Furkan Bakırel 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Aracın cd çalar teybine, cd değiştirici kısmını @Mustafa Arıkan hocanın yaptığı devre ile cihazı kandırıp Bluetooth eklemiştim. Ama bu şekilde sadece Bluetooth üzerinden müzik dinleyebiliyordum telefonla konuşma yapamıyorum ve müziği değiştiremiyorum. Direksiyonun kumandası ve teybin üzerindeki ileri geri tuşları çalışıyor fakat işlevsiz konumda oluyordu çünkü Bluetooth modülünün bu özellikleri yoktu. Gel gelelim esas konuya bu sefer farklı bir Bluetooth devresi aldım. Bu devre üzerinde müzik değiştirme butonu var ve mikrofon destekli. Direksiyon kumandasının bu devre ile çalışma ihtimali yok tabiki ama teybin kendi tuşları ile çalışmalı diye düşündüm ve tuşlar üzerinden kablo çektim . Sistem teorik olarak tamamdı ama pratikte olmadı. Devre kartı üzerindeki butona bir kez basınca ileri veya geri; basılı tutunca da sesi kısma veya açma. Ama ne zaman ki teybin tuşlarından çektiğim kabloların herhangi birini lehimlersem devrenin ileri veya geri işlevi kayboluyor lakin lehimleme sonrası teybin tuşlarından herhangi birine basılı tutunca devre sesi kısıyor veya açıyor bu durumda kablolamada hata yok ama neden ileri-geri işlevi kayboldu anlamıyorum. Bu konuda yardım lazım. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Tuşların hepsi active low mu yoksa active high mı önce bunu tespit etmeniz gerekir. Ayrıyeten bu tuşlar aynı noktada birleşiyorsa diyot da bağlanması gerekir. Siz yaptığınız bağlantının öncelikle şemasını oluşturun. 4 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 21 saat önce Paylaş 21 saat önce direksiyon tuşları da dirençlerine göre davranıyor zaten. çok basit bir arduino devresi ile o tuşlar bu kartı kontrol edebilir. 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Tuş olayınında birebir uçtan uca paralel buton şeklinde yapmazsanız çalışmaz. Genelde 2 kablo üzerinden dirençler butonlar ile kısa devre edilerek voltaj değiştirilir ,birden fazla tuş fonksiyonu elde edilir. Çalışma prensibi budur. 2 Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 19 saat önce Yazar Paylaş 19 saat önce Doğan Arşiray yazdı: direksiyon tuşları da dirençlerine göre davranıyor zaten. çok basit bir arduino devresi ile o tuşlar bu kartı kontrol edebilir. Nasıl yapabilirim bunu? Harun Kocaçalışkan yazdı: Tuşların hepsi active low mu yoksa active high mı önce bunu tespit etmeniz gerekir. Ayrıyeten bu tuşlar aynı noktada birleşiyorsa diyot da bağlanması gerekir. Siz yaptığınız bağlantının öncelikle şemasını oluşturun. Cihaz evde, akşam ölçüp çizeyim ama netice de ben inşaatçıyım ona göre düşünüp yaptım 🥲🥲 faz, nötr, toprak bir de röle bağlamaktan ilerisi yok bende. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 18 saat önce Paylaş 18 saat önce temel olarak, direksiyondaki düğmelerin her basışındaki sonuç direnci bulunacak. sonra bu değerin karşılık geldiği aksiyon için(play pause vs) arduino ya bir loop tanımlanacak. o direnci her gördüğünde, arduino açık kapalı yaptıracak ilgili dijital çıkışına. bir düğmeye basınca led yak der gibi. arduino işini öğrenmek için ideal proje. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 18 saat önce Paylaş 18 saat önce O araçta direksiyon tuşları linbus protokolu ile haberleşir. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 15 saat önce Paylaş 15 saat önce bence uğraştığına değmeyecek o modülde telefon görüşmesi özelliği olsa dahi teybin içinde kaldığı için dahili mikrofon ile ses alamayacaksın. mikrofonuydu ıvırı zıvırıydı derken hem nakit ve vakit kaybı olacak hemde ses kalitesi tatmin edici olmayacak. bununla uğraşana kadar sw girişli bir pioneer sony kenwood alpine ikinci el bir teyp ile çerçeve çok daha güzel bir sonuç verir 2 Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 15 saat önce Yazar Paylaş 15 saat önce Doğan Arşiray yazdı: temel olarak, direksiyondaki düğmelerin her basışındaki sonuç direnci bulunacak. sonra bu değerin karşılık geldiği aksiyon için(play pause vs) arduino ya bir loop tanımlanacak. o direnci her gördüğünde, arduino açık kapalı yaptıracak ilgili dijital çıkışına. bir düğmeye basınca led yak der gibi. arduino işini öğrenmek için ideal proje. O kadar vakit yok maalesef 🤣 benim için radyo en önemli ekipman arabada bir an evvel bitirmem lazım. Mustafa Arıkan yazdı: O araçta direksiyon tuşları linbus protokolu ile haberleşir. Meali nedir abi? Nasıl yapabiliriz bu işi Mehmet Cihat yazdı: bence uğraştığına değmeyecek o modülde telefon görüşmesi özelliği olsa dahi teybin içinde kaldığı için dahili mikrofon ile ses alamayacaksın. mikrofonuydu ıvırı zıvırıydı derken hem nakit ve vakit kaybı olacak hemde ses kalitesi tatmin edici olmayacak. bununla uğraşana kadar sw girişli bir pioneer sony kenwood alpine ikinci el bir teyp ile çerçeve çok daha güzel bir sonuç verir Bir çözüm tabii ki bu da ama değiştirme gibi bir planım yok şuanlık. Yorum bağlantısı
Recommended Posts