İçeriğe Yönlendir

2024 Yılı Araç Satış Rakamları

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Gökhan Tuna
Murat Gedik yazdı:

Pasta grafiği çok güzel olmuş. Grafik olmadan anlayamıyorum böyle şeyleri :biggrin:.

Ayrıca excelde ekran görüntüsü almak yerine grafiği iyice büyütüp (ekrana sığmayacak kadar) sonra direk grafiği seçerek kopyala derseniz. Direk painte yapıştırabiliyorsunuz. Böylece çok daha yüksek çözünürlüklü ve temiz bir görsel oluşturabilirsiniz. 

Google Sheets kullaniyorum; ancak haklisiniz; aynisini orada da dediginiz sekilde yapabiliyoruz; ancak mac os kullanmanin getirdigi herseyin cmd + shift + 4 ile ekran goruntusunu alma deformasyonu var bende sanirim :-)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
İlkay Başaran yazdı:

Reno ile fiatı şirketler alıyorcular gelir şimdi

E ama öyle :) 

Sen ben birde şirketler alıyor işte. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Murat Sahın yazdı:

E ama öyle :) 

Sen ben birde şirketler alıyor işte. 

Şirketi kurmuşuz haberimiz yok desene.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
İlkay Başaran yazdı:

Reno ile fiatı şirketler alıyorcular gelir şimdi

Aklı başında şirket sorunsuz servis ağı geniş ikinci eli canlı araç alır. Son kullanıcı da benzer 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Servet Aydın yazdı:

Aklı başında şirket sorunsuz servis ağı geniş ikinci eli canlı araç alır. Son kullanıcı da benzer 

Çoğu şirket o an satılan araçlar içerisinde az yakan uygun fiyatlı seçenek ne ise onu alıyor. Zaten 100 hadi 150 bine gelince satılıyor...

İlkay Başaran yazdı:

Şirketi kurmuşuz haberimiz yok desene.

Senin megane yine iyide benim egea tam şirket arabası. Az yakıyor (görece) ve arıza ile uğraşmıyoruz. İç hacmi ve bagajı iyi. Konfor, yalıtım konularında vasat. Yol tutuş eh işte. Değişim vakti geldi çoktan, yaza ulaşalımda bakalım yenisine diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Murat Sahın yazdı:

Çoğu şirket o an satılan araçlar içerisinde az yakan uygun fiyatlı seçenek ne ise onu alıyor. Zaten 100 hadi 150 bine gelince satılıyor...

Senin megane yine iyide benim egea tam şirket arabası. Az yakıyor (görece) ve arıza ile uğraşmıyoruz. İç hacmi ve bagajı iyi. Konfor, yalıtım konularında vasat. Yol tutuş eh işte. Değişim vakti geldi çoktan, yaza ulaşalımda bakalım yenisine diye düşünüyorum...

Ne alacaksın

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
İlkay Başaran yazdı:

Ne alacaksın

Abi benzinli ve otomatik istiyorum artık. Dizelin geç ısınmasından ve debriyajdan yoruldum. Ameliyattan sonra (malum böbreğin biri yok artık) soğuktan etkilenmeye başladım. Net şunu alırım diye bir kararım yok, bütçe ayarlayabilirsem sıfır 1.0 tce clio bakarım, yoksa japon gruptan 1.6 atmosferiklerden bakarım. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Stellantis CEO su geçen ay istifayı bastı zaten. Karlılıklar %50 azalmış geçen seneye göre. Önümüzdeki sene ne olur bilen yok. ÇİN istilasına bence butik firmalar daha dirençli olacak çünkü kitlesi belli zaten subaru alan adam subaru alıyo gene.

beter olsun inşallah. mahvetti güzelim jeep markasını... virüs gibi fiat zaten... nereye girse orası bozuluyor.

• Mutlu 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
Murat Sahın yazdı:

malum böbreğin biri yok artık

Geçmiş olsun Murat.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Murat Sahın yazdı:

Abi benzinli ve otomatik istiyorum artık. Dizelin geç ısınmasından ve debriyajdan yoruldum. Ameliyattan sonra (malum böbreğin biri yok artık) soğuktan etkilenmeye başladım. Net şunu alırım diye bir kararım yok, bütçe ayarlayabilirsem sıfır 1.0 tce clio bakarım, yoksa japon gruptan 1.6 atmosferiklerden bakarım. 

Geçmiş olsun.

Hem benzinli sessiz oluyor dizele göre.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Murat Sahın yazdı:

Japon atmosferik yerine 5 yıl genç otomatik ve ptcli bişey bakardım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Köksal Yılmaz yazdı:

Japon atmosferik yerine 5 yıl genç otomatik ve ptcli bişey bakardım

Ben bu noktada çok tıkanıyorum. Şu olabilir diyebileceğin bir şey var mı ki üstat? Hangi araç olur bu durumda?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Murat Sahın yazdı:

Ben bu noktada çok tıkanıyorum. Şu olabilir diyebileceğin bir şey var mı ki üstat? Hangi araç olur bu durumda?

Rakam en önemli değişken burada.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)
Murat Sahın yazdı:

Hb olursa i30, ceed, sedan istiyorsan elantra olabilir. Reno grubunda da ptc var, bende 2016 fluence vardı onda mevcuttu. Kore grubunda modele göre tam otomatik veya çift kavrama değişiyor, ben çok yaksın volan/kavrama vs masrafım olmasın dedim misal. Bütçeyi 700-800 bin tl civarında düşünerek yazdım.

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)
Köksal Yılmaz yazdı:

Hb olursa i30, ceed, sedan istiyorsan elantra olabilir. Reno grubunda da ptc var, bende 2016 fluence vardı onda mevcuttu. Kore grubunda modele göre tam otomatik veya çift kavrama değişiyor, ben çok yaksın volan/kavrama vs masrafım olmasın dedim misal. Bütçeyi 700-800 bin tl civarında düşünerek yazdım.

Elantrada hangi motor-şanzıman kombinasyonundan bahsediyoruz mesela tam otomatik ve ptcli olan? Dizelleri DCT değil miydi? Benzinlisinde ya da dizelinde ptc var mı?

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)
Murat Sahın yazdı:

Elantrada hangi motor-şanzıman kombinasyonundan bahsediyoruz mesela tam otomatik ve ptcli olan? Dizelleri DCT değil miydi? Benzinlisinde ya da dizelinde ptc var mı?

2016 lar dct,  7 ileri(dct), 6 ileri klasik otomatiktir. Eski kasasında tam otomatik vardır. Benzinli otomatik tavsiye etmem atmosferik motor, gitmez yakar. Motor farketmez 128 veya 136 bg , ikisi de işini rahat görür. 2016 da ptc var önceki kasaları bilmiyorum

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Köksal Yılmaz yazdı:

2016 lar dct,  7 ileri(dct), 6 ileri klasik otomatiktir. Eski kasasında tam otomatik vardır. Benzinli otomatik tavsiye etmem atmosferik motor, gitmez yakar. Motor farketmez 128 veya 136 bg , ikisi de işini rahat görür. 2016 da ptc var önceki kasaları bilmiyorum

Yarı otomatiğe alerjim var, robotlu falan, bana klasik otomatik lazım abi :) 2016 öncesine mi bakmam lazım bu durumda?

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Murat Sahın yazdı:

Aynı hedefe doğru bakıyoruz şuan abi :D 

Hyundai 2015 öncesi tam otomatik

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Alptuğ Özcan yazdı:

Aynı hedefe doğru bakıyoruz şuan abi :D 

Hyundai 2015 öncesi tam otomatik

Ben fd6 düşünüyorum, F1 kulakcigi falan da varya. Ama 1.6 hantal kalır mı diye düşünüyorum. Aslında 1.8 olanları var, nasıl onu araştıracağım.

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Murat Sahın yazdı:

Ben fd6 düşünüyorum, F1 kulakcigi falan da varya. Ama 1.6 hantal kalır mı diye düşünüyorum. Aslında 1.8 olanları var, nasıl onu araştıracağım.

Kulakla kulakçıkla işim yok benim,

Ben bu ara 2012-2015 arası i30 a odaklandım

Hondacılar biraz fazla istiyolar gibi araçlarına

2008 model araca 750k istiyor mesela

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)
Alptuğ Özcan yazdı:

Kulakla kulakçıkla işim yok benim,

Ben bu ara 2012-2015 arası i30 a odaklandım

Hondacılar biraz fazla istiyolar gibi araçlarına

2008 model araca 750k istiyor mesela

Ben severim performans sürüşü, biliyosun :spiteful: kulakçık iyi olur

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Murat Sahın yazdı:

Bende var kulakçık, üç ayda iki kez çekmedim 

Murat Sahın yazdı:

Yarı otomatiğe alerjim var, robotlu falan, bana klasik otomatik lazım abi :) 2016 öncesine mi bakmam lazım bu durumda?

Yarı otomatik değil ama dct çift kavrama, dsg gibi

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Murat Sahın yazdı:

Ben severim performans sürüşü, biliyosun :spiteful: kulakçık iyi olur

1,6 civicle mi yapacaksın performans sürüşünü Murat? Otm birde 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Köksal Yılmaz yazdı:

Bende var kulakçık, üç ayda iki kez çekmedim 

Yarı otomatik değil ama dct çift kavrama, dsg gibi

Ama kavrama ve volan istemiyorum. O konuda çözüm oluyor mu çift kaavrama?

İlkay Başaran yazdı:

1,6 civicle mi yapacaksın performans sürüşünü Murat? Otm birde 

1.8 olanları var dedim ya abi, 1.6 olan hele otomatik şanzıman ile benim egea kadar gitmez farkındayım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Ama kavrama ve volan istemiyorum. O konuda çözüm oluyor mu çift kaavrama?

1.8 olanları var dedim ya abi, 1.6 olan hele otomatik şanzıman ile benim egea kadar gitmez farkındayım. 

Kavramasız denmiş :) 

Tork konvertörü de bir çeşit kavrama. Gerçek kavramasız ve performans için 140’lık corolla hibrit yazıyorum reçetenize 

Olmadı 2019 model 122’lik de olur.

bu arada volansız içten yanmalı yok diye biliyorum. Olsaydı ben bilirdim kesin :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...