İçeriğe Yönlendir

V kayış Değişiminde Gergi de Değişir mi?

Murat Öngür

Recommended Posts

Murat Öngür

Merhaba

Opel forumlarında okuduğum ama bana çok mantıklı gelmeyen bir olayı saracağım size ,

Ben ikinci el araç aldığımda tüm bakımlarını A dan Z ye yaptırırım ki nerede ne var bileyim aklımda olsun diye , en son bakım olarak v kayışı değiştirmek kaldı v kayışı da conti marka aldım

ama insignia kullanıcılarının azımsammıyacak bir kısmı v kayış değiştirirken altarnatör gergisini de değiştiriyor. 

Ben daha önce hiç bir aracımda arıza olmadan ses gelmeden bu parçayı değiştirmedim , sizde değişmek mi mantıklı yoksa sadece v kayış değişmek yeterli midir

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

gergiyi komple değiştirmiyorlardır. sadece bilya değişiyordur. ben de öyle yaparım v kayışı değiştirirken. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Sattığım arabada ne gergi ne V kayısı ne de devirdaim değişti. Usta yönlendirmesine göre hareket ettim.

Satın alan adama da belirttim böyleyken böyle diye.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ses yapıyorsa değişir. V kayışının kendi avare gergisinden bahsediyor olmasın opelciler?

Alternatör ses yapmıyorsa ya da kilitlemediyse değişmeye gerek olmaz ki?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Sani Gerşon yazdı:

Ses yapıyorsa değişir. V kayışının kendi avare gergisinden bahsediyor olmasın opelciler?

Alternatör ses yapmıyorsa ya da kilitlemediyse değişmeye gerek olmaz ki?

yok direk gergiyi değişiyorlar. ondan sordum zaten saçma geldi. ses yapan bilya var ise değişir oun dışınd parça bozulmadan değişmesi abes

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

İşçiliği pahalı diyeceğim de çok zor yerde değil, triger değişirken devirdaim değişmesi gibi değil en azından. Şahsen ses gelmiyorsa değiştirmezdim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Avare’nin rulmanı değişiyor. Rulmanla uğraşmak istemeyince komple gergi değişiyorlar. Gergisi bilyası ses yaparsa değişilir. Sadece rulman değişimi ucuz. O yüzden değiştirmek daha iyi. Ama gergi kütüğüne gerek yok. Ses yapana kadar. 

rulmanı tornacı çakar ama çoğu usta kendi de çakıyor. Basit bir şey

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Köksal Yılmaz yazdı:

İşçiliği pahalı diyeceğim de çok zor yerde değil, triger değişirken devirdaim değişmesi gibi değil en azından. Şahsen ses gelmiyorsa değiştirmezdim. 

aynen bende aynı düşüncedeyim

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Avare’nin rulmanı değişiyor. Rulmanla uğraşmak istemeyince komple gergi değişiyorlar. Gergisi bilyası ses yaparsa değişilir. Sadece rulman değişimi ucuz. O yüzden değiştirmek daha iyi. Ama gergi kütüğüne gerek yok. Ses yapana kadar. 

rulmanı tornacı çakar ama çoğu usta kendi de çakıyor. Basit bir şey

kaliteli bir rulman zaten tüm gergi ile hemen hemen aynı fiyat

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Kayış gergi kovanlarından üretiyoruz, rulman ses yapınca sadece rulman değişimi yeterlidir. Gergi kovanı eğer rulman yuvası deforme olmadıysa değişilmesine gerek yoktur.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Cihat Küçükay yazdı:

Kayış gergi kovanlarından üretiyoruz, rulman ses yapınca sadece rulman değişimi yeterlidir. Gergi kovanı eğer rulman yuvası deforme olmadıysa değişilmesine gerek yoktur.

Eyw abi tşk ler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...