İçeriğe Yönlendir

Kızlar ve Erkekler için Altın Bilezik Meslekler

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Köksal Yılmaz
Evren Erakçora yazdı:

Sanat ile ilgilensin diyen çıkmadı.

O kadar da kaymak tabaka değilmiş forum :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Çağrı Alaf yazdı:

Ama 10 sene pilotluk yapmış birini kim başka işte çalıştırır ki? Hem pilot o statüden düşmeyi yediremez hem de bildiği yanıldığına yetmez. 

Geçende bir başvuru geldi TIR şoförü olmak isteyen emekli bir pilot. Bizde boşluk yoktu fakat başka bir firmada başlamış işe.

• Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Fatih Evcin yazdı:

Geçende bir başvuru geldi TIR şoförü olmak isteyen emekli bir pilot. Bizde boşluk yoktu fakat başka bir firmada başlamış işe.

Bir yaşıma daha girdim. Bu pilotlar zengin değil mi ne işleri var tırcılıkta?

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Eğer çocuk ortaokul yıllarında ilk %4-5lik dilimde değilse hiç üniversite düşünmeden meslege yonlendirmek lazım.

Şimdiki aklım olsaydı küçük oğlumu vakıf üniversitesi yerine  anadolu meslek lisesi+ Myo okuturdum.

Makine mühendisi oldu kendi ölçeğinde başarılı da ama 4 yıllık tecrübe ile 3 asgari ücrete ancak ulaşabildi.

Erkek çocuklar için 2 alan tavsiyem olur.

1- Endüstriyel otomasyon

2- Araba tamircisi

Endüstriyel otomasyonda inanılmaz bir boşluk var. Biraz tecrübe yaptıgında 3-4 asgari ücret maaşla başlanıyor. İlerki yıllarda kendini geliştirdikçe daha da artma potansiyeli var.

Şu anda sektörde bulunan 70-80 doğumluların emekli olma şansları yok , işverenleri bırakmayacak.  @Aytac Sakal :)

60a merdiven dayadık , bırakamadık.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
İbrahim Arslan yazdı:

Eğer çocuk ortaokul yıllarında ilk %4-5lik dilimde değilse hiç üniversite düşünmeden meslege yonlendirmek lazım.

Şimdiki aklım olsaydı küçük oğlumu vakıf üniversitesi yerine  anadolu meslek lisesi+ Myo okuturdum.

Makine mühendisi oldu kendi ölçeğinde başarılı da ama 4 yıllık tecrübe ile 3 asgari ücrete ancak ulaşabildi.

1- Endüstriyel otomasyon

2- Araba tamircisi

Endüstriyel otomasyonda inanılmaz bir boşluk var. Biraz tecrübe yaptıgında 3-4 asgari ücret maaşla başlanıyor. İlerki yıllarda kendini geliştirdikçe daha da artma potansiyeli var.

Şu anda sektörde bulunan 70-80 doğumluların emekli olma şansları yok , işverenleri bırakmayacak.  @Aytac Sakal :)

4 yıllık tecrübe ile 3 asgari fazlası ile iyi işine sahip çıksın

otomasyon olarak çok haklısınız kendini geliştirip pazarlayan adam zengin olur direk

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Çağrı Alaf yazdı:

Emekli denmiş ama. Emekli adam evde oturamaz.

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)
İbrahim Arslan yazdı:

1- Endüstriyel otomasyon

2- Araba tamircisi

Abi ben çok yoruldum daha 12 yıl var emekliliğe 🙂.

Mevcut emekli Maaşları ile çalışmamak mümkün değil.

Çalıştığım şirket beni Sie... System 1 2 kurslarına gönderdi yıllar önce çok zor değil sadece adapte olmak lazım.Biliyorsun eskiden Yıldız Üçgen yeterdi artık Otomasyon Şart.Sürücülerdede iyi olmak lazım.Otomasyonda iyi olan biri bence maaşlı değil özel çalışmalı sektörde tasarım dahil sağlam açık var bu bir süre gider.

Bu arada Ara Eleman sıkıntısı Had safhada Meslek Okulları Kan kaybediyor.Ara Eleman şu an aranan Eleman.

