İçeriğe Yönlendir

Ev Şarj Cihazları

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Selim Bilgin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

160km hızla 30/100km yakıyor. Tesla ama.

160 ile gitmemek lazım aslında ama işte nasıl alışacağız ben de bilmiyorum m 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yorum değil de kanun var. Bu tarz değişikliklerin olması için 4/5 onay alınması gerekir. 

Ayrıca kendisi için fayda sağlayacak şeyde diğer bağımsızlara zarar verecek şeyler yapılamaz. Yapılırsa da sorumlududur 

kat mülkiyeti kanunu 19.madde

Bahsettiğim bu olay. Normalde tapuda işli park alanı varsa izine gerek olmaz diyor yönetmelik ama kablo ortak alandan geçeceği için yine izin alınmadan yapılamıyor. 
Bakalım ilerleyen süreçte bizi neler bekliyor. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mustafa Arıkan yazdı:

Bahsettiğim bu olay. Normalde tapuda işli park alanı varsa izine gerek olmaz diyor yönetmelik ama kablo ortak alandan geçeceği için yine izin alınmadan yapılamıyor. 
Bakalım ilerleyen süreçte bizi neler bekliyor. 

sadece ortak alandan geçmesi problem değil. Ortak panodan elektrik alınacak ve şebeke etkilenecek. Esas sorun burası. 

Kat mülkiyeti kanunu güncellenmeli. Elektrik kısmı için “onaylı altyapı olduğu takdirde izne gerek yoktur” veya kolaylaştırıcı benzer hükümler sunmalı. Ya da elektrikli arabalar için yönetmelik hükümleri geçerlidir demeli. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mustafa Arıkan yazdı:

Kapalı otopark şeklinde hocam. Elektrik panosundan buraya kablo çekilecek ve mecburen ortak alandan geçecek. Bu durumda sorun olur diyenler var.

Kablosuz yaparık 💀

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

160km hızla 30/100km yakıyor. Tesla ama. 

Bu yönetmelik Kat mülkiyeti kanunuyla çelişiyor, kanun yönetmelikten daha üstündür. Ama hukuki olarak sonradan çıkan mevzuat eskinin önüne geçebilir diye bir yargı usulü de var. Karışık işler yani 

Yapılan işin zarar vermiyor olması gerek. Ancak kapalı sistem site şarjları da iyi fikir. Yahut site anlaşır iki elektrikçiyle bunu yapacaksın der. Yeni nesil site şarj cihazları birbiriyle konuşuyor ve gerekirse akımı düşürüyor.. kablonet internet gibi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Mustafa Arıkan yazdı:

e71e364f-4220-4538-a7cf-dd719aa36d93.jpeg.445f408ddf17ae478bd479ab07e6118b.jpeg

Tapuda kayıtlı kapalı otoparkım var. Şarj istasyonu kurmak için yönetimden izin almama gerek var mı? 

Kapalı otoparkta 380 volt şarj zaten yasak. Ancak 220 voltluk şarja müsade var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Hüseyin Sönmez yazdı:

Sebep? 220 daha riskli

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Hüseyin Sönmez yazdı:

İlk kez duyuyorum. Kaynağı nedir?

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Şunu paylaşayım.

Elektrikli araçla ilgili artık yorum yapmıyorum. Almayın, kullanmayın.

image.png.2720af16807e0a39030caebc9751d80b.png
image.png.da10d83d0331b2e18c369674f0d0d963.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Mehmet Göktürk yazdı:

Sebep? 220 daha riskli

Yönetmelik öyleymiş hocam. Bende bilemedim. 220 dışındaki enerji sistemleri risk vs vs.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Hüseyin Sönmez yazdı:

Yönetmelik öyleymiş hocam. Bende bilemedim. 220 dışındaki enerji sistemleri risk vs vs.

Link?

Aslında risk daha az kim dediyse..

Dc yasak karıştırıyor olmayasın?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tapuda otopark eklentisi kayıtlı ise karara gerek yok, ancak yeni elektrik hattı çekilmesi hususu ortada bırakılmış. ortak alan ise karara gerek var anlamı çıkıyor buradan.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Mehmet Göktürk yazdı:

Link?

Aslında risk daha az kim dediyse..

Dc yasak karıştırıyor olmayasın?

Yönetim toplantısında söylediler. Sanırım 5/4 onayı gerekiyor ve akridite yerlerden tesisat yapılmamış. Bazı alanlarda onlarca metre saatten kablo çekilmiş. Basit elektrikçi işi galiba.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Hüseyin Sönmez yazdı:

Yönetim toplantısında söylediler. Sanırım 5/4 onayı gerekiyor ve akridite yerlerden tesisat yapılmamış. Bazı alanlarda onlarca metre saatten kablo çekilmiş. Basit elektrikçi işi galiba.

Akredite olunca metre mi kısalıyormuş 😹

diyelim 4/5  (5/4 değil) oy alındı o zaman yanlış birşey doğru olur da denemez. Bu iş zor bir iş. Belki doğalgaz dönüşüm gibi yetkili olanlar belirlenmeli vb

Elektrikçiler ac çekmek istiyor çünkü 3 faz kablo bi sürü sigorta koruma kutu şalter işçilik mesele ekonomi dönsün 😹

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Mehmet Göktürk yazdı:

Akredite olunca metre mi kısalıyormuş 😹

diyelim 4/5  (5/4 değil) oy alındı o zaman yanlış birşey doğru olur da denemez. Bu iş zor bir iş. Belki doğalgaz dönüşüm gibi yetkili olanlar belirlenmeli vb

Elektrikçiler ac çekmek istiyor çünkü 3 faz kablo bi sürü sigorta koruma kutu şalter işçilik mesele ekonomi dönsün 😹

Kuzenim yazmış. :)

Hocam işin doğrusu proje ile ehline yaptırmak olur. 

