Ahmt Demirtaş 1 Ocak Paylaş 1 Ocak Herkese merhaba. 2005 benzinli Focus 2 aracımın direksiyon basınç müşürü devamlı yağ kaçıriyor. 6 kere müşür değiştirmek zorunda kaldım. En son müşürü geçen cumartesi taktırdım pazar günü kaçırmaya başladı. Tabi bu musurlerin hepsi yan sanayi idi. Şimdi orjinal müşür sipariş verdim. (6200 orjinali , 450 yan sanayisi.) Kafama takılan soru şudur ki Araçta kırmızı ATF yağ var. Kırmızıların daha aşındırıcı olduğu bilgisi ile birlikte, Yeşil atf yağın özelliklerinden birininde yüksek sıkıştırılamazlık olduğu bilgisine ulaştım. Basınç altında çalışan direksiyon basınç müşürü gibi bir parça için düşük sıkıştırılabilirlik özelliği parçanın daha az basinca maruz kalması , parçanın arıza vermemesi ve uzun ömürlü olması için önemli bir etken gibi duruyor. Ancak Bursa'da otosansitteki tamircim benzinlilere kırmızı, dizellere yeşil atf konması gerektiğini söylerken , Eskişehirde direksiyon sistemi ile uğraşan başka bir tamirci abim ise aracımın benzinli olduğunu söyledim yeşil atf yağ kullanmam gerektiğini söyledi. Üstadlara yardım cagrimdir. Bilginize ihtiyacım var 2005 benzinli otomatik focusa hangi renk Atf yağ koymaliyim. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 Ocak Paylaş 1 Ocak Acaba elektrikli otomobil olsaydı lacivert der miydi ustalar yağ seçimi rengine göre olmaz. Mekanizmaya uygun spesifikasyon kodlarıyla yağ alınır. Direksiyonun yağının yakıtla ilişkisi de ilginç. Motor inecek seviyede sanırım 3 1 Yorum bağlantısı
Ahmt Demirtaş 1 Ocak Yazar Paylaş 1 Ocak @Çağlar Bayur , @Sani Gerşonabilerimin görüşünü de almak isterim 🙏🏼 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Ocak Paylaş 2 Ocak @Çağlar Bayur abi ile yanyana anılmak büyük bir gurur. O dururken bana laf düşmez. 5 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Ocak Paylaş 2 Ocak Sani Gerşon yazdı: @Çağlar Bayur abi ile yanyana anılmak büyük bir gurur. O dururken bana laf düşmez. hiç anlamam bakım malzemesine kadar usta alır. ben anektarı bırakır gider çay içerim, hazır olunca haber eder. renkler şaşırtır, spec bakmalı. 3 Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 2 Ocak Paylaş 2 Ocak 13 sene dizel focus kullandım dizel elektrik destekli direksiyon yağı orjinali yeşildir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts