İçeriğe Yönlendir

Ford Fusion Bakım Öneri-Tavsiye

Kerem Keskin

Recommended Posts

Kerem Keskin
(düzenlendi)

Aracın bakım zamanı geldi ayriyetten aracı yeni aldığım için bakımını yaptıracağım.
Araç 2005 1.4 TDCİ triger olarak ne önerirsiniz? Dayco hakkında bir kesim memnun bir kesim memnun değil şöyle memnun değil gıcır gıcır ses geliyor diyorlar bu da beni ikilemde bıraktı. Öğrenciyim bu yüzden olmadı diyerek gidip ikinci birşey alamam bütçem yok doğru ve sağlam birşey almak istiyorum ki tekrarı olmasın.
Dayco düşünüyorum. Devirdaim pierburg , v kayış dayco. Filtreler Mann , yağ ise liqui moly 5w30 special tec f.

Mutlaka değiş dediğiniz birşey var mı?

tarihinde Kerem Keskin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Kerem abi. Fusion'da triger sesini doyacak kadar bir sessiz ortam yoktur.

Sonuçta hepsi olur.

En iyilerini de kullansan aradaki farkı anlayamazsın.

Yeni olsun yeter.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kerem Keskin
Çağlar Bayur yazdı:

ustanız ne tavsiye etti? siz neden parça arıyorsunuz?

Daha ustaya gitmedim her ihtimale karşı değişmeyi düşünüyorum. Garantilemek adına.

Hüseyin Sönmez yazdı:

Kerem abi. Fusion'da triger sesini doyacak kadar bir sessiz ortam yoktur.

Sonuçta hepsi olur.

En iyilerini de kullansan aradaki farkı anlayamazsın.

Yeni olsun yeter.

Anladım o zaman pek farketmiyor 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Uğur Barbaros Özdemir

C-max aracıma dayco marka taktım. Belli bir kilometre sonra değiştirmeden önceki ses tekrar oluştu. Çıkan da dayco markaydı. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Kerem Keskin yazdı:

Araç 2005 1.4 TDCİ triger olarak ne önerirsiniz?

Eurorepar markanın triger setleri var fiyatları uygun. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Süleyman Can

4 sene önce triger devirdaim bosch ile yenilettim herhangi bir sorun yaşamadım. 

Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya
Koray Demir yazdı:

Eurorepar markanın triger setleri var fiyatları uygun. 

2014 model aracıma triger seti olarak Eurorepar almıştım. Ford ve PSA kutulu ürünlerdekiler ile aynı içerik (Gates kayış ve Ina rulman ve gergi bilyası) ancak yarı fiyatınaydı.

Almadan önce yabancı kaynaklardan epey bir araştırma yaptım Gates marka kayışlar hakkında daha çok olumlu yorum mevcuttu. V kayışını da Gates marka aldım. 4,

5 sene bitti ses, sorun yok.

Pierburg devirdaim ve Mann filtre yerinde tercih ancak Liqui Moly için o kadar para vermeye gerek yok. Almayı düşündüğünüz yağ 5 lt ve sizin aracınızın yağ kapasitesi 3,5 lt civarı. Zarar ziyan :) Şartları sağlayan 4 lt mobil, motul, shell vb. orijinal bir yağ işinizi görecektir.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Kerem Keskin

Devirdaim Pierburg - 910 TL

Triger Seti İNA - 1530 TL

Ön Fren Balata Takımı Kale - 657 TL

Yağ Liqui Moly 5w30 special tec f - 1930 TL

Mann Filtre (Hava ,Polen, Yağ ve Yakıt) - 1892 TL

----------

Aldığımda torpido üst kapağı kırıktı alışveriş yaptığım sitede onu gördüm ve diğer yerlere nazaran biraz uygundu onu da aldım - 612 TL

Açıkçası bugün çok masraflı oldu :i-ih: Umarım uzun bir süre derdi sıkıntısı olmaz :unknw:

Yorum bağlantısı
Kerem Keskin
Kaan Karakaya yazdı:

2014 model aracıma triger seti olarak Eurorepar almıştım. Ford ve PSA kutulu ürünlerdekiler ile aynı içerik (Gates kayış ve Ina rulman ve gergi bilyası) ancak yarı fiyatınaydı.

Almadan önce yabancı kaynaklardan epey bir araştırma yaptım Gates marka kayışlar hakkında daha çok olumlu yorum mevcuttu. V kayışını da Gates marka aldım. 4,

5 sene bitti ses, sorun yok.

Pierburg devirdaim ve Mann filtre yerinde tercih ancak Liqui Moly için o kadar para vermeye gerek yok. Almayı düşündüğünüz yağ 5 lt ve sizin aracınızın yağ kapasitesi 3,5 lt civarı. Zarar ziyan :) Şartları sağlayan 4 lt mobil, motul, shell vb. orijinal bir yağ işinizi görecektir.

Eurorepar buldum fakat fiyat olarak İNA'dan yüksekti şimdi baktım. Yağı almamda ki sebep ise şu gerçekten merak ettim ve aşırı övülüyor ve kullanan herkes de memnun. Yağın fazla olduğunu biliyorum yedekte dursun diye düşündüm herhangi bir olurda sorun olur birşey patlar akıtır eksilme olur o ihtimallere karşı yedeğim bulunsun diye düşündüm. Önceki arabam Lada Samara idi sanırım ordan gelen bı alışkanlık. Gates marka v kayışı gördüm evet ama anlamadığım birşey şu birisinde "klimalı" yazıyordu arasındaki farkı anlamadığım için v kayış almadım eğer usta tamam onu da değiştirelim derse öyle alacağım uygun fiyattı zaten.

Yorum bağlantısı
Celal Aydın
(düzenlendi)

Dayco'da gıv gıv gıv şeklinde ses çıkarma sorunu olabiliyor. INA Schaeffler kullanın derim trigerde.

Klimalı dediği, benzinlide oluyor, çift V kayışı var, biri kısa biri uzun, dizeldeki öyle değil diye biliyorum.
V kayışında marka çok önemli değil, herhangi bir marka kullanabilirsiniz.

tarihinde Celal Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...