İçeriğe Yönlendir

2023 Ford Kuga Yakıt tüketimi

Eren Ceyhanlı

Recommended Posts

Eren Ceyhanlı

Hocalarım selamlar, ilk konumu değiştireceğimiz arabamız üzerine açmak istedim. Şuanda 2004 Renault Clio 2 Symbol kullanmaktayız. Araç zamanla doğal olarak eskidi ve KM'de 170-180lere gelmeden satmak istiyoruz masraf açmadan. Aklımızda 2023 Ford Kuga ST Line Black Package var, ancak yakıt tüketimi olarak bizi korkutuyor. Bursa trafiğinde ortalama ne kadar yakar araç, yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Eren Ceyhanlı yazdı:

ST Line Black Package

motoru nedir bu korkunç şeyin :)

Eren Ceyhanlı yazdı:

Renault Clio 2 Symbol

bunun motoru nedir?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Seçiminiz şimdiden hayırlı olsun. Katalog verisine bir bakmak lazım ancak benim tahminim benzinli Clio'nun yaktığının %50 fazlasını göze almak lazım.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Yakıt gündeme geldiyse 1.5 ecoboost olsa gerek. Bence yakıttan önce motoru biraz inceleyin, problem yaşayan çok oldu bir zamanlar

Yorum bağlantısı
Eren Ceyhanlı
Çağlar Bayur yazdı:

motoru nedir bu korkunç şeyin :)

bunun motoru nedir?

Ford'un motor tahmin ettiğiniz üzere 1.5 EcoBoost 182HP. Bizim emektar clio'nun ise 1.5 dCi 65HP lik standart motor.

Ü.Emre Kartal yazdı:

Yakıt gündeme geldiyse 1.5 ecoboost olsa gerek. Bence yakıttan önce motoru biraz inceleyin, problem yaşayan çok oldu bir zamanlar

3 Silindirli yeni motorlar ömürlük diyorlar hocam baya araştırdım onları, 4 silindirlileri kronik sorunluydu.

Mehmet Göktürk yazdı:

yeni araç alacaksanız pilli alabilirsiniz byd olabilir. bkz:   https://www.bydauto.com.tr/atto3

(ya da benim 2017 tigu satılık ama manuel)

Elektrikli araç düşünmüyoruz abi, teşekkürler önerin için. Kriterler Otomatik vitesli ve 2021 model üstü.

Saygın Can Oğuz yazdı:

Seçiminiz şimdiden hayırlı olsun. Katalog verisine bir bakmak lazım ancak benim tahminim benzinli Clio'nun yaktığının %50 fazlasını göze almak lazım.

Biz şehir içinde 10,5 LT tüketime kadar okeyiz ancak üstü biraz fazla geliyor hocam.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

iki araç arasında 600 kg ve 3 segmente yakın kalite konfor modernlik farkı var. Bursa yokuşlu bir şehir. orada tüketimi 12  bile olabilir gündelik rutin yol kısa ise hem de. ancak bu her marka model için geçerli olacak kuga tipi benznli bir araca geçilecek ise.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eren Ceyhanlı
Çağlar Bayur yazdı:

iki araç arasında 600 kg ve 3 segmente yakın kalite konfor modernlik farkı var. Bursa yokuşlu bir şehir. orada tüketimi 12  bile olabilir gündelik rutin yol kısa ise hem de. ancak bu her marka model için geçerli olacak kuga tipi benznli bir araca geçilecek ise.

O konuda size sonuna kadar katılıyorum hocam. Kalite, konfor ve performans farkı tartışılamayacak şekilde açık. Biz ova bölgesindeyiz daha çok düzlük alanda, gördüğüm çoğu yorumda herkes gaz pedalına nasıl bastığınıza bakar diyor. Ondan dolayı birde buradaki arkadaşların fikrini almak istedim.

