İçeriğe Yönlendir

1.3 TCE Hangi Yağ?

Volkan Eyi

Recommended Posts

İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Renaut RN17 olacak demişmi demiş, bittiiiiii, gerisi önemsiz, banane vakasından :D

Tamam ben alacam sucukları. 

Fransa renaultun mailini atar mısın abi bana. Tüm servis geçmişini, şase numarasını motor numarasını, faturaları ne varsa atıp cevap isteyeceğim. Buraya da atarım.

Bak nasıl karıştırıyorum ortalığı iyi izle.

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İsmail Sefer yazdı:

@Ali Cihangiroğlu Abi bu yağda da RN17 spesifiklerini karşılıyor. Bunu önermiyor musun?

onay var, önemli olanda bu zaten, tabiki öneririm.

İlkay Başaran yazdı:

Tamam ben alacam sucukları. 

Fransa renaultun mailini atar mısın abi bana. Tüm servis geçmişini, şase numarasını motor numarasını, faturaları ne varsa atıp cevap isteyeceğim. Buraya da atarım.

Bak nasıl karıştırıyorum ortalığı iyi izle.

hadi bakalım kolay gelsin :D

onudamı ben yapayım arkadaş, yağı bul, öner, üstüne fırça ye ve link ver, aha buradan :tongue:

https://www.renault.fr/contactez-nous.html

https://www.renault.fr/connexion-inscription-my-renault.html

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu bilgi tek başına yetersizdir Murat..  

Yağ siteleri 5/30 veriyor bu aracı girince abi 

örnek motul yağ seçici sayfası

megane.jpg.f70fec68daf307dd5af4443883b70401.jpg

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Yahu niye tartışıp duruyorsunuz şiz kardeş sayılırsınız, satın rn17 yağ kullanan araçlarınızı, ford alın istediğiniz yağı istediğiniz yerden alın serviste değiştirin no problem, no gürültü. bu gidişle bir yağ önerisi isteme konusu @Ali Darbazkonuları ile yarışacak neredeyse..

Ali Cihangiroğlu yazdı:

İlkay Başaran yazdı:

• Teşekkür 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Getz kitapçıkta 10w40,10w30 falan öneriyordu. Servis ilk yıllarda 10w40 ,10w30 koydu, daha sonra 5w40 koymaya başladılar. İlk başta tavsiye edilmeyen yağ neden koyuyor diye düşünüyordum ama 5w40 daha sessiz daha iyi ,geldi bana. Uzun yıllardır sağlam motor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Öngür yazdı:

Yağ siteleri 5/30 veriyor bu aracı girince abi 

örnek motul yağ seçici sayfası

yağ sitesi elindeki tavsiye eder , land motorları da böyle böyle ıskartaya çıktı dünyada

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

yağ sitesi elindeki tavsiye eder , land motorları da böyle böyle ıskartaya çıktı dünyada

Fakat burada ıskartaya çıkan tce yok aradaki fark bu.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

10/60 la devamke

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Görkem Karakaş yazdı:

Clionun garantisi bitsin ona da aynını yaparım. Şimdilik servise düdükleniyorum 😅

Manuel olduğu için rahatsin 😅

Çağlar Bayur yazdı:

tce de yağ değişimi gelidiği an satılır nasıl bir eziyettir bu

Sayelerinde TCE elimizde kalacak.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

hala inat, ben diyorum üretici bunu diyor, sen diyorsun servisin anlattığı masallar, inat etme kabul et, üreticinin dediği doğrudur, bizdeki servislerde işine geleni koyar ve hak iddaa edemezsin, etsende işe yaramaz, al onaylıyı geç, yok zarar görmedi gören varsa de falan bırak bu numaraları Mayk Statham, beyhude çabalar bunlar :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Metin Uzunoğlu yazdı:

Yahu niye tartışıp duruyorsunuz şiz kardeş sayılırsınız, satın rn17 yağ kullanan araçlarınızı, ford alın istediğiniz yağı istediğiniz yerden alın serviste değiştirin no problem, no gürültü. bu gidişle bir yağ önerisi isteme konusu @Ali Darbazkonuları ile yarışacak neredeyse..

Valla devir değişti artık.. 

Yağlı kayışlı motora yanlış yağı koyduğunda 6 ayda kopuyormuş :)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Evren Erakçora yazdı:

Getz kitapçıkta 10w40,10w30 falan öneriyordu. Servis ilk yıllarda 10w40 ,10w30 koydu, daha sonra 5w40 koymaya başladılar. İlk başta tavsiye edilmeyen yağ neden koyuyor diye düşünüyordum ama 5w40 daha sessiz daha iyi ,geldi bana. Uzun yıllardır sağlam motor.

konu viskozite değil ama...

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ali Cihangiroğlu yazdı:

konu viskozite değil ama...

hyundai de öyle hassas spec yok. api sl falan koy geç diyor. Uzak doğulu araçlar öyle , ne bulursan koy diyor neredeyse. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Evren Erakçora yazdı:

hyundai de öyle hassas spec yok. api sl falan koy geç diyor. Uzak doğulu araçlar öyle , ne bulursan koy diyor neredeyse. 

desene motor taş gibi, bizimkiler gibi nazlı değil, yada eski nesil banamısın demiyorda diyebiliriz :)

nesyeki pilliler geldi...

Yakında İlkayla yeni verisyona geçeriz artık, ben bataryamı hep yavaş şarj ediyorum ömrü uzun oluyor derken oda ben hep hızlı ederim umrumda olmaz serviste bunu önerdi kavgası yaparız, servis hızlı zarar vermez der üretici ise sakin şarjı önerir, ben üreticiye bakarım  o servise kimin pili bitmiş hemen söyle hadi kaç tane der :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Valla devir değişti artık.. 

Yağlı kayışlı motora yanlış yağı koyduğunda 6 ayda kopuyormuş :)

300 bin dayandığına göre hatta 390 demekki yanlış yağ değil diyorum bende :)

Ali Cihangiroğlu yazdı:

hala inat, ben diyorum üretici bunu diyor, sen diyorsun servisin anlattığı masallar, inat etme kabul et, üreticinin dediği doğrudur, bizdeki servislerde işine geleni koyar ve hak iddaa edemezsin, etsende işe yaramaz, al onaylıyı geç, yok zarar görmedi gören varsa de falan bırak bu numaraları Mayk Statham, beyhude çabalar bunlar :D

Banane :crazy:

Evren Erakçora yazdı:

Bunda da yok hocam emin ol. Anadolu kırsalında luk yağ mı buluyor hepsi. Sanayide 10 40 yasla geç bitti. Hatta 6 litre koymuyorlarsa ben de neyim..

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Royal enfield mis..

Servis yanlış yağ koyuyormuştu buna :crazy:

Ali abi hep uğraşacağım seninle :))))

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Royal enfield mis..

:D

onun yağı kolay, 15w_50  

filtrede basit, 7.5 dolar falan, Servis Kitapçığını buldum bile, 730 sahife...

450cc

s-l1600.webp

650cc

media.nl?id=341619&c=1062795&h=TEoWnx3-H

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
İlkay Başaran yazdı:

Royal enfield mis..

Yanlış yağdan dolayı mutsuz görünüyor. Serviste iyi fatura çıkarmışlar yüzünden okunuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Yeter yazdı:

Yanlış yağdan dolayı mutsuz görünüyor. Serviste iyi fatura çıkarmışlar yüzünden okunuyor.

Yanlış yağ saç döker

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

dedik sana onay diye, al işte... :tongue:                                            Sol: RN710-20                 Sağ: Rn17 Über edişın :D

FUE-Sac-Ekimi-1.jpg

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

İlkay abi lütfen yağ secminde Ali abinin onerdigi yağı kullanalım. Sonra sıkıntı olmasın.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Yeter yazdı:

İlkay abi lütfen yağ secminde Ali abinin onerdigi yağı kullanalım. Sonra sıkıntı olmasın.

Emekli olup yaşlanınca milletin yağına sardı. Malum yaşlılık. Çöpçüler neden geç geldi, o arabayı neden oraya park etti vsvs

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...