İçeriğe Yönlendir

2015 Mondeo vs 2015 serisi Passat kıyaslama

Muhammed Türkmen

Recommended Posts

Muhammed Türkmen

Selamlar arkadaşlar,

D Segmentinde Mondeo'nun çok kaliteli ve sırf Ford diye insanların ön yargısından dolayı piyasada pek tutulmadığını biliyorum. Passat ise aşiret arabası güzellemesi yapılan araç.

Mondeo ile Passat arasında fiyat farkı olmadığını baz alırsak. ( Passat ortalama 300-500K daha pahalı )

Aynı fiyat bile olsaydı Kalite, emniyet, güvenlik ve yol tutuşu ve konforu olarak tercihiniz ne olurdu ?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

aracı satmak ihtimali olmayacaksa (kiralık vs) mondeo dan başkasına bakmazdım. vw passat ın müthiş abartıldığını düşünüyorum bizim ülkede.  kaldı ki abartıldığı kadar popüler olsa aracın sürümünü zaten bitirmezdi üreticisi.  şimdi sadece sw üretiyorlar.  aşiret spek olanlardan kiralık bir araç vardı firmada, model yeni çıktığında gelmişti, pek beğendiğimi söyleyemem. kötü değil tabi ki, ama üzerine takılan aksesuarlar orta sınıfı bir aracı daha üstün kılmıyordu.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

2.el kayıgısı hariç her türlü mondeo.Zamanında 2015 modelini sıfır almıştım aynı fiyata çok daha fazla donanım ve bence daha güzel bir tasarım sunuyordu.

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

düz mantik, tutulmayan model hangisiyse onu seçerim.

bizim milletin seçimleri malum...

• Beğen 5
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

ülkemizdeki alman sevdasından kaynaklanıyor d segmentlerinin hiç birisinin arasında uçurum yok ( tabi mercedes volvo gibi markalar hariç ) fren viraj performansı dayanıklılık olarak mondeo çok daha iyi. Konfor vs gibi konuları bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

10 yıldır mondeo kullanıyorum. İkisi aynı paraysa Passat alırım. Ama ikisi de aynı olacak mesela 2.0 dizel otomatik aynı km, aynı boya değişen, aynı model yılı aşağı yukarı aynı donanım olacak mesela selective vs highline gibi. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

bende passatta vardı daha önce . şimdi mondeo var 

mondeoyu aldığım paraya 4 5 yaş daha eski boş paket benzinli oluyordu. 4 5 yaş daha genç selective aldık .  mondeo tutulmamaya devam eder inşallah belki ilerde yanına bir mondeo daha alırız :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Murat Öngür yazdı:

ülkemizdeki alman sevdasından kaynaklanıyor d segmentlerinin hiç birisinin arasında uçurum yok ( tabi mercedes volvo gibi markalar hariç ) fren viraj performansı dayanıklılık olarak mondeo çok daha iyi. Konfor vs gibi konuları bilemiyorum.

İnsignia nasıl?

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Tutulmayan araba daha sağlam oluyor nedense :D 

Hayatımda mondeo kullanmadım. Passat kullandım(2017). Golf kullandığım için Passat bana farklı gelmemişti. Hatta Golf daha keyifli geldi bana. 

Mondeo için elbet bir gün diyorum :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

11 yıldır mondeo 1,6 dizel titanium kullanıyorum A6 quatro veya E200d almadıktan sonra paramın yettiği en sağlam araç mondeo dur. Vücudumun yedek parçası olmadığı için bu düşüncedeyim. Ailede yaşanan kazalar ve diğer tecrübeler sonucunda 26 yıldır ford araçlar tercih ediliyor (5 adet focus, 5 adet mondeo, kuga, transit connect, fusion, fiesta). Bütün kazaları, euron-cap testlerini izlerim halen tercihimin doğru olduğu kanaatindeyim. 

Vag grubu araçlarla servise gittiğinizde üst perdeden, içgüveysi gibi davranışı kabullenemiyorum. 22 yıldır Ford Düzce servisine giderim aracıma isteyip te yaptıramadığım hiç bir işlemim oldu ondada elemanın işine son verdiler. Servis kendimin olsa ancak bu kadar olur diyebileceğim bir yer.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Fiyat : Mondeo

Kalite : Passat

Emniyet: Mondeo/Passat

Güvenlik ve yol tutuşu: Mondeo

Konfor : Passat

Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru

Passat yavaş kaza testi

Mondeo yavaş kaza testi

Sanki passat daha az hasar aliyor gibi ama airbag de patlatiyor 15 km hızda.

Günümüz standartlarında ortalama üstü markaların hepsi güvenlik konusunda birbirine cok yakın ancak düsük hızlarda ki kazalarda o cok saglam denilen volvo vb markaların esamesi pek okunmuyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kozmetik görünen hasar ile faturada görünecek olan rakamlar bazen uyumsuz olabilir

Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru
Çağlar Bayur yazdı:

kozmetik görünen hasar ile faturada görünecek olan rakamlar bazen uyumsuz olabilir

Bu testin guncel versiyonlarinda on panelin tamami sökulup ne kadar masraf yapilmasi gerektigi hesaplaniyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bu tip deformasyona uğramayan sabit engele yapılan çarpmalarda ağırlık dezavantaj.

Hasar alabilen ve sabit olmayan cisimlere yapılan çarpmalarda ise avantaj oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz
Muhammed Türkmen yazdı:

Selamlar arkadaşlar,

D Segmentinde Mondeo'nun çok kaliteli ve sırf Ford diye insanların ön yargısından dolayı piyasada pek tutulmadığını biliyorum. Passat ise aşiret arabası güzellemesi yapılan araç.

Mondeo ile Passat arasında fiyat farkı olmadığını baz alırsak. ( Passat ortalama 300-500K daha pahalı )

Aynı fiyat bile olsaydı Kalite, emniyet, güvenlik ve yol tutuşu ve konforu olarak tercihiniz ne olurdu ?

Benim tercihim Mondeo oldu, neredeyse 10 yıldır keyifle kullanıyorum. Mondeo üzerinde teknik olarak, tasarım olarak baya çalışmış Ford. Malzemeden kaçmadan başarılı bir araç ortaya çıkarmış. Kalite, konfor, güvenlik açısından kullanıcısını tatmin ediyor. Benim en sevdiğim yanı dışarıdan ses almaması ve süspansiyon konforu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tolgahan Doğru yazdı:

Bu testin guncel versiyonlarinda on panelin tamami sökulup ne kadar masraf yapilmasi gerektigi hesaplaniyor.

aklıma meşhur volvo arkadan çarpma video viralleri geldi mesela sensörler kırılmışsa falan faturayı görmeli tabii

Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

focusdaki 1.5 tdci powershift kombinasyonu keşke mondeo yada koysalardı.

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Ben de mondeo diyorum. Arkadaşların da dediği gibi 2. el dışında her açıdan daha üstün olduğu kanaatindeyim. Kasa çok daha şık, eğer selective titanium paket olacak ise konfor da daha iyi passat a göre. Bilmiyorum Arteon ve Golf dışında Wv pek sevmeyen biri olarak belki ön yargılıyım ama Passat kesinlikle abartılan bir araç diye düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...