İçeriğe Yönlendir

Mal Bildirim Formu [ Kamu Personeli Arkadaşları Bekliyoruz :) ]

Mustafa Karahan

Recommended Posts

Mustafa Karahan

Merhabalar, kamuda çalışan arkadaşlar mal bildirim formları geldi bunları dolduracağız. Yanlız unuttuğum, emin olamadığım şeyler var 😊

Evin değerini aracın değerini yazarken aldığımız fiyatı mı yazacağız yoksa güncel değeri mi? Güncel değerse bunu nerden bulacağız? 

Borçlar kısmına çektiğimiz kredi, kredi kartı vs yazmamız gerekiyor mu? Mesela konut kredi şu kadar ihtiyaç kredisi bu kadar va gibi. 

Ziynet eşyasını ne kadar miktardan sonra yazmak gerekiyor ya da gerekiyor mu? 

Daha farklı dikkat etmem gereken unsurlar var mıdır? 

Yorum bağlantısı
Emre Demir
Ali Gök yazdı:

ne işine yarıyor devletin bu olay

İlginç gerçekten devlet benim hakkımda ne var ne yok bilmiyor mu ; görünmüyor mu üstümdeki ev araba , bankadan çektiğim kredi .

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Ali Gök yazdı:

ne işine yarıyor devletin bu olay

Bir önceki senin verileri ile karşılaştırıyorlardır.

Ali'nin geçen sene yazlığı arabası yoktu, bu sene almış. kuş kadar memur maaşı ile nasıl almış bir soruşturalım diyorlar. :biggrin:

• Beğen 1
  • Mutlu 9
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Erdoğan Temur yazdı:

Ali'nin geçen sene yazlığı arabası yoktu, bu sene almış. kuş kadar memur maaşı ile nasıl almış bir soruşturalım diyorlar. :biggrin:

ya sabır :D 

Yorum bağlantısı
Erkam Elma

Araba ev ev değeri kısmına cevap vereyim dün vergi dairesinde bi abim ile görüştüm edindiğin belgede yazan tutar bildirilir dedi.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Evin güncel değeri, aracın edinme değeri yazılıyor bildiğim kadarıyla, yani en azından ben öyle yazdım.

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Hanım da beni sıkıştırıyo bildirimde bulunacam araba alacaz mı bu ay diyo :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren
Mustafa Karahan yazdı:

Evin güncel değerini nasıl öğreneceğiz 😊

Sarı Siteden

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Belediye rayiç bedeli

sahibinden fiyatı ile rayiç fiyat arasında dağlar kadar uçurum yok mu ?

Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu
(düzenlendi)
Erdoğan Temur yazdı:

En son 5 sene once istediklerinde mal beyani verdim. Ev yoktu araba eskiydi😊

Ali Gülmez yazdı:

En az 2 kat fark vardir. 

tarihinde Baha Kanberoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Çok da önemli değil ama ben hep günceli yazarım. Tahmini piyasa değeri

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Belediye rayiç bedeli

kasko değeri üzerinden arçlarınız aynı gün alınır

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Ali Gülmez yazdı:

Vergini sahibinden değeri üzerinden ödüyorsan onu yazdır. :) tutarsız beyandan yakalasa incelemeye konu eder de nerde o memur

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Tüfekçi yazdı:

nerde o memur

personeline fazla yemek ısmarlayanı bile yakalıyorlar artık

Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

Çok da önemli değil arkadaşlar. O zarflar hakkınızda Mali bir sorusturma olmadığı için hiç açılmıyor. Ben güncel değerlerini yazdım geçtim. Banka borçlarımı da yazdım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

valla ben salça neden ucuz kaldı diye yazmıyorum ki akla birşey düşer falan diye. temkinli olmalı

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Yazılan değerin hiç bir kıymeti yok günümüz enflasyonist ortamında, esas olan malı nasıl edindiğinizin önemli. Kayıt dışı, jara para aklama vs. 

Mal bildirimi geçerliliğini yitirmiş kadük bir uygulama durumundadır. O yüzden 5 yılda bir isteniyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Kart borcu kredi borcu araba ev tarla taban pulluk patoz römork karavan ne varsa yazmak gerekir :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Çağlar Bayur yazdı:

valla ben salça neden ucuz kaldı diye yazmıyorum ki akla birşey düşer falan diye. temkinli olmalı

Geçen sene domates çoktu, seneye bi daha bakarız. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Metin Uzunoğlu yazdı:

Yazılan değerin hiç bir kıymeti yok günümüz enflasyonist ortamında, esas olan malı nasıl edindiğinizin önemli. Kayıt dışı, jara para aklama vs. 

Mal bildirimi geçerliliğini yitirmiş kadük bir uygulama durumundadır. O yüzden 5 yılda bir isteniyor. 

Evi alalı 5.1 yıl oldu hocam. Vergi dairesi hiç sektirmeden gerçekten şu paraya mı aldın (tapuda gösterilen bedel) diye her yıl ziyaret ediyor. Artık bıktık evet demekten. Şunu dedim bu sefer gelen memura 1 ay oldu, aslında bedelsiz aldım ama vergi vermek için almış gibi gösterip bankadan kredi falan çektik dedim. Tabi dalga geçtiğimi anladı. 2025 12.ayda geldiklerinde magnumdan çıktı diyeceğim.

2026 12,ayda da Ben aslında yoğum diyeceğim şimdiden hazırladım.

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...