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
Firma adı belirtmemeli
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Metin Akbal yazdı:

Emekli denmiş ama. Emekli adam evde oturamaz.

öyle ama yıllarda gökteymiş şimdi yerde :D 

Çağrı Alaf yazdı:

Bazı insanlar zevk için de şoförlük yapıyor. Farklı ülkeleri ücretsiz gezebilmek, değişik maceralar yaşamak + üstüne de para almak mantıklı geliyor. :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
Fatih Evcin yazdı:

öyle ama yıllarda gökteymiş şimdi yerde :D 

Bazı insanlar zevk için de şoförlük yapıyor. Farklı ülkeleri ücretsiz gezebilmek, değişik maceralar yaşamak + üstüne de para almak mantıklı geliyor. :) 

Yaş önemli, pilotluk da yaş sınırı  65 . (çift ekip de) 60 dan sonra önerilmiyor . Tırda bildiğim kadar 66 olması lazım. Ha, 50 yaşında emekli olmuş ise dediğiniz gibi zevk için de yapılabilir. Bir ara benim de hayalimdi. Şu sıralar yutup  da  Amerika'da tır şoförlüğü videoları izlemeye taktım. Oldukça zor ve yalnızlığı bunaltıcı bir iş.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Haşmet Güngör yazdı:

Yaş önemli, pilotluk da yaş sınırı  65 . (çift ekip de) 60 dan sonra önerilmiyor . Tırda bildiğim kadar 66 olması lazım. Ha, 50 yaşında emekli olmuş ise dediğiniz gibi zevk için de yapılabilir. Bir ara benim de hayalimdi. Şu sıralar yutup  da  Amerika'da tır şoförlüğü videoları izlemeye taktım. Oldukça zor ve yalnızlığı bunaltıcı bir iş.

Birisi anlattı youtube da , yasal çalışma saati sınırı geçmeden iyi para kazanmak imkansız diyordu, yasal sınırı geçmek büyük risk diyor, malum ABD hukuku. 

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)

Avusturalya Taşra Kamyoncuları Road Train Belgesellerini izlemenizi öneririm ben buyük keyif aldım.

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Gök yazdı:

konu yine okumayıp usta olanların kazandığı parayı eleştirme konusuna bağlanacak gibi :D 

cok istiyorlar ama. 3500 tl yevmiye mi olur. olur ise kimse univ. okumasin zaten. 

Köksal Yılmaz yazdı:

O kadar da kaymak tabaka değilmiş forum :) 

kaynak tabaka artik revacta. kaynakcilikta acaip para var bir de vinc operatorlugunde. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Ben kızımla fs 2020de uçuyorum. Beraber havacılık videoları izliyoruz. Geçen gün ektiğim tohumların meyvesini alınca gözlerim yaşardı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Darbaz yazdı:

Ben kızımla fs 2020de uçuyorum. Beraber havacılık videoları izliyoruz. Geçen gün ektiğim tohumların meyvesini alınca gözlerim yaşardı. 

Fs oynayanlar hep hayal ederler, Gerçek hayatta pilota birşey olsa da ben indirsem uçağı diye. Çok komik gelir hep.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Her ne yapıyorsanız yapın önemli değil ama kadınlara ve çocuklara yönelik arz ederseniz muadillerinizden daha çok para kazanabilirsiniz.

En basit örnek

berberde saç kesimi 300 liraysa

kadın kuaföründe en az 600 liradır.

Youtube’da bile en çok çocukların izlediği kanallar izleniyor. Adam saçma sapan bir video yapmış, minik arabaları elleriyle ittirip el arabasındaki çamura saplıyorlar sonra yıkıyorlar milyon izlenmiş. Biz burda soyunsak ki King onu da denedi ama yarısı kadar izlenmedi:) sonunu bağlarken kötü bağladım ama teorim doğru. İnsanlara faydalı olan şeylerden çok para minik, gösterişli ama faydasız şeylere akıyor bu bir gerçek.

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Doğan Arşiray yazdı:

cok istiyorlar ama. 3500 tl yevmiye mi olur. olur ise kimse univ. okumasin zaten. 

arz talep meselesi. o işi yapan sayısı azalırsa ücretleri artar yapacak bişe yok

Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)

üniversitelerde kontenjanlar artırıldı heryere üniversite açıldı amaç neydi ? 4 sene üniversite okuyup asgari ücretle çalışsınmıydı amaç ?  

üniversitede aktif öğrenci olanların yarısı boşa okuyor . bişe okuduğuda yokta zaman geçiriyor işte

bidefa işletme iktisat fizik kimya biyoloji  yada benzer nitelikte mezunlarının hiçbir iş bulamadığı  bölümlerin  %80 i kapatılmalı. boşa zaman kaybı

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Fs oynayanlar hep hayal ederler, Gerçek hayatta pilota birşey olsa da ben indirsem uçağı diye. Çok komik gelir hep.

Fs oynanmaz İlkay. İzle bakiyim, halen komik mi gelecek.:)

tarihinde Haşmet Güngör tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Haşmet Güngör yazdı:

Fs oynanmaz İlker. izle bakiyim halen komik mi gelecek.:)

Haşmet abi demek istediğim şu bende yıllarca fs takıldım da burada öğrenilenlerle uçak indirebilmek de bana çok uçuk geliyor. Ils varsa belki şans vardır da onu da zaten otopilot yapacak. Trimle flapla vs indiririm diyenler var, düşününce bisiklette de 2 pedal bir gidon var ama herkes duvardan duvara giriyor ilk seferde..

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Haşmet abi demek istediğim şu bende yıllarca fs takıldım da burada öğrenilenlerle uçak indirebilmek de bana çok uçuk geliyor. Ils varsa belki şans vardır da onu da zaten otopilot yapacak. Trimle flapla vs indiririm diyenler var, düşününce bisiklette de 2 pedal bir gidon var ama herkes duvardan duvara giriyor ilk seferde..

Konu dışına taştık ama af ola. Bunu deneyimledik İlkay. Sanalcıların çoğunu  gerçek simde uçurduk.

* Kalkışı  herkes yaptı hatasız.

* Navigasyon ve kontollere hemen herkes hakimdi

* İnişi  ise senin dediğin gibi oto pilot ve İls  ile çoğu yaptı.

* Manuel iniş ise ki, en zor kısmıdır.  ufak uçak da da olsa, gerçek uçuş deneyimi olmayanlar % 90 ı yapamadı . 

* kötü hava şartlarında ise  anca 1-2 kişi becerdi.

tarihinde Haşmet Güngör tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Haşmet Güngör yazdı:

Konu dışına taştık ama af ola. Bunu deneyimledik İlkay. Sanalcıların çoğunu  gerçek simde uçurduk.

* Kalkışı  herkes yaptı hatasız.

* Navigasyon ve kontollere hemen herkes hakimdi

* İnişi  ise senin dediğin gibi oto pilot ve İls  ile çoğu yaptı.

* Manuel iniş ise ki, en zor kısmıdır.  ufak uçak da da olsa, gerçek uçuş deneyimi olmayanlar % 90 ı yapamadı . 

* kötü hava şartlarında ise  anca 1-2 kişi becerdi.

Demek istediğim buydu Haşmet abi. Adam ben 777 yi indiririm pilota birşey olsa diyor. İndirir evet o belli. Amaç indirmekse bende indiririm. :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Haşmet Güngör yazdı:

Fs oynanmaz İlkay. İzle bakiyim, halen komik mi gelecek.:)

Öğrenciyken çok hevesliydim. Pmdg 737 ile vatsim de 2 sene uçmuştum. Ne kadar joystick benzeri aparat alsam da gerçek lövyenin ağırlığını evde simüle edemedim. IFTC benzeri merkezlerin her şehirde olması lazım. Her konuda olanaklar kısıtlı.

Erim abiyi de etkinliklerden tanırım. Airport tv'de çalışırdı o zamanlar. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Kaç kişi yaşıyor olur o kısma karışmam ama.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Kore kazası için ne diyorsunuz Haşmet Abi, nasıl oldu, neden oldu?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• Muharrem Karagülle
    • Saygın Can Oğuz
  • Yeni Oluştur...