İçeriğe Yönlendir

Arka Cam ve Ayna Rezistans Sorunsalı

Çözüme git Coşku Mert tarafından,

Recommended Posts

Coşku Mert

@Ali Darbaz aracin sorunu olmadan once paylasim yapmiyosun diyodun, al sana paylasim 😀

aracimin (laguna 2) ayna isitmalari ve arka cam rezistansi aldigimdan beri calismiyor. ikisine de tuşu actigim halde 12v gelmiyor. ecu da devre dışı gorunuyor. bu cins sorunu tecrube eden çözümü hakkinda fikri olan var mi?

not: 3 ayri klima paneli ile denedim hepsinde durum aynı. rezistans iletkenlerinin hepsi saglam kopuk yok. sigortasi saglam.

FB_IMG_1736411691486.jpg

FB_IMG_1736411696095.jpg

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)

bundaki beynin değişmiş olması ihtimali vardı diğer konuda? bu devre dışı denen yer devre içine çevrilemiyor mu? diğer bir konuda değişim yapılmıştı

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Coşku Mert yazdı:

aracin sorunu olmadan once paylasim yapmiyosun diyodun, al sana paylasim 😀

Onu da gelsin çözsün diye özellikle mi etiketledin :D

Röle sorunu olabilir mi?

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Coşku Mert
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

bundaki beynin değişmiş olması ihtimali vardı diğer konuda? bu devre dışı denen yer devre içine çevrilemiyor mu? diğer bir konuda değişim yapılmıştı

evet abi devreye sokmayi denedim ecu da yeri de var ama role sesi gelip geri atiyor. yine devre disi konumda kaliyor. bu da yazilimsal sorunsa baslicam ben boyle arabaya sanki tesla 😂

Metin Akbal yazdı:

Onu da gelsin çözsün diye özellikle mi etiketledin :D

Röle sorunu olabilir mi?

yok o spontane gelisen bi durum 😀

ecu dan cam buz cozucuyu aktif etme secenegini acinca role sesi gelip geri atiyor ama role saglamdir bence.

FB_IMG_1736411772033.jpg

tarihinde Coşku Mert tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

röle sök aktif etmeyi dene? benzer röle varsa yer değiş? olmadı camı kır :crazy: rus olsa yani kırardı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Çok hoş bir detay.

image.png.56d613c2aead1a7c8a67ad75bae67de4.png

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert
Tamer Topaç yazdı:

Çok hoş bir detay.

bi de calissalar daha hoş olacak :)

Çağlar Bayur yazdı:

röle sök aktif etmeyi dene? benzer röle varsa yer değiş? olmadı camı kır :crazy: rus olsa yani kırardı

cami kırmaya kadar gitmeden cozer miyiz abi

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Tamer Topaç yazdı:

Çok hoş bir detay.

Her bakışta farklı bir şey canlanıyor :kihkih:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Coşku Mert
Oğuzkan Işık yazdı:

gözü 2cm kısıp bakınca normaldir 😆

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Oğuzkan Işık yazdı:

Loki bile kıskanır seni :kihkih:

image.png.939054582a4e8976eaf5b5c9af50543a.png

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Röle bi kontrol edilmeli. Röleye 12v gidiyor mu? Her iki ısıtmayı da röle yönetiyor.

Röleye 12v gidiyorsa sorun belli, röle değişecek. Röleye 12v gitmiyorsa, ona neyin 12v göndermesi gerekli ona bakmalı. Elektrik şeması var mı acaba...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert
Sani Gerşon yazdı:

Röle bi kontrol edilmeli. Röleye 12v gidiyor mu? Her iki ısıtmayı da röle yönetiyor.

Röleye 12v gidiyorsa sorun belli, röle değişecek. Röleye 12v gitmiyorsa, ona neyin 12v göndermesi gerekli ona bakmalı. Elektrik şeması var mı acaba...

röleye yoğunlaşayım ben en iyisi. şöyle bir şema var bişey anlamadığım 

Adsız.jpg

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Röle sökülüp iç kontaklarına bakın oksitlenmiş yada yanmış olabilir elektrik geçirmez o vakit

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bence röle bozuk.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert

röleyle kurtarsam keşke ama bana böyle basit çözümler denk gelmez gibime geliyor :)

Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Bence sen ayarlarsın bulursun bi yolunu 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Coşku Mert
(düzenlendi)

sorun çözüldü :)

once kırmızı iki ayni rolenin yerlerini degistirdim. deneme yaptim olmadi. zaten rolelerin kontaklari da temizdi. sonra aklima bir de arac calisir durumda iken ecuya baglanip rezistanslari aktif etmeyi denemek geldi. deneme yaptigimda role sesiyle birlikte rolanti oynayinca aha oldu bu sefer dedim :) sonra tusa basip gercekten aktif oldugunu gordum nihayet.

hep kontak acik arac calismazken deniyordum, meger aracin calisir durumda iken ecuya mudahale etmek gerekiyormus. fikir veren herkese teskkurler. bu cins sorunda tarih oldu :)

Screenshot_20250109_180535_PyClip3.jpg

Screenshot_20250109_183331_Gallery.jpg

tarihinde Coşku Mert tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Coşku Mert yazdı:

sorun çözüldü :)

once kırmızı iki ayni rolenin yerlerini degistirdim. deneme yaptim olmadi. zaten rolelerin kontaklari da temizdi. sonra aklima bir de arac calisir durumda iken ecuya baglanip rezistanslari aktif etmeyi denemek geldi. deneme yaptigimda role sesiyle birlikte rolanti oynayinca aha oldu bu sefer dedim :) sonra tusa basip gercekten aktif oldugunu gordum nihayet.

hep kontak acik arac calismazken deniyordum, meger aracin calisir durumda iken ecuya mudahale etmek gerekiyormus. fikir veren herkese teskkurler. bu cins sorunda tarih oldu :)

Screenshot_20250109_180535_PyClip3.jpg

Screenshot_20250109_183331_Gallery.jpg

Bu naneli cihaz program vs uzun kodlama da yapıyor mu :) Gizli özellik açma falan?

Yorum bağlantısı
Coşku Mert
Metin Akbal yazdı:

Bu naneli cihaz program vs uzun kodlama da yapıyor mu :) Gizli özellik açma falan?

gizli özellik açma yetenekleri var evet

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çalışır durumda voltaj da yükseliyor, belki de akü nün durumuna bağlı olarak açamamış olabilir diye ileriye bir not düşelim. diğer konudaki araç çalışmazken olmuştu ancak aşırı akım çekmiyordu. bu ecuya yazan cihaz nedir nasıl bir şeydir?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

bu ecuya yazan cihaz nedir nasıl bir şeydir?

ddt4all isimli uygulama. Tüm Renault araçlara müdahele edebiliyor uygun bir obd cihazı ile.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert
Sani Gerşon yazdı:

Geçmiş olsun. Bu ECU ile kesin biri oynamış :( 

evet bence de.. garip garip şeylerle karşılaşmanın başka açıklaması olamaz

Çağlar Bayur yazdı:

çalışır durumda voltaj da yükseliyor, belki de akü nün durumuna bağlı olarak açamamış olabilir diye ileriye bir not düşelim. diğer konudaki araç çalışmazken olmuştu ancak aşırı akım çekmiyordu. bu ecuya yazan cihaz nedir nasıl bir şeydir?

https://www.n11.com/urun/elm-327-obd2-super-mini-bluetoothlu-v21-ariza-tespit-cihazi-n1171-16770037 bu bait cihaz ve pyclip android uygulaması

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...