İçeriğe Yönlendir

Yivsiz Av Tüfeği Satın Alma Şartları?

Murat Öngür

Recommended Posts

Murat Öngür
(düzenlendi)

Merhaba 

sadece evde durması bir de ayda yılda bir dağda bayırda hedefe atış yapmak için tüfek almak istiyorum ( Yaban domuzu haricinde ava da karşıyım ), gayri resmi yollardan ise Resmi yollardan almak mantıklı, rapor ve ziraat bankasına belirli bir miktar ödemesi varmış.

yolunu bilen var mıdır satın alma belgesi almak için

Çok fazla kapı kapı dolaşacak vaktim yok malum iş güç çalışıyoruz

tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Murat Öngür yazdı:

Merhaba 

sadece evde durması bir de ayda yılda bir dağda bayırda hedefe atış yapmak için tüfek almak istiyorum ( Yaban domuzu haricinde ava da karşıyım ), gayri resmi yollardan ise Resmi yollardan almak mantıklı, rapor ve ziraat bankasına belirli bir miktar ödemesi varmış.

yolunu bilen var mıdır satın alma belgesi almak için

Çok fazla kapı kapı dolaşacak vaktim yok malum iş güç çalışıyoruz

Yaban domuzu da vurmayın sabit hedef falan yapın bence. Doğaya çok faydası olan bir canlı ve yavruları efsane sevimli. Yavruları mıncıklarken anneye teyzeye yakalnayın ama öldürürler adamı.

• Beğen 4
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emre Demir
1. Kaymakamlık Makamına Dilekçe (Örnek Dilekçe)
2. 2 Adet Biyometrik Fotoğraf 
3. Sabıka Kaydı (E-Devlet Üzerinden Alınabilir)
4. Sağlık Raporu (Devlet Hastanesinden Yivsiz Tüfek Alabilir İbareli Heyet Raporu)
5. 611,20 TL - 5 Yıllık Ruhsatname Vergi Bedeli (Ziraat Bankasına / Vergi Tahsilat Kodu: 9163)
6. 600,00 TL - Ruhsatname (Silah Ruhsatı) Kart Ücreti Bedeli (Ziraat Bankasına)
7. Vergi Borcu Yoktur Belgesi (E-Devlet Üzerinden Alınabilir, 5.000 TL'nin üzerinde vergi borcunuz olmamalıdır)
8. T.C. Kimlik Kartı Fotokopisi
9. Yarım Kapak Karton Dosya

Mülki Amirliğiniz belgelerinizi teslim almak için online ruhsat başvuru randevusu talep edecektir, E-Devlet üzerinden randevu oluşturabilirsiniz.
Talep edilen tüm belgelerinizi Mülki Amirliğinize teslim ettikten sonra, 10 ila 20 gün içerisinde yivsiz tüfek satın alma belgeniz T.C. kimlik numaranıza tanımlanmaktadır. 
Tarafınıza herhangi bir fiziki belge verilmemektedir, Bayii T.C. kimlik numaranızdan belgenizi görebilmektedir.
  • Beğen 13
Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren
(düzenlendi)

Yivli tüfek neden düşünmüyorsunuz?

Biraz daha masraflı olacaktır.O ayrı konu

tarihinde Mehmet Dagdeviren tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
İlkay Başaran yazdı:

Yaban domuzu da vurmayın sabit hedef falan yapın bence. Doğaya çok faydası olan bir canlı ve yavruları efsane sevimli. Yavruları mıncıklarken anneye teyzeye yakalnayın ama öldürürler adamı.

yok ben zaten nerede ne zaman çıkacağım ava vakit mi var ancak köye falan gidince bir iki pet şişeye ateş ederim o da senede 1 kere ancak olur olmaz

Mehmet Dagdeviren yazdı:

Yivli tüfek neden düşünmüyorsunuz?

yivli tüfek işi  biraz zor , iş profosyonele döndüğü için şartları daha ağır , kendi fiyatıda ruhsat fiyatı da çok daha pahalı

Emre Demir yazdı:
1. Kaymakamlık Makamına Dilekçe (Örnek Dilekçe)
2. 2 Adet Biyometrik Fotoğraf 
3. Sabıka Kaydı (E-Devlet Üzerinden Alınabilir)
4. Sağlık Raporu (Devlet Hastanesinden Yivsiz Tüfek Alabilir İbareli Heyet Raporu)
5. 611,20 TL - 5 Yıllık Ruhsatname Vergi Bedeli (Ziraat Bankasına / Vergi Tahsilat Kodu: 9163)
6. 600,00 TL - Ruhsatname (Silah Ruhsatı) Kart Ücreti Bedeli (Ziraat Bankasına)
7. Vergi Borcu Yoktur Belgesi (E-Devlet Üzerinden Alınabilir, 5.000 TL'nin üzerinde vergi borcunuz olmamalıdır)
8. T.C. Kimlik Kartı Fotokopisi
9. Yarım Kapak Karton Dosya

Mülki Amirliğiniz belgelerinizi teslim almak için online ruhsat başvuru randevusu talep edecektir, E-Devlet üzerinden randevu oluşturabilirsiniz.
Talep edilen tüm belgelerinizi Mülki Amirliğinize teslim ettikten sonra, 10 ila 20 gün içerisinde yivsiz tüfek satın alma belgeniz T.C. kimlik numaranıza tanımlanmaktadır. 
Tarafınıza herhangi bir fiziki belge verilmemektedir, Bayii T.C. kimlik numaranızdan belgenizi görebilmektedir.

tşk ederim

aile doktorunun verdiği rapor geçerli olur mu ? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren
Murat Öngür yazdı:

yok ben zaten nerede ne zaman çıkacağım ava vakit mi var ancak köye falan gidince bir iki pet şişeye ateş ederim o da senede 1 kere ancak olur olmaz

Murat Abi 

Değmez o zaman.Bunun zevki av yapmak zaten :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

avcılıkla aranız nasıl bilmem de yaban domuzu görürseniz yapılacak en iyi şey arabanın tavanına flan çıkmak mümkünse ağaca tırmanmak :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Murat Öngür yazdı:

yivli tüfek işi  biraz zor , iş profosyonele döndüğü için şartları daha ağır , kendi fiyatıda ruhsat fiyatı da çok daha pahalı

tşk ederim

aile doktorunun verdiği rapor geçerli olur mu ? 

yenilemede geçerli oldu. ilk seferde de olacaktır. göz kontrolü yaptı doktor bana. ama beni tanıyor. beğenmeseydi hastaneye gönderecekti. yenilememi ağustosta yaptım hala kart gelmedi....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

aile hekimleri rapor vermemek için her yolu deniyorlar devlet hastanesi de kalabalık oluyor ben bi kaç sene önce aldım ara ara memlekette havaya sıkarak stres atıyorum şimdi kayınpederden çifte kaldı onu da ruhsat a işletme işi var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Ali Gök yazdı:

avcılıkla aranız nasıl bilmem de yaban domuzu görürseniz yapılacak en iyi şey arabanın tavanına flan çıkmak mümkünse ağaca tırmanmak :D 

Üzerime saldırmaz ise çok çok zor durumda kalmaz isem ateş etmem herhalde 

Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren
Ali Gök yazdı:

Sanılanın aksine çok korkulacak bi hayvan değil.Defalarca denk geldim.

Kısacası sataşmazsan seni çok umursamıyorlar basıp gidiyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Doğan Arşiray yazdı:

yenilemede geçerli oldu. ilk seferde de olacaktır. göz kontrolü yaptı doktor bana. ama beni tanıyor. beğenmeseydi hastaneye gönderecekti. yenilememi ağustosta yaptım hala kart gelmedi....

valla bende bir deneyeceğim şansımı , kısmet artık raporu alabilirsem gider bir yerden orta yollu bir tüfek alırım

Mehmet Dagdeviren yazdı:

Murat Abi 

Değmez o zaman.Bunun zevki av yapmak zaten :)

kardeşim canlıya zarar vermek hoşuma gitmiyor , ancak zararlı canlı olursa oda dediğim gibi bana zarar verme ihtimali olacak ki o zaman. havaya sıkarız pet şişeye sıkarız :)  

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Göktürk hoca gelmeden yazayım.

Aile hekimleri hastanenin psikoloji bölümüne yönlendirir. Hele ki İstanbuldakiler. 

Model belirledin mi?

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Köksal Yılmaz yazdı:

Göktürk hoca gelmeden yazayım.

Aile hekimleri hastanenin psikoloji bölümüne yönlendirir. Hele ki İstanbuldakiler. 

Model belirledin mi?

model derken tüfek modeli mi ?

https://www.yabanavmalzemeleri.com/urun/typhoon-sierra-12-bullpup-puma-yari-otomatik-av-tufegi

bu tarz bir şey olabilir. daha fazla para veremem zaten

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Ben aile hekiminden almıştım raporu ilk ruhsatlandırmada. Zor bir şey yok abi. Seninle aynı sebepten evde pompalı var şu an. Bir tane de yarı otomatik mi alsam diye düşünüyorum.

Bu arada, hayvanları vurmam. Tavuk dahi kesemem. Et ihtiyacı kasaptan sağlanır :) 

Murat Öngür yazdı:

model derken tüfek modeli mi ?

https://www.yabanavmalzemeleri.com/urun/typhoon-sierra-12-bullpup-puma-yari-otomatik-av-tufegi

bu tarz bir şey olabilir. daha fazla para veremem zaten

Heh böyle bir şey almayı bende düşünüyorum :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
(düzenlendi)
Murat Sahın yazdı:

Ben aile hekiminden almıştım raporu ilk ruhsatlandırmada. Zor bir şey yok abi. Seninle aynı sebepten evde pompalı var şu an. Bir tane de yarı otomatik mi alsam diye düşünüyorum.

Bu arada, hayvanları vurmam. Tavuk dahi kesemem. Et ihtiyacı kasaptan sağlanır :) 

Heh böyle bir şey almayı bende düşünüyorum :) 

:D alacağız da şartlar ağır uğraştırıyorlar

ben kısmet olur da alırsam otomatik alacağım

tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Fatih Keskin yazdı:

derya 12 ye bakın çok dengeli bi tüfek

abi önce evrakları tamamlayayım ayrıca danışacağım konu açıp

Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Doğan Arşiray yazdı:

Mayıs 2025 bitişli standart ruhsatımı kart ile değiştirmek için eylül 2024 te başvuru yaptım, hala ses seda yok.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Aydın Sert yazdı:

Mayıs 2025 bitişli standart ruhsatımı kart ile değiştirmek için eylül 2024 te başvuru yaptım, hala ses seda yok.

dur şimdi içimizi karartma

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Murat Öngür yazdı:

:D alacağız da şartlar ağır uğraştırıyorlar

ben kısmet olur da alırsam otomatik alacağım

Bende ruhsat var abi, ona ekletirim :D 

Fatih Keskin yazdı:

derya 12 ye bakın çok dengeli bi tüfek

Not alıyorum kenara :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Murat Sahın yazdı:

Bende ruhsat var abi, ona ekletirim :D 

Mevcut ruhsata ekleme yapılıyor mu?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)
Aydın Sert yazdı:

Mevcut ruhsata ekleme yapılıyor mu?

Sağlık raporu 1 yıl geçerli, süresi dolmadı ise vergi, kart parasını baştan yatırıp alabilirsin. Model seçiminde heyecanla hareket etmeyin. 

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Köksal Yılmaz yazdı:

Sağlık raporu 1 yıl geçerli, süresi dolmadı ise vergi, kart parasını baştan yatırıp alabilirsin. Model seçiminde heyecanla hareket etmeyin. 

bende alsam rapor 1 yıl geçerli olur mu acaba ? 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Baha Kanberoğlu
  • Yeni Oluştur...