Çağlar Bayur 20 Ocak Paylaş 20 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: Başkasını engellerse ve alan işgali söz konusu olursa sıkıntı tabi yaptıramaz hayatında bahçeye inmemiş olan itiraz eder şiddetle 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 20 Ocak Paylaş 20 Ocak Çağlar Bayur yazdı: hayatında bahçeye inmemiş olan itiraz eder şiddetle Bina yöneticisi olarak size katılıyorum efemm 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 21 Ocak Paylaş 21 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: Sitede Köpek beslemeye çözüm bulamayan ortak uydu anteni yaptıramayan merdiveni yıkatıp boyatamayan bir apartman organizasyonu var. İstanbulda büyük mekanlarda iyi biraz ama anadolu apartmanları içler acısı. Apartman site nedir tanım da önemli aslında Köylüyü apartmana siteye koyunca sonuç öyle oluyor. Toplu yaşamak, topluluk iletişimi, ortak yaşam alanı vs haberi yok çoğu kişinin. 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Ocak Paylaş 21 Ocak Togg alan arkadaşın müstakil yeri var, uzatma kablolu şarjlardan alacaktı vazgeçirdim, 11kw 3 faz schneider istasyon aldırdım hem de çok düşeş fiyata. Sigortası kutusu vs güzel bir montaj yaptılar. Şu anda değişmiştir ama evden şarj kw'si 3 lira civarına geliyordu, dışardan doldursalar mecburen 8 liraya alacaklardı. Ev için monofaz 7 kw en uygun olanı bence. H.Cenk Bayrakçı yazdı: Benim araçla birlikte verilen bir şarj cihazım var. Balkondan prize takarak saatte 1.7 kW alıyorum. %20’den %80’e 18 saatte doluyor. 1. katta olduğum için balkondan doğrudan prize takıp araca bağlıyorum. Tek sorun komşuların evin önüne park etmesi. Sabah çıkmak problem. Uzatma olmalı... Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 21 Ocak Paylaş 21 Ocak Selçuk Keleş yazdı: Togg alan arkadaşın müstakil yeri var, uzatma kablolu şarjlardan alacaktı vazgeçirdim, 11kw 3 faz schneider istasyon aldırdım hem de çok düşeş fiyata. Sigortası kutusu vs güzel bir montaj yaptılar. Şu anda değişmiştir ama evden şarj kw'si 3 lira civarına geliyordu, dışardan doldursalar mecburen 8 liraya alacaklardı. Ev için monofaz 7 kw en uygun olanı bence. Uzatma olmalı... Uzatmayı tavsiye etmiyorlar ama…🤔 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Ocak Paylaş 21 Ocak H.Cenk Bayrakçı yazdı: Uzatmayı tavsiye etmiyorlar ama…🤔 neden hocam? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 21 Ocak Yazar Paylaş 21 Ocak Tansu Kalafatoğlu yazdı: neden hocam? Yüksek akımda edilmez ama 1-2 kw arası kaliteli uzatma silikon kauçuk fiş priz ile sorunsuz. Ben 10 metre 3*2.5 kendim yaptım buz gibi çalışıyor Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Ocak Paylaş 21 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: Yüksek akımda edilmez ama 1-2 kw arası kaliteli uzatma silikon kauçuk fiş priz ile sorunsuz. Ben 10 metre 3*2.5 kendim yaptım buz gibi çalışıyor Şantiyede hiltisi, sıva makinesi, slim makinesi, ısıtıcılar gibi bir sürü makine metrelerce uzatmayla çalışıyor. 20-30m sargılı uzatma kablolarını bilirsiniz. Birkaç katta bir trafo koyarlar. Üstünde hem 220 hem 380 olur. ama bu trafolara giriş voltajı 380’den büyük mü ki? yani bir nevi bu trafolar da uzatma görevi görüyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 21 Ocak Yazar Paylaş 21 Ocak Tansu Kalafatoğlu yazdı: Şantiyede hiltisi, sıva makinesi, slim makinesi, ısıtıcılar gibi bir sürü makine metrelerce uzatmayla çalışıyor. 20-30m sargılı uzatma kablolarını bilirsiniz. Birkaç katta bir trafo koyarlar. Üstünde hem 220 hem 380 olur. ama bu trafolara giriş voltajı 380’den büyük mü ki? yani bir nevi bu trafolar da uzatma görevi görüyor. şantiyede o tip bir prizden ölümlü vaka biliyorum bizim akraba şantiyede çalışıyordu. sürekli 5-6kw çekerse kablo ısınmaya başlar prizler ısınır bazen kararır yanar. ama başıboş genelde olmadığı iş saati olduğu için pek sorun çıkmaz. araç şarjında sıkıntı gece olması başında kimse olmaması. Kablo yeterli kada kalınsa voltaj pek düşmez 15-20 kw çekmediğin sürece düşmez. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Ocak Paylaş 21 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: şantiyede o tip bir prizden ölümlü vaka biliyorum bizim akraba şantiyede çalışıyordu. sürekli 5-6kw çekerse kablo ısınmaya başlar prizler ısınır bazen kararır yanar. ama başıboş genelde olmadığı iş saati olduğu için pek sorun çıkmaz. araç şarjında sıkıntı gece olması başında kimse olmaması. Kablo yeterli kada kalınsa voltaj pek düşmez 15-20 kw çekmediğin sürece düşmez. Ölümlü kazalar işçilerin yüzünden oluyor. Cihazlar bozuk olunca sigorta atıyor. İşçiler de trafodaki kaçak akım sigortasını mı kapatıyor bir şey yapıyorlar. diğeri de yaralı kablo. Suyun içinden geçen yaralı kablolar ölüm sebebi. ama ben yine şurayı anlamadım. Trafo giriş voltajı kaç? 380’den fazla mı olur? Öyle olursa trafo koyarak elektrikte kayıp azaltılır. Amaç bu değil mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 21 Ocak Yazar Paylaş 21 Ocak Tansu Kalafatoğlu yazdı: .. ama ben yine şurayı anlamadım. Trafo giriş voltajı kaç? 380’den fazla mı olur? Öyle olursa trafo koyarak elektrikte kayıp azaltılır. Amaç bu değil mi? trafoyu regülatör olarak kullanıyorlardır. O trafoda iki tane sargı olur bir de kondansatör olur faz kaydırma ile akıma göre voltajı yüksek tutar. Ya da ikinci yöntem düşüklük sabit gibiyse bölgede o zaman sabit oranlı ototransformer konur. ilk yöntem: şu eski yöntem: ikinci yöntem ise şu eve elektronik switching yapılabiliyor eskiden mekaniği de vardı şakır şukur.. yahut işkence makinesi de olur variak Bunların motorlusu da olabilir. geri beslemeli. yahut en basiti hazır sargılı olur en basiti. Kafana göre takılırsın bu aşağıdaki ile. çebeke isterse köyde 190 lara düşsün. sen çekersin yukarı. sömürürsün. tabi bunlar doğru hareketler değil ama mecbur kalınca illa olur. Haaaaaa sen mahalle trafosunu diyorsun... evet orta gerilim trafosu 5000 volt mahallede. Onu bi üstü 15000.. bunun sebebi akımı düşürmek. iletim sırasında. yoksa bel gibi kablo lazım. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Ocak Paylaş 21 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: trafoyu regülatör olarak kullanıyorlardır. O trafoda iki tane sargı olur bir de kondansatör olur faz kaydırma ile akıma göre voltajı yüksek tutar. Ya da ikinci yöntem düşüklük sabit gibiyse bölgede o zaman sabit oranlı ototransformer konur. ilk yöntem: şu eski yöntem: ikinci yöntem ise şu eve elektronik switching yapılabiliyor eskiden mekaniği de vardı şakır şukur.. yahut işkence makinesi de olur variak Bunların motorlusu da olabilir. geri beslemeli. yahut en basiti hazır sargılı olur en basiti. Kafana göre takılırsın bu aşağıdaki ile. çebeke isterse köyde 190 lara düşsün. sen çekersin yukarı. sömürürsün. tabi bunlar doğru hareketler değil ama mecbur kalınca illa olur. Haaaaaa sen mahalle trafosunu diyorsun... evet orta gerilim trafosu 5000 volt mahallede. Onu bi üstü 15000.. bunun sebebi akımı düşürmek. iletim sırasında. yoksa bel gibi kablo lazım. ben çok yanlış hatırladım. Pano diyordu elektrikçiler. 200.000m2 inşaat alanına bunlardan 50 tane falan koyuyorlar. Herkes makinesini buna takıyor. uzatma mantığından farkı nedir? Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 21 Ocak Paylaş 21 Ocak Bugüne kadar gördüğüm baraj şantiyesi ve içinde beton santrali olanlar hariç bina veya kompleks şantiyelerinde trafoya rastlamadım genelde pano kullanılıyor ve hepsi 380v . Tansu Kalafatoğlu yazdı: ben çok yanlış hatırladım. Pano diyordu elektrikçiler. 200.000m2 inşaat alanına bunlardan 50 tane falan koyuyorlar. Herkes makinesini buna takıyor. uzatma mantığından farkı nedir? Şimdi oldu uzatmadan farkı gelen kablo kalın 4x4 veya 4x6 mm² gibi öyle oluncada @Mehmet Göktürkhocanın dediği gibi voltaj az düşüyor veya düşmüyor gibi, mahslledeki trafo mantığı gibi. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Ocak Paylaş 22 Ocak Metin Uzunoğlu yazdı: Bugüne kadar gördüğüm baraj şantiyesi ve içinde beton santrali olanlar hariç bina veya kompleks şantiyelerinde trafoya rastlamadım genelde pano kullanılıyor ve hepsi 380v . Şimdi oldu uzatmadan farkı gelen kablo kalın 4x4 veya 4x6 mm² gibi öyle oluncada @Mehmet Göktürkhocanın dediği gibi voltaj az düşüyor veya düşmüyor gibi, mahslledeki trafo mantığı gibi. o zaman kalın kabloyla uzatma yapmakta sıkıntı yok diyebilir miyiz? Kablo güvenliği aldıktan sonra 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Ocak Paylaş 22 Ocak makaralı uzatmalardan uygun olanı vardır illa https://www.hepsiburada.com/stanley-profesyonel-makarali-kablo-st-p-serisi-termikli-ip44-4-kapakli-soketli-25-metre-3x1-5mm-pm-HBC00002FBKMI Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 22 Ocak Paylaş 22 Ocak Selçuk Keleş yazdı: makaralı uzatmalardan uygun olanı vardır illa https://www.hepsiburada.com/stanley-profesyonel-makarali-kablo-st-p-serisi-termikli-ip44-4-kapakli-soketli-25-metre-3x1-5mm-pm-HBC00002FBKMI Stanley Profesyonel Makaralı Kablo St-P Serisi Termikli IP44 4 Kapaklı Soketli 25 Metre 3x1.5mm 3x1.5mm kablo ile araba şarj edilmez. Ben olsam silerim linki Uzatmda olsa en az 3x4mm tam bakır TTR kablo kullanılmalı. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Ocak Paylaş 22 Ocak Selçuk Keleş yazdı: makaralı uzatmalardan uygun olanı vardır illa https://www.hepsiburada.com/stanley-profesyonel-makarali-kablo-st-p-serisi-termikli-ip44-4-kapakli-soketli-25-metre-3x1-5mm-pm-HBC00002FBKMI bu ince abi. Aşırı düşük güçte şarj hariç yapılmamalı. Bir de bu sargılı olan kabloların olayları varmış. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Ocak Paylaş 22 Ocak Tansu Kalafatoğlu yazdı: bu ince abi. Aşırı düşük güçte şarj hariç yapılmamalı. Bir de bu sargılı olan kabloların olayları varmış. linkte de hata var, 3x2.5 aslında. örnek ürün olarak vermiştim, kapasite hesabı yapılarak alınmalı tabii ... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Ocak Yazar Paylaş 22 Ocak Tansu Kalafatoğlu yazdı: o zaman kalın kabloyla uzatma yapmakta sıkıntı yok diyebilir miyiz? Kablo güvenliği aldıktan sonra Deriz. Önceki sorunun cevabı sigorta amperlerini cihaz başına düşük turabilmek ve kaçsk akım rölesini uç noktada çalıştırmak için pano gerekiyor. Mesela inşaata 300 amperlik sigorta ile giriliyor ama panolara 32 amper. Bir matkap 300 amper sigortayı dinamitlesen attıramaz çünkü kablo ince zaten full kısa devre olsa elektrik sobası gibi kızarır 300 amp yine atmaz. Ana girişe 32 koysan bu sefer toplam cihaz sayısını kaldırmaz giriş. O nedenle dağıtık yapılur. Aytıca slow actinng fast acting sigorta olayı süreli termik ( mesela 10 saniye 40 ampere izin verecek miyiz) gibi detaylar var. sonuç olarsk bağlantı gevşekliği temas sıkılığı ve kablo kalınlığı yeterliyse uzatmada sorun yok. Bi de çatlak olursa sıkıntı olur kaçak yapar gelen geçen ölür.ıslak havada vb. Tehlikeli yerde siyah boru içine almak gerekir Ayrıca sargılı makara varsa yükssk akımda açmak lazım. Trafo etkisi “eddy cureent” olayları ve normal ısı tahliyesi olmadığı için izolasyonu eritebilir ve plastik kılıfta kayarak diğer nötre vb değer ve kontak ysngın vb yapar. edit: videoyu izledim adam uzun süre yanlış yerde uğraşmış hocasına gitmiş o doğru söylemiş girdap akımı demiş ama eddy current normali. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Ocak Paylaş 22 Ocak Bizim ustaların makinelerinde kaçak var. Kullanırken ölmemeleri mucize. Zaten en çok iş kazası elektrikle ölüm. Yüksekten Düşmekten daha çok elektrik çarpması 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 22 Ocak Paylaş 22 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: Yüksek akımda edilmez ama 1-2 kw arası kaliteli uzatma silikon kauçuk fiş priz ile sorunsuz. Ben 10 metre 3*2.5 kendim yaptım buz gibi çalışıyor Bende de var HES kablo 8 metrelik 3*2,5'luk. uygun mudur hocam? Tansu Kalafatoğlu yazdı: neden hocam? Isınma ve yangın riskinden dolayı özellikle kesiti uygun olmayan kablolardan çekinmek gerekiyor diyorlar. Adama uzatma ile şarj edebilirsin dersen, uygun olmayan kablo ile şarj edip hem kabloyu, hem evei hem de arabayı yakabilir ya da arıza yaptırabilir. https://www.hepsiburada.com/hes-kablo-elektrikli-arac-sarj-icin-8-metre-uzatma-kablosu-3x2-5-tam-bakir-hes-kablolu-seyyar-p-HBCV00007CEYLK?magaza=srcelektronik& Bende bundan var. 2 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 22 Ocak Paylaş 22 Ocak H.Cenk Bayrakçı yazdı: https://www.hepsiburada.com/hes-kablo-elektrikli-arac-sarj-icin-8-metre-uzatma-kablosu-3x2-5-tam-bakir-hes-kablolu-seyyar-p-HBCV00007CEYLK?magaza=srcelektronik& 10 numara kablo kısa mesafe için kullanılabilir. Kauçuk fiş ve prizle güzel yapmışlar. Cenk abi sendeki adaptör kaç kw ile şarj ediyor? Bize verilen ile max.2.6kw ile şarj ediyorlar. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 22 Ocak Paylaş 22 Ocak Tansu Kalafatoğlu yazdı: o zaman kalın kabloyla uzatma yapmakta sıkıntı yok diyebilir miyiz? Kablo güvenliği aldıktan sonra Diyebiliriz bende 20 m 3x2,5 makaralı var birde kamp için 5 m siyah kauçuk olanlardan var hiç sıkıntı yaşamadım. 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 22 Ocak Paylaş 22 Ocak Metin Uzunoğlu yazdı: Diyebiliriz bende 20 m 3x2,5 makaralı var birde kamp için 5 m siyah kauçuk olanlardan var hiç sıkıntı yaşamadım. Hocam kablo kesitide önemli ama kablo içindeki malzeme daha önemli, adam alüminyum karışımlı 3x4 kablo yapmış. araba devamlı 2.5kw yada max. 7.4kw ile akım çekiyor. gruplarda hep yazıyorlar kablo ısınıyor diye. geceden sabaha araba 12-14 saat şarjda kalıyor. risk almamak lazım. Kablodan tassaruf olmaz bu konda. Piyasada F/P kablo olarak öznur yada hes tam bakır halojen free kablo alıp kullanmak. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Ocak Yazar Paylaş 22 Ocak H.Cenk Bayrakçı yazdı: Bende de var HES kablo 8 metrelik 3*2,5'luk. uygun mudur hocam? Isınma ve yangın riskinden dolayı özellikle kesiti uygun olmayan kablolardan çekinmek gerekiyor diyorlar. Adama uzatma ile şarj edebilirsin dersen, uygun olmayan kablo ile şarj edip hem kabloyu, hem evei hem de arabayı yakabilir ya da arıza yaptırabilir. https://www.hepsiburada.com/hes-kablo-elektrikli-arac-sarj-icin-8-metre-uzatma-kablosu-3x2-5-tam-bakir-hes-kablolu-seyyar-p-HBCV00007CEYLK?magaza=srcelektronik& Bende bundan var. Bakır ise uygun kesince kontrol edin bakır kaplı alüminyum gibi bişey çıktı 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts