Mehmet Yeter 30 Aralık 2024 Paylaş 30 Aralık 2024 İlkay Başaran yazdı: Emekli olup yaşlanınca milletin yağına sardı. Malum yaşlılık. Çöpçüler neden geç geldi, o arabayı neden oraya park etti vsvs Silecek kaldırmayı unutmayalım. Harbi, Ali abi emekli mi oldu? 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 30 Aralık 2024 Paylaş 30 Aralık 2024 Mehmet Yeter yazdı: Silecek kaldırmayı unutmayalım. Harbi, Ali abi emekli mi oldu? Profil fotosuna aldanma. Akp den önce çekilmiş o foto. Poloroid makina ile Maykıl ceksın siyahken.. 6 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 30 Aralık 2024 Paylaş 30 Aralık 2024 İlkay Başaran yazdı: den önce çekilmiş o foto. Poloroid makina ile O zamanlar yağlı boya ile portre yapılıyor diye biliyordum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Aralık 2024 Paylaş 30 Aralık 2024 İlkay Başaran yazdı: o arabayı neden oraya park etti vsvs 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 30 Aralık 2024 Paylaş 30 Aralık 2024 İlkay Başaran yazdı: Emekli olup yaşlanınca milletin yağına sardı. Malum yaşlılık. Çöpçüler neden geç geldi, o arabayı neden oraya park etti vsvs Ohoo site otoparkında tam ortada duruyor şuan, koca park, çöp konteyneri yaklaşamaz bile, çöp arabası parka zaten giremez, yassah 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Aralık 2024 Paylaş 30 Aralık 2024 Zincirim var ama arabam yağ yakıyor ben ne yapam : D Yorum bağlantısı
Metin Akbal 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 Ali Darbaz yazdı: Zincirim var ama arabam yağ yakıyor ben ne yapam : D Sen araba alma aldığın her araba kötü çıkıyor masraftan kurtulamıyorsun belin dogrulmuyor bir türlü 😬 Yorum bağlantısı
Volkan Eyi 31 Aralık 2024 Yazar Paylaş 31 Aralık 2024 (düzenlendi) Bu gün rn17 yağ bulmaya çalışacağım. Castrolde varmış sanırım. Ustanın bana önerdiği yağ resimdekiydi. 5-30 rn720 C4 ! 31 Aralık 2024 tarihinde Volkan Eyi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Volkan Eyi 31 Aralık 2024 Yazar Paylaş 31 Aralık 2024 (düzenlendi) Castrolle görüştüm resimdeki yağı önerdiler onlarda. En son çare hangi yağı tercih etmeliyim. ? Elf ? Castrol ? 31 Aralık 2024 tarihinde Volkan Eyi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 hey gidi GTX toros zamanından beri çok tercih edilen bir seri idi. Yorum bağlantısı
Ali Gök 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 Volkan Eyi yazdı: Castrolle görüştüm resimdeki yağı önerdiler onlarda. En son çare hangi yağı tercih etmeliyim. ? Elf ? Castrol ? kendi ellerinde sahte olmayanı varmıymış . ben lombardin motora koymuyorum casttrolü Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 (düzenlendi) Volkan Eyi yazdı: Bu gün rn17 yağ bulmaya çalışacağım. Castrolde varmış sanırım. Ustanın bana önerdiği yağ resimdekiydi. 5-30 rn720 C4 ! Castrol ürün gamında bizde yok, yurt dışında var, kendilerinede sordum. Bundan varmı sor istersen C4 olmaz ayrıca C3 olacak, ayrıca boşver bu markayı, Mobil olsa tamamda ondada uygun yağ yok... sana tavsiyem, yetkili bayidir orjinaldir, gerçi stokta bitmiş, baba yağdır, 1.3 tce ciler kapışmış bitmiş, gelir yine... https://shop.egemot.com.tr/liqui-moly-5w30-motor-yagi-top-tec-4410-5-litre-21404 31 Aralık 2024 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 Ali Cihangiroğlu yazdı: Castrol ürün gamında bizde yok, yurt dışında var, kendilerinede sordum. Bundan varmı sor istersen C4 olmaz ayrıca C3 olacak yaz googla çıkanı al geç arkadaş... https://www.google.com/search?q=rn17+yağ&oq=rn17+yağ&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIGCAEQRRg8MgYIAhAuGEDSAQgzMDM5ajBqNKgCALACAQ&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Sabah suyu, taze sıkılmış. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Sabah suyu, taze sıkılmış. abooo su vermiş motora, son demler soğuk motora öyle basılırmı arkadaş, benimki hissetti gaddar sürüş tespit edildi dedi, zor tuttum bak bugünde bir arkadaş sıfır megan 1.3 icon almış, nasıl dedim, Blk ye gittim geldim ama ne gittim be diyordu , tavsiyelerdede bulundum tabii, servisi salla dedim 31 Aralık 2024 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 Ali Cihangiroğlu yazdı: abooo su vermiş motora, son demler soğuk motora öyle basılırmı arkadaş, benimki hissetti gaddar sürüş tespit edildi dedi, zor tuttum bak bugünde bir arkadaş sıfır megan 1.3 icon almış, nasıl dedim, Blk ye gittim geldim ama ne gittim be diyordu , tavsiyelerdede bulundum tabii, servisi salla dedim Motor soğuk değil ya. Hava soğuk. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 İlkay hocam lütfen sakin kullanalım. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 31 Aralık 2024 Paylaş 31 Aralık 2024 Mehmet Yeter yazdı: İlkay hocam lütfen sakin kullanalım. 350 ye olmaz baştan diyeyim 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter Çarşamba 01:48 Paylaş Çarşamba 01:48 İlkay Başaran yazdı: 350 ye olmaz baştan diyeyim Orta yolu buluruz yahu. Yorum bağlantısı
Volkan Eyi 20 saat önce Yazar Paylaş 20 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: Castrol ürün gamında bizde yok, yurt dışında var, kendilerinede sordum. Bundan varmı sor istersen C4 olmaz ayrıca C3 olacak, ayrıca boşver bu markayı, Mobil olsa tamamda ondada uygun yağ yok... sana tavsiyem, yetkili bayidir orjinaldir, gerçi stokta bitmiş, baba yağdır, 1.3 tce ciler kapışmış bitmiş, gelir yine... https://shop.egemot.com.tr/liqui-moly-5w30-motor-yagi-top-tec-4410-5-litre-21404 Açıkçası yağ konusunda şüphelerim var. 90.000 km yi geçmiş araç 1 kere bile RN17 yağ koyulmamış, servis rn710 ve rn 720 koymuş hep. Motor bileşenlerinde hasara neden olduysa bu durum RN17 ye geçince bir sorun olur mu onuda düşünmeye başladım. RN17 yağı internetten spariş haricinde bulamadım onunda orijinalliğinden şüpheliyim. Türkiye de bu kadar çok sayıda olan TCE motorlu bu araçların yetkili servisinde bile yanlış yağ koyulması saçmalığını çözmeye çalışıyorum. Bu konudan hiç anlamayan insanlar yetkili servisi tercih etmelerinin nedeni sanırım doğru işlemdir? Bu durumda vatandaş ne anladı yetkili servisten. Yetkili servis ilk bakımda 5-30 RN720 koymuş sonraki 3 bakımda 5-40 RN710 koymuş. Bende en son bakımdan sonra 2.el aldım bu aracı şu anda km dolmasa da yıl dolduğu için uyarı verdi araç, şimdi son 3 bakımda 5-40 sonrasında 5-30 a geçmek doğrumu onuda bilmiyorum. Yetkili servisten fiyat teklifi aldım teklifte de 5-30 rn720 yazılmış. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 saat önce Paylaş 20 saat önce (düzenlendi) Volkan Eyi yazdı: Ne yazıkki ülkedeki durum bu, RN17 kullanmama sebebleri yerli yağın olmaması, yok yağ, olanlar ithal, varili yok ve işlerine gelmiyor bunu kullanmak, zira zaten kepirtiyorlar fiyatı birde bunu alsalar kendileri bile utanır artık, baksana hikaye yağa 3032 tl demiş, o yağın çok daha iyisi ve uygunu 2000 tl civarı zaten... hele avrupada bak, rn710 u adamlar naaptın o dizele konur şeklinde yorumluyor..... vallahi sen bilirsin ben daha birşey diyemiyorum, servisle işim olmuyor zaten, orada uygun olmayan yağa uygun olandan daha fazla para bayılmakta bana uymaz, neyse onu alıp kullanıyorum, seninde garantin yoktu zaten değilmi? o zaman bence düşünme, al uygun yağı daha ucuza bak kayfine... listede komik, tüm fiyatlar zaten şişikte, hava ve polende ek öpücük var, yakıt ve klima devre temizleme hikaye, motor iç temizleme sadece rektefe olmuş motorda yada uzun süre yağı değişmemiş çamurlaşma olmuş motorda kullanılır, bakım malzemesi değildir bu madde, reno bakımı yazmış, tüm şişik fiyata birde 2167 tl ekle ohh ne ala... senin arabada yapılacaklar şunlar: yağ ve yağ filtresi değişecek, hava ve polene bakılır iyiyse değişmez, yaptığın yola ortama bağlı falan, genel kontrol frenler disklere alt takıma vs. bakılır sorun yoksa devam et bitti.... ben araçlarımda bunu yaparım, önceki aracımdada 13 sene sadece bunları yaptım, sıfır sorun, şimdide devam, ne yaptığını neden yaptığını bileceksin iyi malzeme kullanacaksın doğuştan hatalı değilse araba ve sıfır araba genelde 10 sene zaten iş açmaz başına. yağ ve yağ filtresi, RN17 Lique Moly 2200 tl civarı, filtre ille mais dersen 280-300 tl. polen fitre karbonlu filtron ki düz karbonsuz maisten on kere daha iyidir 300 tl gibi (geçen sene filtron yağ ve karbonlu polen ikisi 300 tl idi) havada aynı toplam: 3000 tl anca tutar ki fazla yazdım... hava ve polen yaptığın km az ise değişmeyebilir hatta, ucuz diye değiştir gitsin derim yoksa km yapmadıysan kullanırsın... bunlardan sadece oda elinden gelmiyorsa yağı ve filtreyi kendin değişemezsin, onuda git sanayide 400-500 tl hatta daha ucuza değiştirirler... ille servis dersende onlara sadece yağı ve filtreyi değişin başka şey istemiyorum ve sadece bu ikisinin parasını öderim işçiliğe ne istiyorsunuz de pazarlık yap. hatta yağıda özellikle bu motora onayı olmayan yağı kullanıyorsunuz diyede belirt, ben alayım siz kullanında şeklinde şansınıda deneyebilirsin, neyse inecekler o fiyatı, ben son gittiğimde bunu yapmıştım, garantiylede alakası yok ve zaten takmamda demiştim zira her türlü zaten kıvırıyorlar, dumur olmuşlardı, sonrada bye dedim bu son unutmadan asla fazla yağ koydurma boca ediyorlar bazen, maksı geçerse ilk belirti benzin pompası dibinden yağ verir haberin olsun pompa üst kapakta bilirsin yerini, dibindeki oringten yağ sızdırır fazla yağda, ayrıca yağ dandikse çakmaysa bozulur ve fazla incelirse yine buradan yağ sızar buda aklında olsun..... yayın üstündeki yüksek ısıya dayanıklı oringten verir, yağ seçer bu oring, aslında güzel hemen anlıyorsun bir sıkıntı olduğunu, sızıntı olduysa bu parçayı kurcalama hemen, önce yağının zamanı gelmişse değiştir yada fazlaysa maksa kadar geri çektir yağını, sonra kesmezse bakarsın duruma ama sanmam tekrar olacağını, sızan yağda azdır öyle akmaz, pompanın yeri oyuk ve yuvasında yer var sızıntı bir yere gidemez dibinde birikme yapar hafifen, kuru olmalı orası. 19 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts