Celal Maraşlıoğlu 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Öncelikle merhaba eminevim yada fuzul ev tarzı yerlerden işlem yapan ya da mağdur olan arkadaşımız var mı Yorum bağlantısı
Metin Akbal 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Mesai arkadaşım yeni araba aldı. Kayınpeder yazıldı Temmuz kurası çıkmadı Ocak kurasını bekliyor. Mağduriyet genelde şartları bilipte çıkmak isteyince veya kura çıkmayıp tarih ileri atınca enflasyon kaynaklı olabiliyor. Yorum bağlantısı
Burak Tokcan 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Kuzenim farklı zamanlarda Eminevim'den ev ve araba aldı. Evi yıllar önce aracı da daha bir kaç ay önce aldı. Herhangi bir sıkıntı yaşamadı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 saat önce Paylaş 4 saat önce hepsiburadan temizleyici sprey aldım alev alma riskli bir kimyasal temizleyici, ilk basışımda şapkası koptu ve ciddi basınç ile püskürmeye başladı, daha önceki tecrübem ile hızlıca üstünü bez ile örttüm ve bekledim kimyasal bitti . ürünü geri yolladım ve şi,kayet açtım parayı geri verdiler , lakin konu şu, bu hadiseyi yoruma yazamadım zira ürünü iade etmiştim, sonraki alıcıların bundan haberi yok. XXXevim tarzı kaç yere kayyum atanmış araştırın sağlam yerler bulun en azından ve şartları iyice okuyun kelime kelime Burak Tokcan yazdı: ev ve araba aldı. mesela tapuda satılamaz şerh kaydı var mı? Yorum bağlantısı
Burak Tokcan 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Çağlar Bayur yazdı: mesela tapuda satılamaz şerh kaydı var mı? O kadarını bilmiyorum. Detaylarını alıcının öğrenmesi lazım. Benim tek bildiğim parasını taahhüt edilen zamanda ve şekilde aldı. Bir sürprizle karşılaşmadı. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Yaratmak Allaha mahsus. Normal bankacılık sistemini kullanın. 1 1 Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 3 saat önce Paylaş 3 saat önce (düzenlendi) Burak Tokcan yazdı: O kadarını bilmiyorum. Detaylarını alıcının öğrenmesi lazım. Benim tek bildiğim parasını taahhüt edilen zamanda ve şekilde aldı. Bir sürprizle karşılaşmadı. Muhtemelen ödemeler bitene kadar serh olacaktır. Yoksa bu millet evi satar, parayı gömer, kimse de zorla taksit odetemez😄 3 saat önce tarihinde Baha Kanberoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Çağlar Bayur yazdı: mesela tapuda satılamaz şerh kaydı var mı? Rehin koyuluyor banka gibi. Mehmet Göktürk yazdı: Yaratmak Allaha mahsus. Normal bankacılık sistemini kullanın. BDDK ya tabiler. 1 Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Benim asıl merak ettiğim konu evi aldım şerh koydu satamiyorum oraya kadar tamam adam kaçtı gitti bu durumda BDDK devreye giriyor mu yoksa hepten kayıp mi ediyoruz tüm aldigimizi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Metin Akbal yazdı: BDDK ya tabiler. Tekrar edeyim. Normal bankacılık sistemini kullanın. Faiz çekinceniz varsa katılım bankası kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Celal Maraşlıoğlu yazdı: Benim asıl merak ettiğim konu evi aldım şerh koydu satamiyorum oraya kadar tamam adam kaçtı gitti bu durumda BDDK devreye giriyor mu yoksa hepten kayıp mi ediyoruz tüm aldigimizi BDDK devreye girer. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Emre Şimşek yazdı: BDDK devreye girer. BDDK nereye giriyor? vatandaşın sermayesinin 200 bin lirası gibi birşey sadece bankalar ve bddk tarafındaki kısım devlet garantisi altındadır. Diğer durumda BDDK firmanın malına el koyar satar savar. "karşıladığı" kadarıyla öder. Kalanını ödemez. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce BDDK ya tabi olmak başka, 6361 sayılı kanuna tabiler, kredi ve bankacılık işlemlerini gerektiren hallerde bddk onayı gerekir, yoksa ev araba tapu ruhsatın devreye girilecek bir konusu olmaz bddk da, https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=6361&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5 mevduatların bile mudi başına garantisi 950 bin tl ye kadar şu an Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Tüm bankalarda böyledir. bu tür dolambaçlı organizasyonlarda "daha da" öyledir. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 54 dakika önce Paylaş 54 dakika önce Bu tür yerlerde de faizi organizasyon ücreti olarak ödüyorsunuz. Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 43 dakika önce Yazar Paylaş 43 dakika önce 500 bin 18 ay için odenilen rakam 40 bin Yorum bağlantısı
Ali Uymaz 40 dakika önce Paylaş 40 dakika önce Celal abi bu organizasyonlarda personel çok önemli eğer işini biliyorsa iyi anlatiyorsa faydalı olabilir belki eşim evlenmeden önce girmiş hala ödeme yapıyoruz ve bize sıra gelmedi bu süreçte bizim ödediğimiz rakami altına cevirirsek alacağımız rakamı kat kat geçti şartları iyi okumak lazım yazın başka müşteri temsilcisi ile konuştuk o bile şaşırdı bizim durumumuza size nasıl anlatmadilar diye hayiflandi. Yorum bağlantısı
Yiğit Özdemir 2 dakika önce Paylaş 2 dakika önce Celal Maraşlıoğlu yazdı: Benim asıl merak ettiğim konu evi aldım şerh koydu satamiyorum oraya kadar tamam adam kaçtı gitti bu durumda BDDK devreye giriyor mu yoksa hepten kayıp mi ediyoruz tüm aldigimizi Çağlar Bayur yazdı: BDDK ya tabi olmak başka, 6361 sayılı kanuna tabiler, kredi ve bankacılık işlemlerini gerektiren hallerde bddk onayı gerekir, yoksa ev araba tapu ruhsatın devreye girilecek bir konusu olmaz bddk da, https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=6361&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5 mevduatların bile mudi başına garantisi 950 bin tl ye kadar şu an Çağlar hocamın belirttiği gibi bu firmalar 6361 sayılı kanuna tabi olup bu kanunu madde 50/A da tasfiye süreçleri belirtiliyor. Ülkemizde tasfiyenin markası TMSF devreye giriyor bu firmalar batarsa. Onda da TMSF şirkete el koyuyor elinde ne varsa bakıyor alacaklılar sıraya yazılıyor. Sattığı mal ile ne karşılanırsa onu ödüyorlar o kadar. Bu firmaya yatırdığınız paranın devlet nezdinde bir garantisi yok. Yani firma giderse para da gider. Siz evinizi aldınız ödemelerini yapıyorsunuz firma battı. TMSF el koyduğu zaman sizin evinize el koyup satmıyor. Siz sözleşmede kararlaştırılan ödemeleri yapmaya devam ediyorsunuz. Zaten şartları taşımadığı için tasfiye haline giren Tasarruf Finansman Şirketi de var. TMSF buralara komisyonlar atadı. https://www.finansevim.com.tr/Document/tasfiye/Tasarruf_Finansman_SSS.pdf Yukarıda yer alan linkte mevzuatta ön görülen şartları sağlamadığı için tasfiye halinde olan bir şirketin yayımladığı tasfiye süreci hakkında sık sorulan sorular ve ayrıntılı cevapları var. Ama kısa cevap değişen hiçbirşey olmuyor sözleşmenizde yazan yükümlülükleri yerine getiriyorsunuz o kadar kimse evinize el koymuyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts