İçeriğe Yönlendir

Kedigiller' den 5008 :)

Emrah Korkmazz

Recommended Posts

Emrah Korkmazz

Forumda da paylaştığım üzere @Metin Uzunoğluabimden aldığım Mk4 Mondeo'muza 5,5 yıllık birliktelikten sonra yakın zamanda veda etmiştik.Bizi ziyadesiyle memnun eden bir araba oldu,Metin abi'me de tekrar teşekkür ederim böyle güzel bir arabaya binmeme vesile olduğu için.Mondeo beklentilerimizi oldukça yukarıya taşıdığı için yeni araç seçiminde çok kararsız kaldık, farklı modelleri radarımıza aldık fakat bir türlü içimize sindiremedik.Fiyat-performans ve sıfır olması sebebiyle C4-X'e niyetlendik ama bayide inceleyince içimize sinmedi,çok dar geldi Mondeo'dan sonra.Sonra hep aklımda olan fakat fiyat olarak limitlerimizin üstünde olduğu için sadece aklımın bir kenarında kalan  kedigillerden 5008'i biraz da limitleri zorlayarak almaya karar verdik.Arabamız boyasız-değişensiz kristal yeşili denilen lansman rengine sahip 2020 model 104bin kilometrede 1.5 dizel Eat6 şanzımanlı Allure Selection diye bir pakete sahip.Maalesef şu alengirli otomatik fren,şerit takip gibi özellikler yok ama bir kısmı açılabiliyormuş.Gt-line almak isterdim ama fiyatlar 150bin yukarı gidiyor ya da model düşüyordu,zaten limitleri zorladığımız için gözüme kestirdiğim bu aracı gidip bakıp alıverdik,bize maliyeti 1395 oldu.Arabanın Mondeo'ya göre olumlu yönleri:

--Cam tavanla birlikte oldukça ferah hissettiriyor,arka diz mesafesi falan çok çok iyi,bagaj hacmi ve kullanışlılığı da Mondeo'ya göre oldukça başarılı.

-- 1.5 dizel motorun performansı Eat6 şanzımanla birlikte gayet yeterli ve birbiriyle çok uyumlular,  performans Mondeo'dan daha iyi.

--İstanbul-Ordu arasını Mondeo 70litrelik depoyla bitirdiğinde çeyrek depo yakıt kalıyordu,5008'de de aynı şekilde çeyrek depo yakıt kaldı fakat 5008'in deposu 56litre.Burda 5008 bir adım önde görünüyor.

Olumsuz yönleri ise:

--Beklentimin üstünde bir yol tutuşu olsa da yüksek ve iri gövdesiyle kesinlikle bir Mondeo keyfi vermiyor,biraz daha fazla yatıyor ama çizgisini de bozmuyor.Mondeo cidden bu konuda benim için referanstır.

--Malzeme kalitesi olarak yer yer iyi olsa da Mondeo iç malzeme kalitesi olarak ilerleyen yaşına rağmen daha iyi hissettiriyordu.

-- Boya olarak da cidden PSA grubunun araçlarının boyaları çok zayıf geliyor bana,5008 de öyle hissiyat uyandırdı bende,sanki çok çabuk deforme olacak gibi duruyor.Şimdilik yazacaklarım bunlar, zamanla bakıcaz bize nasıl hissettirecek.Şimdilik birkaç foto ekliyorum.

IMG_20241227_102843.jpg

IMG_20241227_102831.jpg

IMG_20241227_102852.jpg

• Beğen 28
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Hayırlı olsun. Güzel seçim bence. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Güle güle kullanın.  C4 X ten baya geniş bir araç 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Fırat Önal yazdı:

Hayırlı olsun. Güzel seçim bence. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

Çok teşekkürler,ihtiyacımıza tam uydu diyelim.

İnan Çınar yazdı:

Güle güle kullanın.  C4 X ten baya geniş bir araç 

Çok teşekkürler.Kesinlikle C4-X ile kıyaslanamaz abi.Mondeo'dan sonra 2 çocukla bizi mutlu etmezdi C4-X.

Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Çağlar Bayur yazdı:

:nazar: çok şık bir tasarım

Çok teşekkürler abi,ben de çok seviyorum tasarımını ve kullanışlılığı o.Normalde 3008 tercih sebebi piyasada ama bu araba çok çok ferah ve kullanışlı ona göre.Ben de bu yüzden tercihimi 5008'den yana kullandım.Renk de tam istediğim denk geldi,sen de seversin abi bu renkleri.Yalnız koruması çok zor bir renk, önceki sahibinden 1-2 çizik var gözüme batan ama bakalım şu çelik rütuş muhabbeti görüyorum bu aralar, hakikaten denildiği gibiyse düşünebilirim.

Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Metin Akbal yazdı:

Hayırlı olsun yeni tur midibüsü :exc1:

Çok teşekkürler abi, valla bu işin sonu nereye varır bilmiyorum😁

Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Fikri Keleş yazdı:

Hayırlı olsun 

Çok güzel 

Çok teşekkürler abi, daha güzelleri sizlere nasip olsun.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Hayırlı olsun çok güzel bir araç. Yakıtı kullanıcıyı sevindiriyor. Kiralık olarak kullanmıştım çok keyifliydi. Spor moda alınca hoparlörden benzinli araba sesi veriyor :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Oğuzkan Işık yazdı:

Hayırlı olsun çok güzel bir araç. Yakıtı kullanıcıyı sevindiriyor. Kiralık olarak kullanmıştım çok keyifliydi. Spor moda alınca hoparlörden benzinli araba sesi veriyor :biggrin:

Çok teşekkürler.Bu donanımda sürüş modları yok maalesef, standart mod, çalıştır,sür😁

Önder Özcan yazdı:

Hayırlı uğurlu olsun, nefis maşallah :)

Çok teşekkür ediyorum, inşallah Mondeo gibi bizi hiç üzmez.

Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

Emrah hocam hayırlı olsun. Forumda konusunu açınca bende 5008 demiştim. Aldığına çok sevindim. Bende aynı tercihte bulunurdum. Allah kaza bela vermesin, güle güle binmek nasip etsin🧿

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Güzel araç. 
Mondeodan sonra bunu alınca. Bir sonraki transporter falan olmasın :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Hayırlı uğurlu olsun 🧿 Maşallah kazasız cezasız kullanılsın. 7 kişilik mi? değilse bagajı bayağı büyük. Tasarım olarak 3008 den daha güzel 👍

Mehmet Ozyurek yazdı:

Olsa olsa Caravelle olur 🫣

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Hayırlı uğurlu olsun ,🧿

Kazasız belasız güle güle kullaňın.. Yakışıklı araba 🔥 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Serdar Göktaş yazdı:

Emrah hocam hayırlı olsun. Forumda konusunu açınca bende 5008 demiştim. Aldığına çok sevindim. Bende aynı tercihte bulunurdum. Allah kaza bela vermesin, güle güle binmek nasip etsin🧿

Çok teşekkürler, Serdar hocam.Evet,siz oyunuzu 5008'den yana kullanmıştınız,aslında benim de oyum bu tarafaydı da sıfır araç biraz aklımı çelmişti ama inceleyince C4-X'in beklentimi karşılamayacağını anladım.

Yücel Metin yazdı:

Güzel renk, güzel araba

Hayırlı olsun 

Çok teşekkürler.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Teşekkürler, Mehmet abi.Valla bundan sonra muhtemelen babamla fotolarda yanda duran Crafter için pazarlığa oturucaz😁

Adnan Çakır yazdı:

Hayırlı uğurlu olsun 🧿 Maşallah kazasız cezasız kullanılsın. 7 kişilik mi? değilse bagajı bayağı büyük. Tasarım olarak 3008 den daha güzel 👍

Olsa olsa Caravelle olur 🫣

Çok teşekkürler abi.Evet 7 kişilik,son 2 koltuk bagaja gömülü,istenildiğinde açılıp kullanılabiliyor.Koltuklar kapalıyken 780 litrelik bir bagaj hacmi sunduğu yazıyor okuduğum yazılarda ama koltukları açınca bagaj yok gibi bişey oluyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Alpay Sumer yazdı:

Hayırlı uğurlu olsun ,🧿

Kazasız belasız güle güle kullaňın.. Yakışıklı araba 🔥 

Çok teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Devasa bir arac.. Full paketinde ufak tefek detaylarla daha bi albenili yapmışlar.. Ama buda gayet haşin duruyor.. Denk geliriz insallah test ederiz.. Ünyedeydin demi sen? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Alpay Sumer yazdı:

Devasa bir arac.. Full paketinde ufak tefek detaylarla daha bi albenili yapmışlar.. Ama buda gayet haşin duruyor.. Denk geliriz insallah test ederiz.. Ünyedeydin demi sen? 

Çok teşekkürler,evet cüsseli bir araba.Görsel olarak pek bir fark yok full olanıyla,lastikler falan bi tık büyük olabilir.İnşallah denk geliriz.İkamet olarak İkizce'deyim ama Ünye'ye sürekli geliyoruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emrah Korkmazz yazdı:

Teşekkürler, Mehmet abi.Valla bundan sonra muhtemelen babamla fotolarda yanda duran Crafter için pazarlığa oturucaz😁

Yok yok. arada bi caravelle al.. :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Allah hayırlı etsin, kazasız belasız ve cezasız sürüşler dilerim Emrah. Aracın içine sinmesine sevindim, aracın limitlerini öğrendiğin zaman çok rahat edeceksin. Hacimli olması bir çok ihtiyacını karşılayacktır. Güzel bir cila veya seramikle harika olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...