İçeriğe Yönlendir

1.3 TCE Hangi Yağ?

Volkan Eyi

Recommended Posts

İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

:D sen bilirsin, servis bakımlı demek para etmez ayrıca, geç sen onu, o dediğin klasik antika araçta servi çetelesi tuttuysan geçerli, bana servis bakılmı Megan dedilerimi aha derim motor ömrünü tamamlamış :tongue: sen birde kısa süreli biniyorsun üstelik, boşuna para harca servise ve erkenden sat, külli zarar yahu...

bak alıcam motor gelicem sonra haa, mangal başında tartışalım bunu, yoksa dağamı çıksak ne dersin :D

Tabi tabi :) 
Şaka maka 2 araba var aynı yaş aynı kmlerde. Biri yetkili bakımlı diğeri sanayi. Ben yetkiliyi seçerim. Doğrudur yanlıştır. Kişiye kalmış. MErak etme servise gideceğim abi bana para versene demeyeceğim sana demedim de zaten.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Ali Gök yazdı:

elf yağ yokmu  alın gitsin . sahteside olmaz kolay kolay

Elf total aynı sayılır zaten

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur yazdı:

tce de yağ değişimi gelidiği an satılır nasıl bir eziyettir bu

2010 ların eski  dizellerini  çok arayacak millet anlaşılan ilerde 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

Ya Ali abi fantazi arıyor bakma sen. Bir dünya ilan var sahibindende 300 k da servis bakımlı kiralık. İçinden geçiyorlar arabaların birşey olduğu yok. Forddan geldi o korkması normal ilk renaultu alışır zamanla.

Yorum bağlantısı
Volkan Eyi
Çağlar Bayur yazdı:

:) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

Tabi tabi :) 
Şaka maka 2 araba var aynı yaş aynı kmlerde. Biri yetkili bakımlı diğeri sanayi. Ben yetkiliyi seçerim. Doğrudur yanlıştır. Kişiye kalmış. MErak etme servise gideceğim abi bana para versene demeyeceğim sana demedim de zaten.

sen bilirsin, servisten ziyade kullandığın malzemenin ne olduğu ve faturası önemli, nerede yaptırdığın değil.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

sen bilirsin, servisten ziyade kullandığın malzemenin ne olduğu ve faturası önemli, nerede yaptırdığın değil.

Tamam yatak sararsa sucuklar benden.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

altı üstü 2000 tl lik yağ için bu tantana, ben diyorum olması gerekeni daha ucuza kullanın, arkadaş diyor daha alt ayarda onaysız yağı daha pahalıya kullanırım, mesela bu :)

İlkay Başaran yazdı:

Tamam yatak sararsa sucuklar benden.

Anlaştık :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

altı üstü 2000 tl lik yağ için bu tantana, ben diyorum olması gerekeni daha ucuza kullanın, arkadaş diyor daha şat ayarda onaysız yağı daha pahalıya kullanırım, mesela bu :)

Bu motora zarar verecek yağı mais kullanamaz. Koskoca renault armut mu yani tr pazarını kılıçtan geçirsin yanlış yağ ile. Akla mantığa fiziğe, matematiğe aykırı. Birşey olduğu da yok diyorum işte. Kaç tane tce yatak sardı? Atsana bir tane örnek?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Yetkili servis biraz daha indirim yapar, yaş indirimi falan, ben olsam yetkili servise devam ederim. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Volkan Eyi yazdı:

:) 

Yetkiliden devam edin. senede vereceğiniz fark 5 bin tl.

Yorum bağlantısı
Volkan Eyi
Evren Erakçora yazdı:

Yetkili servis biraz daha indirim yapar, yaş indirimi falan, ben olsam yetkili servise devam ederim. 

Bu servisin özel indirimli fiyatıymış. İyice uçtular maalesef. aradaki fark psikolojik sınırımı aştı.   Ustada : 2500 tl.  Yetkili serviste 8600 tl. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Bu motora zarar verecek yağı mais kullanamaz. Koskoca renault armut mu yani tr pazarını kılıçtan geçirsin yanlış yağ ile. Akla mantığa fiziğe, matematiğe aykırı. Birşey olduğu da yok diyorum işte. Kaç tane tce yatak sardı? Atsana bir tane örnek?

anında sarmaz tabi, sonuçta buda yağ ama yetersiz yağ, 500 bin gideceğine 300 gider mesela, olamazmı, burada olay bu değil, Renault bu motora RN17 yağ koyacaksın demiş ve avrupada sadece bu yağı kullanmış, bizim ülkede çorba gibi,710-720 kafasına göre,  sen neden olması gerekeni değilde çok net onaysız yağı kullanıyorsun mesele bu, burası Türkiye, yanlış yağıda kullanır hiçbirşeyde yapamazsın, kanıtlasanda olmaz ki oda zor, ödersin cebinden. Koskoca Renaulta değil, yapan Mais, sen sorsana Fransaya rn710 olurmu diye, Tr dede böyle yapıyorlar ne diyorsunuz diyede ekle, bakalım  ne diyecekler?

Ben anlamıyorum ve cevapta alamıyorum, bana habire yanlış örnekle geliyorsun, bu motora bu yağ olacak demişmi üretici? Demiş, o zaman daha ucuz olduğu halde neden uygun olanı değilde yetersizi kullanıp birde bunu savunuyorusun arkadaş, birde bana sanki yanlış diyormuşum gibi davranıyorsun, yanlışmıyım zararamı sokuyorum sizi yahu... bu işin doğrusu buysa onu diyorum, bana ısrar ettin diyorsun kendinde ısrar ediyorsun  arkadaş.

Volkan Eyi yazdı:

Bu servisin özel indirimli fiyatıymış. İyice uçtular maalesef. aradaki fark psikolojik sınırımı aştı.   Ustada : 2500 tl.  Yetkili serviste 8600 tl. 

Yetkiliye gitme kendin hallet, zaten garantinde yok, vermeyeceğin fark 5000 tl den fazla, paran cebinde kalacak, çatır çatır gezeceksin, buda benim önerim, yakın olsa fatura hadi derimde oda yok, yinede sen bilirsin...

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

anında sarmaz tabi, sonuçta buda yağ ama yetersiz yağ, 500 bin gideceğine 300 gider mesela, olamazmı, burada olay bu değil, Renault bu motora RN17 yağ koyacaksın demiş ve avrupada sadece bu yağı kullanmış, bizim ülkede çorba gibi,710-720 kafasına göre,  sen neden olması gerekeni değilde çok net onaysız yağı kullanıyorsun mesele bu, burası Türkiye, yanlış yağıda kullanır hiçbirşeyde yapamazsın, kanıtlasanda olmaz ki oda zor, ödersin cebinden. Koskoca Renaulta değil, yapan Mais, sen sorsana Fransaya rn710 olurmu diye?

Ben anlamıyorum ve cevapta alamıyorum, bana habire yanlış örnekle geliyorsun, bu motora bu yağ olacak demişmi üretici? Demiş, o zaman daha ucuz olduğu halde neden uygun olanı değilde yetersizi kullanıp birde bunu savunuyorusun arkadaş, birde bana sanki yanlış diyormuşum gibi davranıyorsun, yanlışmıyım zararamı sokuyorum sizi yahu... bu işin doğrusu buysa onu diyorum, bana ısrar ettin diyorsun kendinde ısrar ediyorsun  arkadaş.

Hangisi yanlış örnek? Ben sana piyasada kaç tane 300 k da olup da servis bakımlı olup yatak saran araç var diyorum? Soru gayet açık. Duygularla savunma istemiyorum ya da forumlarla. Ne oldu puretech? Yanlış olan yağ kaynaklı sorun yaşandı ve ayyuka çıkmadı mı? Tce de servisin kullandığı yanlış yağın sonuçları nerede? Soru gayet basit.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Murat Öngür yazdı:

Merhaba

5/30 total uygundur renault a

Bu bilgi tek başına yetersizdir Murat..  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Evet kullanan mais. Renault fransa demez mi birader bu yağı nasıl kullanırsın sen benim motorumda diye? Sence bilmiyor mudur ne kullandığını koskoca tr nin. Ayrıca sadece bizde üretilip dünyaya dağılıyor bu alet? 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

