İçeriğe Yönlendir

Kızlar ve Erkekler için Altın Bilezik Meslekler

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Selçuk Keleş yazdı:

O zaman yaklaşım değişiyor ama. 
Mesela geçen sene üniversite bölümlerine "yapay zeka - büyük veri" diye bir goygoy çıkardılar , ismi de insanlara çok havalı geldi ve puanı anormal şeklinde yükseldi. 
Bunu okuyacağına düz bilgisayar mühendisliği oku çok daha iyi. Bu ülkeden nerde büyük veri var, yapay zeka IT araçları dışında (ki o da doğruluğu geçerliliği süpheli) nerde kabul görüp uygulanabiliyor ?

abi işte yapay zeka falan bunlar herkesin konuştuğu şeyler. Zeki çocuklarımız okusun. İş kurmak istesinler. Üretimde kimle çalışacak? Üretimdeki herkes mi mühendis olacak? 

onlara ara eleman lazım. İşte o mesleklere yönlenmek de gerekli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
(düzenlendi)

kuzenim hollanda'ya göçtü evlilik yaptı 2 çocukları oldu

Çocuklardan 1 tanesi okulunda yönlendirmesi ile isteyerek aşçılık seçti

Aile mutlu çocuk mutlu üniversite okumayacak ama avrupada sorun değil

Türkiye üniversite mezunu bir ailenin çocuğu üniversite okumayacağım aşçı olsam derse büyük kavga çıkar olay olur

çocuğa demedikleri laf kalmaz

tarihinde Ali Gülmez tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Kemal Korkmaz yazdı:

Eski E imiş

Ne demek istiyon sen? Bana yaşlı fosil bi ayağı çukurda bi ölmedi gitti mi demek istedin🍆

• Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Kemal Korkmaz yazdı:

Hemen resmi ekleyelim Servet abinin ehliyeti Eski E imiş …

IMG_4576.jpeg

Kepçeci müşteri yok mu? iki gün çalışsan onu da alırsın sen :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz
Servet Aydın yazdı:

Ne demek istiyon sen? Bana yaşlı fosil bi ayağı çukurda bi ölmedi gitti mi demek istedin🍆

Evet mi deyim Hayır mı deyim ? :biggrin:  

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mehmet Ozyurek yazdı:

Aslında var alam onu da

Kemal Korkmaz yazdı:

Evet mi deyim Hayır mı deyim ? :biggrin:  

Önündeki işe bak bişe deme🍆

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Ali Gülmez yazdı:

kuzenim hollanda'ya göçtü evlilik yaptı 2 çocukları oldu

Çocuklardan 1 tanesi okulunda yönlendirmesi ile isteyerek aşçılık seçti

Aile mutlu çocuk mutlu üniversite okumayacak ama avrupada sorun değil

Türkiye üniversite mezunu bir ailenin çocuğu üniversite okumayacağım aşçı olsam derse büyük kavga çıkar olay olur

çocuğa demedikleri laf kalmaz

Gelir adaleti olsa herşey olunur. Aileler sanıyorki evladım yapsy zeka mühendisi olunca veya x bir mühendis olunca 80~100 bin tl maaş alacak 5~6 yıl süren bir rüya. Üretebiliyorsa, katma değeri varsa kazanır o potansiyel de ancak %1~2 . Aile müteahhitlik şirketini devam ettirmek için isteksizce inşaat mühendisliği veya mimarlık okuyan geçler var.

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Metin Uzunoğlu yazdı:

Gelir adaleti olsa herşey olunur. Aileler sanıyorki evladım yapsy zeka mühendisi olunca veya x bir mühendis olunca 80~100 bin tl maaş alacak 5~6 yıl süren bir rüya. Üretebiliyorsa, katma değeri varsa kazanır o potansiyel de ancak %1~2 . Aile müteahhitlik şirketini devam ettirmek için isteksizce inşaat mühendisliği veya mimarlık okuyan geçler var.

amcamın kızı anaokul dan üni sona kadar özelde okudu

ortaokul lise koçta okudu o kadar çılgın para harcadılar

ünide burs olmadan özelde okudu

2024 sonunda pwc denetim firmasında 55 bin tl maaşla işe başladı

hikaye bu kadar Metin Hocam

• Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz
Servet Aydın yazdı:

