İçeriğe Yönlendir

Kızlar ve Erkekler için Altın Bilezik Meslekler

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

İlkay Başaran
Evren Erakçora yazdı:

Kore kazası için ne diyorsunuz Haşmet Abi, nasıl oldu, neden oldu?

O duvarı yapanı tebrik etmek lazım. Hiç ölü olmayabilirdi yanlış kazayı anlamadıysam.

Araya girmiş oldum ama fikrim böyle.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
Evren Erakçora yazdı:

Kore kazası için ne diyorsunuz Haşmet Abi, nasıl oldu, neden oldu?

Çok bilgim yok Evren, iniş takımları açık olmayan bir uçağı kontrol etmek çok ama  çok zordur. Dikkatimi çeken piste neden köpük sıkılmamış. O duvara çarpmasa muhtemelen  çok kişi, hatta hepsi  sağ çıkardı.

Yanlış anlaşılmasın. Pilotluk ciddi eğitim gerektiren çok ciddi bir iştir. Fs bilen uçak uçurur iddiası  olamaz.  "pilota bir şey olsa" .Bu soruyla çok karşılaşırdık. Benim cevabım " hiç bilmeyene birine göre çok daha fazla işe yararsınız"

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Haşmet Güngör yazdı:

Çok bilgim yok Evren, iniş takımları açık olmayan bir uçağı kontrol etmek çok ama  çok zordur. Dikkatimi çeken piste neden köpük sıkılmamış. O duvara çarpmasa muhtemelen  çok kişi, hatta hepsi  sağ çıkardı.

Yanlış anlaşılmasın. Pilotluk ciddi eğitim gerektiren çok ciddi bir iştir. Fs bilen uçak uçurur iddiası  olamaz.  "pilota bir şey olsa" .Bu soruyla çok karşılaşırdık. Benim cevabım " hiç bilmeyene birine göre çok daha fazla işe yararsınız"

Abi köpük olayını sordum her limanda olmuyormuş o iş. Mesela bizde de yokmuş..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Haşmet Güngör yazdı:

Az önce ivao eventine katıldım. 2 madalya aldım abi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Darbaz yazdı:

Az önce ivao eventine katıldım. 2 madalya aldım abi. 

Online uçuşta iniş izni alıp 737 yi piste 50 metre irtifada ters uçurunca banlanmıştım. 2009 falandı sanırım. Uçuyorum.com u bilir misin?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Fatih Evcin yazdı:

Geçende bir başvuru geldi TIR şoförü olmak isteyen emekli bir pilot. Bizde boşluk yoktu fakat başka bir firmada başlamış işe.

öhhö öhöm.. TIR bambaşka bir şey....

image.png.6bf054f9de467735c25154d31eac02de.png

image.png.345eb9512abf9862a438fc28823b35bb.png

• Beğen 7
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
İlkay Başaran yazdı:

Fs oynayanlar hep hayal ederler, Gerçek hayatta pilota birşey olsa da ben indirsem uçağı diye. Çok komik gelir hep.

Ben 737’yi hatasız indirdim Haşmet dedem öğrettiydi. Ciddiyim ha. Hoş gerçeği de kullandım ya neyssseee

Fatih Evcin yazdı:

Geçende bir başvuru geldi TIR şoförü olmak isteyen emekli bir pilot. Bizde boşluk yoktu fakat başka bir firmada başlamış işe.

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Furkan Avcı yazdı:

Bişey mi dedin bilader🍆

IMG_3096.jpeg

Evren Erakçora yazdı:

Sanat ile ilgilensin diyen çıkmadı.

• Beğen 2
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Recep Yavuz
(düzenlendi)

Bu başlık altına çok şeyler yazılır. Ancak ben farklı bir bakış açısından değerlendireceğim konuyu. Ben bir meslek lisesi öğrencisiydim, sınıfın en arka sıralarında, silik bir öğrenci hayatı olan, okul bittikten sonra "muhtemelen bir muhasebecinin yanında çalışma" rolü biçilmiş bir hikayem vardı. Ama sonra düşündüm ve tek kurtuluşumun dört yıllık lisans mezunu olmak olduğunun farkına vardım. Bir yıl çok çabaladım ve hep dönüm noktalarından oluşan hayatıma yeni bir dönüm noktası ekleyip Bilişim Teknolojileri Öğretmenliğini kazandım. Hayat bazen sizlerin çocuklarınız için biçtiği rollerden çok daha farklısını ve fazlasını verebilir. Ama bazen biçtiğiniz rollerin çok daha azını da verebilir. Bazı çocuklar içinde bulundukları çevrenin onlara direttiği o dünyanın dışına çıkıp, kabuklarını kırabilirler, bazıları ise bunu başaramazlar. Ben kırabildim. Şimdi zaman zaman aynı hataları kendi çocuklarımız için de yapıyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlar, toplumsal meseleler bu durumu tetikliyor. Çocuklarımızın ilgi alanlarını tespit edip, oraya yatırım yapmak, onların öncelikle iyi bir insan olmasını sağlayıp, sonrasında mutlu, sağlıklı bir birey olmaları için çaba sarfetmek, en ideal olanı bence.

Diğer taraftan başlığın altında okuduklarımda şunu farkettim. Herkesin bir ortak isteği var aslında çocukları için. İyi bir eğitim. Mesleğinde iyi olması, iyi birey olması vb. Ama dikkat ediyor musunuz? Kimse iyi bir eğitimci, iyi bir öğretmen olmak istemiyor artık. Peki nasıl bu muasır medeniyet seviyesine erişeceğiz? Günümüzde fedakarlığı, maaşından fazla olan, kendini öğrencilerine, onların gelişimine adayan kaç tane öğretmen tanıyorsunuz etrafınızda? Ama herkes bunu talep ediyor. Ülke koca koca vakıflara bağlı, tabelalarında şaşalı isimleri olan özel okullarda çalışan öğretmenlere bakın mesela... Hangi şartlarda çalışıp, çocuklara neler verebiliyorlar? Ya da büyük problemlerle boğuşan devlet okullarının curcunasına kapılmış öğretmenlere bakın... Nasıl erişeceğiz muasır medeniyetler seviyesine? Ben bir öğretmen olarak çevremde artık "öğretmen olmak istiyorum" diyen çocukları göremiyorum mesela. Burada büyük bir problemimiz var. Önceden bizim zamanımızda öğretmen olmak isterdi sınıfın yarısı... Şimdi sadece sayılardan ibaret, atanamamış, akademik eğitimde listenin en altında bulununan, "hiçbir şey olmazsa, öğretmen olur" ile üniversite seçimlerini yapmış, yüzbinlere ulaşmış öğretmen ve adaylarından bahsediyoruz sadece. Bence en büyük problemimiz eğitim. Bunun için de nitelikli eğitim ortamları, eğitim materyalleri ve en önemlisi değerli öğretmenler yetiştirmeliyiz. Eğitimin her kademesinde... Sonrasında bir 10-12 sene sonra ülke meyvelerini toplamaya başlar. Keşke tüm yatırımımızı, enerjimizi buraya yapabilsek. Saygılar...

tarihinde Recep Yavuz tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Altın bilezik eğitimle birlikte olur bence. Eğitim olmazsa teneke bilezik olur. Yarın birgün dükkan açsa fatura kesmeyi beceremez kdv hesaplayamaz. Aklı başında iş bilen müşterilerle aynı dili konuşamaz.

Geçenlerde sipariş veriyorum gri renk olacak dedim usta zorla yazabildi. Hatta yazamadı "giri" yazdı. Park etmiş arabayı gösterdim o renk olacak diye.

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Fatih Evcin yazdı:

İlginç, ne pilotu? İlaçlama uçağı ya da planör falan mı ki? Yani mesela dış hatlarda yolcu jeti falan kullanıyor olsa kendine tır alır istediği an kaç tane lazımsa. 

İyi ki de olmamış, çok kalitesiz bir sektör malesef şoförlük. İyi olanlar illa vardır da eskiden meslekti, şimdi iş bulamayanlar yapıyor. 

Adamcağızı dalga konusu yaparlardı en ufak şeyde. Cem yılmaz atom karınca muhabbeti.

Şimdi oooo diyen çıkacak sektörün içindeyiz biz. Hiçbirşey dışardan göründüğü gibi değil. 

Birde bu tırcılarda oyuncak maskotlarla, bebeklerle içeriyi doldurma adeti vardır. Pembe göğüslük örtüleri, ilginç ayıcıklar, bebekler falan. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Metin Akbal yazdı:

Arkadaşlar eğitim alma olayını meslek edinme olarak almayın sadece. Eğitim gibi eğitim aynı zamanda kişiye vizyon, mantık, mantalite, ahlak, etik, estetik vs vs katar. 

Kesinlikle +1
+Disiplin

Aile yönlendirmesiyle bilgisayar müh. okuyan bir gence "network mü sistem tarafı mı ilgini çekiyor" diye sorduğumda ezine peynirinden bahsediyormuşum gibi suratıma bakmıştı. 
Benim gözlemlediğim, telefon/bilgisayar vs çocukların/gençlerin kişilik eğilimlerinin anlaşılmasını zorlaştırıyor ebeveynlere. Yaz tatilinde geçici bir işte çalışmayan gençler hayattan kopuklar. Önce bunu aşıp üniversite eğitimine o kafayla başlamak lazım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Servet Aydın yazdı:

Bişey mi dedin bilader🍆

IMG_3096.jpeg

Eksik olanın Forklift olması peki :D:D:D

• Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Furkan Avcı yazdı:

image.png.6bf054f9de467735c25154d31eac02de.png

Hava atma.. Senden büyük @Kemal Korkmazvar.. ehliyeti koyarsa buraya. boş satır göremezsin.. 

Servet Aydın yazdı:

Bişey mi dedin bilader🍆

IMG_3096.jpeg

Pardon. Servet de varmış.. 

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Selçuk Keleş yazdı:

Kesinlikle +1
+Disiplin

Aile yönlendirmesiyle bilgisayar müh. okuyan bir gence "network mü sistem tarafı mı ilgini çekiyor" diye sorduğumda ezine peynirinden bahsediyormuşum gibi suratıma bakmıştı. 
Benim gözlemlediğim, telefon/bilgisayar vs çocukların/gençlerin kişilik eğilimlerinin anlaşılmasını zorlaştırıyor ebeveynlere. Yaz tatilinde geçici bir işte çalışmayan gençler hayattan kopuklar. Önce bunu aşıp üniversite eğitimine o kafayla başlamak lazım. 

Benim eşim aile yönlendirmesi değil baya baya baba baskısıyla bilgisayar mühendisliği bitirdi. 
taş çatlasın 9 ay çalışmıştır mezun olmasından sonra. Her gün ağlayarak gelirdi eve zor bir proje verdiler beceremedim diye. Ben de ağlayacağına istifa et zorla güzellik olmaz dedim. Bastı istifayı.

evde şahsi işleri için bilgisayar kullaıyor, arada bir arıza çıkınca bilgisayarında alıp bana getiriyor tamir et diye. 
Ben de kendine güveni gelsin diye tarif ediyorum şöyle yap böyle yap diye. Sen bilg. Müdendisisin yahu yaparsın diyorum, yazılımla alakalı sorun olunca ben donanımcıyım diyor, donanımla ilgili sorun olunca ben yazılımcıyım diyor kaytarmak için. Öylesi nefret etmiş.

• Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Anne babalar olarak çocuklara iyi bir gelecek hazırlamak fikri çok güzel olsa da çocukların da çaba göstermesi çok önemli.

Ülkede 15-24 yaş arası çalışmayan, okula gitmeyen, iş aramayan 3 milyon ev genci varmış. Ne yapıyor bunlar? Baba parası yiyip geziyor ya da telefon, oyun konsolu takılıyor. 

https://x.com/gusholderhaber/status/1870885587680722988?t=lbd5t3pj-tNP4syt7-b94A&s=08

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Emin Önal yazdı:

Eksik olanın Forklift olması peki :D:D:D

Sus la

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Konu eğitimin nasıl olması gerektiğine kayıyor. 

Meslek bilgisi lazım bize. Şu meslekte açık var, şu mesleğin geleceği var şeklinde. Gelecekte herkes yazılımcı olsuna evriliyor iş. 

İnsan eğitimi ve öğrenimi işin usul kısmı. Esas kısmını geçsek oraya da geleceğiz

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Sınıf bilincinin olmadığı ülkelerde eğitim bilinci de oluşmaz.

Hepimizin derdi çocuk okusun da CEO olsun. 

Alamancı akrabalardan duyarız hep 'euu meslek yapıyom ben 2 sene' diye. Kaportacı bile olsa çalışabilmesi için öğrenim şartı gerekir. Önce orta öğrenim seviyesinde genel bilgiler bunu içinde fizik, kimya, biyoloji ve felsefe dahil olacak şekilde. Devamında sadece mesleki eğitim. 

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel
(düzenlendi)

Toplumsal olarak bir çürüme ve liyakatsiz, torpille atmalar olsa da bu atamalar sadece masa başına olur. Teknik personel her zaman her yerde aranır. Önemli olan birçok dalda çırak olmaktansa tek dalda usta olabilmek ve yaptığı işi hakkıyla dürüst şekilde yapabilmek.

Eğitim her zaman öncelikli olmalı ama 2 senede öğrenilebilecek bilgilerin 12 sene de öğretilmesi de eğitim olmamalı. 4 senelik yüksekokul eğitimi sadece isminiz önüne bir ek getiriyor meslek hayatında bu ek ve elinizde ki kâğıt gerçek hayatta maalesef ki pek işe yaramıyor sadece bir ön kabul şartı için gerekiyor. Gerçekten meslek sahibi olmak -benim gözlemlerime göre- tecrübe sahibi insanlardan mesleki bilgiler öğrenilmekten geçiyor. Üniversitede ki profesör sahada ki demirci ustasından daha fazla bilgi ve tecrübe sahibi değil, işte bu yüzden üniversiteler kötü birer meslek okulu. Hangi üniversite makine mühendisliği bölümünde torna, freze, cnc tezgahı var? Yada kaç hoca bunları kullanabiliyor? Fotokopi ezberleyerek diploma sahibi olan gençler en verimli çağlarını boşa geçirdiği için mezun olduktan sonra sudan çıkmış balık gibi oluyor. İnanın yada inanmayın yüksek lisans mezunu dahi olan gençler akıcı bir şekilde konuşmayı bile beceremiyor. 

Bir dalda en iyisi olmak için çalışmak yeterli ondan sonrasında zaten iş ayağınıza geliyor, para çok rahat kazanılıyor.

Zamanı geriye alabilsem şuan üniversitenin kapısından dahi geçmem.

Eğer zamanı geriye alabilseydim, otomatik şanzıman tamircisi olmak isterdim.

tarihinde Furkan Bakırel tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)
Fikri Keleş yazdı:

Diploma herseydi,25 yıl çalıştığım şirket bir çırpıda kapı önüne koydu beni.Elimde diploma olaydı 25 yılda bir yerlere gelir yönetici vs olurdum.Benden nice sonra gelen lisans sahipleri ust duzey oldular.Zamanla açık öğretim vs ile diploma aldım ama mesleğe faydası olmadı.

Şimdi iş arıyorum ama nafile 44 yaşında ve diplomasiz olmam şirketlerin tercihini  X üniversitesi 4 yıllık mezunu 25 yaşlarında eleman tercih ediliyor.Cunku daha çocuklar ve ne deseler kabul ediyor,6 ay 1 yıl içinde de başka yere geçiyorlar.

Çok eleman yetiştirdim,çok kişiye bilgi ve tecrübe kazandırdık,bu sayede başka yerlere uzman ismiyle ise girdiler.Bana düşen ise ceketimi alıp eve gitmek düştü.

Zanaat sahibi olmak kıymetli,

Kurumsal veya kurumsal olduğunu sanan firmalarda problem tam olarak bu zaten Fikri.

İyi bir iş yaptığını sanan ve buna liyakat diyen dangalak İK'cıların marifetleri.

25 yıllık bir çalışan en iyi üniversite mezunundan daha fazla katma değeri vardır. Batılı bunu çok iyi bilir. Ama bizim salaklar bilmiyor. 

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Cem Işık yazdı:

evde şahsi işleri için bilgisayar kullaıyor, arada bir arıza çıkınca bilgisayarında alıp bana getiriyor tamir et diye. 

Sevmeyince olmaz.. Sevdiği işi nasıl güzel yapıyor bak. görüyoruz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Sus la

terzinin pantalonu sökülünce terziye gidermiş

üni de otomotiv dersinden çakmıştım ben :rofl:

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Konu eğitimin nasıl olması gerektiğine kayıyor. 
Meslek bilgisi lazım bize. Şu meslekte açık var, şu mesleğin geleceği var şeklinde. Gelecekte herkes yazılımcı olsuna evriliyor iş. 
İnsan eğitimi ve öğrenimi işin usul kısmı. Esas kısmını geçsek oraya da geleceğiz

O zaman yaklaşım değişiyor ama. 
Mesela geçen sene üniversite bölümlerine "yapay zeka - büyük veri" diye bir goygoy çıkardılar , ismi de insanlara çok havalı geldi ve puanı anormal şeklinde yükseldi. 
Bunu okuyacağına düz bilgisayar mühendisliği oku çok daha iyi. Bu ülkeden nerde büyük veri var, yapay zeka IT araçları dışında (ki o da doğruluğu geçerliliği süpheli) nerde kabul görüp uygulanabiliyor ?

Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hava atma.. Senden büyük @Kemal Korkmazvar.. ehliyeti koyarsa buraya. boş satır göremezsin.. 

Pardon. Servet de varmış.. 

Hemen resmi ekleyelim Servet abinin ehliyeti Eski E imiş …

IMG_4576.jpeg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Çağlar Bayur
  • Yeni Oluştur...