İlkay Başaran 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bizim ustaların makinelerinde kaçak var. Kullanırken ölmemeleri mucize. Zaten en çok iş kazası elektrikle ölüm. Yüksekten Düşmekten daha çok elektrik çarpması 2 mayıs 2024 te iş arkadaşım 22 kv akıma kapılıp vefat etti. 1 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 9 saat önce Paylaş 9 saat önce (düzenlendi) Erdoğan Temur yazdı: 10 numara kablo kısa mesafe için kullanılabilir. Kauçuk fiş ve prizle güzel yapmışlar. Cenk abi sendeki adaptör kaç kw ile şarj ediyor? Bize verilen ile max.2.6kw ile şarj ediyorlar. Bendeki monofaze prizden maximum 1,7 kW çekiyor. Araçla verilen cihaz bu. 9 saat önce tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 9 saat önce Paylaş 9 saat önce cenk hocam id4 teslimatında bu cihaz verildi arkadaia hem kablo kalın hemde plastik kısım büyük pazar günü tesla testine gittiğimde showroom'da şarj için kullanılan tesla ekipmanı cücük kadar kalıyor vw nin verdiğinin yanında 1 Yorum bağlantısı
Kerim Bilge 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Öznur, hes, vatan gibi markaların %100 bakır kabloları ile (TTR olması lazım uzatma olarak kullanılacaksa) 3x2.5 kablosu ile 25 metreye kadar (örneğin öznur marka 3x2.5 kablo 100 metrede 25 A taşıyabiliyor ama metre kısıtlamasını voltaj düşmesin diye diyorum.) 16A akımı çok aşırı kolay taşıyacak şekilde çok işlevsel uzatma kablosu yapılabilir. Ben evden 3.5 kw ile şarj ederken böyle yapıyordum 11 kw wallboxa geçtim H.Cenk Bayrakçı yazdı: Bendeki monofaze prizden maximum 1,7 kW çekiyor. Araçla verilen cihaz bu. Hocam 1.7 kw çok yavaş değil mi ya? Size şöyle 16A 220V 3.5 kw lık bir cihaz alsak, eğer sigorta da izin veriyorsa balkondaki prizi duvar prizinden ayırıp kauçuk priz takıp (mesafe de kısa) 220x16a=3.5 kw ile şarj etseniz 2 kat hızlanır şarj süreniz Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 saat önce Yazar Paylaş 8 saat önce Kerim Bilge yazdı: Öznur, hes, vatan gibi markaların %100 bakır kabloları ile (TTR olması lazım uzatma olarak kullanılacaksa) 3x2.5 kablosu ile 25 metreye kadar (örneğin öznur marka 3x2.5 kablo 100 metrede 25 A taşıyabiliyor ama metre kısıtlamasını voltaj düşmesin diye diyorum.) 16A akımı çok aşırı kolay taşıyacak şekilde çok işlevsel uzatma kablosu yapılabilir. Ben evden 3.5 kw ile şarj ederken böyle yapıyordum 11 kw wallboxa geçtim Hocam 1.7 kw çok yavaş değil mi ya? Size şöyle 16A 220V 3.5 kw lık bir cihaz alsak, eğer sigorta da izin veriyorsa balkondaki prizi duvar prizinden ayırıp kauçuk priz takıp (mesafe de kısa) 220x16a=3.5 kw ile şarj etseniz 2 kat hızlanır şarj süreniz araç kullanım mesafesi uzun değilse farketmez. sabaha doluyor neticede. 1 Yorum bağlantısı
Kerim Bilge 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: araç kullanım mesafesi uzun değilse farketmez. sabaha doluyor neticede. Hocam orası öyle de amaç bir nebze her gün şarja takma yükünden ve uzun şarj süresi stresinden kurtulmak. Yanlışım yoksa ID 4 lerin 52 küsur kw net bataryası var. %20-85 arası kullanım yapsak %65 lik bir kısım 33.8 kw a denk geliyor. Kayıplarla vs 37 kw desek; 1.7 kw/h hızla yaklaşık 22 saat ederken 3.5 kw/h hızında bir cihazla bu süre 10 saat 30 dakika civarına düşüyor. Bu da gerçek hayatta akşam 21.00 da şarja takılsa sabah 07.00 da şarjın tamamlanması demek. Tabi tüm bunlar biraz da yaşam tarzıyla alakalı. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Diyelim bizim sitede biri yerde 5 6 metre kablo ile araç şarj ediyor. Kabloda kaçak var ve yağış da var. İzmir konaktaki sahne geldi aklıma. Veya kablo sağlamdı ama bir hayvan gelip ısırdı ya da bir şekilde yaraladı. Bu gibi tehlikeler nasıl bertaraf edilecek? Yanlış anlamayın sormak istiyorum sitenin bahçesinde belki 15 çocuk oraya buraya koşuşuyorlar özellikle yazın gece yarısına kadar. Güvenlik nasıl alınacak? 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 7 saat önce Paylaş 7 saat önce İlkay Başaran yazdı: Diyelim bizim sitede biri yerde 5 6 metre kablo ile araç şarj ediyor. Kabloda kaçak var ve yağış da var. İzmir konaktaki sahne geldi aklıma. Veya kablo sağlamdı ama bir hayvan gelip ısırdı ya da bir şekilde yaraladı. Bu gibi tehlikeler nasıl bertaraf edilecek? Yanlış anlamayın sormak istiyorum sitenin bahçesinde belki 15 çocuk oraya buraya koşuşuyorlar özellikle yazın gece yarısına kadar. Güvenlik nasıl alınacak? Kaçak akım rölesi adam akıllı takılırsa sorun olmaz diye biliyorum . Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Ersen Tapan yazdı: Kaçak akım rölesi adam akıllı takılırsa sorun olmaz diye biliyorum . İşte bizde o kısım sıkıntılı. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 7 saat önce Paylaş 7 saat önce İlkay Başaran yazdı: Diyelim bizim sitede biri yerde 5 6 metre kablo ile araç şarj ediyor. Kabloda kaçak var ve yağış da var. İzmir konaktaki sahne geldi aklıma. Veya kablo sağlamdı ama bir hayvan gelip ısırdı ya da bir şekilde yaraladı. Bu gibi tehlikeler nasıl bertaraf edilecek? Yanlış anlamayın sormak istiyorum sitenin bahçesinde belki 15 çocuk oraya buraya koşuşuyorlar özellikle yazın gece yarısına kadar. Güvenlik nasıl alınacak? Bunu sorduğunda Bolu da 76 kişi yangından ölmüştü, güvenlik dediğin nedir ki elimi sildiğiniz zaman geçer. Türkiyede sırtın sağlam ise her türlü suç işleme özgürlüğün var. Bakınız Sinan çetinin oğlu. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Kerim Bilge yazdı: Hocam orası öyle de amaç bir nebze her gün şarja takma yükünden ve uzun şarj süresi stresinden kurtulmak. Yanlışım yoksa ID 4 lerin 52 küsur kw net bataryası var. %20-85 arası kullanım yapsak %65 lik bir kısım 33.8 kw a denk geliyor. Kayıplarla vs 37 kw desek; 1.7 kw/h hızla yaklaşık 22 saat ederken 3.5 kw/h hızında bir cihazla bu süre 10 saat 30 dakika civarına düşüyor. Bu da gerçek hayatta akşam 21.00 da şarja takılsa sabah 07.00 da şarjın tamamlanması demek. Tabi tüm bunlar biraz da yaşam tarzıyla alakalı. tamam işte kullanım az hocada. İlkay Başaran yazdı: İşte bizde o kısım sıkıntılı. düzgün 30ma bağlantı ile o olaylar olmaz kimse ölmez. atıyor bu hep diye 300ma takarsan ölür. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: düzgün 30ma bağlantı ile o olaylar olmaz kimse ölmez. atıyor bu hep diye 300ma takarsan ölür. Hocam 2 gün aşağı inip aa sigorta atmış şarj olmamış deyip taksi çağırınca 250 kw çekse atmayacak hale getirirler o hattı bizim memlekette. Herkes buradaki gibi bilinçli değil malesef. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 saat önce Paylaş 4 saat önce İlkay Başaran yazdı: Diyelim bizim sitede biri yerde 5 6 metre kablo ile araç şarj ediyor. Kabloda kaçak var ve yağış da var. İzmir konaktaki sahne geldi aklıma. Veya kablo sağlamdı ama bir hayvan gelip ısırdı ya da bir şekilde yaraladı. Bu gibi tehlikeler nasıl bertaraf edilecek? Yanlış anlamayın sormak istiyorum sitenin bahçesinde belki 15 çocuk oraya buraya koşuşuyorlar özellikle yazın gece yarısına kadar. Güvenlik nasıl alınacak? ne çok şet merak edion sen ya? al bi çay iç yiğen Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Çağlar Bayur yazdı: ne çok şet merak edion sen ya? al bi çay iç yiğen Abi elektrikten çok korkarım ben. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 saat önce Paylaş 4 saat önce İlkay Başaran yazdı: Abi elektrikten çok korkarım ben. lpg candır, ilk yatırım maliyeti de ucuz 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Çağlar Bayur yazdı: lpg candır, ilk yatırım maliyeti de ucuz Elektrikli arabadan değil. Ona giden elektrikten. Gerçi o da koltuğun altında depolanıyor da yerdeki kablodan 500 kat güvenlidir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 saat önce Paylaş 4 saat önce İlkay Başaran yazdı: koltuğun altında depolanıyor o da ayrı konu %00.1 de olsa yeri sakat yahu 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Çağlar Bayur yazdı: o da ayrı konu %00.1 de olsa yeri sakat yahu Onu da o düşünsün artık 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce İlkay Başaran yazdı: Hocam 2 gün aşağı inip aa sigorta atmış şarj olmamış deyip taksi çağırınca 250 kw çekse atmayacak hale getirirler o hattı bizim memlekette. Herkes buradaki gibi bilinçli değil malesef. aaa cep telefonundan izleyemeyen araçlar mı varmış ??? Bu arada çin malı 3 faz 11kw tri 3.5 mono (tabi her ikisi de 16-8 amp arası ayarlı ) özellikli nerdeyse tüm seyyar ya da sabit şarj cihazlarının wifi ile cep telefonundan izlenmesi mümkün. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: aaa cep telefonundan izleyemeyen araçlar mı varmış ??? Ami yuki vs izleniyor mu hepsi? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce İlkay Başaran yazdı: Ami yuki vs izleniyor mu hepsi? togg izleniyor mu bi kere? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Paylaş 3 saat önce İlkay Başaran yazdı: Ami yuki vs izleniyor mu hepsi? murat 124 ilk lanse edildiğinde uçak fren sistemi denmiş diske 1 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: togg izleniyor mu bi kere? Hocam bilmiyorum valla. Kinayeyi yakaladım da çalışmadığım yerden çıktı sorular. Oturayım mı? Sıfır mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Çağlar Bayur yazdı: murat 124 ilk lanse edildiğinde uçak fren sistemi denmiş diske DIKS İlkay Başaran yazdı: Hocam bilmiyorum valla. Kinayeyi yakaladım da çalışmadığım yerden çıktı sorular. Oturayım mı? Sıfır mı? Emin değilim. togg sahibi yakınlarım pek izlemiyor ama belki izleniyordur. BAzı araçların (mersedes dahil) internet paketi gelmedi. Onlar izlenemiyordu. 1 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: togg izleniyor mu bi kere? Trugo dan ix1 şarj ederken mobil uygulamadan izlemiştim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts