İçeriğe Yönlendir

Ayak Altı Aydınlatması İçin Önerisi Olan Var mı?

Uğur Kamil

Recommended Posts

Metin Akbal
Hüseyin Sönmez yazdı:

Uğur 2022 tikrosda ayak aydınlatma yok mu?

2024 Taigo da da yok 😬

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Bugün montajini yaptim ama şöyle bir durum var çözemedim @Servet Aydın @Mehmet Cihat

Kontak açıkken hersey normal calisiyor, tavan lambasi yaninca parlak yaniyor, parklari acinca kısık yaniyor. 

Arabayi çalıştırınca parklar kapaliykende sorun yok ama parklar acikken kısık yanarken veya kapi acikken parlak yanarken ışık dalgalaniyor ufak parlaklığı artip azaliyor neden kaynaklanabilir? 

Suan parktan genel + söktüm 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Uğur Kamil yazdı:

Bugün montajini yaptim ama şöyle bir durum var çözemedim @Servet Aydın @Mehmet Cihat

Kontak açıkken hersey normal calisiyor, tavan lambasi yaninca parlak yaniyor, parklari acinca kısık yaniyor. 

Arabayi çalıştırınca parklar kapaliykende sorun yok ama parklar acikken kısık yanarken veya kapi acikken parlak yanarken ışık dalgalaniyor ufak parlaklığı artip azaliyor neden kaynaklanabilir? 

Suan parktan genel + söktüm 

Nasıl bir bağlantı yaptın onu anlatir misin neyi nerden aldin vs?

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Metin Akbal yazdı:

Nasıl bir bağlantı yaptın onu anlatir misin neyi nerden aldin vs?

Roleyi semadaki gibi bagladim. 

Tavan lambasindan + ve - çektim. Tavan lambasinda sürekli + var - tetikle çalışıyor. 

Park lambasinin + sini far ayar düğmesine genel aydinlatmadan aldim. - araç gövdesinden. 

Çağlar Bayur yazdı:

vw beyni bu röleyi görünce aracı korumaya almasın valla kapıyı bile açma kısaknır felan?

Bakicaz artik bünyesi kabul edecekmi 😀

Hüseyin Sönmez yazdı:

Uğur 2022 tikrosda ayak aydınlatma yok mu?

Yok maalesef ama 2024 makyajli kasaya koydularmi bilgim yok. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Amerikan park fikri çok mantıklıydı aslında. Tavandan sinyal artısı gibi, park yine park kısık yanacaktı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Uğur Kamil yazdı:

parklar acikken kısık yanarken veya kapi acikken parlak yanarken ışık dalgalaniyor ufak parlaklığı artip azaliyor neden kaynaklanabilir? 

vw bünyesine ters düşmüşyür, yok mu gizli aydınlatma?

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Çağlar Bayur yazdı:

vw bünyesine ters düşmüşyür, yok mu gizli aydınlatma?

Varsada bulamadik bir bilgi. 

Eger bunla çözemezsem ayarli amerikan pak modülü takmayi dusunuyorum mantiken olmasi lazim. Sonucta oda ayni mantik 😂

Metin Uzunoğlu yazdı:

söylediğine göre voltaj dalgalanması gibi bir durum var gibi.

Voltaj dalgalanmasi olsa hersekilde yapmasi lazim. 

Sadece arac calisir ve park acikken yapiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Çağlar Bayur yazdı:

ampüller led mi halojen mi?

Reklamcilarin kullandigi 3 lu led. 

Videoya dikkatli bakinca belli oluyor. 

Screenshot_20250116_200146_com.android.chrome_edit_1382374472648440.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

biraz daha kaliteli bir led denemeli bunlarda entegre yoktur tahminim kaliteli T10 tipi ile denemeli. hatta herşey kapalı iken dikkatli bakılırsa belki bunlar ışık vermeyi bile sürdürebilir

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Çağlar Bayur yazdı:

biraz daha kaliteli bir led denemeli bunlarda entegre yoktur tahminim kaliteli T10 tipi ile denemeli. hatta herşey kapalı iken dikkatli bakılırsa belki bunlar ışık vermeyi bile sürdürebilir

Roledeki park lambasi + baglantisi kesince hirbir sorun yok. 

Veya parklar kapaliykende hicbir sorun yok normal yaniyor ve sönüyor suan sadece tavan lambasina bağlı mesela. 

Sadece park lambasindan + roleye baglayip parkida acinda oluyor bu durum. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

bağladığın yer neresi hat aldığın yer sorun olabilir opel astrada başımıza geldi her yeri bcm kontrol ediyor. o yüzden farlara bağlı aydınlatma bulamadık ve kontağa bağlı olan çakmaktan aldık elektriği araba çalışırken sürekli kısık yanıyor kapılar açılınca tam yanıyor şeklinde oldu. 

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Mehmet Cihat yazdı:

bağladığın yer neresi hat aldığın yer sorun olabilir opel astrada başımıza geldi her yeri bcm kontrol ediyor. o yüzden farlara bağlı aydınlatma bulamadık ve kontağa bağlı olan çakmaktan aldık elektriği araba çalışırken sürekli kısık yanıyor kapılar açılınca tam yanıyor şeklinde oldu. 

Bos bir zamanimda bir deniyim önce test amacli direk akuden vericem park yerine + yine titreme yapacakmi diye. 

Metin Akbal yazdı:

Röle ihtiyaci neden birde onu sorayım. Direk ek al.

Tavan lambasi yaninca parlak. Parklar yaninca ayak aydinlatma kisik yanmasi için röle 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Uğur Kamil yazdı:

Voltaj dalgalanmasi olsa hersekilde yapmasi lazim. 

Sadece arac calisir ve park acikken yapiyor. 

Araç çalışırken hatta gelen akım mevcut ampullere yetiyor, hat değiltirilip denenebilir.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Metin Uzunoğlu yazdı:

Araç çalışırken hatta gelen akım mevcut ampullere yetiyor, hat değiltirilip denenebilir.

Akuden direk + çekince durum belli olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Burda sadece kontak açıkken sorunsuz çalışıyor. 

Araba çalışınca durum değişiyor 😀

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Sorun çözüldü artik olmasi gerektiği gibi çalışıyor. 

Park lambasi aydınlatması icin araç içerisinden aldigim + çakmaklıktan aldim. Farlar yaninca değilde araç çalıştığı süre kısık parlaklikta yaniyor ayak aydinlatma. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Asıl konsoldaki göz için aydınlatma lazım oluyor.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
Selçuk Keleş yazdı:

Egeada orjinalde vardi. 

Cok sık kullanmadığım bir alan olduğu icin cok ihtiyac duymuyorum. 

En fazla telefon koyuyorum. 

tarihinde Uğur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Selçuk Keleş yazdı:

2 aracıma da yapmıştım. Clioya düşüneceğim İzmit'te birisi şunu yapmıştı.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Uygulama güzel ama tek noktadan ortadan ışık yayiliyor yanlar karanlik kalmış ben takilirim ona sürekli gözüme batar. 

Kış olduğu için hava erken karariyor iş çıkışı arabayla ilgilenecek cok zaman kalmiyor. Yoksa yapmayi düşündüğüm çok şey var. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Uğur Kamil yazdı:

Sorun çözüldü artik olmasi gerektiği gibi çalışıyor. 

Park lambasi aydınlatması icin araç içerisinden aldigim + çakmaklıktan aldim. Farlar yaninca değilde araç çalıştığı süre kısık parlaklikta yaniyor ayak aydinlatma. 

Bağlantı alınan yerlerin fotografları yok mu?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...