İçeriğe Yönlendir

E81 BMW 116 için Bursa'dan Bir Elektronik Tamircisi Arıyorum

Doğan Arşiray

Recommended Posts

Doğan Arşiray

Eşimin teyzesinin az km li 2010 model bir 116 bmw si var. bu arabanın durduğu yerde aküsü bitiyormuş. hep yetkili servise gitmiş bir araba ama nasıl oluyorsa ilgisiz kalmışlar. teşhis bile etmeden 30 bin tl isteriz demişler. kaldı ithal aküye 7000 tl yazmışlar bile.

bu aracın tamiri için elektronik tamircisi bir atölye bulmam lazım. Bursa'da böyle bir tanıdık varmı?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Doğan Arşiray yazdı:

Eşimin teyzesinin az km li 2010 model bir 116 bmw si var. bu arabanın durduğu yerde aküsü bitiyormuş. hep yetkili servise gitmiş bir araba ama nasıl oluyorsa ilgisiz kalmışlar. teşhis bile etmeden 30 bin tl isteriz demişler. kaldı ithal aküye 7000 tl yazmışlar bile.

bu aracın tamiri için elektronik tamircisi bir atölye bulmam lazım. Bursa'da böyle bir tanıdık varmı?

Araba ile birisine takviye yaptıklarında bu sorun oluşuyor diyorlar. Adamın biri anlatıyordu, sürekli akü bitiyormuş kadran beyninde sorun çıkmış. videoyu bulursam atarım. 

Ahanda bu adam.  Geçerli süreden izlersen nasıl çözdüklerine ulaşırsın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

hemen bakacağım. ama yine de onraımı yapacak bir usta lazım olacaktır. kaç yaşında insan ve zaten olaya yabancı.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Doğan Arşiray yazdı:

hemen bakacağım. ama yine de onraımı yapacak bir usta lazım olacaktır. kaç yaşında insan ve zaten olaya yabancı.

Valla sık sık uzun yola çıkınca arkada radyoda böyle videoları dinliyorum. Umarım sorunun çözülür. İstersen birde Ruslara soralım. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Doğan Arşiray yazdı:

dilin varsa; tabi iyi olur. mutlaka bir fikir vardır.

image.png.5d915ff3dfa46acd366327320c36a64e.png

Sonuçlar 

https://www.drive2.ru/l/686841825201230222/

Adam diyorki, tüm sigortaları söküp tek tek takın ve multimetre ile takip edin . Hangisi ile batarya drain oluyor ise arıza ordadır. 

https://www.drive2.ru/l/644733278636493495/

Burda bir sürü çözüm var. 

https://www.drive2.ru/search/?text=E81+BMW+аккумулятор+разряжается.

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

FRM üntesi diyorlar. ışıklar aynalar camları vs yi kontrol eden bir parça. akü değişimi sırasında filan birşeyler belki yanlış gitti bilemiyorum. yada ıslandı birşey oldu parça... kim bilir.

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

BMW aküsü biter normal diyelim :biggrin:

Ben de şu sıralar yaşıyorum 2 günde 100A aküyü komple sıfırlıyor.

Çözümü bulacak kadar usta ve insaflı birini bulmak lazım. Zor.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık

Bursa'da daha önceden bmw kullanan bir arkadaşım esgarage'ı önerdi.

tesisat veya şarj dinamosu çıkar muhtemelen

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Doğan Arşiray yazdı:

bmw ve mercedesten araba alanlara artık bir şey demiyorum

30 bin tl isteyenlere müstehak olsun

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Karakaş oto elektrik var epey eski ama kapısı hiç boş kalmıyor bugüne kadar herhangi bir işimi bu yoğunluktan dolayı çözdüremedim. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Ali Darbaz yazdı:

image.png.5d915ff3dfa46acd366327320c36a64e.png

Sonuçlar 

https://www.drive2.ru/l/686841825201230222/

Adam diyorki, tüm sigortaları söküp tek tek takın ve multimetre ile takip edin . Hangisi ile batarya drain oluyor ise arıza ordadır. 

Zaten teşhis öyle. Başka yöntem yok ki

Saim Ulaş Yılmaz yazdı:

BMW aküsü biter normal diyelim :biggrin:

Ben de şu sıralar yaşıyorum 2 günde 100A aküyü komple sıfırlıyor.

Çözümü bulacak kadar usta ve insaflı birini bulmak lazım. Zor.

4 amper çekecek ne varki bitiriyor? Amfi vs bişey aktif veya ışık. Kör akım olsa yanardı çoktan

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...