuma 08:07 Çinli bir marka 3 dakikada aracın pilini otomatik değiştiriyor, şarj için uğraşmıyorsun ama yaygınlaşması çok zor. Sadece kendi araçlarına yapıyor tabi. Her markaya hizmet vermesi beklenemez. Bizde her aracın her cihazda şarj olması güzel oldu. Bizim binada kapalı otopark yok, açık var. Camdan kablo sallandırmak ile uğraşılmaz. Müstakil ev olmadan bu şarj işi zor geliyor bana. Yorum bağlantısı
Mertol Kip Cuma 09:39 Paylaş Cuma 09:39 Ali Gülmez yazdı: astor ve birkça marka 9 tl bandında idi ama bunlara da zam geleceği söylendi Şöyle bir site buldum da fiyatlar ne kadar güncel bilemem tabi Elektrikli araç şarj fiyatları Devletin bi regülasyon hazırlaması lazım. En alt ile en üst arasında %100 fark var. Makul değil. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Cuma 09:59 Yazar Paylaş Cuma 09:59 Ali Darbaz yazdı: Haklısın hocam, haftada sadece 44 saat çalışıp geri kalan tüm zamanı eğlenerek , gezerek , film seyrederek ve sanal pilotluk yaparak geçiriyorum. Eve iş getirmiyorum yada evde haftasonu ek iş yapmıyorum . saaedece 44 saat çalışıp geri kalan tüm zamanı boş boş geçiriyorum. El açıp Allaha yalvarıp para yağmasını bekliyorum . sen olayı üstüne alındın. belli standardı sağlayabilmemiz için olağanüstü çalışmamız gerekiyor demek istedim. Bunun yapılması asıl ayıp. Mertol Kip yazdı: Şöyle bir site buldum da fiyatlar ne kadar güncel bilemem tabi Elektrikli araç şarj fiyatları Devletin bi regülasyon hazırlaması lazım. En alt ile en üst arasında %100 fark var. Makul değil. devlet pek kurcalamasa iyi olur serbest rekabeti engelleyici konularda müdahale etse yeterli olur. Bir DC cihaz 2 milyon lira. AC cihazlar yaygınlaşmalı. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Cuma 10:35 Paylaş Cuma 10:35 Az önce dişciden çıktım, kızın dişleri için 44000 tl fiyat çıktı. Bu sene tatili iptal edecez. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Cuma 10:37 Yazar Paylaş Cuma 10:37 Ali Darbaz yazdı: Az önce dişciden çıktım, kızın dişleri için 44000 tl fiyat çıktı. Bu sene tatili iptal edecez. Yani işte buyur. Benim diş kaplamam düştü. frankeştayn gibi geziyorum şu an. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Cuma 13:24 Paylaş Cuma 13:24 (düzenlendi) Neyse. Devamlı dışarıdan bile şarj etsem 18KW tükettiğini varsayarsak ortalama 10 liradan 1.8 TL km tüketecek demektir. Dizelin %60 ı falan. Benzinliyi konuşmaya gerek yok. Cuma 13:47 tarihinde Mertol Kip tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cuma 17:22 Paylaş Cuma 17:22 Ali Darbaz yazdı: Haklısın hocam, haftada sadece 44 saat çalışıp geri kalan tüm zamanı eğlenerek , gezerek , film seyrederek ve sanal pilotluk yaparak geçiriyorum. Eve iş getirmiyorum yada evde haftasonu ek iş yapmıyorum . saaedece 44 saat çalışıp geri kalan tüm zamanı boş boş geçiriyorum. El açıp Allaha yalvarıp para yağmasını bekliyorum . düşün senden önceki nesik nasıl harap olmuştur, hem çalıştı hem eve baktı hem de ekstra ev yaptı , vesile ile dünyada eletrikli araç üretenin ceo su: biz sürmesi ucuz olacak demedik, ökolojik olacak dedi dediydi, oökoloji kısmı da kullanıldığı mahalle içi geçerli. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Cuma 17:27 Paylaş Cuma 17:27 Yeni krediler açıklandı. 2,5 milyon ticari araç kredisi gelmiş. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Cuma 17:30 Yazar Paylaş Cuma 17:30 Ali Darbaz yazdı: Yeni krediler açıklandı. 2,5 milyon ticari araç kredisi gelmiş. hülog mu dememiz gerekiyor. Araç kredisi değil "makine" kredisi olması gerek. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cuma 17:38 Paylaş Cuma 17:38 Ali Darbaz yazdı: Yeni krediler açıklandı. hangi banka? kredi lmiti müşteriye özeldri değişir , x milyona kadar kim dedi? 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts