Alparslan Zorlu 27 Aralık 2024 Paylaş 27 Aralık 2024 2013 1.4 benzin/lpg aracımda, p2138( gaz kelebeği/pedalı konum sensörü d/e gerilim ilintisi arızası verdi) buna bağlı olarak öncelikle ateşleme sistemini yeniledim orjinalleri ile, sonra akü yü değiştirdim, sonra yine sorun devam edince elektiriciye gidip bilgisayara bağlayıp sensörlerin voltajini, tesisatı yazılımı vs kontroller ettirdim.Ölçülen voltajlar değerlerinde gaz pedalının bir voltaj değerinde dengesizlik olduğunu ve pedalın değişmesini ve sorunu düzelteceğini söylemleri sonrası dün itibari ile değiştim. Değişim yapan usta da gaz kelebeğinden olacağını söyledi. Böyle bir sorun yaşayan arkadaşlar oldu mu forumda, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Aralık 2024 Paylaş 29 Aralık 2024 Alparslan Zorlu yazdı: p2138( gaz kelebeği/pedalı konum sensörü d/e gerilim ilintisi arızası verdi) arızanın size yansıması nasıldı? yani araba ga zmı yemedi mesela? Yorum bağlantısı
Alparslan Zorlu 29 Aralık 2024 Yazar Paylaş 29 Aralık 2024 Yüksek viteste tekleme sorunu oluyordu hocam, bir de benzin pompasının arızasından bahsetti ustanın birisi. Motor sıcakken geç çalışma mevcut araçta, pompa arızası bu hatayı verir mi sizce, ayrıca hatayı ilk çalıştırmada yapıyor, sıralı sistem lpg. Kontağı kapatıp yeniden çalıştırınca düzeliyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Aralık 2024 Paylaş 29 Aralık 2024 benzin pompasını kesip atsak hata kodu vermez, Yorum bağlantısı
Alparslan Zorlu 29 Aralık 2024 Yazar Paylaş 29 Aralık 2024 Hocam gaz pedalı değişimi sonrası 100 km yaptım sorun yok ilerleyen zamanlarda yapar mı yapmaz mı bilmiyorum, gaz kelebeğini değiştirmem gerekir mi tekrar arıza yapması durumunda ? Çağlar Bayur yazdı: benzin pompasını kesip atsak hata kodu vermez, Hocam daha önce bu arıza kodunu fiesta 1.4 dizelde yaşayan birisi forumda paylaşmış mazot filtresini değişince sorun kalktı yazmıştı onun gibi mi acaba diye düşündüm. Yorum bağlantısı
Recommended Posts