İçeriğe Yönlendir

Mal Bildirim Formu [ Kamu Personeli Arkadaşları Bekliyoruz :) ]

Mustafa Karahan

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Mal beyanının en sonundaki madde; “malların nasıl kazanıldığı” sorusu

ilk sene cevabım; “alın teri” yazdım. 

2 gün sonra insan kaynakları müdürü çağırdı. Bunu düzelt diye. O günden beri insan insan kaynakları personelleri beni görünce gülüyor. 

üstünüzdeki malları yazın. Güncel değerlerini tahmini yazın. Biraz fazla yazın hatta. Çok önemli değil. Borçlar fazla değilse çok gerek yok. Soruşturma olmadıkça kimse açıp bakmıyor. 

soruşturma olursa, hane geliri hesaplanıp yıllık kazancınızla o mallar edinilebilir mi ona bakılıyor. 

düğün, sünnet varsa güzel. Artırım sebebi. Çünkü miras olmadıkça babam evini bana verdi meselesi bile sıkıntı yani

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

5 yılda bir (sonu 0 ve 5 ile biten yılların en geç şubat ayı sonuna kadar) verilmesi gerekiyor. Rayiç ve kasko/sigorta bedelleri esas alınabilir ve bir soruşturma olmadığı sürece zarf açılmaz. Soruşturma ilgili mahkemeye devrolur ise, incelenir. Beyanda yanlışlık var ise, bilirkişi raporu hazırlanır.

Ciddiye alınması gereken bir konudur.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

taşınır taşınmaz malların güncel değeri yazılır. ev araba vs her neyse güncel piyasa değeri istenir. zaten eski beyanlar da edinme değeri mevcuttur. son beyanda da güncellemiş oluyoruz.  burada ki detay ev aldınız 5 yıl önce( evin değeri o zaman 300 bin iken),  bir ay içinde beyan vermek zorunlu ancak vermediniz,  son 0-5 yılları arasında beyan etiniz ve elinizde bir anda  4 M luk yatırım oldu. bu durumda bir soruşturmaya esas olan konu içinde adınız geçti ise;  "gel bakalım sen bunu nasıl edindin?" sorusuyla muhatap olursunuz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Mal beyanının en sonundaki madde; “malların nasıl kazanıldığı” sorusu

ilk sene cevabım; “alın teri” yazdım. 

2 gün sonra insan kaynakları müdürü çağırdı. Bunu düzelt diye. O günden beri insan insan kaynakları personelleri beni görünce gülüyor. 

üstünüzdeki malları yazın. Güncel değerlerini tahmini yazın. Biraz fazla yazın hatta. Çok önemli değil. Borçlar fazla değilse çok gerek yok. Soruşturma olmadıkça kimse açıp bakmıyor. 

soruşturma olursa, hane geliri hesaplanıp yıllık kazancınızla o mallar edinilebilir mi ona bakılıyor. 

düğün, sünnet varsa güzel. Artırım sebebi. Çünkü miras olmadıkça babam evini bana verdi meselesi bile sıkıntı yani

4 milyona ev aldım ama 3 milyonluk kısmı ailem ödedi ki böyle bir durum var bu nasıl açıklanacak peki ?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gülmez yazdı:

4 milyona ev aldım ama 3 milyonluk kısmı ailem ödedi ki böyle bir durum var bu nasıl açıklanacak peki ?

Bilmiyorum işte. En kötü durum, memur, rüşveti babası aracılığıyla almış ve para senin adına ev tapusuna dönüşmüş şeklidir. 

örnek verdim sadece. Buna hakim karar verir

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Tamer Topaç yazdı:

5 yılda bir (sonu 0 ve 5 ile biten yılların en geç şubat ayı sonuna kadar) verilmesi gerekiyor. Rayiç ve kasko/sigorta bedelleri esas alınabilir ve bir soruşturma olmadığı sürece zarf açılmaz. Soruşturma ilgili mahkemeye devrolur ise, incelenir. Beyanda yanlışlık var ise, bilirkişi raporu hazırlanır.

Ciddiye alınması gereken bir konudur.

"edinme değer" yazıyor araç için, mondeoya 132 bin yazdım.

İlkay Başaran yazdı:

Evi alalı 5.1 yıl oldu hocam. Vergi dairesi hiç sektirmeden gerçekten şu paraya mı aldın (tapuda gösterilen bedel) diye her yıl ziyaret ediyor. Artık bıktık evet demekten. Şunu dedim bu sefer gelen memura 1 ay oldu, aslında bedelsiz aldım ama vergi vermek için almış gibi gösterip bankadan kredi falan çektik dedim. Tabi dalga geçtiğimi anladı. 2025 12.ayda geldiklerinde magnumdan çıktı diyeceğim.

2026 12,ayda da Ben aslında yoğum diyeceğim şimdiden hazırladım.

Ev yaptırıyorum bitince değerini nasıl hesaplayacaklar merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Metin Uzunoğlu yazdı:

Rayiç deyip sonra kendileri bile inanmayacak :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

kaynakları müdürü çağırdı. Bunu düzelt diye.

Ordinaryüs Prof. En Büyük Genel Müdür :kihkih: olarak benim böyle bir hakkım yok.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Mal bildirimi kaldırılmalı. Tüm bileşenler zaten bilgisayarda var 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Karı koca memur olanlar için ev araba vb her ikisi de yazacak mı arkadaşlar? Bizde de var aynı telaşe bi cevap bulamadık.

Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı
Emrah Altun yazdı:

Karı koca memur olanlar için ev araba vb her ikisi de yazacak mı arkadaşlar? Bizde de var aynı telaşe bi cevap bulamadık.

Her ikiside yazacak hocam. Formda yazılacağı ve kimin üstüne ise karşısına onun TC si ve size yakınlık derecesi de yazılıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Tüm bileşenler zaten bilgisayarda var 

bilgisayardaki nüfus sayımız 85, hekırın ele geçirdiği data da 110 milyon hocam?

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Mehmet Göktürk yazdı:

Mal bildirimi kaldırılmalı. Tüm bileşenler zaten bilgisayarda var 

findex raporu herşeyi çözer

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Eski bir kanun. Beyana dayalı bir şey, çok işlevsiz kalmış. Güncelde e devletten anlık olarak takip edebiliyoruz zaten üstümüzde ne var ne yok. Yani devlet de bizden iyi biliyor bunları. Bence de artık kaldırılmalı.

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
Ali Gülmez yazdı:

Vakti zamanında memuriyete yeni başladığımız bir arkadaş 2-3 ay sonra aldığı sıfır arabayı bildirdi. 

Kısa zaman sonra dönüş oldu, nasıl aldınız diye. Cevaben annem destek verdi dedi ki öyleydi zaten.

Kısaca mal ediniminde tutarlılık aranıyor. Beyana dayalı bir uygulama. Mal ediniminde 1 ay içinde verilmesi gereken bir beyan.

0 ve 5 ile biten yıllarda kanun gereği bağlı bulunduğun kurum ister.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Metin Uzunoğlu yazdı:

problem olacaksa 350 ye alabilirim aracı değerinden :D

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

bilgisayardaki nüfus sayımız 85, hekırın ele geçirdiği data da 110 milyon hocam?

1873 ten itibaren her vatandaşın TC kimlik nasılsın var, ölsende hackleniyorsun.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Uzunoğlu yazdı:

1873 ten itibaren her vatandaşın TC kimlik nasılsın var, ölsende hackleniyorsun.

enabızda?

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

enabızda?

E-vefatta

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...