İçeriğe Yönlendir

Ford Kuga mı Yoksa?

Gökhan Tuna

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Benzinli olacaksa yeni tiguan derim. Hakan usta bi tane sıfır aldı galeride tutuyor bi sorun satıcak hesaplı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Süleyman Can yazdı:

DPF konusunda ustalar da alet edevatları da gelişti artık. Makinesine bağlayıp en fazla 1 saatte temizleyip geri takıyorlar. Kalorifer petek temizliği gibi oldu. Nedense çok masraflı gibi bi algı var. 

Şaşmazda sadecr bu iş üzerine açılan bir dükkan var şöyle yaparız böyle yaparız diye reklamları dönüyor, ben gittim ama hiç bişey yapamadılar başka bir yere yönlendirdi beni, 

Daha Ecu ya bağlanan doğru düzgün programları yok, telefona car scaner indirmiş nu nasıl çalışıyor diye keşfetmeye çalışıyor 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Göktürk yazdı:

Benzinli olacaksa yeni tiguan derim. Hakan usta bi tane sıfır aldı galeride tutuyor bi sorun satıcak hesaplı.

Satıldı. 

Hakan farklı bir sebeple sattı ama, araçtaki yeni güvenlik sisteminden şikayetçi idi.. :)

Kafasına göre sert fren yapıp duruyor yolda diyordu. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Ticari araç alacak olsanız kesinlikle Ford alın derdim ama binek araç ta ikinci el de Ford sıkıntılı isterseniz arkadaşa sorar r line fiyatı almasını isteyebilirim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Fatih Keskin yazdı:

Ticari araç alacak olsanız kesinlikle Ford alın derdim ama binek araç ta ikinci el de Ford sıkıntılı isterseniz arkadaşa sorar r line fiyatı almasını isteyebilirim 

Yeni ogrendim r line ve elegance donanim olarak ayniymis, r line da sprotif gorunum icin epey bir sey saydi. (satis danismanina gore) . Daha hesapli olmasi acisindan Elegance fiyati mumkunse rica edebilir miyim..

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Dostlar, sabah kuzuların antrenmanlarından sonra apar topar bir Tiguan (Elegance) için Doğuş'a kapora verdik. Yorum yazan herkese çok teşekkür ederim. Bu arada orada eşimi Passat diye kandırmaya çalıştım, yemedi (2 çocuk babası olarak bagaj konusunda deformasyon var bende :biggrin:)

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Gökhan Tuna yazdı:

Dostlar, sabah kuzuların antrenmanlarından sonra apar topar bir Tiguan (Elegance) için Doğuş'a kapora verdik. Yorum yazan herkese çok teşekkür ederim. Bu arada orada eşimi Passat diye kandırmaya çalıştım, yemedi (2 çocuk babası olarak bagaj konusunda deformasyon var bende :biggrin:)

İşin sonunda herkes vagcı oluyor.  Konu suv olunca haklı sebepleri oluyor tabi tiguan seçmenin.

Hayırlı olsun :nazar:

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Alptuğ Özcan yazdı:

Şaşmazda sadecr bu iş üzerine açılan bir dükkan var şöyle yaparız böyle yaparız diye reklamları dönüyor, ben gittim ama hiç bişey yapamadılar başka bir yere yönlendirdi beni, 

Daha Ecu ya bağlanan doğru düzgün programları yok, telefona car scaner indirmiş nu nasıl çalışıyor diye keşfetmeye çalışıyor 

Basit bir rot ayarı için iki farklı yere gittim. İlk gittiğim yer 2 denemede yapamadı şikayetlenince 3. yapışlarında sağ direksiyon körüğünü bilerek yırttılar sonradan fark ettim. İkinci gittiğim yeri sanayiyi bilen iyi niyetli usta tavsiye etti fabrikasyon ayar yaptılar tertemiz oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Benzinli motor için yorum yapamam ama yol tutuş / konfor dengesinde Kuga dan daha iyisi yok. DPF sorununu ben toplam iki Kuga da toplam 100 küsur bin km yol yaptım yaşamadım. Alır mıyım? Alırım.

Alternatif ne olabilir? Valla yeni Grandland fiyatları çok kafa karıştırıcı. Para sorunu yoksa Kuga varsa Grandland.  Aralarında sıfırında 400 bine yakın oynuyor. Grandland hybrid üstelik ve yenilerinde yağlı kayış motor yok. (donanımına falan bakmadım ama yeni kasa sonuçta güvenlikte eksiği olacağını sanmıyorum. Eskisinde bile yoktu.) Uzun yol fantazisi yoksa alantirklisi 1800 lira. 500 km menzil demiş ama yalan dolandır o 350 falan anca gider uzunda. 600 bin lira az para değil. O paraya 2-3 yaşında ikinci el clio falan bile alınabilir.

Kuga iyi araba ama 5 yaşındaki bir tasarıma hemde benzinli motorla 2500 lira vermek benim kafama yatmıyor.

image.png.956a923fdfd0bc237276e0a25907f5a3.png

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Mertol Kip yazdı:

O paraya 2-3 yaşında ikinci el

Bu kısım pek mümkün değil

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Görkem Karakaş yazdı:

İşin sonunda herkes vagcı oluyor.  Konu suv olunca haklı sebepleri oluyor tabi tiguan seçmenin.

Hayırlı olsun :nazar:

Rakipleri seçenek sunmayınca birazdan mecburiyetten vag alınıyor. Audinin  rakibi Vw, rakibi seat, rakibi skoda.....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Metin Uzunoğlu yazdı:

Rakipleri seçenek sunmayınca birazdan mecburiyetten vag alınıyor. Audinin  rakibi Vw, rakibi seat, rakibi skoda.....

Ne güzel iş

istesen de marka dışına çıkamıyorsun. :)

Gökhan Tuna yazdı:

İyidir iyi. Hayırlı olsun. Güle güle kullan.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Benzinli motor için yorum yapamam ama yol tutuş / konfor dengesinde Kuga dan daha iyisi yok. DPF sorununu ben toplam iki Kuga da toplam 100 küsur bin km yol yaptım yaşamadım. Alır mıyım? Alırım.

Alternatif ne olabilir? Valla yeni Grandland fiyatları çok kafa karıştırıcı. Para sorunu yoksa Kuga varsa Grandland.  Aralarında sıfırında 400 bine yakın oynuyor. Grandland hybrid üstelik ve yenilerinde yağlı kayış motor yok. (donanımına falan bakmadım ama yeni kasa sonuçta güvenlikte eksiği olacağını sanmıyorum. Eskisinde bile yoktu.) Uzun yol fantazisi yoksa alantirklisi 1800 lira. 500 km menzil demiş ama yalan dolandır o 350 falan anca gider uzunda. 600 bin lira az para değil. O paraya 2-3 yaşında ikinci el clio falan bile alınabilir.

Kuga iyi araba ama 5 yaşındaki bir tasarıma hemde benzinli motorla 2500 lira vermek benim kafama yatmıyor.

image.png.956a923fdfd0bc237276e0a25907f5a3.png

Çok teşekkürler üstad; Grandland eskisi ve yenisi ile çok beğendiğim bir model. 1.5 hafta önce aradığım bayiler elektrikli var, hyrid daha yok vs diye biraz oyaladılar; o yüzden devamını getirmedim. Opel deneyimim ve memnuniyetim var Opel Astra H kasadan beri. Kısmet VAG grubuna gibi gözüküyor; Cumartesi kapora verdik, hop oturup hop kalkıyoruz; uzun bir aradan sonra ilk kendi arabamız çünkü.

Mehmet Göktürk yazdı:

Mehmet Hocam sizin sözünüzü dinledim gibi :-)

Bu arada genel bir sorum daha var bütün dostlara, boya koruma, PPF kaplama gibi olaylara girmek lazım mı acaba?

tarihinde Gökhan Tuna tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Güle güle kullanın. Bu arada  yukarıda bahsi geçen dizel partikül filtresi için  yorum yapayım. Sattığım c Max 187 binde ne dpf arızası verdi ne enjektör ne turbo. Sıfır km almıştım ve sadece eşim ve ben kullandık. 

Ara ara kendi kendine rejenerasyon yaptı normal olarak. 

Bu süre boyunca yetkili servis ve dışarıda yapılan bakimlarda sadece Castrol 5 30  Ford spec lerini karşılayan yeşil bidon kullanıldı.  

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
İnan Çınar yazdı:

Güle güle kullanın. Bu arada  yukarıda bahsi geçen dizel partikül filtresi için  yorum yapayım. Sattığım c Max 187 binde ne dpf arızası verdi ne enjektör ne turbo. Sıfır km almıştım ve sadece eşim ve ben kullandık. 

Ara ara kendi kendine rejenerasyon yaptı normal olarak. 

Bu süre boyunca yetkili servis ve dışarıda yapılan bakimlarda sadece Castrol 5 30  Ford spec lerini karşılayan yeşil bidon kullanıldı.  

Partiküllü yağ olacak bu yağ olmaz diyorladı, demek ki oluyormuş. 

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
(düzenlendi)
Evren Erakçora yazdı:

Partiküllü yağ olacak bu yağ olmaz diyorladı, demek ki oluyormuş. 

Wss-m2c913-c speclerini karşılayan yağ Castrol markasında magnetic var. Castrol un kendi sitesinde magnetic 5 30 sayfasında dpf li araçlar için diye bir ibare de var. 

Edge olarak geçen yağ specleri karşılamıyor.

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
İnan Çınar yazdı:

Wss-m2c913-c speclerini karşılayan yağ Castrol markasında magnetic var. Castrol un kendi sitesinde magnetic 5 30 sayfasında dpf li araçlar için diye bir ibare de var. 

Edge olarak geçen yağ specleri karşılamıyor.

Edge daha iyi deyip çok insan onu kullandı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
(düzenlendi)
Alptuğ Özcan yazdı:

Ağır hasarlı ise olabilir 👍

32 ilan içinde ağır hasarlı olmayanlar boyasız değişensiz olanlar da vardır da 600 bin verilen 2 yaşında bir araba için çok kasmaya gerek yok bence...

Gökhan Tuna yazdı:

Çok teşekkürler üstad; Grandland eskisi ve yenisi ile çok beğendiğim bir model. 1.5 hafta önce aradığım bayiler elektrikli var, hyrid daha yok vs diye biraz oyaladılar; o yüzden devamını getirmedim. Opel deneyimim ve memnuniyetim var Opel Astra H kasadan beri. Kısmet VAG grubuna gibi gözüküyor; Cumartesi kapora verdik, hop oturup hop kalkıyoruz; uzun bir aradan sonra ilk kendi arabamız çünkü.

Bu arada genel bir sorum daha var bütün dostlara, boya koruma, PPF kaplama gibi olaylara girmek lazım mı acaba?

Hayırlı olsun kazasız cezasız.

Araba bu yaw evlenenler bile boşanıyor eninde sonunda satacaksınız kusursuz arayan gitsin sıfır alsın. 

tarihinde Mertol Kip tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Gökhan Tuna yazdı:

budur

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Topçu

Artık üreticiler fiyatları aşağıya çekmek için arka süspansiyonları bağımlı (torsiyon çubuk) yapmayı tercih ediyor. Mesela makyajlı yeni Kuga'da arkalar artık bağımlı ama Tiguan'da halen daha bağımsız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bagaj hacmi  ve ağırlık merkezi kazancı getiriyor daha çok. yeni sistemler eski torsiyonlar gibi ucuz basit değil

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Gökhan Tuna yazdı:

Bu tip şeyler ihtiyaçla doğru orantılıdır ama asla bayide girme abi o toplara, 1 liralık malzemeye 10 lira yazıyorlar. 
Şu anki aracımı alırken gaza gelip bayide cam filmi yaptırmıştım, şöyle kaliteli böyle güzel diye allayıp pullayıp sattılar bana filmi, işi bilen bir tanıdık görünce , metresi 100 liralık piyasa malı film bu dedi.. yeniledik mecburen.. aracı aldıktan sonra buluruz uygulama merkezi sana. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Mertol Kip
  • Yeni Oluştur...