Aslında var alam onu da

Ehliyeti Birlikte alabiliriz. Hatta bi tane manitu alsak leasing ile felan Nakliyecilik bu ara kötü sektör mü değiştirsek? Kafamda bu var şu aralar ...

https://www.machinego.com/ilan/satilik-is-makinesi-telehandler-manitou-mrt-3570-7ton-30896

Mehmet Ozyurek yazdı:

Müşteri var kepçeci alalım diyor. Servet abi ile alacaz herhalde...:D

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
Hüseyin Sönmez yazdı:

İyi bir iş yaptığını sanan ve buna liyakat diyen dangalak İK'cıların marifetleri.

Malesef

Yazacak çok şey var ama yazamıyorum 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ameledir o.. 

İnşaat Ustası denilen kişi, anadoluda günlüğü 5-7 bin liradan aşağı çalışmaz.

Anadoluda 3 bin civarı. İstanbulda 4-5

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ameledir o.. 

İnşaat Ustası denilen kişi, anadoluda günlüğü 5-7 bin liradan aşağı çalışmaz.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bizdede inşaat elektrikçileri revaçta 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Taş ustasını o fiyata imkansız çalıştıramazsın. 
inşaata bakışımız farklı. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş
(düzenlendi)

Evli değilim, çocuğum da yok, iyi ki de yok. Olsaydı günümüz koşullarında, imkan dahilinde yurtdışında sosyal bir ülkede gelecek kaygısı taşımadan yaşaması için herhangi bir meslek edinmesini ve gitmesini isterdim. Ortalama bir birey olsun ama işini yapıp geçinebilsin.

Bugün ilaç yazdırmaya doktora gittim, mide ilacı, antibiyotik, ağrı kesici reçete ederse maaşından kesinti olacağından bahsetti doktor. 

İlacı yazsa kazancı eksilecek, yazmasa hastanın sağlığı bozulacak veya tedavi olamayacak. Ben de mide ilacım bitmiş reçete ettirmeye gitmişim, düşünsene her ikimizin de çaresizliğini.

Hadi altın bilezik mesleğiniz oldu, etik çerçevesinde icra edebilecek bir ortam bulursunuz inşallah.

Biraz sonra Adana’dan Kayseri ye çapraz bağ ameliyatı için yeğenimi görmeye gideceğim. 

Litresi 46,66 birim olan benzinle, 100 km de 8 lt yakan aracıma binip, akaryakıta 2230 birim, otoyol ücreti 147 birim, araç bakım 600 birim, diğer giderlere de 900 birim ödeyeceğimi düşünürsek, aylık 14.830 birim gelirimin 3877 birimini 600 km mesafe katetmek için harcayacağım.

Saat 03:25, yanlış şeyler yazma saati, ben susayım.

tarihinde Ahmet Kiriş tarafından düzenlendi
  • Beğen 9
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

abi işte yapay zeka falan bunlar herkesin konuştuğu şeyler. Zeki çocuklarımız okusun. İş kurmak istesinler. Üretimde kimle çalışacak? Üretimdeki herkes mi mühendis olacak? 
onlara ara eleman lazım. İşte o mesleklere yönlenmek de gerekli

bunu hiç kimseye dinletemezsin, dinlemedikleri için de sonuç bu. 
çocuklar üzerinden duygusal masturbasyon yapılıyor ve bunu da en çok kadınların hırsı körüklüyor.

Ahmet Kiriş yazdı:

Bugün ilaç yazdırmaya doktora gittim, mide ilacı, antibiyotik, ağrı kesici reçete ederse maaşından kesinti olacağından bahsetti doktor. 

bi de bu çıktı sanki keyfimden alıyorum

Ali Gülmez yazdı:

amcamın kızı anaokul dan üni sona kadar özelde okudu

ortaokul lise koçta okudu o kadar çılgın para harcadılar

ünide burs olmadan özelde okudu

2024 sonunda pwc denetim firmasında 55 bin tl maaşla işe başladı

hikaye bu kadar Metin Hocam

eminim şu anda "en azından iş buldu hiç bulamayabilirdi de" diyerek şükrediyorlardır :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

iyi ki çocuğum yok kardeşimin bir lafı var biraz ağır geliyor herkese ancak günümüz şartlarında kendince haklı "ölü yatırım" diye bir tabir kullanıyor

