İçeriğe Yönlendir

Ayak Altı Aydınlatması İçin Önerisi Olan Var mı?

Uğur Kamil

Recommended Posts

Uğur Kamil

Aracıma ayak altı aydınlatması yapicam ve yapmışken birazdaha kullanışlı olsun istiyorum.

Kapıları açınca normal yansın, parklari acinca ledler kısık yansın istiyorum. 

Internette araştırdım 1 tane modul var ama gereksiz pahali geldi bana. 1000 tl vermeye değmez bence. 

Bunu daha basıt ve ekonomik bir şekilde yapma şansım varımdır acaba? 

Işık şiddetinin park modunda ayarlanmasına çok gerek yok, normalin yarısı kadar parklak yansa yeterli. 

Screenshot_20250112_232958_com.dmall.mfandroid.jpg

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

https://www.hepsiburada.com/for-x-x-24led64p-64-renk-sesli-komutlu-ambians-led-pm-HBC00006DEZTY

Şundan yaptım birkaç arabaya güzel oluyor. Telefondan istenilen parlaklıkta ayarlanabiliyor.

Normal bir lambaya hem tavan lambasından hemde park lambasından elektrik çekilerek istenilen şekilde yanması sağlanır basit bir devre kurmak gerekir.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Şimdi aklima geldi, ayarli amerikan park modülü taksam olurmu? Mantik ayni sonuçta iş görmezmi 😂 300 tl civarinda bolca modül var

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel
Uğur Kamil yazdı:

Şimdi aklima geldi, ayarli amerikan park modülü taksam olurmu? Mantik ayni sonuçta iş görmezmi 😂 300 tl civarinda bolca modül var

Olur 👍. Park girişine park lambasından hat çekilir, sinyal hattına tavan lambasından çekilir. Olur. 

image.jpeg.69ac2d538f4a31c399206bab3840a029.jpeg

Anlaşılmadıysa elle çizebilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

senin paylaştığın modülü forumdan mustafa bey yapıyor. ben daha önce lacettiye almıştım gayet memnundum. Sonra servet abinin tasarladığı devreyi kullanmaya başladım. 

onunla alakalı seneler önce bi video yapmıştım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Uğur Kamil yazdı:

Aracıma ayak altı aydınlatması yapicam ve yapmışken birazdaha kullanışlı olsun istiyorum.

Kapıları açınca normal yansın, parklari acinca ledler kısık yansın istiyorum. 

Internette araştırdım 1 tane modul var ama gereksiz pahali geldi bana. 1000 tl vermeye değmez bence. 

Bunu daha basıt ve ekonomik bir şekilde yapma şansım varımdır acaba? 

Işık şiddetinin park modunda ayarlanmasına çok gerek yok, normalin yarısı kadar parklak yansa yeterli. 

Screenshot_20250112_232958_com.dmall.mfandroid.jpg

Selam.. Önlerde varmı? konuyu tam okuyamadim..önlerde  varsa benden haber bekle. bende yaptım cünkü.. Musait olunca yazarim.. 

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Alpay Sumer yazdı:

Selam.. Önlerde varmı? konuyu tam okuyamadim..önlerde  varsa benden haber bekle. bende yaptım cünkü.. Musait olunca yazarim.. 

Öndede arkadada yok. Tavan lambasindan hat çekicem. 

Jettada tavan lambasinin orda 2 tane ambiyans aydinlatma vardi orta alan katanlik olmuyordu. T-cross ta yok seyir halinde arac ici  çok karanlik o nedenle yapmak istedim. 

Ayak aydinlatmasi direk parlak yaninca gece sevmiyorum. 

Furkan Bakırel yazdı:

https://www.hepsiburada.com/for-x-x-24led64p-64-renk-sesli-komutlu-ambians-led-pm-HBC00006DEZTY

Şundan yaptım birkaç arabaya güzel oluyor. Telefondan istenilen parlaklıkta ayarlanabiliyor.

Normal bir lambaya hem tavan lambasından hemde park lambasından elektrik çekilerek istenilen şekilde yanması sağlanır basit bir devre kurmak gerekir.

Gereksiz pahalı geliyor bana bunlar ve tam olarak benim istediğim bu değil. 

Furkan Bakırel yazdı:

Olur 👍. Park girişine park lambasından hat çekilir, sinyal hattına tavan lambasından çekilir. Olur. 

Anlaşılmadıysa elle çizebilirim.

Bağlantısını biliyorum. Mantıken olur zaten. Kafama takilan durum benzer iki devrenin birini 200 500 tl arasinda bulurken direk ayak alti aydinlatmasi icin olana 1000 tl istenmesi.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Mehmet Cihat yazdı:

senin paylaştığın modülü forumdan mustafa bey yapıyor. ben daha önce lacettiye almıştım gayet memnundum. Sonra servet abinin tasarladığı devreyi kullanmaya başladım. 

onunla alakalı seneler önce bi video yapmıştım. 

Tsk ederim. Boyle basit birseyle yapilabilcegini tahmin ettigim icin hazir satilan modül gereksiz pahali geldi bana. 

Peki direnç te isinma vs oluyormu zamanla? 

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu
Uğur Kamil yazdı:

Bunu ben önceki aracım mondeo'da düşünmüştüm yapmaya fırsatım olmadı.. aracı satıp 2009 punto aldım onda yapmaya çalıştım ama punto tavan lambasının devresini kontaktan değil beyinden tamamladığı için biraz denedim olmadı..

ben de şöyle yaptım.. standart çakmaklıktan çalışan kumandalı rgb ledden aldım. çakmaklığım kontakla çalışıyor doğal olarak aracı çalıştırınca kumandalı ledler çalışıyor..

haricen tavandan da aşağıya tekli modül led taktım kapıyı açtığımda veya tavan lambasını açtığımda ise bu modül ledler devreye giriyor.  daha çok içime sindi.. sadece tavan lambasına müdahale etmiş oldum. rgb ledlerde çakmaklığa bağlı .. çakmaklığa taktığımız yerde de aç kapa butonu mevcut. oradan da kapatabiliyorum.

2025-01-13 10_21_21-Window.jpg

2025-01-13 10_15_59-Window.jpg

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Eray Aksoylu yazdı:

Bunu ben önceki aracım mondeo'da düşünmüştüm yapmaya fırsatım olmadı.. aracı satıp 2009 punto aldım onda yapmaya çalıştım ama punto tavan lambasının devresini kontaktan değil beyinden tamamladığı için biraz denedim olmadı..

ben de şöyle yaptım.. standart çakmaklıktan çalışan kumandalı rgb ledden aldım. çakmaklığım kontakla çalışıyor doğal olarak aracı çalıştırınca kumandalı ledler çalışıyor..

haricen tavandan da aşağıya tekli modül led taktım kapıyı açtığımda veya tavan lambasını açtığımda ise bu modül ledler devreye giriyor.  daha çok içime sindi.. sadece tavan lambasına müdahale etmiş oldum. rgb ledlerde çakmaklığa bağlı .. çakmaklığa taktığımız yerde de aç kapa butonu mevcut. oradan da kapatabiliyorum.

Buda olabilir ama kullanmiycam birsuru özelliği var. 

Mehmet beyin yaptığı röle mantıklı geldi. 

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Simdi okudum.. önlerde olmadıgı icin benim fikrim yatar.. Coklayiciyla arkaya cektim ben.. Orjinal kablosu ve orjinal ledlerle.. 

Paylasilan ledler bence isini görür.  cok kesme bicme yapmadan halledersin.. 

IMG_20250113_104849.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat
Uğur Kamil yazdı:

Tsk ederim. Boyle basit birseyle yapilabilcegini tahmin ettigim icin hazir satilan modül gereksiz pahali geldi bana. 

Peki direnç te isinma vs oluyormu zamanla? 

ısınma filan yok 2017 de yapmıştı servet abi ocakbaşının önünde, 10-15 arabada yapmışımdır toplam  sorunsuz. Sadece arabada @Servet Aydın abi diyotların yönünü kafadan hesaplayana kadar 4-5 kere sigortamı patlatmıştı o kadar :exc1:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Mehmet Cihat yazdı:

ısınma filan yok 2017 de yapmıştı servet abi ocakbaşının önünde, 10-15 arabada yapmışımdır toplam  sorunsuz. Sadece arabada @Servet Aydın abi diyotların yönünü kafadan hesaplayana kadar 4-5 kere sigortamı patlatmıştı o kadar :exc1:

Servis abi yapmissa sorun olmaz 👍

Birtek videoda seye takildim. Parlardan neden + ve - bagliyorsuz? Parkin + sini sigorta veya arac icindeki biryerden alsan - aracin herhangi biryerden bağlasak olmuyormu? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat
Uğur Kamil yazdı:

Servis abi yapmissa sorun olmaz 👍

Birtek videoda seye takildim. Parlardan neden + ve - bagliyorsuz? Parkin + sini sigorta veya arac icindeki biryerden alsan - aracin herhangi biryerden bağlasak olmuyormu? 

Oluyor tabiki millet anlasın diye öyle brlirttim videoda

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Metin Akbal yazdı:

Takip 😊

Hah kamberde geldi :hahahoho: 

Hale bak yaw Ayak aydınlatması olmayan acc li araba satıyooolaaa havar komşular :p 

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu
Uğur Kamil yazdı:

Buda olabilir ama kullanmiycam birsuru özelliği var. 

Mehmet beyin yaptığı röle mantıklı geldi. 

evet animasyonları sesle renk değişimini ben de kullanmıyorum ama canım sıkıldıkça renk değiştiriyorum veya uzun yolda rahatsız ettiğinde kapatıyorum :) :) tercih sizin tabiki

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Mazemeleri internetten baktim 160 tl tutuyor kargoyla birlikte. 

Yarin diyotla dirençi burda 2 tanidik var onlara sorucam ellerinde varmi diye. 

Roleyide sanayide bir bakiyim kaca satiyorlar.  Mazemeleri bir topliyim musait bir zamanda montaj yapicam. 

Eray Aksoylu yazdı:

evet animasyonları sesle renk değişimini ben de kullanmıyorum ama canım sıkıldıkça renk değiştiriyorum veya uzun yolda rahatsız ettiğinde kapatıyorum :) :) tercih sizin tabiki

Ben araç icinde beyaz dışında ışık sevmiyorum. 

Aç kapat olayi kolay araya bir anahtar takmaya bakar 👍

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Uğur Kamil yazdı:

Mazemeleri internetten baktim 160 tl tutuyor kargoyla birlikte. 

Yarin diyotla dirençi burda 2 tanidik var onlara sorucam ellerinde varmi diye. 

Roleyide sanayide bir bakiyim kaca satiyorlar.  Mazemeleri bir topliyim musait bir zamanda montaj yapicam. 

Ben araç icinde beyaz dışında ışık sevmiyorum. 

Aç kapat olayi kolay araya bir anahtar takmaya bakar 👍

Orijinal tesisatlı setlere baktın mı? Kodlama falan?

Garanti olunca ben çok bakamadım :)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Metin Akbal yazdı:

Orijinal tesisatlı setlere baktın mı? Kodlama falan?

Garanti olunca ben çok bakamadım :)

Vw eskisi kadar alt yapıyı hazır bırakmıyor araçlarda yada t-cross'ta durum öyle. Kapı altı aydınlatma ve ayak aydınlatma için bir kodlama veya montaj yeri bulamadım.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Mazemeler hazır
Röle: 60 tl
Diyot ve direnç: 10 tl

4 Bacaklı röle yoktu elinde 5 bacaklı aldım 5. boşta dursun :)
Diyot 4007 dirnç ise 330 ohm buldum, parlaklık durumuna göre değiştiririm. Boş bir zamanımda montaj aşaması kaldı sadece. 

1436174569_ttt-1.jpg.891d8b628ec210d14f7a2c78073770d3.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Evde bağlantılarını yapıp testini yaptım sorunsuz çalıştı. 

Arabaya monte etme işi kaldi. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vw beyni bu röleyi görünce aracı korumaya almasın valla kapıyı bile açma kısaknır felan?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...