Benim de gelecek zamanda 2 aracın birini %100 elektrikli birini de sarj edilebilir hibrite çevirmek gibi bir planım var.

Şu BYD vs bir açsın fabrikayı bakalım ne olacak bekliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Şakaya gelmeyecek bir durum var. Araç sahipleri çok yüksek kw çekebileceğini, mahallenin apartman ana hattının sınırsız kaynak olduğunu düşünüyor. Bu hasta bir düşünce. Kuyudan gelen su azalınca bi boru daha çakarım diyen düşünce.. ülen yer altında su yok..

proje gereksinimi olsun 4/5 yahut çoğunluk olsun bunlar çözüm değil. Yetkili ve ehil elektrikçiler belki proje firmaları bunları projeli ( basit proje ama proje) yapmalı. Ben 10 amperden daha yüksek akım yasaklansın derdim. Evdeysen 10 amper tek faz kardeşim.. bitti gitti. 

neyse şimdi zam gelince talep düşer yorgan gider kavga biter.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Mehmet Göktürk yazdı:

neyse şimdi zam gelince talep düşer yorgan gider kavga biter.

Neye zam gelecek hocam?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Erdoğan Temur yazdı:

Neye zam gelecek hocam?

Elektrik

Espri idiyse herşeye ayrıca gelecek

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Benim araçla birlikte verilen bir şarj cihazım var. Balkondan prize takarak saatte 1.7 kW alıyorum. %20’den %80’e 18 saatte doluyor.  

IMG_9441.jpeg.bfeec5651ce3929d560c4280d39a85cc.jpegIMG_9443.jpeg.8886d11e015ddb62c31318f665e02c65.jpeg

1. katta olduğum için balkondan doğrudan prize takıp araca bağlıyorum. Tek sorun komşuların evin önüne park etmesi. Sabah çıkmak problem. 

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erdoğan Temur yazdı:

Şunu paylaşayım.

Elektrikli araçla ilgili artık yorum yapmıyorum. Almayın, kullanmayın.

image.png.2720af16807e0a39030caebc9751d80b.png
image.png.da10d83d0331b2e18c369674f0d0d963.png

abi bunu yazan bi kurumda raportör arkadaş. İllaki üstlerine sormuştur. Ama kurum kendince yorumlamış. Hukuki olarak pek dayanağı yok. Yani kanun olmasa var ama bu şartlarda yok. 

bence bu iş doğalgaz gibi olmalı. Oylamaya falan gerek yok. Apartmanda yaşayanlar benim şarj imkanımı kısıtlayamaz. Böyle saçma şey mi olur. 

Tesisat çekilecekse proje çizilecek ve bölgedeki elektrik dağıtıcısının onayı gerekecek. Dağıtıcı kötü altyapıyı onaylamaz. İşin ucunda hem yangın riski var hem işlettiği şebekeyi riske atmak istemez

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

abi bunu yazan bi kurumda raportör arkadaş. İllaki üstlerine sormuştur. Ama kurum kendince yorumlamış. Hukuki olarak pek dayanağı yok. Yani kanun olmasa var ama bu şartlarda yok. 

bence bu iş doğalgaz gibi olmalı. Oylamaya falan gerek yok. Apartmanda yaşayanlar benim şarj imkanımı kısıtlayamaz. Böyle saçma şey mi olur. 

Tesisat çekilecekse proje çizilecek ve bölgedeki elektrik dağıtıcısının onayı gerekecek. Dağıtıcı kötü altyapıyı onaylamaz. İşin ucunda hem yangın riski var hem işlettiği şebekeyi riske atmak istemez

Ama daha çok elektrik satmak ister. 

genel algı “proje çizilecek” hakkında işi yavaşlatsın diye öne sürülen bir mazeret. Oysa sözü edilen proje basit bir proje ve gerekli çoğu yerde. Uygulamaya baktığımızda doğslgazdaki gibi ustalar işe dalar mühendis arkadan projeyi çizer imzalar ama neticede yapılan iş doğru kalitede olur yani proje denince nasa projesi değil rutin iş. En önemlisi binaya gelen toplam değerin gözönünde olması. Bunlar engellenirse daha çok kişi üçlü prizle uzatmayı tercih eder ve daha tehlikeli zaten. 22kw bi kere kesinlikle yasak olmalı. Evsel ortamda limit 2kw olmalı bence. Üstü sorunlara yol açar sayı arttıkça

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Apartmanda yaşayanlar benim şarj imkanımı kısıtlayamaz. Böyle saçma şey mi olur. 

ortak alana çardak yaptırıp keyfime bakarım diyorsun?

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

Başkasını engellerse ve alan işgali söz konusu olursa sıkıntı tabi yaptıramaz

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

Çadır kurarım yaşarım. Nasılsa ruhsata tabi değil 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Sitede Köpek beslemeye çözüm bulamayan ortak uydu anteni yaptıramayan merdiveni yıkatıp boyatamayan bir apartman organizasyonu var. İstanbulda büyük mekanlarda iyi biraz ama anadolu apartmanları içler acısı.

Apartman site nedir tanım da önemli aslında

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...