Emre Demir Pazar 10:02 Paylaş Pazar 10:02 (düzenlendi) Çağrı Alaf yazdı: Bu Skeet tüfeklerinin özelliği nedir de bu kadar pahalı acaba? tek bir farkı şu demek yanlış olur malzeme daha kalitelli, daha düşük gramaj ile atış yapmak üzerine hassas, tabi yabancı tüfeklerde bu , ucuz yollu trap ve skeet tüfeği de bulunabilir. Pazar 10:03 tarihinde Emre Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Maden Pazar 10:27 Paylaş Pazar 10:27 Çağrı Alaf yazdı: Bende Vursan 92A var. Bu mühimmatları atabilir miyim? Av tüfeklerinde 12 16 20 gibi çaplar var en yaygın olarak kullanılan. Birde fişek yatağı konusu var. 12 cal 70 mm fişek yatağı olanlar ile normal 70 mm uzunluğundaki fişekleri atarsınız sorunsuz bir şekilde. Magnum fişek standardında fişek yatağı 76 mm.dir. Yani fişek yatağı uzunluğunu kontrol edip magnum fişek atmanızı tavsiye ederim. Magnum fişekte daha güçlü barut vardır basıncı fazladır. Yanlış bir namlu ile kazalara sebep verilebilir. Bir de süper magnum fişekler vardır 89 mm yatağı olan tüfekler için. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek Pazar 10:44 Paylaş Pazar 10:44 92A 12 kalibredir, piyasada satılan en büyük yivsiz mühimmatı atar, çok sağlam markadır, takılma mermi seçme gibi şeyler yapmaz düzgün bakım yağlama yapıldığı sürece ömürlük hizmet verir, bendeki 1994 model öyle düşünün, benden 4 yaş büyük tüfek. Vursanı çoğu kişi pek bilmez ama şuanki Stoeger markasının atasıdır. vikipedia dan alıntı Türkiye'de 1989 yılında kurulan Vursan Silah Sanayi A.Ş.'nin bir kısım hisseleri 2000 yılında Beretta tarafından satın alınarak Türk-İtalyan ortaklığı oluşmuş daha sonra 2002 yılında tüm hisseler Beretta tarafından satın alınarak İtalyan firma haline gelmiştir. daha sonra 2004 yılında unvan değişikliği yapan firma Vursan silah sanayi A.Ş. ismini Berettanın Stoeger firmasının adına değişitrilerek Stoeger Silah Sanayi A.Ş. olarak düzenlenmiştir. 2005 yılında Tabanca üretim izni alan firma, daha önce İtalya'da "fabrica d'Armi Pietro Beretta S.p.A"'da üretilmekte olan Couger 8000 (italya'da üretildiği dönemde Beretta 8000olarak adlandırılırdı.) modeli tabancanın üretimini Türkiye'ye alarak sadece Türkiye'de üretip iç ve dış piyasada pazarlamaktadır 1 Yorum bağlantısı
Emre Demir Pazar 16:22 Paylaş Pazar 16:22 Ebrar Tüfek yazdı: 92A 12 kalibredir, piyasada satılan en büyük yivsiz mühimmatı atar, çok sağlam markadır, takılma mermi seçme gibi şeyler yapmaz düzgün bakım yağlama yapıldığı sürece ömürlük hizmet verir, bendeki 1994 model öyle düşünün, benden 4 yaş büyük tüfek. Vursanı çoğu kişi pek bilmez ama şuanki Stoeger markasının atasıdır. vikipedia dan alıntı Türkiye'de 1989 yılında kurulan Vursan Silah Sanayi A.Ş.'nin bir kısım hisseleri 2000 yılında Beretta tarafından satın alınarak Türk-İtalyan ortaklığı oluşmuş daha sonra 2002 yılında tüm hisseler Beretta tarafından satın alınarak İtalyan firma haline gelmiştir. daha sonra 2004 yılında unvan değişikliği yapan firma Vursan silah sanayi A.Ş. ismini Berettanın Stoeger firmasının adına değişitrilerek Stoeger Silah Sanayi A.Ş. olarak düzenlenmiştir. 2005 yılında Tabanca üretim izni alan firma, daha önce İtalya'da "fabrica d'Armi Pietro Beretta S.p.A"'da üretilmekte olan Couger 8000 (italya'da üretildiği dönemde Beretta 8000olarak adlandırılırdı.) modeli tabancanın üretimini Türkiye'ye alarak sadece Türkiye'de üretip iç ve dış piyasada pazarlamaktadır Namlu çeliği zamanında mke den temin edilmiştir en büyük espirisi odur Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek Pazar 19:29 Paylaş Pazar 19:29 Emre Demir yazdı: Namlu çeliği zamanında mke den temin edilmiştir en büyük espirisi odur Sıfır üretilse bitane daha alırdım, bendeki büyükbabamdan miras kaldı bana, köyde atmaya kıyamıyorum eskiden 15 20 kutu boşaltırdık şimdi 20 30 tane atıyorum oda barut kokusunu unutmasın diye. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan Pazartesi 03:47 Paylaş Pazartesi 03:47 (düzenlendi) Ebrar Tüfek yazdı: Sıfır üretilse bitane daha alırdım, bendeki büyükbabamdan miras kaldı bana, köyde atmaya kıyamıyorum eskiden 15 20 kutu boşaltırdık şimdi 20 30 tane atıyorum oda barut kokusunu unutmasın diye. Bakacigizzzz nasıl atiyon 😁 abisnin gülü 😁 Ruhsatta sağlık rapurunu alın önce gerisinde birşey yok. Belki bu hafta belki bir dahaki ay bu arkadaşı almayı planlıyorum Ruhsatim hazır https://platincdn.com/2696/pictures/TBKFJKEAYM1162024211349_AKSA-CROSSFIRE-EXTREME-WIAL-Siyah-Otomatik-Av-Tufe.png Pazartesi 03:49 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir Pazartesi 22:37 Paylaş Pazartesi 22:37 Ali Cihangiroğlu yazdı: al bir Zoraki uzun mesafeden zımbala, 150 mt den soda şişesi vurduydum dipçikli haliyle nokta atışı talim yap, maksat talimse gerek yok ateşliye bence, pro seviye alettir, 4 pompada havalı orta seviye tüfek kadar güçlüdür, güvenli menzili 450 mt den başlar, 175 mt/sn. atış hızına sahiptir, tabanca yarı hızı sanırım... Mehmet Cihat yazdı: bende bir çok yivsiz av tüfeği kullanan birisi olarak son 2 yıldır havalı tüfeklere geçtim. Her yerde atış yapabilme kolaylığı mühimmatın ucuz olması ruhsat vs yenileme derdi olmaması büyük avantaj. Yivsiz tüfekten çok daha mantıklı. Hobi amaçlı hedef atışı için benimde favorim havalı tüfek. Hem sessiz, hem maliyetsiz, hem de yivsiz tüfeklere göre daha etkili. yiviz tüfeğin (huğlu çifte) delemediği tava hedefini, 5.5 havalı aynı mesafede deliyor. 4,5mm de var kurarken daha az yoruyor ama taş çatlasa 50 m hedef vurabiliyor anca. Benim asıl gönlümün efendisi 36 cal'ler, özellikle husan m7 . 36'lar çok mermi seçiyor ama tipine değer (3 ay sonra doğum günü hediyesi olarak kabul edilir) Tabi kimse yivli eline su dökemez ama, çok pahalıya geliyor. para sorun olmasa bile 500-1000 metreye hedef koy falan filan yoruyor işin yokmuş gibi 1200 metreden vurduğun tavayı incelemek için o kadar yol git 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts