Mustafa Karahan Perşembe 06:55 Paylaş Perşembe 06:55 Merhabalar, kamuda çalışan arkadaşlar mal bildirim formları geldi bunları dolduracağız. Yanlız unuttuğum, emin olamadığım şeyler var 😊 Evin değerini aracın değerini yazarken aldığımız fiyatı mı yazacağız yoksa güncel değeri mi? Güncel değerse bunu nerden bulacağız? Borçlar kısmına çektiğimiz kredi, kredi kartı vs yazmamız gerekiyor mu? Mesela konut kredi şu kadar ihtiyaç kredisi bu kadar va gibi. Ziynet eşyasını ne kadar miktardan sonra yazmak gerekiyor ya da gerekiyor mu? Daha farklı dikkat etmem gereken unsurlar var mıdır? Yorum bağlantısı
Emre Demir Perşembe 07:03 Paylaş Perşembe 07:03 Ali Gök yazdı: ne işine yarıyor devletin bu olay İlginç gerçekten devlet benim hakkımda ne var ne yok bilmiyor mu ; görünmüyor mu üstümdeki ev araba , bankadan çektiğim kredi . 2 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur Perşembe 07:05 Paylaş Perşembe 07:05 Ali Gök yazdı: ne işine yarıyor devletin bu olay Bir önceki senin verileri ile karşılaştırıyorlardır. Ali'nin geçen sene yazlığı arabası yoktu, bu sene almış. kuş kadar memur maaşı ile nasıl almış bir soruşturalım diyorlar. 1 9 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya Perşembe 07:06 Paylaş Perşembe 07:06 Mehmet amcanın canı sıkılmıştır. Yorum bağlantısı
Ali Gök Perşembe 07:09 Paylaş Perşembe 07:09 Erdoğan Temur yazdı: Bir önceki senin verileri ile karşılaştırıyorlardır. Ali'nin geçen sene yazlığı arabası yoktu, bu sene almış. kuş kadar memur maaşı ile nasıl almış bir soruşturalım diyorlar. ya sabır Yorum bağlantısı
Erkam Elma Perşembe 07:22 Paylaş Perşembe 07:22 Araba ev ev değeri kısmına cevap vereyim dün vergi dairesinde bi abim ile görüştüm edindiğin belgede yazan tutar bildirilir dedi. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış Perşembe 07:29 Paylaş Perşembe 07:29 Evin güncel değeri, aracın edinme değeri yazılıyor bildiğim kadarıyla, yani en azından ben öyle yazdım. Yorum bağlantısı
Yücel Metin Perşembe 07:32 Paylaş Perşembe 07:32 Evet evin güncel, aracın edinme değeri Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan Perşembe 07:42 Yazar Paylaş Perşembe 07:42 Evin güncel değerini nasıl öğreneceğiz 😊 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan Perşembe 07:46 Paylaş Perşembe 07:46 Hanım da beni sıkıştırıyo bildirimde bulunacam araba alacaz mı bu ay diyo Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren Perşembe 08:00 Paylaş Perşembe 08:00 Mustafa Karahan yazdı: Evin güncel değerini nasıl öğreneceğiz 😊 Sarı Siteden 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Perşembe 08:01 Paylaş Perşembe 08:01 Mustafa Tüfekçi yazdı: Belediye rayiç bedeli sahibinden fiyatı ile rayiç fiyat arasında dağlar kadar uçurum yok mu ? Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu Perşembe 08:12 Paylaş Perşembe 08:12 (düzenlendi) Erdoğan Temur yazdı: Bir önceki senin verileri ile karşılaştırıyorlardır. Ali'nin geçen sene yazlığı arabası yoktu, bu sene almış. kuş kadar memur maaşı ile nasıl almış bir soruşturalım diyorlar. En son 5 sene once istediklerinde mal beyani verdim. Ev yoktu araba eskiydi😊 Ali Gülmez yazdı: sahibinden fiyatı ile rayiç fiyat arasında dağlar kadar uçurum yok mu ? En az 2 kat fark vardir. Perşembe 08:12 tarihinde Baha Kanberoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli Perşembe 08:21 Paylaş Perşembe 08:21 Çok da önemli değil ama ben hep günceli yazarım. Tahmini piyasa değeri Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Perşembe 08:21 Paylaş Perşembe 08:21 Mustafa Tüfekçi yazdı: Belediye rayiç bedeli kasko değeri üzerinden arçlarınız aynı gün alınır 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi Perşembe 08:29 Paylaş Perşembe 08:29 Ali Gülmez yazdı: sahibinden fiyatı ile rayiç fiyat arasında dağlar kadar uçurum yok mu ? Vergini sahibinden değeri üzerinden ödüyorsan onu yazdır. tutarsız beyandan yakalasa incelemeye konu eder de nerde o memur Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Perşembe 08:32 Paylaş Perşembe 08:32 Mustafa Tüfekçi yazdı: nerde o memur personeline fazla yemek ısmarlayanı bile yakalıyorlar artık Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş Perşembe 08:38 Paylaş Perşembe 08:38 Çok da önemli değil arkadaşlar. O zarflar hakkınızda Mali bir sorusturma olmadığı için hiç açılmıyor. Ben güncel değerlerini yazdım geçtim. Banka borçlarımı da yazdım. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Perşembe 08:50 Paylaş Perşembe 08:50 valla ben salça neden ucuz kaldı diye yazmıyorum ki akla birşey düşer falan diye. temkinli olmalı Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu Perşembe 09:27 Paylaş Perşembe 09:27 Yazılan değerin hiç bir kıymeti yok günümüz enflasyonist ortamında, esas olan malı nasıl edindiğinizin önemli. Kayıt dışı, jara para aklama vs. Mal bildirimi geçerliliğini yitirmiş kadük bir uygulama durumundadır. O yüzden 5 yılda bir isteniyor. 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal Perşembe 09:36 Paylaş Perşembe 09:36 Kart borcu kredi borcu araba ev tarla taban pulluk patoz römork karavan ne varsa yazmak gerekir Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız Perşembe 10:07 Paylaş Perşembe 10:07 Çağlar Bayur yazdı: valla ben salça neden ucuz kaldı diye yazmıyorum ki akla birşey düşer falan diye. temkinli olmalı Geçen sene domates çoktu, seneye bi daha bakarız. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Perşembe 11:52 Paylaş Perşembe 11:52 Metin Uzunoğlu yazdı: Yazılan değerin hiç bir kıymeti yok günümüz enflasyonist ortamında, esas olan malı nasıl edindiğinizin önemli. Kayıt dışı, jara para aklama vs. Mal bildirimi geçerliliğini yitirmiş kadük bir uygulama durumundadır. O yüzden 5 yılda bir isteniyor. Evi alalı 5.1 yıl oldu hocam. Vergi dairesi hiç sektirmeden gerçekten şu paraya mı aldın (tapuda gösterilen bedel) diye her yıl ziyaret ediyor. Artık bıktık evet demekten. Şunu dedim bu sefer gelen memura 1 ay oldu, aslında bedelsiz aldım ama vergi vermek için almış gibi gösterip bankadan kredi falan çektik dedim. Tabi dalga geçtiğimi anladı. 2025 12.ayda geldiklerinde magnumdan çıktı diyeceğim. 2026 12,ayda da Ben aslında yoğum diyeceğim şimdiden hazırladım. 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts