İçeriğe Yönlendir

Eminevim Tarzı Yerler Hakkında Bilgi

Celal Maraşlıoğlu

Recommended Posts

Fatih Sarıkaya

Ben karşıyım bu gibi sistemlere. Hocamın dediği gibi faiz konusunda sıkıntı varsa katılım bankalarını kullanın. Onlar fatura karşılığı ödeme yapıyor. Bomba adamların ellerinde, pimi ister çeker ister çekmez. Pimi çekerse mağdur olursun. Çağlar ağabeyin dediği gibi iyice okumak lazım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Kura usulü oluyor diyolar ama ben kurada önceliğin kendi adamlarına verildiğine inanıyorum , milletin parasını önden alıp toplayıp kullanıyorlar.

Birde bu tarz şirketlerin hiç birisinin devlet güvencesi yok banka gibi , ancak senet sepetle mahkemeye başvurursun oda karşında muhattap bulursan , iflas ettik battık deseler 1 kuruş alamazsın

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Murat Öngür yazdı:

Kura usulü oluyor diyolar ama ben kurada önceliğin kendi adamlarına verildiğine inanıyorum , milletin parasını önden alıp toplayıp kullanıyorlar.

Birde bu tarz şirketlerin hiç birisinin devlet güvencesi yok banka gibi , ancak senet sepetle mahkemeye başvurursun oda karşında muhattap bulursan , iflas ettik battık deseler 1 kuruş alamazsın

BDDK ya tabiler. Banka battım demişti ya bu da aynısı.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Metin Akbal yazdı:

BDDK ya tabiler. Banka battım demişti ya bu da aynısı.

Ben bire bir sordum 1 sene önce , devlet güvenceleri yok

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Boğaza kadar enflasyonun olduğu memlekette faizin haramlığı da biraz tartışmalı sanki?
İnsanımız domuz eti ve faize karşı çok çok duyarlı ama iş bira içmeye ve devlet malını yediğinden emin olduğu (belediye başkanı mesela) adama bile bile oy vermeye geldiğinde o haramlar hiç akla gelmiyor..

Konudaki arkadaşlar için yazmadım yanlış anlaşılmasın. Ülke böyle.

Orucun nasıl açılacağını tartışacaklarına hala keşke şu enflasyon ve faiz olaylarına girse din alimleri diyeceğim de neyse. 

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

Boğaza kadar enflasyonun olduğu memlekette faizin haramlığı da biraz tartışmalı sanki?
İnsanımız domuz eti ve faize karşı çok çok duyarlı ama iş bira içmeye ve devlet malını yediğinden emin olduğu (belediye başkanı mesela) adama bile bile oy vermeye geldiğinde o haramlar hiç akla gelmiyor..

Konudaki arkadaşlar için yazmadım yanlış anlaşılmasın. Ülke böyle.

Orucun nasıl açılacağını tartışacaklarına hala keşke şu enflasyon ve faiz olaylarına girse din alimleri diyeceğim de neyse. 

Böyle sistemlere bende karşıyım, hem riskli hemde göya bazı şeylerden kaçtık öylemi, kura çekiliyor yahu, neyse boşver....

Söz meclisten dışarı, boşveer kardeş, riba ile faizin farkını sor kitlenir kalırlar, haram helal kaldımı, bizim toplum böyle...   

Evmi alacaksın, banka kredisi ödeyecek gücün varsa alırsın yoksa alamazsın bu kadar basit, tüm bankalarda aynıdır bu arada, istisnasız hepsi!  banka ev kredisinide sana al buyur öde demez, evi yapana hakediş yaparak öder, al hepsini demez, yada evin bitmişlik yüzdesine bakar ona göre öder, önceden vermez bildiğim kadarıyla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Bir arkadasim %30 on odemeyle 18 aylik bir pakete girdi. %50yi 5-6 ayda gecti ve toplam parayi aldi. 

Su sartlarda on odemesiz girmek mantiksiz. Ne zaman sonra sira gelir. O para ne olur? 

On odemesiz giren bir arkadasim parasi pul oldu. Pandemi oncesi girmisti. 2.5 sene sonra aldigi para ile arac almasi 3 ay sürdü.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Giren hiç kimseden para alamama şikayeti duymadım. Sadece peşinatsız ya da az peşinatla girenlerden kurada çıkmadığı için param eridi şikayeti duydum. 

BDDK bunlardan teminat istemeden önce mantar gibi çoğaldılar, o ara riskliydi, çünkü hem çok az organizasyon ücreti talep edip hem de diğerlerinin yarısı sürede kura garantisi veren firmalar türemişti ama onlar da kalmadı. İsmi bilindik büyük firmalarda sorun çıkacağını sanmıyorum. 

İş yerinden arkadaş araba aldı mesela, faiz vs hassasiyeti için değil, daha mantıklı diye aldı. Paranın çıkmasına 3-4 kala elimizdeki araçlardan (başkalarının peşinat olarak verdiği araçlar) alırsanız paranızı hemen verebiliriz dediler, bi araca baktı ve parasını erken aldı.

Ben ev ve araba alırken burayı kullanmadım. 

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Mahmut Yıldız yazdı:

Giren hiç kimseden para alamama şikayeti duymadım. Sadece peşinatsız ya da az peşinatla girenlerden kurada çıkmadığı için param eridi şikayeti duydum. 

BDDK bunlardan teminat istemeden önce mantar gibi çoğaldılar, o ara riskliydi, çünkü hem çok az organizasyon ücreti talep edip hem de diğerlerinin yarısı sürede kura garantisi veren firmalar türemişti ama onlar da kalmadı. İsmi bilindik büyük firmalarda sorun çıkacağını sanmıyorum. 

İş yerinden arkadaş araba aldı mesela, faiz vs hassasiyeti için değil, daha mantıklı diye aldı. Paranın çıkmasına 3-4 kala elimizdeki araçlardan (başkalarının peşinat olarak verdiği araçlar) alırsanız paranızı hemen verebiliriz dediler, bi araca baktı ve parasını erken aldı.

Ben ev ve araba alırken burayı kullanmadım. 

para erimesi ile bankanın koyduğu faiz aslında aynı kapıya çıkıyor abi o nedenle faiz hassasiyeti bana bu noktada anlamsız geliyor ki ev sistemine girilirse 200 bin tl gibi bir katılım payı ödeniyor 

geçen ay 1 milyon kredi aldım akbanktan

20 bin sigorta zart zurt masrafım oldu param 1 hafta hesabıma geçti

1 milyonu 5 yılda 2.1 milyon olarak geri ödeyeceğim

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Ali Gülmez yazdı:

para erimesi ile bankanın koyduğu faiz aslında aynı kapıya çıkıyor abi o nedenle faiz hassasiyeti bana bu noktada anlamsız geliyor ki ev sistemine girilirse 200 bin tl gibi bir katılım payı ödeniyor 

Faiz hassasiyeti paranın erimesi değil de haram/helal noktasında idi. 

Yoksa 6 ay sonra para alacak şekilde girince şu ortamda daha mantıklı. 5 yıl için çok riskli. 

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Metin Akbal yazdı:

Hocam birebir ben sordum kayınpeder için Haziran ayında. Katılım Evim Birevim Fuzul. Hepsi BDDK ya tabiler.

https://www.bddk.org.tr/Kurulus/Liste/89

Screenshot_2025-01-16-12-31-47-897_com.android.chrome.jpg.0cddf86d68133e9c43f51dc2e917f5cd.jpg

siz inanın ben sordum . ve hiç şart ve şekilde ağızları kuş tutsalar bunların bir dediğine inanmam. Paranı kullanıyorlar aylarca senelerce ödüyorsun sonra sıra gelsin diye bekliyorsun

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Murat Öngür yazdı:

siz inanın ben sordum . ve hiç şart ve şekilde ağızları kuş tutsalar bunların bir dediğine inanmam. Paranı kullanıyorlar aylarca senelerce ödüyorsun sonra sıra gelsin diye bekliyorsun

Ben kanıtlı ispatlı yorumumu yaptım. İnanıp inanmamak sana kalmış üstad. İşin risk olan kısmı da beklemek olarak yazdım. Peşin paran yoksa mantıklı ama 5 milyonluk eve 1 milyon kredi çekip elindeki 4 milyonu vermekte mantıklı gelmiyor şu an. Ama 5 milyonluk eve 4 milyon kredi alabiliyorduk zamanında o zaman kredi mantıklı idi.

Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu

Devletin kurallarına bağlı olmak başka şey, devlet güvencesi altında olmak başka şey die düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Ali Gülmez yazdı:

para erimesi ile bankanın koyduğu faiz aslında aynı kapıya çıkıyor abi o nedenle faiz hassasiyeti bana bu noktada anlamsız geliyor ki ev sistemine girilirse 200 bin tl gibi bir katılım payı ödeniyor.

bir çok ilahiyatçı ile görüştüm bu konuyu enflasyon ortamında, yaklaşık enflasyon oranında vade farkı sizin de dediğiniz gibi para erimesi faiz olarak değerlendirilmemeli diye düşünüyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Metin Akbal yazdı:

Ben kanıtlı ispatlı yorumumu yaptım. İnanıp inanmamak sana kalmış üstad. İşin risk olan kısmı da beklemek olarak yazdım. Peşin paran yoksa mantıklı ama 5 milyonluk eve 1 milyon kredi çekip elindeki 4 milyonu vermekte mantıklı gelmiyor şu an. Ama 5 milyonluk eve 4 milyon kredi alabiliyorduk zamanında o zaman kredi mantıklı idi.

Kredi olayında haklısın maalesef oranlar uçtu gitti .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Emrullah Aydoğdu yazdı:

Belirli sürede (5 veya 7 ay gibi) paranın tamamını verdikleri sistemde çok soru işareti yok.

Banka faizine göre yarı yarıya daha avantajlı. Ödediğiniz parananın zamana göre hesaplanmış değeri dahil.

Örneğin 7 ay sonra 20 taksitle 1 milyon almak 

70.000 dosya masrafı vb.

1.000.000/20=50.000 aylık taksit.

Bu plan çok net.

Bunu anca baban verir. Çoğu zaman o da vermez.

Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu
Mehmet Göktürk yazdı:

Bunu anca baban verir. Çoğu zaman o da vermez.

Hacam şu an 3. aydayım. 4 ay sonra alıyorum. Etrafımda en az 10 kişi var arabasına biniyor şu an.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Emrullah Aydoğdu yazdı:

Hacam şu an 3. aydayım. 4 ay sonra alıyorum. Etrafımda en az 10 kişi var arabasına biniyor şu an.

Birilerinin zararı diğerinin karı.. güle güle binin. 

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

reklamlarında trt dizilerinde oynayanların yer aldığı her projeye karşıyım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu
Mehmet Göktürk yazdı:

Birilerinin zararı diğerinin karı.. güle güle binin. 

Bizim girdiğimiz sistemde tek zarar eden bankalar. Önceden 3. ayda veriyorlardı (bir miktar ön ödeme yaparsanız). Bankalar itiraz edince 5 aya çıkardılar.

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

sanırım kapatılanlardan 1 tanesi olabilir zamanında sitesinde cep telefonu için bile kampanyaları vardı

Şu an 300 binlik ihtyiacım var ihtyiaç kredisi tarzı birşey veriliyor mu merak ettim 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gülmez yazdı:

5 yılda? bedava nasıl bir kampnaya bu

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Çağlar Bayur yazdı:

5 yılda? bedava nasıl bir kampnaya bu

İlk evini alana 2.89 dan kredi veriyor akbank

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru
(düzenlendi)
Ali Gülmez yazdı:

İlk evini alana 2.89 dan kredi veriyor akbank

O verdikleri kredi de. Masraf vb giderler ile gerçek oran 2.94 leri buluyor. Şuanda en uygun ilk evim konut kredisi 2.91 ile Kuveyttürk te.

tarihinde Tolgahan Doğru tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...