Ahmet Can Gümüş Çarşamba 13:12 Paylaş Çarşamba 13:12 herkese selamlar. aracım 1.6 alz motor kodlu passat b5.5 2004. araca haziran ayında komple çıkma motor + full rektefiye yaptırdım. eski motorum yağ yakmıyordu fakat bu motor yağ eksiltmeye başladı. yapıldığı günden beri 1000km de 250ml kadar eksiliyor. usta pistonlar ve sekmanlar alışıncaya kadar yapabilir vs dedi emin olamadım. sabah soğuk marşta duman atma yok, sıcakken sıkıştırınca da duman atması yok ama sorunu çözemedik. alt taraflara bakıyor kaçak yok diyor. bilgili abilerimden yorumlarını bekliyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 13:37 Paylaş Çarşamba 13:37 eski motorun sorun ne idi? çıkma motora rektifiye yapılacak kadar bitik ise eskisi ne kadar bitikti? Yorum bağlantısı
Ahmet Can Gümüş Çarşamba 13:42 Yazar Paylaş Çarşamba 13:42 Çağlar Bayur yazdı: eski motorun sorun ne idi? çıkma motora rektifiye yapılacak kadar bitik ise eskisi ne kadar bitikti? çıkma motorun rektefiye edilmesini ben kendim istedim bitik değildi içi vs gayet iyiydi belli belirsiz kafam ağrımasın diye kendim istedim. eski motorun çalışmasında hafif aptallaşma vardı itici sesleri vs çok artmıştı ilk olarak iticiler ve fincanlar değişecekti sonradan değerlerde fazla sapma sonucu silindir kapağı da söküldü silindir odasında çatlaklar olduğu görüldü. o yüzden eski motoru değiştirdik. gömlek çaktırmak istemedim kafamı karıştırmasın diye. ama asıl soru full rektefiye edilmiş motorun neden yağ eksilttiği. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 13:52 Paylaş Çarşamba 13:52 Ahmet Can Gümüş yazdı: full rektefiye edilmiş motorun neden yağ eksilttiği. iyi bir rektifiye işlemi olmamış demektir 2 Yorum bağlantısı
Coşku Mert Çarşamba 13:57 Paylaş Çarşamba 13:57 aynı viskozitede bile olsa yağdan yağa da fark ediyor. eski motorunuzla aynı yağı mı kullanıyorsunuz Yorum bağlantısı
Ahmet Can Gümüş Çarşamba 14:33 Yazar Paylaş Çarşamba 14:33 (düzenlendi) Coşku Mert yazdı: aynı viskozitede bile olsa yağdan yağa da fark ediyor. eski motorunuzla aynı yağı mı kullanıyorsunuz hayır, eski motorda mobil kullanıyordum yeni motorda shell hx6 ikisi de 10/40 idi. Çağlar Bayur yazdı: iyi bir rektifiye işlemi olmamış demektir motoru tekrar açtırmak gerekli o zaman, kafamı kurcalayan şey ise yağ yaksa duman atmaz mıydı sorusu.. ilk marşta da duman yok sıkıştırınca da. Çarşamba 14:37 tarihinde Ahmet Can Gümüş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Coşku Mert Çarşamba 14:46 Paylaş Çarşamba 14:46 Ahmet Can Gümüş yazdı: hayır, eski motorda mobil kullanıyordum yeni motorda shell hx6 ikisi de 10/40 idi. shell hx6 yağ eksilten motorda bile eksiltmeyi azaltan bi yağdır halbuki Yorum bağlantısı
Ahmet Can Gümüş Çarşamba 14:49 Yazar Paylaş Çarşamba 14:49 Coşku Mert yazdı: shell hx6 yağ eksilten motorda bile eksiltmeyi azaltan bi yağdır halbuki anlam veremedim. araçta bahsettiğim gibi duman atma üfleme vb. yağ yaktığında dair bir bulgu da yok. Yorum bağlantısı
Coşku Mert Çarşamba 14:51 Paylaş Çarşamba 14:51 yağsız ve yağlı şekilde bi kompresyon testi iyi olur Yorum bağlantısı
Ahmet Can Gümüş Çarşamba 14:56 Yazar Paylaş Çarşamba 14:56 Coşku Mert yazdı: yağsız ve yağlı şekilde bi kompresyon testi iyi olur yarın bırakacağım aracı. bakalım sonuç ne olacak. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren Çarşamba 15:57 Paylaş Çarşamba 15:57 Ahmet Can Gümüş yazdı: herkese selamlar. aracım 1.6 alz motor kodlu passat b5.5 2004. araca haziran ayında komple çıkma motor + full rektefiye yaptırdım. eski motorum yağ yakmıyordu fakat bu motor yağ eksiltmeye başladı. yapıldığı günden beri 1000km de 250ml kadar eksiliyor. usta pistonlar ve sekmanlar alışıncaya kadar yapabilir vs dedi emin olamadım. sabah soğuk marşta duman atma yok, sıcakken sıkıştırınca da duman atması yok ama sorunu çözemedik. alt taraflara bakıyor kaçak yok diyor. bilgili abilerimden yorumlarını bekliyorum. Ben olsam Çıkma motor yerine var olan motora rektefiye yaptırırdım.En azından bilindik motor. İlla çıkma motor alacaksamda neden rektefiye ihtiyacı olan motora para bağlanırki. Hee bu arada ustanın değişme vaktide gelmiş. Yorum bağlantısı
Ahmet Can Gümüş Çarşamba 16:07 Yazar Paylaş Çarşamba 16:07 (düzenlendi) Mehmet Dagdeviren yazdı: Ben olsam Çıkma motor yerine var olan motora rektefiye yaptırırdım.En azından bilindik motor. İlla çıkma motor alacaksamda neden rektefiye ihtiyacı olan motora para bağlanırki. Hee bu arada ustanın değişme vaktide gelmiş. aracımın üzerindeki motor 470.000km de idi. çıkma alınan motor 220.000km de. kendi motorumun piston içi çevrelerinde büyük çatlaklar ve çizikler vardı. rektefiyeyi kendi isteğimle yaptırdım. gidipte piston içini honlatmadım piston segman değiştirdim ölçümlerini yaptırttım. ustamın değişme vakti hangi bakımdan gelmiş orayı anlayamadım. Antalya gibi bir yerde usta öneriniz varsa gidebilirim. Çarşamba 16:09 tarihinde Ahmet Can Gümüş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 16:37 Paylaş Çarşamba 16:37 Ahmet Can Gümüş yazdı: yağ yaksa duman atmaz mıydı sorusu yakma miktarına bağlııdır, gece daha çok belli olur far ışığında. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Çarşamba 16:54 Paylaş Çarşamba 16:54 1000 km de 250 ml yak eksiliyor diye üzülmezdim acıkcası . Yorum bağlantısı
Ahmet Can Gümüş Çarşamba 17:50 Yazar Paylaş Çarşamba 17:50 Ali Darbaz yazdı: 1000 km de 250 ml yak eksiliyor diye üzülmezdim acıkcası . Yeni bir motor yaptırıp bir ton para harcarsanız siz de üzülürsünüz hocam. aracım konusunda titizimdir. Çağlar Bayur yazdı: yakma miktarına bağlııdır, gece daha çok belli olur far ışığında. sabah koydum az önce kısa mesafe yapıp geldim merak edip ilk marşı çekmek için telefonun kamerasını koymuştum çok hafiften mavi duman gördüm. gaza basınca 2-3 sn attı sonra kesti, dumanı atarken de benzin kokusuna benzer koku verdi. Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren Çarşamba 18:30 Paylaş Çarşamba 18:30 Ahmet Can Gümüş yazdı: Yeni bir motor yaptırıp bir ton para harcarsanız siz de üzülürsünüz hocam. İşte bu yüzden. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan Çarşamba 19:28 Paylaş Çarşamba 19:28 Ahmet Can Gümüş yazdı: , eski motorda mobil kullanıyordum yeni motorda shell hx6 ikisi de 10/40 idi. Mobilden Shell geçtim 3 sene oldu . Artışı motor yıpranmasına başlamıştım ama bir arkadaşım ısrarla mobilin shelle göre daha az eksilme yaptığını söyledi. Bir sonraki değişimde yeniden mobili deneyeceğim Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Çarşamba 19:31 Paylaş Çarşamba 19:31 Ahmet Can Gümüş yazdı: Yeni bir motor yaptırıp bir ton para harcarsanız siz de üzülürsünüz hocam. aracım konusunda titizimdir. Çağlar Bayur yazdı: Gaza basınca gidişinde eksiklik var mı, tekliyor yada ışıklarda stop ediyor mu? Hararet yapıyor kaputtan dumanlar çıkıyor mu. Arkadan mavi duman atmıyor ve seni rahat bir şekilde hedefine ulaştırıyor ise üzülcek bişey yok bence. Yorum bağlantısı
Ersel Yıldız Çarşamba 19:37 Paylaş Çarşamba 19:37 Facebook gruplarında birçok 1.6 alz motorun yağ yaktığını ve bu durumun bu motorlar için kronik olduğunu söyleyenleri çok gördüm. Hatta servis kitapçığında bile 1000km de 1litre eksiltebilir diye yaziyordu. Evet çok ilginç..10.000km degil 1000km de 1 litre. Görünce ben de şaşırmıştım. Ben de bu motordan kullandim ve bahse konu olan miktarda eksiltme benim aracimda da vardı. Kimi araç sahipleri liqu moly 10/40 mos2 modeliyle kesin çözüme kavustuklarini söylüyorlardı. Ustaniz yaptığı işin arkasında duruyorsa söksün tekrar baksın. Aksi durumda kendim tekrar masraf etmeyi düşünmezdim. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Çarşamba 19:39 Paylaş Çarşamba 19:39 Alz çok old school motormuş. Vag ssp251 numaralı mecbuayı bulup okumak lazım. Yorum bağlantısı
Ahmet Can Gümüş Çarşamba 20:35 Yazar Paylaş Çarşamba 20:35 Ersel Yıldız yazdı: Facebook gruplarında birçok 1.6 alz motorun yağ yaktığını ve bu durumun bu motorlar için kronik olduğunu söyleyenleri çok gördüm. Hatta servis kitapçığında bile 1000km de 1litre eksiltebilir diye yaziyordu. Evet çok ilginç..10.000km degil 1000km de 1 litre. Görünce ben de şaşırmıştım. Ben de bu motordan kullandim ve bahse konu olan miktarda eksiltme benim aracimda da vardı. Kimi araç sahipleri liqu moly 10/40 mos2 modeliyle kesin çözüme kavustuklarini söylüyorlardı. Ustaniz yaptığı işin arkasında duruyorsa söksün tekrar baksın. Aksi durumda kendim tekrar masraf etmeyi düşünmezdim. kitapçıkta okudum ama aklıma pek yatmadı. çünkü gömleği aşınmış eski motorumda o haldeyken bile yoktu. ustam yaptığı işin arkasında taktığı yaptığı her şey faturalı garantili söküp bakarım dedi. dediğiniz gibi şuan yağ değişeli 2 ay anca oldu. bizzat kendim tekrar liqui moly alıp koyacağım. Ali Darbaz yazdı: Alz çok old school motormuş. Vag ssp251 numaralı mecbuayı bulup okumak lazım. bunu bende çok aradım fakat bulamadım. sadece USA için paylaşmışlar. Ali Darbaz yazdı: Gaza basınca gidişinde eksiklik var mı, tekliyor yada ışıklarda stop ediyor mu? Hararet yapıyor kaputtan dumanlar çıkıyor mu. Arkadan mavi duman atmıyor ve seni rahat bir şekilde hedefine ulaştırıyor ise üzülcek bişey yok bence. gidişte eksiklik yok tekleme yok stop etme ve hararet yok. soğuk marşta gazı 2-2.5k devire getirip bırakınca 3-4 sn duman verip kesiyor duman verirkende benzin kokusuna benzer koku veriyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Çarşamba 21:05 Paylaş Çarşamba 21:05 Ahmet Can Gümüş yazdı: kitapçıkta okudum ama aklıma pek yatmadı. çünkü gömleği aşınmış eski motorumda o haldeyken bile yoktu. ustam yaptığı işin arkasında taktığı yaptığı her şey faturalı garantili söküp bakarım dedi. dediğiniz gibi şuan yağ değişeli 2 ay anca oldu. bizzat kendim tekrar liqui moly alıp koyacağım. bunu bende çok aradım fakat bulamadım. sadece USA için paylaşmışlar. gidişte eksiklik yok tekleme yok stop etme ve hararet yok. soğuk marşta gazı 2-2.5k devire getirip bırakınca 3-4 sn duman verip kesiyor duman verirkende benzin kokusuna benzer koku veriyor. O normal bişi her sabah trafiğe çıktığımda trafikte böyle kokan arabalar dolu. Yorum bağlantısı
Ahmet Can Gümüş Çarşamba 21:08 Yazar Paylaş Çarşamba 21:08 Ali Darbaz yazdı: O normal bişi her sabah trafiğe çıktığımda trafikte böyle kokan arabalar dolu. hocam inanın ilk defa yaşadığım şeyler. o yüzden her detayını söylüyorum. normal mi değil mi bilmiyorum ama daha önce yaşamadım yani Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Çarşamba 21:09 Paylaş Çarşamba 21:09 Ahmet Can Gümüş yazdı: hocam inanın ilk defa yaşadığım şeyler. o yüzden her detayını söylüyorum. normal mi değil mi bilmiyorum ama daha önce yaşamadım yani Daha önce bu kadar çok para vermedin de ondan. Algıda Seçicilik başlamış olabilir sende. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts