Cem Işık 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 Birkaç ay evvel sabah 7 gibi evden çıktım, arabamın yanında belediye temizlik işçisini gördüm elinde süpürgesiyle yerleri süpürüyordu.. Ben arabaya yaklaşınca çekinerek bana selam verdi, Avukat mısınız acaba diye sordu arabadaki baro etiketini gördüğünden. Avukatım buyrun dedim , abi dedi sana birşey sormak istiyorum. Benim büyük oğlan 14 yaşında dedi, dün okulda bir arkadaşını bıçaklamış bacağından, şimdi de saklanıyor bir arkadaşının evinde, ben konuştuğumda beni dinlemiyor, sizi konuştursam gidip teslim olmasını söyler misiniz ? dedi. Ara oğlanı ver bana dedim, çocuk açtı telefonu, neden yaptın anlat bakalım dedim, abi okulda bana omuz attı, çıkışta buluşalım diye konuştuk, kalabalık şekilde geldiğinden ben de çakımı aldım elime ve kendimi korumak için bacağına sapladım bıçağı dedi. Oğlum aklın başında mı senin, arkadaş bıçaklamak nedir, git teslim ol, az ceza alırsın vs diye ikna ettim çocuğu. Akabinde çocuk bana şu şaşırdığım cümleyi kurdu; abi televizyonda dizilerde görüyoruz millet birbirini asıyor kesiyor patlatıyor, polis falan da gelmiyor, ben arkadaşımı bıçaklayınca polisler peşime düştü, bu nasıl iş anlamadım dedi.. Adı üzerinde, film bunlar, sen filmleri gerçek mi sanıyorsun? diye sorduğumda "abi gerçek hayattan esinlenilmiştir" falan yazıyor film başlarken ya dedi.. Çocuğa 7-8 dk dil döktüm ,teslim olmaya ikna ettim ama kötülüğün bu kadar normalleştirilerek bu aşamaya gelmemize hem üzüldüm hem şaşırdım... 9 2 16 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 ülkede nüfus düşümüne gitmek lazım 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 Cem Işık yazdı: Birkaç ay evvel sabah 7 gibi evden çıktım, arabamın yanında belediye temizlik işçisini gördüm elinde süpürgesiyle yerleri süpürüyordu.. Ben arabaya yaklaşınca çekinerek bana selam verdi, Avukat mısınız acaba diye sordu arabadaki baro etiketini gördüğünden. Avukatım buyrun dedim , abi dedi sana birşey sormak istiyorum. Benim büyük oğlan 14 yaşında dedi, dün okulda bir arkadaşını bıçaklamış bacağından, şimdi de saklanıyor bir arkadaşının evinde, ben konuştuğumda beni dinlemiyor, sizi konuştursam gidip teslim olmasını söyler misiniz ? dedi. Ara oğlanı ver bana dedim, çocuk açtı telefonu, neden yaptın anlat bakalım dedim, abi okulda bana omuz attı, çıkışta buluşalım diye konuştuk, kalabalık şekilde geldiğinden ben de çakımı aldım elime ve kendimi korumak için bacağına sapladım bıçağı dedi. Oğlum aklın başında mı senin, arkadaş bıçaklamak nedir, git teslim ol, az ceza alırsın vs diye ikna ettim çocuğu. Akabinde çocuk bana şu şaşırdığım cümleyi kurdu; abi televizyonda dizilerde görüyoruz millet birbirini asıyor kesiyor patlatıyor, polis falan da gelmiyor, ben arkadaşımı bıçaklayınca polisler peşime düştü, bu nasıl iş anlamadım dedi.. Adı üzerinde, film bunlar, sen filmleri gerçek mi sanıyorsun? diye sorduğumda "abi gerçek hayattan esinlenilmiştir" falan yazıyor film başlarken ya dedi.. Çocuğa 7-8 dk dik döktüm ,teslim olmaya ikna ettim ama kötülüğün bu kadar normalleştirilerek bu aşamaya gelmemize hem üzüldüm hem şaşırdım... Cem Abi, İllaki sosyal medyanın ve televizyonun etkisi olduğunu düşünüyorum.Ama bu birazda kişinin kendisinde. Ben Fatih'in Balat semtinde Dünya'ya geldim.Uyuşturucunun kol gezdiği,az ötemiz Karagümrük'te adam vurmanın normal olduğu Fatih Semti. Mahallede abilerimiz yanımızda e.rar içerdi.Adam vurmak normaldi bizim orada sıradandı yani. Ama birgün ne özendim,nede dikkatimi çekti.Beynimde bitirmişim yani.Kısaca insanın içinde olacak Abi. Ben burda Temizlik işçisi abiye çok üzüldüm. 14 yaşındaki arkadaş içinde şunu söyleyebilirim.Ondan bi CACIK olmaz. 3 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 Kurtlar vadisi gibi mafya filmleri ilk başladığında söylediğim şeydi bu. Kimse beni dinlemedi. O zaman herkes izledi, herkes kendini mafya sandı. Şimdi o kisiler "Eskiden insanlarin birbirine saygısı vardı" diyorlar. Senin gibiler yüzünden saygı gitti işte. 2 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 Cem Işık yazdı: Birkaç ay evvel sabah 7 gibi evden çıktım, arabamın yanında belediye temizlik işçisini gördüm elinde süpürgesiyle yerleri süpürüyordu.. Ben arabaya yaklaşınca çekinerek bana selam verdi, Avukat mısınız acaba diye sordu arabadaki baro etiketini gördüğünden. Avukatım buyrun dedim , abi dedi sana birşey sormak istiyorum. Benim büyük oğlan 14 yaşında dedi, dün okulda bir arkadaşını bıçaklamış bacağından, şimdi de saklanıyor bir arkadaşının evinde, ben konuştuğumda beni dinlemiyor, sizi konuştursam gidip teslim olmasını söyler misiniz ? dedi. Ara oğlanı ver bana dedim, çocuk açtı telefonu, neden yaptın anlat bakalım dedim, abi okulda bana omuz attı, çıkışta buluşalım diye konuştuk, kalabalık şekilde geldiğinden ben de çakımı aldım elime ve kendimi korumak için bacağına sapladım bıçağı dedi. Oğlum aklın başında mı senin, arkadaş bıçaklamak nedir, git teslim ol, az ceza alırsın vs diye ikna ettim çocuğu. Akabinde çocuk bana şu şaşırdığım cümleyi kurdu; abi televizyonda dizilerde görüyoruz millet birbirini asıyor kesiyor patlatıyor, polis falan da gelmiyor, ben arkadaşımı bıçaklayınca polisler peşime düştü, bu nasıl iş anlamadım dedi.. Adı üzerinde, film bunlar, sen filmleri gerçek mi sanıyorsun? diye sorduğumda "abi gerçek hayattan esinlenilmiştir" falan yazıyor film başlarken ya dedi.. Çocuğa 7-8 dk dik döktüm ,teslim olmaya ikna ettim ama kötülüğün bu kadar normalleştirilerek bu aşamaya gelmemize hem üzüldüm hem şaşırdım... Bu durumu RÜTÜK ile paylaşsan en azından bir done olur. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 Cem Işık yazdı: Çocuğa 7-8 dk dil döktüm ,teslim olmaya ikna ettim ama kötülüğün bu kadar normalleştirilerek bu aşamaya gelmemize hem üzüldüm hem şaşırdım... Narin'i dereye gömen adam 13 ay sonra serbest kalacak.. Şu an açık ceza evinde. Bunu söyle çocuğa gidip teslim olsun. 7 Yorum bağlantısı
Cem Işık 31 Aralık 2024 Yazar Paylaş 31 Aralık 2024 Metin Uzunoğlu yazdı: Bu durumu RÜTÜK ile paylaşsan en azından bir done olur. Abi rtük'ün işi gücü bırakıp 7/24 çalışması lazım ama gene yetmez. 10 tane daha rtük kurup çalıştırsak da yetmez. Geçen bir kadına şiddet vakasında ; erkek olan (cinsiyet olarak yazıyorum bunu), nişanlısına mesaj çekmiş, gerekçesi de kadının iş yerinde bir başka erkek mesai arkadaşıyla normal bir konuşmasını gördüğü için, "kelleni keser atarım, en çok 2 sene yatar çıkarım" demiş.. Bu cesareti nereden buluyor insanlar, yozlaşma var anlarım ama çözümü nereden nasıl buluruz hiç aklım almıyor.. Eğitim öğretim şart ve eğitim evde başlıyor ama evde babasının annesine şiddet uyguladığını gören çocuk, "kadın dövülmesi gereken bir varlıktır" şeklinde normalleştirip kodlayınca kafasında, iş artık içinden çıkılmaz bir hal alıyor maalesef ki. 2 Yorum bağlantısı
Cem Işık 31 Aralık 2024 Yazar Paylaş 31 Aralık 2024 Mehmet Ozyurek yazdı: Narin'i dereye gömen adam 13 ay sonra serbest kalacak.. Şu an açık ceza evinde. Bunu söyle çocuğa gidip teslim olsun. Adnan hoca davasında 30 bin sene gibi bir ceza verilmişti, infaz yasasından ötürü yatacağı süre 36 sene gibiydi, oturup hesaplamıştım.. 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 İnsanın yaratılış fıtratında var bu şiddet.Ama kiminde baskın kiminde değil.Şimdi o çoçuk zaten şiddete meyili belli yanında çakı taşıması zaten bunu gösteriyor.Arkadaşlar kalabalık gelmişte falan, bu hikaye kısmı. Karşısındaki arkadaş olmasa belki vücudun üst can alıcı yerlerinede saplayabilirdi. Hepimiz çocuk olduk bizde biliyoruz o piskolojiyi. Ben bir gün arkadaşımla kavga ederken gözüme yumruğu vurdu tutup yere yatırdım tam yumruğu patlatacakken acıdım vuramadım.Bu içimizdeki vicdanla alakalı.Bizimde elimiz kolumuz var bizde yaşadık kavga dövüşleri.O zaman sosyal medya v.d de yoktu.TRT1 le geçti geçliğimizin bir kısmı. Ben yüzlerce şiddet filmi izledim ,kurtlar vadisi deli yürek v.s bunlar çerez gibi Yani sonuç bence kişide bitiyor iş eğer onun beyninde o şiddet unsuru varsa sen ne yaparsan yap o şiddeti yapacaktır. Eskiye göre değişen en önemli şey habere ulaşma kolaylığı.Bizim okulun önünde her gün kavga olurdu ama haberlerde çıkmazdı . Şuan nufus artışı ile paralel olarak potansiyelde arttı ve sosyal meyda ve dijital habercilik sayesinde bu haberlere ulaşmak kolay oldu. Tek çözüm bence gerçekten caydırıcı ceza başka yolu yok bu işin. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 Ahmet Türedi yazdı: İnsanın yaratılış fıtratında var bu şiddet.Ama kiminde baskın kiminde değil.Şimdi o çoçuk zaten şiddete meyili belli yanında çakı taşıması zaten bunu gösteriyor.Arkadaşlar kalabalık gelmişte falan, bu hikaye kısmı. Karşısındaki arkadaş olmasa belki vücudun üst can alıcı yerlerinede saplayabilirdi. Hepimiz çocuk olduk bizde biliyoruz o piskolojiyi. Ben bir gün arkadaşımla kavga ederken gözüme yumruğu vurdu tutup yere yatırdım tam yumruğu patlatacakken acıdım vuramadım.Bu içimizdeki vicdanla alakalı.Bizimde elimiz kolumuz var bizde yaşadık kavga dövüşleri.O zaman sosyal medya v.d de yoktu.TRT1 le geçti geçliğimizin bir kısmı. Ben yüzlerce şiddet filmi izledim ,kurtlar vadisi deli yürek v.s bunlar çerez gibi Yani sonuç bence kişide bitiyor iş eğer onun beyninde o şiddet unsuru varsa sen ne yaparsan yap o şiddeti yapacaktır. Eskiye göre değişen en önemli şey habere ulaşma kolaylığı.Bizim okulun önünde her gün kavga olurdu ama haberlerde çıkmazdı . Şuan nufus artışı ile paralel olarak potansiyelde arttı ve sosyal meyda ve dijital habercilik sayesinde bu haberlere ulaşmak kolay oldu. Tek çözüm bence gerçekten caydırıcı ceza başka yolu yok bu işin. Ahmet abinin dediklerine katılıyorum. Kırmızı ile işaretlediğim kısım çok büyük etken. Bu tarz haberleri kanıksadık. Normalleştiriyoruz maalesef. Sıradanlaştı artık. Eskiden şu çok renkli bayraklı bireylerle ilgili haber, görüntü vs çıktığında şiddetle kınar, kanalı falan değiştirirdik. Tahammül edemezdik çünkü. Şimdi ise o kadar normalleşti artık, gençlerimiz için özenti haline geldi. Çok yazık 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 (düzenlendi) Çok üzüldüm. Bana da bir grup genç omuz atmıştı. Sadece bakıp çekip gittim. Biri elini cebine diğeri de beline attı. Ses etmeyince bir şey demediler. Her zaman söylüyorum. Kasıtlı yapılan her işten kaçmalıyız. 31 Aralık 2024 tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 Maalesef, özellikle gençler, dijital dünya da, yaşadıklarını sanıyorlar. Gerçeklik algısı kayboluyor. Zaten okuma, araştırma yok. Savaşları, insanların katl edilmesini bile oyun gibi algılıyorlar. Tabi bu ara da "egemenler" de kendi istedikleri gibi toplumu manüple ediyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 (düzenlendi) Cem Işık yazdı: millet birbirini asıyor kesiyor patlatıyor, polis falan da gelmiyor, ben arkadaşımı bıçaklayınca polisler peşime düştü, bu nasıl iş anlamadım dedi.. taze genç beyinlere nüfuz etmek bazen çok kolay, bu sızma her zmaan vardı şimdi sadece çok dhja kolaylaştı eskiden hedefe olta atarlardı şimdi genele ağ atıyorlar genel kitlelere rahatça ulaşıyorlar. islah olur umarım 31 Aralık 2024 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 Ben evde televizyon izletmiyorum. Telefonları da yok. Buna rağmen tasvip etmediğim işler yapabiliyorlar. Yukarıda @Mehmet Dagdeviren yazmıştı. Sen ne kadar engellemeye çalışırsan çalış. Çocuğun içinde olacak. Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 Cem Işık yazdı: Birkaç ay evvel sabah 7 gibi evden çıktım, arabamın yanında belediye temizlik işçisini gördüm elinde süpürgesiyle yerleri süpürüyordu.. Ben arabaya yaklaşınca çekinerek bana selam verdi, Avukat mısınız acaba diye sordu arabadaki baro etiketini gördüğünden. Avukatım buyrun dedim , abi dedi sana birşey sormak istiyorum. Benim büyük oğlan 14 yaşında dedi, dün okulda bir arkadaşını bıçaklamış bacağından, şimdi de saklanıyor bir arkadaşının evinde, ben konuştuğumda beni dinlemiyor, sizi konuştursam gidip teslim olmasını söyler misiniz ? dedi. Ara oğlanı ver bana dedim, çocuk açtı telefonu, neden yaptın anlat bakalım dedim, abi okulda bana omuz attı, çıkışta buluşalım diye konuştuk, kalabalık şekilde geldiğinden ben de çakımı aldım elime ve kendimi korumak için bacağına sapladım bıçağı dedi. Oğlum aklın başında mı senin, arkadaş bıçaklamak nedir, git teslim ol, az ceza alırsın vs diye ikna ettim çocuğu. Akabinde çocuk bana şu şaşırdığım cümleyi kurdu; abi televizyonda dizilerde görüyoruz millet birbirini asıyor kesiyor patlatıyor, polis falan da gelmiyor, ben arkadaşımı bıçaklayınca polisler peşime düştü, bu nasıl iş anlamadım dedi.. Adı üzerinde, film bunlar, sen filmleri gerçek mi sanıyorsun? diye sorduğumda "abi gerçek hayattan esinlenilmiştir" falan yazıyor film başlarken ya dedi.. Çocuğa 7-8 dk dil döktüm ,teslim olmaya ikna ettim ama kötülüğün bu kadar normalleştirilerek bu aşamaya gelmemize hem üzüldüm hem şaşırdım... Abi ayrıca değinmeden geçemeyeceğim. Senin bu abimizle ilgilenip, evladını araman da senin ne kadar güzel bi insan olduğunun göstergesi. Benim Hala umudum var.Güzel insanlar hala varlar çünkü. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 Fatih Sarıkaya yazdı: Ben evde televizyon izletmiyorum. Telefonları da yok. Buna rağmen tasvip etmediğim işler yapabiliyorlar. Yukarıda @Mehmet Dagdeviren yazmıştı. Sen ne kadar engellemeye çalışırsan çalış. Çocuğun içinde olacak. bunu da biraz düşünmeli, hiç grip olmayan ileride yanında birisi hapşurursa yatayk döşekte kalabilir 1 Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 Saygı sevgi hoşgörü empati çoğunlukla bitti.Adaletin hızlı işlemesi için halı sahada bir savcıya faul yapman lazım. Yorum bağlantısı
Süleyman Can 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 İçinde olacak kısmı bence doğru değil. Çoğunluk doğru işler peşinde olduğu zaman içinde iyilik olmayan da iyiye özeniyor. Tersi durumda iyi kötüye. Aile eğitimi veya karakter ile bir yere kadar. Evin dışarısına çıkıldığı zaman topluluk aynı değerlere sahip değilse verilen uğraş hiçbir işe yaramaz. Kurtlar vadisi yayınlanırken lisedeydim. Edebiyat hocamız bile özellikle gidip polat montu alıp yürüyüşünü bile değiştirmişti. Sosyal hayattan izole yaşam mümkün olmadığı için toplu değişim şart. Şu aşamada bu da imkansız. Adına da sosyal çürüme deniliyor. Yorum bağlantısı
Emrah Altun Çarşamba 14:00 Paylaş Çarşamba 14:00 Sosyal medya ve televizyonun olumsuz etkisi değil, adalet ve hukuk sisteminin olumsuz etkisi olduğunu düşünüyorum. Bilakis twitter üzerinden toplumsal tepki gelince mahkemeler çalışmaya başlıyor. Olayın nedeni 40 tane suç kaydı olan suçluların dışarda gezmesi. Polisler yakalıyor ama mahkemeler arka kapıdan serbest bırakıyor. Adamlar suç işliyor sonra bir af geliyor hop yine dışarda. Durum belki benim tasvir ettiğim kadar fecaat da değildir -inşallah- ama en azından buradan bakına görünen durum bu maalesef. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts