Nihat Palolu 6 Ocak Paylaş 6 Ocak Herkes benim gibi olsa ülkede cari açık olmaz diyerek konuya başlayayım Iphone 5S kullanıyorum. Alalı kaç sene oldu hatırlamıyorum. İlk ve tek akıllı telefonum. Çiziksiz sıfır ayarında. Ama artık içinde belge olan bazı sms’leri açmıyor. Bazı web sitelerini (özel veya devlet) açmıyor veya ekrana tam oturmuyor. Whatsaap düzgün çalışmıyor. Bu nedenlerden dolayı yeni telefon almak istiyorum. İos, android farketmez. Gerçi iphone pahalı o nedenle iphone olmasın. Telefon görüşmesi, internet, sms, whatsapp, birkaç uygulama. Şarjı uzun gitsin, tek elle kullanılabilsin. Elden kaymayan hafif küçük birşey olsun. Hadıza 3-5 GB olsa yeter. Son olarak en az 5 yıl güncelleme alsın. Marka ve fiyat bilmiyorum. 6-7 bin olur mu olursa iyi olur. Olmuyorsa 20-25 de olur. Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 7 Ocak Paylaş 7 Ocak (düzenlendi) Nihat Palolu yazdı: 6-7 bin olur mu olursa iyi olur. Olmuyorsa 20-25 de olur. Mehtap'ın skeci geldi aklıma 😂. 1.73 şöyle sırma gibi, 1.40 da olur. 🤣 Benim tavsiyem bu olur ancak 5 yıl güncelleme almaz. Cihaz yeni değil. 2022 de piyasaya çıktı. https://www.epey.com/akilli-telefonlar/samsung-galaxy-s21-fe-5g-snapdragon.html 7 Ocak tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi 3 1 Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 7 Ocak Paylaş 7 Ocak İPhone 13 mini kullandım çok memnundum hatta bu forumdan bi öğretmen olan meslektaşıma satmıştım. Boyut açısından gayet makul hızlı ve hala güncel bir telefon. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 7 Ocak Paylaş 7 Ocak (düzenlendi) O 5S ve SE kasalarında hiç olmadığım kadar hızlı mesaj yazabiliyordum. Birgün cami bahçesinde oynayan çocuklar "Adamın telefonuna bak ne kadar küçük." diyip güldüler. Cidden avucumda kayboluyordu ama hiç hatalı yazmıyordum sihirli bir tasarımı vardı telefonun. Keşke aynı kasaya güncel performans ve pil ömrünü tekrar sığdırabilseler. Bu kullanımlara herhangi bir telefon gayet yeter. iPhone sonrası alışma süresi biraz uzun olabilir. Samsung'un Fan Edition modellerine gidilebilir. S23 Fan Edition'a iyi diyorlardı. Tasarımı da gayet güzel. Bir de iPhone ile yarışacağım diye Samsung'da birçok modeline uzun destekler getirmeye başladı. Çin markalarından iyidir. 7 Ocak tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Çağrı Alaf yazdı: O 5S ve SE kasalarında hiç olmadığım kadar hızlı mesaj yazabiliyordum. Birgün cami bahçesinde oynayan çocuklar "Adamın telefonuna bak ne kadar küçük." diyip güldüler. Cidden avucumda kayboluyordu ama hiç hatalı yazmıyordum sihirli bir tasarımı vardı telefonun. Keşke aynı kasaya güncel performans ve pil ömrünü tekrar sığdırabilseler. Bu kullanımlara herhangi bir telefon gayet yeter. iPhone sonrası alışma süresi biraz uzun olabilir. Samsung'un Fan Edition modellerine gidilebilir. S23 Fan Edition'a iyi diyorlardı. Tasarımı da gayet güzel. Bir de iPhone ile yarışacağım diye Samsung'da birçok modeline uzun destekler getirmeye başladı. Çin markalarından iyidir. S23 ve s24 ün FE modellerini özellikle yazmadım çünkü onlarda exynos işlemci var. Bu işlemciler iyi hızlı ama pil optimizasyonu snapdragondan kötü. Samsung alacaksanız snapdragon işlemcili modellere bakın. 2 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Öner Kurukuz yazdı: S23 ve s24 ün FE modellerini özellikle yazmadım çünkü onlarda exynos işlemci var. Bu işlemciler iyi hızlı ama pil optimizasyonu snapdragondan kötü. Samsung alacaksanız snapdragon işlemcili modellere bakın. Bizim burada Snapdragon 8 Gen 1 ile geliyor S23 FE’ler. Türkiye’de de öyledir sandım. Gerçi Exynos 2200’da fena değil Nihat abi aradaki farkı hissetmez bile. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Samsung a35 kırılmazsa 7-8 sene götürür 16 bin lira 3 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 7 Ocak Paylaş 7 Ocak (düzenlendi) Çağrı Alaf yazdı: Bizim burada Snapdragon 8 Gen 1 ile geliyor S23 FE’ler. Türkiye’de de öyledir sandım. Gerçi Exynos 2200’da fena değil Nihat abi aradaki farkı hissetmez bile. Maalesef Türkiye'ye exynos ile geliyor. Hız farkı yok, exynos gayet hızlı. Sorun batarya yönetiminde. Snapdragon işlemciye göre bi tık fazla ısınıyor ve bataryayı biraz daha hızlı bitiriyor. Orayı da duzeltirse Samsung alır yürür bu işlemci ile. 7 Ocak tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Öner Kurukuz yazdı: Orayı da duzeltirse Samsung alır yürür bu işlemci ile. Rakipleri çok kuvvetli. İnşallah yürür ama Apple ve Qualcomm varken biraz öne çıkmak zor gibi. Hele Qualcomm akıllı durmuyor hiç. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 7 Ocak Paylaş 7 Ocak 6-7 binlik android telefondan hayır gelmez onun yerine 5s devam ederdim 15 binlik bir tel iş görür android cephesinde ama 5 yıllık güncellemeyi çoğu firma 50 binlik telefona bile vermiyor 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Ali Gülmez yazdı: 6-7 binlik android telefondan hayır gelmez onun yerine 5s devam ederdim 15 binlik bir tel iş görür android cephesinde ama 5 yıllık güncellemeyi çoğu firma 50 binlik telefona bile vermiyor samsung a34’e 5 yıllık güncelleme garantisi veriyor. a35’e de veriyor 2 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Tansu Kalafatoğlu yazdı: samsung a34’e 5 yıllık güncelleme garantisi veriyor. a35’e de veriyor Veriyorlar ama yapıyorlar mı işte orası sorun işareti 1 1 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 7 Ocak Paylaş 7 Ocak iphone 13 alın geçin, tartışmaya gerek yok. Bunca yıl kullandığınız sistem. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Nihat Palolu yazdı: Herkes benim gibi olsa ülkede cari açık olmaz diyerek konuya başlayayım Iphone 5S kullanıyorum. Alalı kaç sene oldu hatırlamıyorum. İlk ve tek akıllı telefonum. Çiziksiz sıfır ayarında. Ama artık içinde belge olan bazı sms’leri açmıyor. Bazı web sitelerini (özel veya devlet) açmıyor veya ekrana tam oturmuyor. Whatsaap düzgün çalışmıyor. Bu nedenlerden dolayı yeni telefon almak istiyorum. İos, android farketmez. Gerçi iphone pahalı o nedenle iphone olmasın. Telefon görüşmesi, internet, sms, whatsapp, birkaç uygulama. Şarjı uzun gitsin, tek elle kullanılabilsin. Elden kaymayan hafif küçük birşey olsun. Hadıza 3-5 GB olsa yeter. Son olarak en az 5 yıl güncelleme alsın. Marka ve fiyat bilmiyorum. 6-7 bin olur mu olursa iyi olur. Olmuyorsa 20-25 de olur. iphone 13 ler nispeten uygun fiyatla satılıyor şu anda. 12 de olabilir belki. android olacaksa pek çok seçenek var. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Samsung a35 kırılmazsa 7-8 sene götürür 16 bin lira ekranları eskisi kadar iyi değil yeni ve ucuz samsungların. o fiyatlara en iyi ekranlar Realme de var. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Nihat Palolu yazdı: Herkes benim gibi olsa ülkede cari açık olmaz diyerek konuya başlayayım Iphone 5S kullanıyorum. Alalı kaç sene oldu hatırlamıyorum. İlk ve tek akıllı telefonum. Çiziksiz sıfır ayarında. Ama artık içinde belge olan bazı sms’leri açmıyor. Bazı web sitelerini (özel veya devlet) açmıyor veya ekrana tam oturmuyor. Whatsaap düzgün çalışmıyor. Bu nedenlerden dolayı yeni telefon almak istiyorum. İos, android farketmez. Gerçi iphone pahalı o nedenle iphone olmasın. Telefon görüşmesi, internet, sms, whatsapp, birkaç uygulama. Şarjı uzun gitsin, tek elle kullanılabilsin. Elden kaymayan hafif küçük birşey olsun. Hadıza 3-5 GB olsa yeter. Son olarak en az 5 yıl güncelleme alsın. Marka ve fiyat bilmiyorum. 6-7 bin olur mu olursa iyi olur. Olmuyorsa 20-25 de olur. Dün babama verdiğimiz 5S servis yok arızası vermeye başladı. 3 ay önce pil değiştirmiştim acaba pili takarken anten mi hasar gördü. başına gelen var mı? Ukala tamirciler kasabadaki "bunlar böyle abi sen yeni telefon al" gibi çözümler üretiyor. Diğer bir başkası 1500-3000 tutar olursa felan gibi sallamasyon yanıtlar veriyorlar. Uzakta olduğum için kendim de müdahale edemedim. fikirler? Bu arada yeni iphone SE oldukça iyi gibi. onu yine alabilirsiniz. yahut 13 alabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Celal Aydın yazdı: iphone 13 alın geçin, tartışmaya gerek yok. Bunca yıl kullandığınız sistem. Fiyat skalasının baya üzerinde bir öneri Nihat Palolu yazdı: Herkes benim gibi olsa ülkede cari açık olmaz diyerek konuya başlayayım Iphone 5S kullanıyorum. Alalı kaç sene oldu hatırlamıyorum. İlk ve tek akıllı telefonum. Çiziksiz sıfır ayarında. Ama artık içinde belge olan bazı sms’leri açmıyor. Bazı web sitelerini (özel veya devlet) açmıyor veya ekrana tam oturmuyor. Whatsaap düzgün çalışmıyor. Bu nedenlerden dolayı yeni telefon almak istiyorum. İos, android farketmez. Gerçi iphone pahalı o nedenle iphone olmasın. Telefon görüşmesi, internet, sms, whatsapp, birkaç uygulama. Şarjı uzun gitsin, tek elle kullanılabilsin. Elden kaymayan hafif küçük birşey olsun. Hadıza 3-5 GB olsa yeter. Son olarak en az 5 yıl güncelleme alsın. Marka ve fiyat bilmiyorum. 6-7 bin olur mu olursa iyi olur. Olmuyorsa 20-25 de olur. Ben iphone'dan sonra (alışması zor oldu ama) Samsung a54'e geçtim şarjı iyi gidiyor ve genel ihtiyaçları gayet karşılıyor. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Android olacaksa şiddetle Poco X serisi öneririm. 3 sene minimum güncelleme alıyor cihaz. iPhone kullanacaksanız 13 mini'lere yönelin. Tek elle kullanılacak cihaz sayısı piyasada bi tek iphone mini'ler bildiğim kadarıyla. 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Öner Kurukuz yazdı: S23 ve s24 ün FE modellerini özellikle yazmadım çünkü onlarda exynos işlemci var. Bu işlemciler iyi hızlı ama pil optimizasyonu snapdragondan kötü. Samsung alacaksanız snapdragon işlemcili modellere bakın. S23 snapdragon. Ben şuanda s23 kullanıyorum alırken s24 çıkmıştı fiyat farkı da yoktu. Sırf işlemciden dolayı s23 tercih ettim. 10 ay kadar oldu çok memnunum açıkçası 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Doğan Arşiray yazdı: iphone 13 ler nispeten uygun fiyatla satılıyor şu anda. 12 de olabilir belki. android olacaksa pek çok seçenek var. ekranları eskisi kadar iyi değil yeni ve ucuz samsungların. o fiyatlara en iyi ekranlar Realme de var. 17.000 altı 8gb ram üstü 256gb hafıza üstü 2024 çıkışlı 4500mah üstü pil liste böyle. Poco alacağıma yılların samsung’unu almayı tercih ettik. Geçen sene a34 aldık. Şimdi babama a35 aldık. Çok memnunlar. Fiyatı 20 bine çıkarınca poco x6 pro var ama gerek yok bence. Aynı işi görüyor 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Ocak Paylaş 7 Ocak eski iphone ekranına alışkın insan, ucuz androidin ekranından rahatsız olacaktır. ben onu söylüyorum. zaten parasına birşey demedim. androdilerdeki ucuz OLED vs ekranlar çok acaip görünüyor IPS den sonra. çaprazdan falan renk dalgalanmaları oluyor. samsung s24fe ile mesela samsung s20 fe yi yanyana kıyaslarsanız bile görürsünüz dediğimi. bu nedenle ben bir dükkanda görmeden almamak lazım diye düşünüyorum. 4 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 7 Ocak Yazar Paylaş 7 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: Dün babama verdiğimiz 5S servis yok arızası vermeye başladı. 3 ay önce pil değiştirmiştim acaba pili takarken anten mi hasar gördü. başına gelen var mı? Ukala tamirciler kasabadaki "bunlar böyle abi sen yeni telefon al" gibi çözümler üretiyor. Diğer bir başkası 1500-3000 tutar olursa felan gibi sallamasyon yanıtlar veriyorlar. Uzakta olduğum için kendim de müdahale edemedim. fikirler? Bu arada yeni iphone SE oldukça iyi gibi. onu yine alabilirsiniz. yahut 13 alabilirsiniz. Hocam 5S'i size göndereyim mi. Yeni telefon alınca işime yaramayacak çünkü. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Bende 2 ay kadar önce İphone 6s'den Android camiasına zorunlu geçiş yapmak zorunda kaldım(İphone'ların yüksek fiyatından sebep). Biraz araştırdım 20'ye Honor 200 aldım, 6s'den sonra telefon ekranı çok büyük geldi ama alışıyor insan. Honor 200 kamerası performansı ile piyasada öne çıkmış, Ben alırken 12/512 versiyonu vardı, daha sonrasında 8/256 versiyonu çıktı, şuan 17.300'den satılıyor h.burada'da. Performans anlamında bi olumsuzluk yaşamadım şuana kadar. Oyun yok telefonda. Sosyal medya, bankacılık uygulamaları vs. Kamerasından gayet memnunum, Batarya normal kullanımda 2 gün yetiyor bana, işlerim çok yoğun olurda kurcalamazsam da 3 gün de yeter. 3 Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Unihertz Tank serisi bir tane denk getirin. Piyasadaki en sağlam ve bataryası en büyük telefonlar olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts