İçeriğe Yönlendir

Yivsiz Av Tüfeği Satın Alma Şartları?

Murat Öngür

Recommended Posts

Çağrı Alaf
(düzenlendi)

Bir tane sıfır ayarında Vursan 92A’m var, babam vermişti. Kime desem satın almak istedi. Türkiye’de üretilen ilk otomatik yerli tüfek diye sevilen bir modelmiş ben de satmadım. 6 ayda bir temizler geri yerine koyarım. Yabanda can almaya karşıyım. Şahsen 5 fişek ancak yakmışımdır o da öğrenirken. 

Alındığında alınan belgeler haricen de 30 seneye yakın süredir belgesi yenilenmemiş. Bu ruhsat tükenen yenilenmesi gereken bir şey mi? Bir de ben üzerime alabilir miyim bunu resmiyette? 

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)

Tüfeği mümkünse üreticiden alın, bir arkadaş yarımı ile piyasa fiyatı 1700~2000 tl arası olan tüfeği 500 tl ye üreticiden almıştım. isterseniz özelden firma telefonu paylaşırım. Namlu boyutunu bagaja sığacak uzunlukta alın.

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Metin Uzunoğlu yazdı:

Tüfeği mümkünse üreticiden alın, bir arkadaş yarımı ile piyasa fiyatı 1700~2000 tl arası olan tüfeği 500 tl ye üreticiden almıştım. isterseniz özelden firma telefonu paylaşırım. Namlu boyutunu bagaja sıkacak uzunlukta alın.

Bagaja neden sıkıyoruz hocam, canavar çıktı içinizden :crazy:

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Bagaja neden sıkıyoruz hocam, canavar çıktı içinizden :crazy:

yanlış alıntı yaparak süpekülatif hareketlerde bulunuyorsunuz, Devletin ilgili kurumlarına şikayette bulunacağımı belirtmek isterim. Yaptığınız alıntının orijinal düzeltilmiş hali aşağıdadır.

Metin Uzunoğlu yazdı:

Tüfeği mümkünse üreticiden alın, bir arkadaş yarımı ile piyasa fiyatı 1700~2000 tl arası olan tüfeği 500 tl ye üreticiden almıştım. isterseniz özelden firma telefonu paylaşırım. Namlu boyutunu bagaja sığacak uzunlukta alın.

• Mutlu 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

al bir Zoraki uzun mesafeden zımbala, 150 mt den soda şişesi vurduydum dipçikli haliyle nokta atışı talim yap, maksat talimse gerek yok ateşliye bence, pro seviye alettir, 4 pompada havalı orta seviye tüfek kadar güçlüdür,  güvenli menzili 450 mt den başlar, 175 mt/sn. atış hızına sahiptir, tabanca yarı hızı sanırım...

151_23102015970.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Köksal Yılmaz yazdı:

Göktürk hoca gelmeden yazayım.

Aile hekimleri hastanenin psikoloji bölümüne yönlendirir. Hele ki İstanbuldakiler. 

Model belirledin mi?

Hedef için çok iyi spor. Ama belki av değil trap tüfeği alınabilir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Fatih Keskin yazdı:

derya 12 ye bakın çok dengeli bi tüfek

mermileri karıştırmazsan iyi yoksa beklenmedik ses çıkabiliyor

Ali Cihangiroğlu yazdı:

al bir Zoraki uzun mesafeden zımbala, 150 mt den soda şişesi vurduydum dipçikli haliyle nokta atışı talim yap, maksat talimse gerek yok ateşliye bence, pro seviye alettir, 4 pompada havalı orta seviye tüfek kadar güçlüdür,  güvenli menzili 450 mt den başlar, 175 mt/sn. atış hızına sahiptir, tabanca yarı hızı sanırım...

151_23102015970.jpg

iyimiş tüplü mü kendinden kurmalı mı bu

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Çağlar Bayur yazdı:

mermileri karıştırmazsan iyi yoksa beklenmedik ses çıkabiliyor

iyimiş tüplü mü kendinden kurmalı mı bu

Pnomatik, pompalı yüksek basınçlı, yaylı değil, sıfır tepme, multi ayar tam pro, pcp havalı tüfeğin tabanca versiyonu gibi alet, 4 pompada son derece güçlü.....

pis zımbalar, tavsiye ederim...

gamo-pellets-red-fire-accutek-series-450

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Demir
Mehmet Dagdeviren yazdı:

Yivli tüfek neden düşünmüyorsunuz?

Biraz daha masraflı olacaktır.O ayrı konu

Taşıma Ruhsat Harcı (Tabanca, tabi haiz olana) 5 Yıl 79.002,00 TL
Bulundurma Ruhsat Harcı(kim talep eder ise alabilir 21 + yaş) 5 Yıl 25.282,70 TL
Yivli Av Tüfeği Taşıma Ruhsat Harcı(+) 5 Yıl 79.002,00 TL
Yivli Av Tüfeği Bulundurma Ruhsat Harcı(+) 5 Yıl 25.282,70 TL

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

bende bir çok yivsiz av tüfeği kullanan birisi olarak son 2 yıldır havalı tüfeklere geçtim. Her yerde atış yapabilme kolaylığı mühimmatın ucuz olması ruhsat vs yenileme derdi olmaması büyük avantaj. Yivsiz tüfekten çok daha mantıklı. 

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Emre Demir yazdı:
Taşıma Ruhsat Harcı (Tabanca, tabi haiz olana) 5 Yıl 79.002,00 TL
Bulundurma Ruhsat Harcı(kim talep eder ise alabilir 21 + yaş) 5 Yıl 25.282,70 TL
Yivli Av Tüfeği Taşıma Ruhsat Harcı(+) 5 Yıl 79.002,00 TL
Yivli Av Tüfeği Bulundurma Ruhsat Harcı(+) 5 Yıl 25.282,70 TL

79 bini anladım da, sondaki 2 TL yi nereden bulucaz. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

o ikiyi rakamları uydurdukları belli olmasın diye koymuşlar.

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Ben de 6-7 aydır yivsiz tüfek ruhsatı almaya çalışıyorum. E devlette ön başvuru randevusu hiç bulamadım.

Randevu almadan da evrakları toplasam ne olacak.

Bana özel yasak mı var? İstanbulda müsait randevu mu yok bilemedim.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)
Murat Öngür yazdı:

bende alsam rapor 1 yıl geçerli olur mu acaba ? 

Evet , raporda geçerlilik süresi yazıyor. Bazı yerlerde onayın geciktirildiğini okumuştum. Almayı düşündüğün bayiden hem bilgi alıp hem makineleri canlı görmeni tavsiye ederim.

Metin Uzunoğlu yazdı:

Abi üreticiden nasıl alacağız, hangi fabrika bir tüfek satıp evrak işleriyle uğraşır ki? O arkadaştan bizde yok.

Bu arada 47 cm namlulu tüfek kanvas çantası ile polonun pandizot üzerine sığıyor

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Köksal Yılmaz yazdı:

Abi üreticiden nasıl alacağız, hangi fabrika bir tüfek satıp evrak işleriyle uğraşır ki? O arkadaştan bizde yok

Fabrika dediğim butik üretici istersen telefonunu yazarım arar sorarsın. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Metin Uzunoğlu yazdı:

İbrahim Arslan yazdı:

Ben de 6-7 aydır yivsiz tüfek ruhsatı almaya çalışıyorum. E devlette ön başvuru randevusu hiç bulamadım.

Randevu almadan da evrakları toplasam ne olacak.

Bana özel yasak mı var? İstanbulda müsait randevu mu yok bilemedim.

Abi benim aldığım bayinin tanıdığı vardı hiç randevu almadan gidip vermiştim evrakları, içerisi bomboştu. Bence randevusuz git rica minnet ile işleme alırlar gibi geliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan

Bir alan pişman bir de alamayan avcılık merakı yoksa ilk zamanlar eğlenceli gelebilir bütün hevesiniz kaçıktan sonra beş yılda bir ruhsat yenilemek için prosedürler canınızı sıkabilir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Köksal Yılmaz yazdı:

içerisi bomboştu

orları dutluktu o zamanlar

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Dagdeviren yazdı:

Sanılanın aksine çok korkulacak bi hayvan değil.Defalarca denk geldim.

Arabayla çarpmayın sakın.. direk pert (araba)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Arabayla çarpmayın sakın.. direk pert (araba)

bakış açısı örneği diye kitaba girer

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Mehmet Dagdeviren yazdı:

Sanılanın aksine çok korkulacak bi hayvan değil.Defalarca denk geldim.

Kısacası sataşmazsan seni çok umursamıyorlar basıp gidiyorlar.

Acemi ve korkak avcıya saldırır, usta avcıdan korkup kaçar ki kaçması da gerekir zaten. Domuz sürebilen kopay, dogo cinsi köpek varsa kesin kaçıyor. Kamp esnasında karşılaştığınızda hareketsiz bir şekilde kalırsanız bulabildiği tüm yiyeceği yer, sonra gider. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Servet Aydın yazdı:

Bana sapan bile vermeyen devlet millete silah veriyor

Devlet sana Dünyanın en yaygın, tehlikelisi ve faydalısı olan elektriğini kullanma yetkisi ve bilgisi vermiş, bundan fazlası atomu parçalamak kusura bakma ama onuda vermesin:bomb:

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Mücahit Erdem
(düzenlendi)

Aralık ayı içinde bende benzer sebeplerle tüfek almaya karar verdim. E devletten randevuyu bir hafta sonrasına verdi Konya'da. Aile hekimi çok uğraştırmadi, göz kontrolü ve bir kaç sorudan sonra raporu verdi. Karakolda da sıra yoktu hemen hallettim işimi. Sadece maliyeye harç yatması gerekiyor, yıl sonu yoğunluğu vardı bir saat kadar orda bekledim. Tüfeği aldıktan 2 hafta sonra da ruhsatım geldi. Bende ilk başta sizin gibi bull pup tarzı modellere baktım ancak av bayine gidip inceleyince bull pup dan vazgeçtim. Nişan almak için uygun gelmedi bana çok ergonomik değil, mekanizma arkada olduğu için de atım konforunun iyi olmadığını söylediler. Boş fişek tahliyesi dipcigin dibinde olduğundan dolayı barut gazı burnunun dibinden çıkıyor ve patlama kulağının dibinde meydana geliyor. Size tavsiyem almak istediğiniz tüfeği bayiye gidip inceyelin, nişan alın uygunluğunu test edin. Ben Huğlu Veyron Taktik modelinden aldım. Size de tavsiye ederim daha uygun fiyatlı derseniz derya lion x-400 de olabilir.

tarihinde Mücahit Erdem tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Celal Aydın
  • Yeni Oluştur...