İçeriğe Yönlendir

Tam Tur Manevrada Gelen Kırt Sesi

Hakan ÖNER

Recommended Posts

Hakan ÖNER

Merhaba, egea 2016 lounge paket aracımı evin önünde park ettiğim yerden çıkarırken direksiyonu tam sol veya tam sağ yaparak gaza dokunup yerinden kaldırırken kırt kırt ses gelip, teker atlıyormuş gibi bir durum oluyor. Parktan çıkardığım yer rampa. Düz bir yerde park edip çıkarırken bu kadar olmuyor veya hiç olmuyor, açık yolda hiçbir sıkıntı yok. Ne hikmetse rampa yerlerde manevra halinde geri ve ileri tam çevirip gaza basınca oluyor. Tamircime baktırdım. Aracı kullandı o da sağ ve solda hafif şekilde hissetti. Aracın altını rot rotil salıncak alt tarafı kontrol etti bir sıkıntı yok dedi. Rot balans çı ya yönlendirdi. O da kontrol etti bir şey bulamadı sadece söylediği şu; senin aracın direksiyonu normalden fazla dönüyor daha önce aracı aldığın kişiye sor direksiyonda bir şey yaptırmış mı falan dedi. Araç daha 90 binde ve sürekli fabrika servisine gitmiş kayıtlardan baktım direksiyonla ilgili bir işlem yapılmamış. Adamda başka bir yere hiç götürmemiş aracı. Şehirlerarası 500 km gidip geldim hiçbir sıkıntı olmadı. Ancak hala bahsettiğim rampa ileri geri manevrada kırt kırt ses ve lastik kaydırır gibi durum devam ediyor. Ne olabilir? Çözemedik. Bilinmeyen bir durum olup sonradan başıma bir sıkıntı çıkarır mı? Ne yapmalı? Yaşayan bilen varsa yardımcı olabilir misiniz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Lastiklerin önce havasını kontrol edin , düzelmesse ön arka yapıp deneyin. Lastiklerin teli kırılmış olabilir. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Merhaba, bahsettiğiniz sorun aks kafasını (lalesini) işaret ediyor gibi.

10064815816754.jpg.c2700bfd0b2596d924eb054a3b93b9c0.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Hakan ÖNER

Değişmesi gerekiyor sizce? Veya yağlama veya tamir ile düzelebilecek bir durum mu?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Önder Özcan yazdı:

Merhaba, bahsettiğiniz sorun aks kafasını (lalesini) işaret ediyor gibi.

10064815816754.jpg.c2700bfd0b2596d924eb054a3b93b9c0.jpg

Güzel tespit. Aynısı başıma geldi. Atlama sesini kalkarken ve düşük süratte tork yüksek iken gaza ani asılınca da yapar. Mesela kasislerden sonra. Bu aks kafası muhafazaları (Soldaki siyah plastik akordeon tipli parça ) alttan bir şey gelince ya delinir ya da kelepçeden zamanla sıyırır. İçine pislik alınca da bozulur denmişti bana. O zaman bu zaman düzenli olarak aks muhafazalarını kontrol ederim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Hakan ÖNER yazdı:

Değişmesi gerekiyor sizce? Veya yağlama veya tamir ile düzelebilecek bir durum mu?

Değişmesi gerekir. Tamir olduğunu duymadım.

Yorum bağlantısı
Hakan ÖNER

Teşekkürler. Tespitiniz için.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Hakan ÖNER yazdı:

Tamircime baktırdım

Hakan ÖNER yazdı:

Rot balans çı ya yönlendirdi. O da kontrol etti bir şey bulamadı

kombi ustası mı bunlar?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

Manevra sırasında gelen sesler lastik tel kırığından ziyade amortisör üst takozundan yada aks kafasından olur.Tel kırığı düşük hızda anormal hareketler yaptırır direksiyona ve kesikli rulman sesi gibi hırıltı yapar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan ÖNER
Hakan ÖNER yazdı:

Ferhat Yavuz yazdı:

Manevra sırasında gelen sesler lastik tel kırığından ziyade amortisör üst takozundan yada aks kafasından olur.Tel kırığı düşük hızda anormal hareketler yaptırır direksiyona ve kesikli rulman sesi gibi hırıltı yapar. 

Önder Özcan yazdı:

Değişmesi gerekir. Tamir olduğunu duymadım.

Peki sizce aciliyeti nedir? Kısa sürede sıkıntı yapar mı? Bana ne gibi problem çıkarır? Hemen yaptırmalı mıyım? 2 ayda bir uzun yola gidiyorum. Onun dışında çok sık kullanımım olmuyor aracı.

Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Merhaba. Aynı ses benim focus'da da var. Usta, böyle kullan boşa masraf yapma dedi. 2-3 yıldır bu sesi duyuyorum. Alıştık birbirimize.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Hakan ÖNER yazdı:

direksiyonu tam sol veya tam sağ yaparak gaza dokunup y

gaz vermeden tam tur dönüşte ses var mı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...