İçeriğe Yönlendir

Koltuk Isıtma Çalışıyordu Düğme Sök Tak Sonrası Çalışmıyor

Murat Algan Yücel

Recommended Posts

Murat Algan Yücel

2012 Selective mondeo aracımın koltuk ısıtmaları her kademede sıkıntısız çalışıyordu fakat kademe düşürme çalışmıyordu. Yani 5.kademeye getirdiğimde hep o seviyede açık kalıyordu ve çok sıcak oluyordu. + düğmesi çalışıyor - düğmesi çalışmıyordu. Söktüm temizledim ve + - düzgün çalışmaya başladı. Bu sefer de koltuk ısıtmalarım çalışmıyor. Orijinal ford cihazına bağlayıp arıza kaydına baktım herhangi bir arıza kaydı da yok. Koltuk ısıtma sigortaları da sağlam. Yani düğmeyi söküp takınca koltuk ısıtmalarım iptal oldu. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Teşekkürler

12A35BBC-FDB0-4D4B-89FE-552EBADC633A.jpeg

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Murat Algan Yücel yazdı:

2012 Selective mondeo aracımın koltuk ısıtmaları her kademede sıkıntısız çalışıyordu fakat kademe düşürme çalışmıyordu. Yani 5.kademeye getirdiğimde hep o seviyede açık kalıyordu ve çok sıcak oluyordu. + düğmesi çalışıyor - düğmesi çalışmıyordu. Söktüm temizledim ve + - düzgün çalışmaya başladı. Bu sefer de koltuk ısıtmalarım çalışmıyor. Orijinal ford cihazına bağlayıp arıza kaydına baktım herhangi bir arıza kaydı da yok. Koltuk ısıtma sigortaları da sağlam. Yani düğmeyi söküp takınca koltuk ısıtmalarım iptal oldu. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Teşekkürler

12A35BBC-FDB0-4D4B-89FE-552EBADC633A.jpeg

Elektronik kart hasar görmüş olabilir mi. Temassızlık kablo kopması. 

Yorum bağlantısı
Murat Algan Yücel
Ümit Türk yazdı:

Elektronik kart hasar görmüş olabilir mi. Temassızlık kablo kopması. 

Bu kısımda bir hasardan mı söz ediyorsunuz? Yani sadece bunu söküp taktım ve koltuklar ısıtmıyor kopma olacak birşey de yapmadım ki.

image.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Algan Yücel yazdı:

+ - düzgün çalışmaya başladı.

bu nasıl kontrol edildi ısıtma çalışmadan

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat
Çağlar Bayur yazdı:

bu nasıl kontrol edildi ısıtma çalışmadan

düğmedeki ışıklar artıp azalmış ama ısıtmamış olarak anladım çağlar abi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Cihat yazdı:

düğmedeki ışıklar artıp azalmış ama ısıtmamış olarak anladım çağlar abi

ben de öyle anladım da bir sorayım dedim, o zaman iş garipleşiyor yani rastlantısal başka bir soket falan mı yerinden çıktı acaba veya çok ısındı sanıp açılmadan ısıtmayı mı kapayıtıyor ilk arızanın tam terisne hiç kapanmazken

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bence arkasındaki soketteki pimlerde bir temassızlık vardır. çekiştirince sinyal gidiyordur sonrada hiç çalışmıyordur.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Kontak açıkken yaptıysanız veya temizlik sonrası iyi kurulama yapmadıysanız veya koltuk isitma aktifken dugmeyi soktuyseniz BCM oraya giden elektriği kesiyor, aku adaptasyon yapmadan da geri vermiyor veya uzun sure bekletiyor olabilir. Bende mesela ayna alti ampulleri led takiyodum ampulu yanarken cekmisim ampulu geri takiyorum yanmiyor, ters yakiyorum yanmiyor. Aku adaptasyon yapinca geri geldi. Youtube da videosu var adaptasyonun. Ya da akuyu cikarip geri takın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...