Koskoca Renaulta değil, yapan Mais, sen sorsana Fransaya rn710 olurmu diye, Tr dede böyle yapıyorlar ne diyorsunuz diyede ekle, bakalım  ne diyecekler?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Hangisi yanlış örnek? Ben sana piyasada kaç tane 300 k da olup da servis bakımlı olup yatak saran araç var diyorum? Soru gayet açık. Duygularla savunma istemiyorum ya da forumlarla. Ne oldu puretech? Yanlış olan yağ kaynaklı sorun yaşandı ve ayyuka çıkmadı mı? Tce de servisin kullandığı yanlış yağın sonuçları nerede? Soru gayet basit.

bu dediğin varsayımsal, kaç araç var ne biliyim ve neyi kanıtlıyor,  ben diyorumki adamlar bunu kullan diyor, diyen RENAULT, sen diyorsunki mais bunu dedi, bende diyorumki adamlar uymuyor olur buda diyor, sen asıl maise sorsana Reno bunu diyor siz neden böyle yapıyorsunuz diye, ben serviste bu yüzden tartıştım, adamlar haklısın bile dedi, yazılı belge istedim veremediler, gitmeme sebelerimden sadece birisi bu zaten.

Puretech başka, ilk çıktığından  beri bende dahil tasarım hatalı motor diye deniyordu zaten, o motor yağdan değil tasarımdan patladı, yağ koysanda sorun devam ediyordu ayrıca, konuylada alakası yok, ben üretcinin onaylamadığı yağı kullanma diyorum, sen kullanırım koskoca mais yermi diyorsun, bende burası Türkiye diyorum, hala bana savunma yapıyorsun yahu...

Üretici bu olacak demişmi demiş, aksinde ısrarın niye, sen esas buna cevap ver, patlayan motor varmı demek savunma yada cevap değildir.

Motor bizde üretilmiyor kardeş, dünyaya dağılanda Megan değil zaten, üretimden kalkmış modelden bahsediyorsun ve evet Fr Reno olmaz diyor, sorsana maille, bak nasıl kıvıracaklar, sana açıkça olmaz kullanma diyeceklermi sandın, sen sor cevabı kendin yorumla.

çok uzadı bu konu, onaylı yağ RN17, isteyen uyar istemeyen uymaz.

Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Ben Ali beye katılıyorum. Olması gereken ne ise imkan varsa o koyulmalı. Alakasız yağ konsa bile belki bizim anlayabileceğimiz bir sorun çıkmaz. Ancak  ömründen eksilteceği kesin. Zaten özel servise götürecekmişsiniz. Olması gereken yağı alıp götürün. Ustalar biraz işgüzarlık yapıyor. Mesela sanayide arkadaşımın dükkanında 2 çeşit yağ var. Benzinliye birini dizele diğerini koyuyor. Ben focusa arada bakım yaptıracağım zaman kendi yağımı kendim alıyor, tüm filtreleri orijinal bulmaya çalıyordum. Enayi damgası yiyordum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Puretech başka, ülk çıktığında  beri bende dahil tasarım hatalı motor diye diyorduk zaten, o motor yağdan değil tasarımdan patladı, yağ koysanda sorun devam ediyordu ayrıca, konuylada alakası yok, ben üretcinin onaylamadığı yağı kullanma diyorum, sen kullanırım koskoca masi yermi diyorsun, bende ter burası Türkiye diyorum, hala bana savunma yapıyorsun yahu...

Üretici bu olacak denmişmi demiş, aksinde ısrarın niye, sen esas buna cevap ver, patlayan motor varmı demek savunma yada cevap değildir.

Sen ısrar ediyorsun motor kucakta diye. Bende örnek versene diyorum bu kadar. Hiç doğru yağ görmemiş diyorsun bende neden sarmadı diyorum. Saran bir tane örnek at diyorum cevap yok. Havada kalıyor yani. Ben reele bakıyorum. Duygusallık yok mekanikte. Senin yanlış dediğin yağı 300 k kullanan bir dünya araba var saran yok. Bırak 300 k yı yetkili servise gidip saran bir tane at diyorum. O kadar iddialı yazınca. Piyasada çok satan bir araba bu bir tane vaka yok. Havada kalıyor yani yanlış yağ olayı malesef.

Neyse ben daha fazla yazmayacağım. Yatak sarar kol çıkartırsa mahkemeye verirken Ali abi bana fransa ile yaptığı yazışmaları verir artık kanıt olarak. rn 710 kullanılmaz bu motorda demişler ya hani onu. Bende mahkemeye sunarım. Severim mahkeme işlerini.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Sen ısrar ediyorsun motor kucakta diye. Bende örnek versene diyorum bu kadar. Hiç doğru yağ görmemiş diyorsun bende neden sarmadı diyorum. Saran bir tane örnek at diyorum cevap yok. Havada kalıyor yani. Ben reele bakıyorum. Duygusallık yok mekanikte. Senin yanlış dediğin yağı 300 k kullanan bir dünya araba var saran yok. Bırak 300 k yı yetkili servise gidip saran bir tane at diyorum. O kadar iddialı yazınca. Piyasada çok satan bir araba bu bir tane vaka yok. Havada kalıyor yani yanlış yağ olayı malesef.

kucakta demiyorum, ömründen yiyorsun diyorum, boşamı demiş adamlar şunu kullan diye, sen diyorsun patlayan çatlayanı göster yahu, neyi kanıtlamaya çalışıyoruz, adamlar demişki bu olacak, gerisini boşver...

ben hala aynı yerdeyim,dediğim şu: adamlar bunu kullanacaksın demiş, bende bunu kullanın diyorum,  servis kullanmıyor ama doğrusu bu RN17 dir diyorum, şimdi bunda ne yanlış var arkadaş, bunun dışında kullanmayın dememin ne zararı var, sen diyorsun gerek yok, neye dayanarak?

Üretici bu olacak demiş, benim için bu önemli, gerisi önemsiz, sizde kararınızı kendiniz vereceksiniz elbette...

Soru neydi 1.3 tce hangi yağ?

Cevap: Renault un istediği RN17 uyumlu tüm yağlar.

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Fırat Önal yazdı:

Ben Ali beye katılıyorum. Olması gereken ne ise imkan varsa o koyulmalı. Alakasız yağ konsa bile belki bizim anlayabileceğimiz bir sorun çıkmaz. Ancak  ömründen eksilteceği kesin. Zaten özel servise götürecekmişsiniz. Olması gereken yağı alıp götürün. Ustalar biraz işgüzarlık yapıyor. Mesela sanayide arkadaşımın dükkanında 2 çeşit yağ var. Benzinliye birini dizele diğerini koyuyor. Ben focusa arada bakım yaptıracağım zaman kendi yağımı kendim alıyor, tüm filtreleri orijinal bulmaya çalıyordum. Enayi damgası yiyordum :)

Yedek parça bulunduran ustalardan bu damgayı yemek mümkün abi. Adam kocaman ford yazmış. Bi yedek parça sordum bende bulunmaz köşedeki parçacıdan al gel bana işçilik ver dedi bi keresinde. Böyle ustayı severim. 

Ki memlekette akraba-tanıdık ustam var lifte kaldırsın diye 100-150 lira para veririm. Beraber yemekti çaydı yaparız bakımları misss. Her seferinde beni takdir eder, ucuz diye alternatik yedek parça takmıyorum diye.

Clionun garantisi bitsin ona da aynını yaparım. Şimdilik servise düdükleniyorum 😅

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

kucakta demiyorum, ömründen yiyorsun diyorum, sen diyorsun patlar çatları yahu...

ben hala aynı yerdeyim,dediğim şu: adamlar bunu kullanacaksın demiş, bende bunu kullanın diyorum,  servis kullanmıyor ma doğrusu bu rn17 dir diyorum, şimdi bunda ne yanlış var arkadaş, bunun dışında kullanmayın dememin ne zararı var, sen diyorsun gerek yok, neye dayanarak?

Hep aynı yerde dönüyoruz. 
Bir tane vaka olmamasına :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Hep aynı yerde dönüyoruz. 
Bir tane vaka olmamasına :D

Şuna dayanarak: Renaut RN17 olacak demişmi demiş, bittiiiiii, gerisi önemsiz, banane vakasından :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...