Yorum bağlantısı
Ramazan Turan

Fabrika verisi yanıltır, benim Skoda Superb şehir içi 4.8 diyor ama Samsun şehir içi trafikte 9 LT yakıyor. 1500 Kg'dan fazla bir araç, 7 ileri otomatik, sakin de kullanırım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Ceyhanlı
Ramazan Turan yazdı:

Fabrika verisi yanıltır, benim Skoda Superb şehir içi 4.8 diyor ama Samsun şehir içi trafikte 9 LT yakıyor. 1500 Kg'dan fazla bir araç, 7 ileri otomatik, sakin de kullanırım. 

Fabrika verilerine hiç bir zaman güvenmem hocam. İzlediğim videolardan bakıyorum her zaman. Genelde şehir içine 10,5 diyorlar, eko modda kullanırsanız dahada düşürürsünüz diyor her izlediğim video sahipleri.

Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu
(düzenlendi)

Fabrikanin ortalama verisi 80-90 km sabit hiz ve duz yol ile elde ediliyor. Sehir ici ortalama bir trafikle sehir ici tüketim katalog verisinin 1 veya 1.5 lt fazlasi yakilir en iyi ihtimal. Bayir filan varsa +3-4 litreye kadar yukselir tuketim. 

tarihinde Baha Kanberoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Baha Kanberoğlu yazdı:

Fabrikanin ortalama verisi 80-90 km sabit hiz ve duz yol ile elde ediliyor. Sehir ici ortalama bir trafikle sehir ici tüketim katalog verisinin 1 veya 1.5 lt fazlasi yakilir en iyi ihtimal. Bayir filan varsa +3-4 litreye kadar yukselir tuketim. 

Ölçümler uzun zamandır bahsettiğiniz şekilde yapılmıyor. 

@Eren Ceyhanlı kuga 6 da yakabilir 13 de. Yol güzergahları herkes için değişken. Ama az yakan bir araç olarak düşünmeyin. Araç ağır zaten

Sınıfı gereği

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Eren Ceyhanlı yazdı:

yorumda herkes gaz pedalına nasıl bastığınıza bakar diyor.

clio 1.5 dci ile en büyük farkı da burada olacak Kuga alınca mesela clioda dip gaz giden ile normal pedal kullanan farkı çok hissetmez,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Ağır, tam otomatik, güçlü, benzinli bir aracın şehir içinde az yakması mümkün değil zaten. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Ceyhanlı
Evren Erakçora yazdı:

Ağır, tam otomatik, güçlü, benzinli bir aracın şehir içinde az yakması mümkün değil zaten. 

Arkadaşımın megane 4'ü bile 10lt yi deviriyor hocam.

Çağlar Bayur yazdı:

clio 1.5 dci ile en büyük farkı da burada olacak Kuga alınca mesela clioda dip gaz giden ile normal pedal kullanan farkı çok hissetmez,

Kendim genelde dip gaz kullanırım. Peder beyde gerektiği yerde basar. Ama 65lik motordan 182lik motora geçiş her türlü hissettirir hocam. Katılıyorum dediğinize.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ölçümler uzun zamandır bahsettiğiniz şekilde yapılmıyor. 

@Eren Ceyhanlı kuga 6 da yakabilir 13 de. Yol güzergahları herkes için değişken. Ama az yakan bir araç olarak düşünmeyin. Araç ağır zaten

Sınıfı gereği

Haklısınız hocam.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Ekrandaki lt tüketimine çok takılmayın. Senede kaç km yapılacak ortalama bu önemli, 5 lt yaksa ne öderiz 10 lt yaksa ne öderiz aradaki fark ne kadar olur ona bakın.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Mehmet Göktürk yazdı:

(ya da benim 2017 tigu satılık ama manuel)

Hocam tigunun  herhangi bir sitede ilanı var mı?  Bilgilerine nasıl ulaşabilirim? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

182 beygir. Bursa’da bence 10-12 litre yakar.  

Yorum bağlantısı
Semih Güney

2023 titanium'u var bende, Eskişehir şehiriçi 11 - 12 arası geziyor yakıt tüketimi. 

*Blackpack'in 20 inç jantlarını ve pek sanmıyorum ama belki varsa donanımsal ekstra 5-10kg ağırlığını v.s katarsak belki bir tık daha fazla yakabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...