İçeriğe Yönlendir

2015 Mondeo vs 2015 serisi Passat kıyaslama

Muhammed Türkmen

Recommended Posts

Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

Yıllarca mondeo kullandım.2.0 benzinli,mk3 2.0 dizel,mk4 2.0 dizel,mk4 1,6 dizel…Hep sevdim arabalarımı yol tutuşlarını ,donanımlarını .hemen hemen biri hariç hep en üst donanım dı. Ama itiraf edeyim hep passatla karşılaştırır ve niye bu araba tutulmuyor derdim. Motor ve şanzıman seçimi hep yarışta üç adım geride kalmasına neden oluyor du. En son 180 hp lik  olanı almak için malum sitede çok zaman geçirdim ama nafile zamanında satılmadığı için yoktu da…16 bin passat ilanı var malum site de. İnsanlar tercihlerini passat tan yana yapmış. Ne desek önüne geçemediğimiz bir gerçek…

2015 model 200 bindeki passata bile 1.4 milyon isteyen ilanlar var. Varyantı almadan önce 2018 hıghlıne 148 bin deki araca ki 7 el değişmiş 1,575 bin vermeyi bile düşündüm… 2020 model dizel pasata 3 milyon diyen ilanlar var… bu yaklaşık iki yıl daha böyle gider. Bence düşük km de 2.0 190 lık yada 240 lık passat yine alınır…Ama dediğim gibi her zaman mondeonun ulaşılabilir olması. Tercih nedeni oldu… 

karşılaştırma yaparsam passat daha konforlu ve daha alımlı . Daha sağlam değil…yıllarca her mondeo tercihimde mutlu oldum ama passat tercihim daha rağbet görgü çevremde…

Sedan mı sw mı diye sorarsanız kesinlikle sw…

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

Ayrıca 2015 mondeo bir önceki kasaya göre dar.özellikle arka diz mesafesi sıkıntılı.şanzımanı ve motor gücü 2.0 dizel olmak şartıyla çok iyi. 1.6 ve 1,5 ecobos motor yakıtta üzer…zaten passatın 1,6 dizel ayrıca otomatik olması tercih nedeni oldu.ford cvt şanzıman tercihi ile çok sıkıntılı yıllar geçirdi. Dsg nin o kadar saçmalamasına rağmen araç satışlarında hiç gerilemedi.

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...