şu anda çocuk sahibi bilerek olmayan maddi geliri belirli bir seviyenin üstünde olan kesim sayısı da her geçen gün artmakta

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Rahmetli babam 1999 yılı'nın 6. Ayında Sgk girismi yapmis. Sanırım bir kac yıl sonra emekliyim Eyt den. Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Her halde bu zamanda emekli olmak cok iyi bi sey bide erken yasta. Ben eşimin uzerinden Romanya vatandasligina birde Bulgaristan vatandasligina basvurdum ve sonuclarini bekliyorum. 1 tane ogluma bırakabilecegim en buyuk miras diye dusunuyorum, daha ne olsun. Bizim oglan bu sene 1. Sınıfa basladi egitim sistemi cok degismis. Kac yıllık ( Peee ) şimdi olmuş ( Pı ) ailece şaşkınız. Eşimde bu arada devlet okulunda ingilizce öğretmeni. İşin erbapları tabiki daha iyi bilir ama sanki arapça öğretiyoruz çocuğa, anlayamiyorum. İlk dönem bitti ve bu zamana kasar aklimda tek soru bu cocuk ne yapacak ? Okullarin açıldığı günden bu zamana kadar dusundum gecen hafta sonunda bi karara vardim. Benim oğlumun muhtesem bir akademik başarı elde etmesine gerek yok. Okulda mutlu olsun temel bilgileri alsin yeter. Okuma yazma işini bu sene halletsin 2. Sınıfta robotik kodlama, yazılım olaylarına ufaktan baslayalim diyorum. Onun yanında bende baslayayim ki onada ornek olayım. Olmadı başka bir yönelme deneyecegiz. Şuan önündeki egitim ogretim yıllarında sınıfı geçek kadar not alması bence yeterli. Eline gececek pasaportlar ile dünyanın neresinde isterse gitsin okusun. Hepsinden onemlisi mutlu olsun yaptigi iste, bugun herkesin genel hali mutsuz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erkut Uysal yazdı:

Romanya vatandasligina birde Bulgaristan vatandasligina basvurdum ve sonuclarini bekliyorum. 1 tane ogluma bırakabilecegim en buyuk miras diye dusunuyorum, daha ne olsun. 

Bu kadar önemliyse iltica da edebilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Aslıda çok gerekçe var iltica için ama ülkeyi ite köpeğe bırakmamak için kalıyor insanlar

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Servet Aydın yazdı:

Aslıda çok gerekçe var 

bulgar türklerine yapılandan zulümden fazla mı? Sevr anlaşmasının taraflarını unutarak değişik isteklerimiz oluyor. Garipsiyorum. 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Kıbrıs ta tüm sektörlerde ciddi bir eleman açığı var, Çalışacak adam bulamadıkları için vasıfsız tarafta  pakistan , bangladeş , afrika ülkelerinden çalışanlar var. Ancak üniversite okumuş ve çalışmak isteyen insan neredeyse yok, her çeşit mühendis, gıda , kimya , laboratuvar teknikeri, çevre mühendisi v.s. iş fırsatları var, Burada işe girenler 2-3 seneye devlete geçmeyi tercih ediyor. ( devlette mesai 14:30 da bitiyor)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bu kadar önemliyse iltica da edebilirsiniz. 

Önemli diye düşünüyorum. Günümüzde ülkemizin, köklü ve parasıyla ülke alabilecek konumundaki insanlar bunu yapıyorsa. ( Yönetenleri katmıyorum bile ) önemlidir herhalde. Ahlaki değerleri tamamen çökmüş bir toplumdan beklentiyi yuksek tutmamak lazım. 

@Servet Aydın abimiz güzel söylemiş " ite köpeğe kalmasın " derken ama... daha fazla konuşmayayım bence... ;)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bulgar türklerine yapılandan zulümden fazla mı? Sevr anlaşmasının taraflarını unutarak değişik isteklerimiz oluyor. Garipsiyorum. 

Neden vatandaşlık alıyorlar almasınlar. Bende garipsiyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...