İçeriğe Yönlendir

Akü Uyarı Lambası

Cafer Celik

Recommended Posts

Cafer Celik

Bugün yolda giderken gösterge ekranında akü uyarı lambası yandı. Obd2 cihazıyla hata tarattım ama elektriksel bir hata bulamadım. Farlar açıkken sensör bilgisi resimdeki gibi 11.66 ölçtü.
Kaputu açtım bağlantılarda bir problem göremedim. Kayışta da sorun yoktu dinamoyu çeviriyordu. Uyarı ışığının sebebi ne olabilir acaba?

IMG_6112.png

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Cafer Celik yazdı:

Farlar açıkken sensör bilgisi resimdeki gibi 11.66 ölçtü.

Bu araç çalışırken mi ölçüldü?

Yorum bağlantısı
Cafer Celik
Sani Gerşon yazdı:

Bu araç çalışırken mi ölçüldü?

Evet çalışırken

Yorum bağlantısı
Cafer Celik
Mehmet Dagdeviren yazdı:

Anlık olmuştur.Sıkıntı yapmayın.

Sabah 1 saat yol yaptım yanmaya devam ediyordu

Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

Km kaç bilmiyorum ama şarj dinamosu kömürlerinden olabilir,kayış gevşektir yeterli döngü sağlanamıyordur ondan olabilir,Bence yolda kalmadan baktırın elektrikçiye şarj basıyormu yada youtube da videolardan bakıp kendiniz kontrol edin voltaj veriyor mu?Aküyü tamamen öldürmeden

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül
Cafer Celik yazdı:

Evet çalışırken

Şarj etmiyor demek oluyor bu durum. Şarj dinamo kömürü bitmiştir yada farkli bir arıza vardır daha fazla kullanıp arıza büyümeden direk elektrikçiye gidin. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Benim de bir kere başıma geldi. Akü uyarı ışığı çıktı. Aküyü şarj ettim. Ertesi gün eve dönüşte aynı uyarıyı verdi. Elektrikçiye gittim. Dinamonun şarj etmediği oraya çıktı. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Cafer Celik yazdı:

Evet çalışırken

Şarj etmiyor aracınız. Kısa sürede akünüz bitecek, yolda kalacaksınız.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren
(düzenlendi)
Cafer Celik yazdı:

Evet çalışırken

O zaman Geçmiş olsun akü bitik.Yada Şarj dinamosunda problem var.

tarihinde Mehmet Dagdeviren tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Barbaros Özdemir

Aracınızın şarj dinamosunu kontrol ettirin. 2 ay önce benim başıma geldi. Yeni akü almak zorunda kaldım. 

Yorum bağlantısı
Cafer Celik

Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler. Öğlen arası vakit kaybetmeden sanayiye gittim. Tabi daha sanayiye varmadan direksiyon aşırı sertleşti. Zar zor sanayiye götürebildim. Dinamo sökme takma ve aküyü şarj etme 2000 tl tuttu. Şarj dinamosunun arkasından da küçük bir parça değişti onada 1600 tl veridim. Çok da pazarlık etme şansım yoktu. Çünkü arabayı biraz da itekleyerek götürdük. Neyse ki sabah işe giderken uzun mesafede seyir esnasında olmadı. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

jeep de başıma geldi 2 sene önce. şarj ışığı arada yanıp sönüyordu. sonra arada sönmeye başladı. 15 20 gün sonunda tamamen yanınca, dizel araba ile 35 dk kadar yol gidip ustanın önüne vardığımda voltaj 10.7 ye düşmüştü. 90 amper akü o kadar dayandı. bir daha da çalışamadı zaten. durduğumda belki 30 tane arıza kodu vardı düşük voltajdan ötürü. alternatör fırçaları diyotları vs revize oldu. ortalama kalitedeli araçların alternatörlerinin bu şekilde ömrü 200 220 bin km civarında.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Hem motorda hem de arabada bundan taşıyorum :)

IMG_20240517_193745.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...