Metin Uzunoğlu Cuma 23:09 Paylaş Cuma 23:09 İnşaat mühendislik okuyan öğrenci için, Autocad, C+, sap2000, idacad gibi programlar çalıştırabilecek başlangıç seviyesinin bir tık üstü olabilecek nokta atışı marka/model önerilerinizi bekliyorum. Sistem yüklü olması şart değil. Ortalama bütçe klasik olarak 1000~1100 $ civarında. Örnek olarak monster den bir link bırakıyorum. https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a5-v20-4-4/ Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf Cumartesi 02:34 Paylaş Cumartesi 02:34 Linkteki PC alınmaz hocam. Monster AMD - Nvidia anakartlar sipariş vermediği sürece alınmaz hatta. Mümkün mertebe AMD tarafına gidelim. Şu aralar INTEL'in alınacağı yok, alanların da teknoloji bilgileri güncel değil hala INTEL'i eskisi gibi iyi, AMD'yi de kötü ve ısınan işlemci zannettiklerinden alıyorlar. Sonra devasa TDP'lerle (İşlemcinin güç tüketimi) karşılaşıp makinadan soğuyorlar ya da makina helikopter sesleri çıkarıyor. Arkadaşım birkaç hafta önce bana başvurmuştu aynı bütçelerde bi laptop için. Ona 2 tane seçenek bulmuştum. 130 dolar daha koyarsanız alınabilecek en iyi Laptop bu (Apple M2 Pro 12C'den daha güçlü) Aynı fiyatlarda kalalım derseniz bu (Apple M2 Pro 10C'den daha güçlü) En sağdaki Monster'daki çipin performansı. Ortadaki ilk link, soldaki ise ikinci link. Performans farkı bariz ki Intel bu vadettiği değerlere sadece termaller çok iyiyken çıkar. Öte yandan AMD çiplerin dahili grafik birimleri 1080P Low'da oyun oynatacak kadar kuvvetli iken Intel modeller tırt. Bir inşaat mühendisini hayli hayli tatmin ederken en azından kütüphanede vesaire biraz sessiz çalışır mahcubiyet yaratmaz. 3 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cumartesi 13:23 Paylaş Cumartesi 13:23 Çağrı Alaf yazdı: Apple M2 Pro 12C'den daha güçlü) o linkteki ürün bizim buralarda bu fiyata yok tabi ki diye vesile yapayım, ecnebiden gelirken laptop getirmek isteyen var ise alabilirm duyurulur 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur Cumartesi 13:31 Paylaş Cumartesi 13:31 Metin Uzunoğlu yazdı: İnşaat mühendislik okuyan öğrenci için, Autocad, C+, sap2000, idacad gibi programlar çalıştırabilecek başlangıç seviyesinin bir tık üstü olabilecek nokta atışı marka/model önerilerinizi bekliyorum. Sistem yüklü olması şart değil. Ortalama bütçe klasik olarak 1000~1100 $ civarında. Örnek olarak monster den bir link bırakıyorum. https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a5-v20-4-4/ Aynı config Lenovo loq serisi var bizde. Solidworks çok rahat çalıştır ki Autocad sıkıntısız çalışır. Bendeki ekran kartı 4050 bu linkteki 4060 alabilirler. Bütçeyede uyuyor https://app.hb.biz/UEHPGK0acDTl 2 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf Cumartesi 14:33 Paylaş Cumartesi 14:33 Çağlar Bayur yazdı: o linkteki ürün bizim buralarda bu fiyata yok tabi ki. Allah Allah, tükenmiş. Vardı birkaç hafta önce demek ki bitirdiler. Diğer attığım Lenovo'da çok şık makina ama sonradan RAM ister. Çağlar Bayur yazdı: Ecnebiden gelirken laptop getirmek isteyen var ise alabilirm duyurulur Mesaj alındı abi, eğer benden önce gidecek bir arkadaşım olursa onunla olur, yoksa da bizzat ben getiririm ne istersen. Öncesinde yazarım sana. 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon Cumartesi 15:07 Paylaş Cumartesi 15:07 Erdoğan bey'in önerdiği Lenovo gayet güzel. Ancak ürünün Lenovo Türkiye tarafından garantili olduğunu teyit etmeniz lazım. Bir çok Lenovo maalesef ki Türkiye garantili satılmıyor internette. Biz mimarlık müşterilerimize Monster alıyoruz ve hepsi çok memnun. Ben olsam şöyle bir ürün alırdım: https://www.monsternotebook.com.tr/product-customize/abra/monster-abra-a5-v20-4-2/ Özelleştirerek 1x32GB RAM ve 1TB PCIe Gen4 NVMe M.2 SSD (Okuma: 7000 MB/s - Yazma: 5100 MB/s) olan ürünleri eklerdim. 2 Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz Cumartesi 19:55 Paylaş Cumartesi 19:55 Sani Gerşon yazdı: Özelleştirerek 1x32GB RAM ve 1TB PCIe Gen4 NVMe M.2 SSD (Okuma: 7000 MB/s - Yazma: 5100 MB/s) olan ürünleri eklerdim. İşletim sistemini de eklemek faydalı olur mu? 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon Cumartesi 21:23 Paylaş Cumartesi 21:23 Saygın Can Oğuz yazdı: İşletim sistemini de eklemek faydalı olur mu? Kendiniz kurmayı biliyorsanız bi faydası yok. Bilmiyorsanız, tabii ki faydası var, kurulu gelir. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu Cumartesi 22:15 Yazar Paylaş Cumartesi 22:15 İşletim sistemi kurmakta sıkıntı yok. Saygın Can Oğuz yazdı: İşletim sistemini de eklemek faydalı olur mu? Sani Gerşon yazdı: Kendiniz kurmayı biliyorsanız bi faydası yok. Bilmiyorsanız, tabii ki faydası var, kurulu gelir. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur Cumartesi 23:05 Paylaş Cumartesi 23:05 Metin Uzunoğlu yazdı: İşletim sistemi kurmakta sıkıntı yok. Benim aldığım modelin satıcısı Hepsiburada +1 yılda ek Garanti alın 700 TL toplamda 34000 TL ye almış olacaksınız. Lenovo garantili. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu Pazar 14:20 Yazar Paylaş Pazar 14:20 Sani Gerşon yazdı: Erdoğan bey'in önerdiği Lenovo gayet güzel. Ancak ürünün Lenovo Türkiye tarafından garantili olduğunu teyit etmeniz lazım. Bir çok Lenovo maalesef ki Türkiye garantili satılmıyor internette. Biz mimarlık müşterilerimize Monster alıyoruz ve hepsi çok memnun. Ben olsam şöyle bir ürün alırdım: https://www.monsternotebook.com.tr/product-customize/abra/monster-abra-a5-v20-4-2/ Özelleştirerek 1x32GB RAM ve 1TB PCIe Gen4 NVMe M.2 SSD (Okuma: 7000 MB/s - Yazma: 5100 MB/s) olan ürünleri eklerdim. İyi akşamlar @Sani Gerşon bey, Erdoğan beyin önerdiği ürünün satıcısına sordum ürün Lenova Türkiye garantiliymiş 39 bin, Monster dediğiniz konfügrasyon ile 41 bine geliyor. Bu durumda tercihiniz ne olurdu? Erdoğan Temur yazdı: Benim aldığım modelin satıcısı Hepsiburada +1 yılda ek Garanti alın 700 TL toplamda 34000 TL ye almış olacaksınız. Lenovo garantili. Bir yanlışlık olmasın ürün 38999 TL. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon Pazar 14:28 Paylaş Pazar 14:28 Metin Uzunoğlu yazdı: İyi akşamlar @Sani Gerşon bey, Erdoğan beyin önerdiği ürünün satıcısına sordum ürün Lenova Türkiye garantiliymiş 39 bin, Monster dediğiniz konfügrasyon ile 41 bine geliyor. Bu durumda tercihiniz ne olurdu? Lenovo hem işlemci olarak hem de ekran kartı olarak monster'dan önde kalıyor. Bu durumda Lenovo'yu tercih ederim. Bir tek RAM olarak monster'dan düşük ama RAM her zaman arttırılabilir, işlemci ile ekran kartına dokunulmuyor maalesef. 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur Pazar 15:11 Paylaş Pazar 15:11 Metin Uzunoğlu yazdı: Bir yanlışlık olmasın ürün 38999 TL. Bunda RTX4050 var benim aldığım cihaz. her türlü işinizi görür. https://www.hepsiburada.com/lenovo-1-yil-garanti-uzatma-paketi-p-HBCV00005S007Y?magaza=Hepsiburada& Ek garanti cihaz geldikten sonra lenovonun sitesinden girip aktivasyonunu yapacaksınız 3 yıl görünecek seri nodan sorgulamadada. https://www.hepsiburada.com/lenovo-loq-intel-core-i5-12450hx-24gb-512gb-ssd-rtx4050-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-83gs009atr-pm-HBC00006TLL2V 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon Pazar 15:15 Paylaş Pazar 15:15 @Erdoğan Temur bey, ilk paylaştığınız link 16gb ram'li ama 4060 ekran kartlı bu linkteki ürün farklı. İlk ürün daha iyi. 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur Pazar 16:38 Paylaş Pazar 16:38 Sani Gerşon yazdı: @Erdoğan Temur bey, ilk paylaştığınız link 16gb ram'li ama 4060 ekran kartlı bu linkteki ürün farklı. İlk ürün daha iyi. Hocam bu bendeki cihaz. imkan varsa RTX 4060 alması daha iyidir tabi. Hangisi alınırsa alınsın ek garanti alınmasını öneririm. 2 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf Pazartesi 07:27 Paylaş Pazartesi 07:27 Yukarıdaki gereksinimlerde sadece CAD içinde 3D çalışırken GPU devreye girecek. İşlemci önemli bu gereksinimlerde o da üzecek 12. Nesil iyi bir seri değil 13 ve 14. Nesillerde de mikroyazılım hatası vardı kesin çözüldü mü muallakta, incelemeler yapılıyor diyorlardı en son. Tekrar diyeyim içimde kalmasın. 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts