İçeriğe Yönlendir

Eminevim Tarzı Yerler Hakkında Bilgi

Celal Maraşlıoğlu

Recommended Posts

Tahir İlter

Konuyu baştan sona okumadım bilginiz var mı bu durumdan bilmiyorum ama güncel olarak duyduğum son dakika aaa kefil lazım yoksa para veremiyoruz dedikleri. Arkadaşım son dakika kefil buldu,bacanağıma ben kefil oldum ,bir başkası kefil bulamadığı için işlemi kaldı. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tolgahan Doğru yazdı:

O verdikleri kredi de. Masraf vb giderler ile gerçek oran 2.94 leri buluyor. Şuanda en uygun ilk evim konut kredisi 2.91 ile Kuveyttürk te.

kuveytin faizi araplara akbankın faizi sabancıya gidiyor. ilgi duyan akbank seçebilir tabi ki. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Mehmet Göktürk yazdı:

katılım bankası kullanın

onda faiz yok :D 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Gök yazdı:

onda faiz yok :D 

Faiz nedir temerrüt nedir bi inceleyelim. Hangisi harammış, evreni yaratan varlığın bu kadar detayla uğraşması ne derece normaldir bi daha gözden geçirelim. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Bu kuruluşları 1992den bu yana biliyorum. Bir çok arkadaşım bunlardan araba aldı. O zaman 20-30 taksit dışında seçenek yoktu.

Her ay arabaya zam geldiğinde kalan taksitler güncelleniyordu.

Ayda 1 kez kura çekilir kurada çıkan arabasını alırdı.Önemli bir sorun yaşayan olmadı.

Herkes arabasını aldı, teslimde biraz daha çarpıldılar kasko ,trafik zorunlu olarak bu şirketten yapılıyordu. Piyasada araç bulunmadığı dönem gecikme oluyordu vs.

Ama bu sistem bana göre değil, ben varsa parayı öderim malımı alırım 2 gün bile beklemek zor gelir uykum kaçar.

İlk Cmaximi aldığımda Fordun yetkili satıcısına salı günü tüm parayı ödedim, perşembe arabayı teslim aldım. 2 gece uykum kaçtı. Adamlar batsa gitse arabayı vermese ne olur diye.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

Faiz nedir temerrüt nedir bi inceleyelim. Hangisi harammış, evreni yaratan varlığın bu kadar detayla uğraşması ne derece normaldir bi daha gözden geçirelim. 

Evreni yaratan gücün birinin Yozgatta wc ye hangi ayakla girdiğiyle ilgilenmesi fikri çok saçma demişti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

eminevimden araba almak mantıklı olabilir ancak ev için sıra gelene kadar ülkede enflasyon bu kadar yüksek iken mantıklı gelmiyor

2024 ekim kasım ayında 2.75 milyon ev fiyatları bir anda 4 milyona zıpladı her gün takip ettim 

4.250 ye ev aldım ancak halimden memnunum

1 milyon krediyi almam sadece 1 hafta sürdü çok temiz iş oldu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ev evdir her zaman alınır, alanın pişman olduğu 88 senedir duyulmamıştır :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Çağlar Bayur yazdı:

aman alınır, alanın pişman oldu

ben zaten alacaktım abi kirada oturduğum tokiler bir anda zıpladı ben zaten orayı istemiyordum o bölgeye daha yakın lüks bir apartmandan aldım

tokiler ucuz olduğu için ve kredi faizleri düşecek söylentisi ile tokilerde talep patlaması oldu

şu an o evlere 4.250 yazanlar var 3-4 ay önce 3 milyona rahat alınıyordu tokiden

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gülmez yazdı:

3 milyona rahat alınıyordu tokiden

taksitle alan 3 e aldığını sanıyordur. sıfır toki

Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru
Mehmet Göktürk yazdı:

kuveytin faizi araplara akbankın faizi sabancıya gidiyor. ilgi duyan akbank seçebilir tabi ki. 

Tabi tercih meselesi

Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Bizim gibi enflasyonun sürekli hale geldiği ülkelerde faizsiz herhangi bir oluşumun insanların faydasına çalışabileceğini sanmıyorum. Ben biraz garanticiyim. Temelden bile ev almaya sıcak bakmıyorum. Oturduğum evimi alacağım sıra temelden ev alacaktım. İyi ki almamışım . 2021 yazıydı. Bir anda evler fırladı. Müteahhit  15 ay geç teslim etti. Teslim ederken de 1 milyon fazladan para istedi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Sancak

K.pederim galerici, bir çok müşteriye Fuzulev aracılığı ile satınca biz de yazıldık. 190bin peşinat, Kasım 2024'de yazıldım, Mart 2025'de 1milyon değerinde araba alıyorum, ön ödeme yaptığım için kura sisteminin dışındayım. Mart 20 de teslim edileceği söylendi, sözleşmemde de yazıyor. Teslimde çalışan birey için 1 kefil, çalışmayan birey için 2 kefil gerekli olduğu bilgisi paylaşıldı. Arabanı kendin buluyorsun, ödemeyi Fuzulev yapıyor. Sigorta ve Kasko şartları bulunuyor, onu da Fuzulevden ucuza bulursan kendin yaptırabilirsin. İstersen 2 milyonluk araba al ben 1 milyon öderim diyor. Bence her şey açık, net ve mantıklı.

190 bin peşinat

70 bin katılım ücreti

kalan 810bin tl 15 ay taksit.

810 bin tl krediyi 15 ay taksit 70bin tl vade ile hiç bir bankanın vereceğini sanmıyorum, zart zurt dosya paraları da cabası. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Hasan Sancak yazdı:

K.pederim galerici, bir çok müşteriye Fuzulev aracılığı ile satınca biz de yazıldık. 190bin peşinat, Kasım 2024'de yazıldım, Mart 2025'de 1milyon değerinde araba alıyorum, ön ödeme yaptığım için kura sisteminin dışındayım. Mart 20 de teslim edileceği söylendi, sözleşmemde de yazıyor. Teslimde çalışan birey için 1 kefil, çalışmayan birey için 2 kefil gerekli olduğu bilgisi paylaşıldı. Arabanı kendin buluyorsun, ödemeyi Fuzulev yapıyor. Sigorta ve Kasko şartları bulunuyor, onu da Fuzulevden ucuza bulursan kendin yaptırabilirsin. İstersen 2 milyonluk araba al ben 1 milyon öderim diyor. Bence her şey açık, net ve mantıklı.

190 bin peşinat

70 bin katılım ücreti

kalan 810bin tl 15 ay taksit.

810 bin tl krediyi 15 ay taksit 70bin tl vade ile hiç bir bankanın vereceğini sanmıyorum, zart zurt dosya paraları da cabası. 

alıcı, 540 ı verince 1000i alıyor, kasa 1000i öderken  maliyeti 500

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Mehmet Göktürk yazdı:

Beni hep taşlıyorlar toplumda  faizsiz bankacılık denince kahkaha atıyorum diye 🤣

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Ali Gök yazdı:

Beni hep taşlıyorlar toplumda  faizsiz bankacılık denince kahkaha atıyorum diye 🤣

taş mı yesin katılım bankaları :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Katılım bankaları iyidir. Temerrütü kaldırıp kar payına dahil etmezler ki zaten asıl sorun ordadır. Hassasiyeti olan katılım bankasına gitsin yahut heybeden turp yesin.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...